Hirdetés
Aktív témák
-
Kleroo
veterán
válasz Peethy #21095 üzenetére
Nem csak az intel integrált gpu-jára gondoltam,csak példaként hoztam fel,mert az elég beszédes szerintem,hogy a vezető cpu gyártó is gput használ már a processzoraiban a további gyorsuláshoz
Nvidia GPU-it szépen ki lehet használni.Videóvágásban főleg,illetve konvertálók is szépen kihasználják.A PS/ ligthroom nem tudom mennyire
És egyébként is egyre jobban errefelé megy a piac,hogy a gput minél jobban kiaknázni.szerk: látom már volt rá válasz. És most már tudom,hogy ps-ben nem kell csodát várni a gputól
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
madgie
titán
válasz Peethy #21100 üzenetére
Az OpenCL szépen terjed, de igazából a CUDA-nak nem sok köze van hozzá. Az utóbbi egy zárt platform, only nVidia, OpenCL-t meg az használ, aki akar... a mostani VGA-k tudják is*, használják is, ha lesz mivel.
*: kivéve az említett Intel GPU-k, ott az OpenCL-lel "szembepisilés" a Quick Sync, ami szintén egy zárt szabvány, ráadásu la feldolgozóegységek csak videogyorsításra használhatóak, másra nem. Intel rendszerben izomból akarják megoldani az OpenCL-t, ráerőltetik a GPU-nak szánt feladatokat a CPU-ra.
-
arn
félisten
válasz Peethy #21100 üzenetére
jo hogy mondod... meg csak felig jutottam a dologgal, de eddig sajnos nem tul nyero. ha magam allitom be kepenkent, akkor sokkal frankobb tud lenni az a raw, de igy raeresztve, atlagban meg az is jobb eredmenyt ad, ha nem nyul bele semmibe. az autotone nalam sok kepet elcsesz, de majd megnezem napos idoben is, mert ott viszont annyira mesterkelt az xz1 kepkezelese, hogy tok mumajernek tunik gyakran az egesz.
ez inditotta el a lavinat, mert hihetetlen, hogy mindenutt jobb kepet csinal, mint a korabbi masina, a legkonnyebb fenyviszonyban meg visszalepes. itt azt remelem, hogy rawba termeszetesebb eredmeny szuletik.
roviden igy borus idoben a gep jpeg motorja csinalta a legjobb eredmenyt, a szimpla kepek (a zajon meg ilyesmin kivul) kicsit fakok, az autotoneval pedig a vilagos reszeket es a kontrasztot tulhuzza. majd lehet megprobalok egy profilt csinalni neki, mert a zajszurese a gepnel mar iso100nal is eros. a pottyok sokkal kevesbe zavarnak (plane ha monitorfelbontasban nezem), mint az agyonszurt aztan meg elesitett kep.
mindenkepp csinalok egy csomo tesztet, mert kedden utazunk nyaralni, es nem egy rakas sz*r keppel akarok hazaterni, a 8gs kartya meg valszeg kicsi lenne raw+jpeg kombora.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
aleister
veterán
válasz Peethy #21091 üzenetére
Elnézést, hogy nem írtam típust. Mentségemre szolgál, hogy párral lejjebb többször is említettem a Nikon D5100-et.
Kicsit magyarázatra szorul a pénz téma. Egyéni vállalkozó vagyok, és mindig úgy hozom ki az év végi mérlegem, hogy egálba legyek. Egyelőre nem jut más eszembe, csak az 5100 plusz az obik, amikkel költséget tudok csinálni. Ezért elméletileg jelenleg(!) akár csúcs EX-es Sigma üvegekből is vehetnék 2-3at. De lehet, hogy kitalálom, hogy valami jogtiszta szoftvert veszek inkább, mondjuk egy CorelDraw-t, és ebben az esetben inkább jó ár/teljesítmény értékű (de nem Luxury besorolású) obik érdekelnek.
Szóval nem egyszerű a helyzet.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz Peethy #21090 üzenetére
madgie kolléga lentebb meg is válaszolta a "sületlenségeimet", miszerint munkára minek VGA...annak pl jól jön, aki multidesktop munkakörnyezetben ügyködik, és pár nagy fájlnál hamar elfogy a vram és akkor ugrik a grafikai gyirsítás = lassabb munkavégzés.
pl. emiatt is kellett váltanom a mostani 1,5 GB karira. és mint tudjuk a laptopok nem arról hírsek, hogy hipphopp upgradeled benne a VGA-t... volt szerencsém anno egy elég erős laptophoz, amiben egy X1400 ATI osztott ramos VGA volt, és amikor elfogyott a dedikált vram, akkor megfogta az egész rendszert (mivel a rendszermemóriából kanyarított le magának) Sajnos BIOSból és driverből sem lehetett állítgatni ezen, szóval sucks.
És ugye a madgie kolléga által emlegetett CUDA-ról ne is beszéljek...dehát ezeket te úgyis mind tudod, és ezek csak sületlenségek... pf...
Gondolom túlságosan tükröződik a monitorod és akaratlanul is magadnak adsz tanácsokat:
"néha gondold át, miket mondasz"
pár sorral lejjebb:
"nem a hardver miatt veszünk macet, hanem mert a szoftver rá van optimalizálva. Tehát akinek igenis fontos a stabil teljesítmény, az jól jár az almával."
tehát nem a vas miatt veszünk meket, hanem mert fontos a "stabil teljesítmény", muhaha hát asszem itt erős ellentmondásszagot érezni a levegőben....
Kíváncsi lennék, hogy milyen sületlenségeket mondtam DSLR témában is...jah, hogy esetleg én külföldi fórumokat is olvasgatok, a "faster lens" kifejezést bátorkodtam használni a porszáraz kockafejű helyett..á, párdóón! pffff....
Nem azért járok ide, hogy minden szavamba belekössenek, hanem, hogy egymást segítsük a tapasztalatainkkal. Nem a napköziben vagyunk az illemtan/magyar házria készülve.
-
metron
tag
válasz aleister #21106 üzenetére
"Egyéni vállalkozó vagyok, és mindig úgy hozom ki az év végi mérlegem, hogy egálba legyek. Egyelőre nem jut más eszembe, csak az 5100 plusz az obik, amikkel költséget tudok csinálni."
Kellemes kis vallalkozos story.. Es ebbol mar nem is divat "titkot" csinalni. Hey, de orulok, hogy ilyenkor nem az en adomat herdalod. -
aleister
veterán
válasz metron #21111 üzenetére
Nos, ha azt vesszük, hogy vagy befizeted az EU-s mércével is igazságtalanul magas adót, és kiveszel a vállalkozásodból némi pénzt; vagy visszaforgatod a bevételed, fejleszted a vállalkozásod, és nem veszel ki belőle 1 forintot sem, akkor gondolom már nem olyan rózsás a helyzet a monitor azon oldalán sem. Én tulképpen 0 forintnyi nyereséghez jutok, 1 évnyi munka után, hisz tárgyi eszközbe megy mind.
Persze csalhatnék áfát is, vagy vehetnék fiktív számlát, de én inkább visszaforgatnám a munkám gyümölcsét, ha megengeded.
Köszönöm!Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Real_Necro
veterán
Kezd ez a topic egyre nagyobb offolásba menni. Persze az utángyártott akkus témában D90-hez még sajnos nem kaptam infót. Nem követelőzésből mondom, csak jól esne, nem egy ember használja...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz Real_Necro #21114 üzenetére
sajnos D5100 friss tulaj révén, nincs tapasztalatom 3rd akksival, sőt tudtommal még nincsen ehhez. D90-ről semmi infóm sincs. ha lett volna, azonnal írtam volna.
-
nesa
veterán
En kinabol vettem 9-10 dodo volt megszolalasig mint az eredeti csak epp megse, mostmar 4x toltottem szerintem ugyanugy birja mint a gyari.
-
TayRol
nagyúr
72 dollarert vettem portremarkolatot, 2 akksit, tavkioldot, ebbol 13 dodo volt az akku. Eddig elegedett vagyok vele, nem merul gyorsabban mint a gyari. Igaz, kb. 5-6x volt csak toltve.
-
arn
félisten
a kinai akuknal eleg optimistak a rairt adatokkal kapcsolatban, erdemes utanaolvasni, hogy melyik gyarto csinal megbizhatoakat. a soshine cuccok pl egesz jok.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Real_Necro
veterán
Ahogy néztem a kínaiakból is eltérő kapacitásokkal kapni. Érdemes nagyobb kapacitásúakat nézni, vagy itt nem mérvadó?
Érdemes E-bayről rendelni, vagy itthon is kapni jó árban?„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
andorra
őstag
válasz Real_Necro #21119 üzenetére
Én pl. sokkal inkább ezt venném: http://www.ebay.de/itm/Batteriegriff-Aku-Grip-Nikon-D80-D90-MB-D80-REMOTE-/220800701550?pt=DE_Foto_Camcorder_Akkugriffe&hash=item3368bf546e
-
Real_Necro
veterán
válasz andorra #21120 üzenetére
Andorra:
Távirányítóm már van, kemény 4 dollár volt. Portrémarkolatot egyelőre nem akarok, nem látom szükségét. Szóval marad az akku.TayRol:
Láttam markolatban LCD kijelzőst is, de továbbra is 1 db pótakkut szeretnék.[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
balpis
őstag
Mi is volt ebben a kérdés pontosan? Bocs, nem követtem folyamatosan a topikot.
Nekem van két utángyártott akkum a D90-hez, elégedetten használom őket. Talán 15 USD körül volt a kettő együtt, szállítással együtt. Másfél éve vettem, azóta felváltva használom őket. Igaz, nem sokat forózok, ez alatt alig 10-12k képet kattintottam, így az élettartamukról sokat nem tudok mondani. Legalább 4-500 képre biztos elég még most is egy. (igaz, beépített vakut nagyon csak elvétve használok.)
E-bay általában működik, ha nem túl érdekes cikket rendel az ember.
Nekem a legtöbb dolog megérkezett eddifg, de most május óta küzdök egy fejlámpával[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
metron
tag
Miert az nem off-topic amikor 10oldalon keresztul megy ujra es ujra a 5100 es D90 osszehasonlitas? (Csak vicc vot
Ezt a "kinabol" rendelunk akku temat viszont nem ertem. Egy gyari akku D90-hez 40euro az amazonon. Egy 600euros D90vazhoz kepest ez nem tetel szerintem. De az EU engedelyes utangyartott is csak 20euro. Na most ehhez kepest itt mindenki a rendeli a 10-20dollaros dzsunka akksikat. Lattatok mar toltes kozben felrobbant akksit? Esetleg tulmelegedesbol es "robbanasbol" keletkezo lakastuzet? (En meg nem szerencsere, mert idoben eszrevettem a mar a toltobe beleolvadni keszulo akksit ) -
balpis
őstag
válasz metron #21124 üzenetére
Nagyon OFF:
Nem 10-20 hanem 5-8 USD-ről van szó, szerintem.
Lehet, nem tétel neked a 40 sem, de van, aki, ha nem muszájj, nem szórja a pénzét.
Jó eséllyel gyanezt az akkut kapod meg nikon felirattal is.Jártam "áruházban" (Kínában) ahol a zárás közelében rakják össze a teljesen gyári kinézetű - jó eséllyel az is - mobilokat, teszik fel a hologrammos matricát az akkukra (tekercsekben álll mindenféle matrica a pulton), s csomagolják a gyári dobozba a telefonokat.
Ehhez képest az akku, hogy nincs rajta a NIKON felirat, egyáltalán nem zavaró, szerintem. A belseje ugyanaz - jó eséllyel.
Ráadásul a fentiek alapján az, amit 20 Euroért veszek itthon - vagy akár 40-ért - , számomra nem garantált, hogy valóban NIKON termék, s nem ugyanaz, amit 5-ért veszek, csak a matrica más rajta.Felrobbant akkut még csak NiMH-t láttam párat (rövidzár volt egy elemlámpában). Azért a lakás nem égett le tőle.
Egyébként első 1-2 alkalommal szerintem is mindig érdemes jobban figyelni töltésnél. Ha akkor OK, nem melegszik nagyon, akkor később sem tartok tőle.notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
Real_Necro
veterán
válasz metron #21124 üzenetére
Már bocs, lehet rajta lovagolni sokáig, de nem tértünk el azzal témától, hogy végig volt rendesen rágva a gépek közötti eltérések áradata. Szerintem jól választottam a végén, nagyon meg vagyok elégedve a D90-el, kb napi szinten ügyködöm vele vagy képzem az elméleti tudásom.
Az akksi kérdés tényleg jó, azt senki nem szeretné, hogy felrobbanjon, akár kézben, akár máshogy. Találtam olyan hirdetést, ahol 1 év garit is vállalnak rá. Vannak kapacitásban eltérő darabok is, 1400mAh-tól 2200mAh-ig.1 év garis 1800mAh
Kérdés, hogy mit tudsz kezdeni a garival.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Lethal Gene
aktív tag
válasz Real_Necro #21126 üzenetére
Rá kell kérdezni a garira, de általában visszaküldöd és vissza paypalozzák a lét.
De ilyen értéknél ez túró...
DEDE, nem nagyon valószínű, hogy gond lenne vele, max kapacitásbeli (ráírják, hogy százezer MAh és közben csak 1200 a valós. Ezt bele kell kalkulálni és úgy választani.
Én pl. helikopterhez vettem 25C LiPo akkut, ami valójában kb 20C volt, de még úgy is bőven megérte.
Felrobbanni, stb, sztem nem fog. De érdemes valóban az első pár töltést "szülői felügyelet mellett" elvégezni..
-
aleister
veterán
válasz balpis #21125 üzenetére
Egyetértek.
A műszaki (és egyéb cuccok) már igen nagy része készül Kínában. Komoly gyártók berendezéseiről derülnek ki turpisságok. Manapság már kicsit demagóg csengése van a kínai=szar, eredeti=jó párosításoknak.
Igen, fenntartásokkal kell kezelni a made in China termékeket, de ma már nem lehet általánosítani.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
metron
tag
válasz balpis #21125 üzenetére
" A belseje ugyanaz - jó eséllyel."
Szerintem ez a lenyeg. JO esellyel. Nagy szazalekban nincs is ezekkel gond, de ha van akkor akar nagy gond is lehet. Csak ezt akartam mondani. A nagy szamok torvenye alapjan pedig lesz is. Az, hogy ez pont a forumozok kozott vagy sem, az mas tortenet.
Az aksik "felrobbanasa", tulmelegedese nem csak uj allapotban jelentkezik, inkabb akkor jellemzo ha mar hasznalt. (Es valo igaz ez megtortenhet Nikon akksival is. Csak ha gaz van es gyari toltovel, gyari akkut toltettel es karod keletkezik akkor a biztosito fizet. Ha vmi dzsunka akksit, akkor abiztosito nagy valoszinuseggel felemeli a kozepso ujjat. Egy kis risk management ) Egy ilyen 8eFt-os tetelkulonbseg vs. 160eHUF gepvaz, szvsz nekem nagyon nem eri meg a rizikot es ha kell potaksi akkor megveszem a Nikon forgalmazotol.
Termeszetesen olyan dologra ami nem okozhat ilyen "risket" en sem dobalozok a penzzel, nyilvan. Egy lenspennel, allvanynal stb. lenyeg az ar.. -
Real_Necro
veterán
válasz Lethal Gene #21127 üzenetére
Igyekeztem azért Top-rated seller-ek közül válogatni. Keresgélek még, szeretek olyat rendelni, amit már többen vásároltak és jók a visszajelzések.
Lényegében már csak 2 beszerzendő dolog maradt, az utángyártott akku és egy oldaltatyó, utóbbiból az Up-Rise 28-al szemezgetek.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Donald
tag
A mókás az, amikor bejön egy kupac kis vágottszemű a boltba, nézik a D7000 dobozát, látják "Made in China" és fanyalogva adják vissza, hogy az nem kell nekik... (A D200-asom is Thailandiából való, arra mit mondtak volna? ) Anno a Hodikötnél fotóztam, 2 felé müszak váltás volt, egyben termékváltás is. Az Adidas embléma helyett Nike ment... Anyag ugyanaz... Ja és exportra...
-
balpis
őstag
válasz metron #21129 üzenetére
Ha ezt rizikónak érzed, akkor ne kockáztass, jól teszed!
De mint írtam, attól, hogy rajta van a nikon felirat, azt bárhol, bármire rátehették, semmire nem garancia. Mint ahogy előttem ragasztgatták a hologrammos Nokia matricákat Kínában...
Max az lehet bizonyos szinten garancia, ha esetleg egy adott üzletben veszed, de valójában ekkor sem tudhatod, mi van a dobozban...
De vettem pl. utángyártott akkut a budapesti GP boltban a D50-hez, 2,5-3*-os áron, mint az ebay-en korábban, de míg az olcsóbb másfél év után kezdte megadni magát, addig ez a "jó" boltban vett akku fél év után már nem csak gyenge, de teljesen használhatatlan voltA biztosító meg szép is lenne, ha csak akkor fizetne, ha megvan a számlád a gyári akkuról... Eszerint jobb, ha azt nem is tartja otthon az ember, hisz ha leég a lakás miatta, jó eséllyel az a számla is megsemmisül...
Ráadásul garancia időn túl nem is igazán szoktam az ilyesmit eltenni...
A gagyi töltőktől én is óvakodom - szerencsére a LiIon akkukban már nem is a töltőben van a nagyobb intelligencia, hanem az akkuban -, de akukkal az a tapasztalatom, hogy nem a név számít.(Pl. AA NiMH akkuk közül sok Duracell, Ucar, Varta, GP megadta magát nálam az elmúlt években 1-2-3 év használat után. Emellett van 8 db 8-9 éve vett 1300mAh-s akkum, ami még ma is MIND! tud 1100-at - az új töltőm szerint -, a leggagyibb, noname conradban vett darabok. Pedig ezeket nagyrészt 1,5A-ral töltöttem (igaz, "odafigyelős" töltőben)
Nem mondom, hogy a márkás cuccok és neves boltok termékei szarok. De nincs semmi garancia azok minőségére sem - saját tapasztalatom alapján)notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
andorra
őstag
válasz Real_Necro #21122 üzenetére
Portrémarkolatot egyelőre nem akarok, nem látom szükségét.
Vedd úgy, hogy előrelátó vagyok. -
Real_Necro
veterán
válasz andorra #21134 üzenetére
Úgy gondolod 2 hét múlva visszajövök azzal, hogy azt keresek? Tervben most még pótakku meg oldaltáska van, utána kicsit leállok a költekezéssel. Talán jövőre még lehet majd egy 35/1,8-as, utána megmondom, kell e nekem markolat. Most tuti nem.
-
andorra
őstag
válasz Real_Necro #21135 üzenetére
Majdnem. Láttam én itt ennél nagyobb csodákat is. Pl. hogy a legádázabb D3100 rábeszélőből, hogyan lesz hetek leforgása alatt D7000 vásárló.
-
Real_Necro
veterán
válasz andorra #21136 üzenetére
Nem olvastam utána a portré markolat előnyeinek, de ha jól gondolom, akkor elforgatott géphasználatnál kényelmesebb a fogása (talán még exponáló gombot is láttam rajta), valamint a duplaakku miatt több expo lőhető. Ezen kívül van még valami előnye?
[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Real_Necro #21132 üzenetére
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
nesa
veterán
válasz Real_Necro #21132 üzenetére
En ilyet vettem teljessen jol mukodik (hamisitvany!) csak akkor talaltam 10 dodo korul is szalitassal.
-
andorra
őstag
válasz Real_Necro #21137 üzenetére
Nem csak elforgatott állásban, minden állásban jobb a fogása a gépnek, ez a lényege. Az amit linkeltem neked, ráadásul AA elemekkel is működik, tehát tölthető AA elemekkel örökre megoldhatod az akku kérdést. De van itt olcsóbban is.
-
Degeczi
nagyúr
válasz Real_Necro #21137 üzenetére
kezed méretétől is függ
én pl. azért váltam meg a D90-től, mert a nagy tenyeremben sehogyan sem esett jól a fogása nehezebb, fényerős zoomobival (vagy vakuval a tetején)
ezen segít a markolat - viszont cserébe durván megnő tőle a gép (nagyobbra, mint egy D3...), és a rövid fixektől eltekintve, már a talpán sem áll meg többé, orrabukik
tehát ha eleve kérdéses számodra mi lenne az előnye, az jó jel, mert valszeg anélkül is jól illik a kezedbe a gép
-
Real_Necro
veterán
válasz TayRol #21143 üzenetére
Hamarosan indulok egy kis kirándulásra, viszem magammal gépet, meglátom mennyire jó 4-5 órán keresztül markolat nélkül használni.
Andorra:
Ha ceruza akkukkal van használatban a gép, kb mennyi ideig bírja? Kevesebb, vagy több kapacitásban, mint egy gyári akku? Amúgy ha naponta párszáz expoval kibírja a gyári akku, az nekem elég, este lesz alkalmam tölteni.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
TayRol
nagyúr
válasz Real_Necro #21144 üzenetére
ugy nem veszes. en Szilvasvaradon egy egesz nap cipeltem de semmi gond nem volt.
-
andorra
őstag
válasz Real_Necro #21144 üzenetére
A gyári akku 1500 ma/h, vehetsz 2500 / 3000 mA/h tölhető AA elemeket,. 6db ilyen elem testesebb is mint az akku, tehát elvileg több mint a duplája lehet a gyárinak, de a gyakorlatban természetesen nem tudom. Ár/érték arányban nézve többszörösen jobb mint a drága gyári akku. Természetesen a súlya nagyobb valamennyivel.
[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz andorra #21146 üzenetére
Azért azt figyelembe kell vennünk, hogy egy 1,2V-os Ni-MH akku karakterisztikája eltérő a Li-Ion-tól (vagy Li-Polimer). Ha 6 akkut számolok az 6x1,2V =7,2V, ellenben a gyári 7,4V-os. Nem vagyok annyira otthon a témában, csak próbálom levezetni. Kíváncsi lennék azért olyan fórumtárs véleményére, aki ceruza akksikkal is használt már portrémarkolatot.
-
Kleroo
veterán
válasz Real_Necro #21147 üzenetére
Az 1.2 inkább csak névleges feszültség. Teljesen feltöltve 1.5-1.6V-on is lehetnek.
Kíváncsi lennék milyen lenne teletömve eneloop XX-el (brutálisan jó elem. SB800-al szórakozva,tanulva legalább 250xszer elsütöttem,de lehet volt vagy 300 is, és csak utána merült le(az 1éve álló elemek...)Hodor. Hodor? Hodooor!
-
mcgoat
aktív tag
válasz Real_Necro #21147 üzenetére
Canon Markolattal volt tapasztalat, hogy nem nagyon szeretik a gépek a ceruza akkumulátort inkább az elemet.
Ez abban nyilvánult meg, hogy a fullra töltött ceruza akkumulátorokat is alapból lemerültnek mutatta a markolatban.Egy webáruház nem csak fotósoknak www.mcgoat.com
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest