Hirdetés
Aktív témák
-
L4mie
veterán
Örök kérdés
Nekem mint abszolút kezdő, nagyon bejött a D3100-as, tanuló gépnek teljesen megfelelő.
Exp. sorozat az ami hiányzik egyedül (egyenlőre), de így is bő fél-egy év lesz mire ki tudom használni a masinát ^^
beszélgess picit Real_Necro-val hasonló döntés előtt állt, biztos sokat tud segíteni, hogy miért a D90 mellett döntött a D5100-al szemben.Na közben felmerült a kérdésem :
D3100-et abszolúte nem lehet infrás távirányítóval vezérelni, vagy csak a Nikon nem gyárt olyan típust, és mondjuk e-bay-ről vagy DE-ről beszerezhető ami vezérli?
(annyira nem zavarna, ha csak kábellal megy, de azért az infrának is megvannak az előnyei)Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
A Zéé
addikt
Innen kezdve érdemes elolvasni a hozzászólásokat, nagyon részletesen ki lett tárgyalva. Real_Necro kolléga elég sokat "vergődött" a témán, mire végül megszülte a döntését
Sok mindent olvashatsz pro-kontra. De először is vedd kézbe a gépeket valamelyik boltban, áruházban.@Furkoo nincs infra vevője a gépnek, így nem lehet vezérelni. Valami rádiós távkioldós mutatvány létezik rá, amit a vakutalp helyére csúsztathatsz, és egy zsinórt dugsz a vezetékes távkioldó helyére, és egy távirányítóval el tudod sütni, de ez nekem kicsit macerásnak tűnik
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
Kleroo
veterán
Attól függ mit akarsz. Ha FZ30-at 5 évig full automatán nagy elégedettséggel használtad,akkor a D3100 manuál funkciói is brutális sokkhatásként érnek majd
A D90 képminőségben nem tud többet,sőt itt-ott hátránya is van.
Néhány profiság felé kacsingató funkciója van pluszban(lehet hogy 5 év után sem tudnád,hogy mik azok),valamint jobb a fogása.Ha továbbra sem tervezel a nagyfokú fotózási parkot kiépíteni,akkor javaslom nézz körül a milc(4/3os szenzor) kategóriában is
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
-
csacsi77
senior tag
Hello!
Én két hete vettem egy D3100-at, amit egy hétvége után eladtam egy kolléganőmnek.
Nem a tudásával volt a baj, hanem a komolyságával, a nyújtott élménnyel. Nekem kicsi volt és olyan nőies, csecse-becse érzésem volt, amíg használtam.
Aztán vettem egy D90-et és azóta is elégedett és boldog hobbifotós vagyok. A nyújtott szolgáltatások, a beállítások sokszínűsége és a képminőség fantasztikus. Fogása remek, kidolgozása példás és a vele adott kittobi (18-105mm VR) is jó lesz egy darabig.
Kicsit kisebb az átfogása, mint az FZ-30-nak, de a képminőség kárpótol.
Annak idején én egy FZ-10-ről váltottam D50-re és óriási ugrás volt, de megérte minden forint, amit kifizettem rá.
Ez szigorúan magánvélemény, egy kocafotós felfogása.
Remélem segít neked.
Jó vásárlást!Öreg fater megoldja!!!!
-
-
Peethy
őstag
Pontosan! Nem is az elméletiséget próbálom erősíteni, mert van itt a fórumon elég tanács, ami azt sugallja, hogy előbb olvasson el az ember mindent. Én vettem egy használt D50-et, meg két vacak objektívet, mikor semmit nem tudtam a fotózásról, mégis viszonylag árban voltam és nem is jöttem ki belőle rosszul. Útközben meg egyre többet tanultam és tanulok a mai napig... ahogy látom, igényes vagy a jó képekre, és ez az alap, akkor nem fogsz megállni addig, ameddig a kívánt eredményeket nem éred el Ez az alap, és nem a "milyen gépet vegyek".
-
Real_Necro
veterán
Szia!
A sok csuklás hatására gondoltam, hogy megint a kedves fórumtársak emlegetnek.
Ha visszaolvasol, látható, hogy tényleg sokat agyaltam.
Kiindultam a D3100-ből.
Elmentem, megtapogattam, kapcsolgattam, és azt mondtam, nekem ez jó, ez kell. Aztán olvastam tovább, meg anyagiakban is úgy adódott, hogy nézegethetek felfelé, így jött a D5100, majd a D90. Elmentem, megtapogattam, kapcsolgattam, megnéztem a műszaki leírást, tetszettek a tesztképek, a HD videó főleg, így azt mondtam, ez a D5100 tetszik, jó a videója is, ez kell. Aztán olvastam még tovább, elmentem még egyszer tapogatni, de ezúttal egymás mellé raktam a két gépet és összehasonlítottam a menüket. Lényegében ekkor dőlt el nálam, hogy a régi Sony bridge gépem manuális kivesézése után a D90 nekem többet tud nyújtani. Nagyon tetszett a másik gép is, de gyökeresen szakítani akartam a kompakt vagy bridge korszakkal, így tudásban megfelelő vázat kerestem. Ha a D90-et és a D5100-at (vagy D3100-at) egymás mellé rakjuk és összevetjük a menüket, kb akkor jön elő az az érzés, hogy D5100 (és D3100) menüben inkább hasonlít egy bridge-re, persze vannak újdonságok is, de beállítás terén elsőként azok a dolgok tűnnek szembe amit egy manuál bridge fotózásnál is állítgat az ember. Ha átlesünk D90-re, leesik a zöldfülű álla (enyém leesett).
Annyi újdonság volt benne, hogy nem tudtam mit kezdeni velük, azt gondoltam, én ehhez amatőr vagyok, De én szeretem a kihívást.Ha a másik kettő közül választok, biztosan már szebb képeim lennének (vagy nem?), mert ott van guide mód, segít a gépet optimálisan beállítani.
Jelenleg is tesztelgetem a gépet, a több száz expóból szerintem 2 kezemen meg tudom számolni mennyi a jó (nem művészi, csak élességben meg beállításban ok) . De lesz majd jobb is.
Párom a napokban jegyezte meg, hogy látja, jól választottam, mert az utóbbi hetekben ez lett a fő "hobby"-m. Egyébként én is meg vagyok elégedve vele, nekem nagyon jól kézre áll, a külső gombok is hasznosak, még a második kijelző is, de kb annyira, hogy a hátsó kijelzőt nem kell néznem, hacsak menüben nem akarok valamit átállítani.Én annyit mondok, menj el újra, tedd egymás mellé a gépeket, alaposan tapogasd át, vesd össze, melyiknek mi az előnye és hátránya a másikkal szemben, majd tedd fel magadnak a kérdést, mit szeretnél, mi az ami fontos, amire használni akarod.
A 18-105-ös obival biztosan nem lősz mellé, sokunk így vette a gépét. Ha csak automatán szeretnél fényképezni, de pl a jó videó is lényeg, akkor lehet a D5100 lesz a befutó nálad, de a döntést neked kell meghoznod. Ezekkel a gépekkel egyszerűen kihagyhatatlan, hogy tovább menj auto módnál.[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
Próbáltam érthetően elregélni, bár munka közben nem sok időm van gépelni.
Rágódtam én eleget, de ugye senkinél sincs kolbászból a kerítés (tisztelet a kivételnek). Mai világban meggondolja az ember mire költ.Én azt mondom gondold alaposan végig, rá fogsz jönni, melyik gép lesz számodra az ideális. Mellé lőni egyikkel sem lehet, a többit a pénztárca meg a fejlődésvágy határozza meg.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Sucuka
senior tag
Szia!
A legfontosabb, hogy ne piszkálgasd a kártyát! Se a gépben, se a PC-n!
Ha szerencséd van, a gép nem írta felül azt a területet a kártyán, ahol az előző képek tárolódtak.
Először is miben fotóztál? JPEG, vagy RAW? Mert mindkettő más-más progit kíván a visszahozáshoz. Nem az első SD-s adatmentésem, úgyhogy nyugodtan hallgathatsz rám.Szóval milyen formátumú képek voltak a kártyán?
-
Sucuka
senior tag
Akkor a következőt javaslom:
Először látogass el a www.pcinspector.de oldalra és a következő két progit töltsd le és telepítsd:
Smart Recovery és File Recovery. (Freeware progi mindkettő, és nekem bevált!)Mindkét program adatvisszaállításra ad lehetőséget, de a Smart Recovery a digitális képi állományokra van "szakosodva". Támogat egy csomó formátumot, pl:
.jpg | .tif | .amr | .bmp | .gif | Canon .crw | RICOH .raw | Fuji .raf | Olympus .orf (E-XX) | Olympus .orf (C5050) | Nokia 3gp |
Kodak .dcr | Minolta .mrw | Nikon .nef (D1H/D1X) |
Nikon .nef (D2H/D2X) | Nikon .nef (E5000/E5700) |
Sigma - Foveon .x3f | mp4 | QuickTime mov (Konica Minolta)A progi telepítése után berakod a memóriakártyát egy olvasóba, ráengeded a progit (a winfosnak ne engedd, hogy javítsa a lemezt, ha netán felajánlja!), jó esélyel meg fog találni rajta dolgokat. Lehet, hogy olyan képeket is, amik már egyszer megvoltak.
Ha nem jársz sikerrel, akkor a File Recovery-t próbáld, az mélyebben tud kutakodni, de univerzálisan bármilyen fájlokat keres.Remélem segítettem, sok sikert!
[ Szerkesztve ]
-
iwu
addikt
extrem digitál kicsit csalódás.
onnét van a cucc, ma bementem, hogy mi a fákkot csináljak. Háát, konkrétan azt nem mondták, hogy menjek a fenébe...de nem sok jóval bíztattak. Vigyem be a kártyát, bevizsgálják. a Gépet meg vigyem el a Nikonhoz...A progik persze sok képet visszahoztak, csak nem azokat, amiket hiányolok...
ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
iwu
addikt
hali!
segítség kellene.
Sikerült visszaállítanom pár képet. pont azt is, amelyik a hiba előtt készült.
Ki lehet-e valahogy nyerni az eredeti filenevet a képből (expo, minden látszik, de a filenév nem - most recover1xxx a neve), mert ha igen, akkor egyértelműen bizonyítható az igazam. Elkészült az 140x számú kép, és rá egy percre ugyanarról a témáról a 90x számú...
üdw,iwuajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...
-
madgie
titán
Nekem sem világos, mit akarsz az ügyből kihozni. Küldjenek vissza Belaggio-ba? Annyit tudsz elérni, hogy kicseréljék a kártyát egy másikra, semmi másra nem kötelezhetőek. Tönkrement az SD? Gáz, de a képek nem vita tárgya. Ha annyira fontos és nélkülözhetetlen az anyag, akkor olyan gépet kell venni, ami képes párhuzamosan két adathordozóra írni. A számítógépednél is az van ,hogy ha bedöglik a vinyó, és a fontos adataidat csak azon az egy HDD-n tartottad, akkor így jártál: erre találták ki a RAID-et (vagy csak másold át egy másik vinyóra időnként)
-
szeva000
addikt
Én csak a saját tapasztalataimat tudom elmondani.Mióta nem használok kingstont nem is ért baj kártya téren.De pl.nekem a mentett képeim úszatk el egy külső HDD-n..akkor meg miről is beszélünk...pedig az nem 8 meg 16GB volt.
A képeidet meg gyakorlatilag felejtsd el,amit vissza tudtál menteni annak örülj és ennyi.[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
nem ítélkezés: sokak, régi tapasztalata az a két szempont (most már a magadé is. Egyébként nyilván nem véletlen, h a Nikon kézikönyvek sem említik ajánlott márkák közt a Kingstont, pedig az egyik legnagyobb gyártó)
lehet vele szembemenni, hátha nem lesz gond (végülis sokaknak nincs) - de jobb előre elkerülni, és nem saját káron tanulni
most pedig már tényleg nem tudsz mit tenni, legjobb esetben is kapsz egy másik kártyát, vagy a pénzt vissza
[ Szerkesztve ]
-
DJ Reinhardt
tag
Az összes Nikon kézikönyv felsorolja a tesztelt márkákat és típusokat.
Sandisk, Lexar, Toshiba, Pana.
Itt is leírták nem egyszer. Kb 100 kommentben egyszer mindig előfordul.
Sandisk, Lexar, Toshiba, Pana.
A négy fenti márka gyakorlatilag problémamentes, zűrös Nikon-Kingston párost viszont nem kell sokáig keresni.
Akkor miért Kingston???
Asszem, ebből nem lesz forradalom...[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
Lehet még egyszer meg kellett volna fogalmaznod a kérdést, mert tényleg én is visszaolvastam már, és nem jöttem rá mit szeretnél amikor újra kérdezted, hogy tudunk-e valamit arra a hsz-edre, az első ezzel kapcsolatos beírásodig visszamentem ha jól gondolom
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest