- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple asztali gépek
Új hozzászólás Aktív témák
-
justmemory
senior tag
válasz inf3rno #3450 üzenetére
Csigák ellen valahogyan muszáj akkor védekezni...
A parikat mi napra tesszük, miszáj, mert különben nem érnek be. Bírják is.Nekünk is csak a kiskertben van jó fű Hátul fele vetemény, fele park, de ott csak nyírás van, így inkább gyep, nem ez a "klasszik golfpálya"
--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---
-
fess
őstag
Sziasztok
Gyepszellőztetés után lepermetezhetem 10%-os vasgálic oldattal a füvet? A mohát szeretném megregulázni. -
justmemory
senior tag
@lugosi kolléga kérésére; földieper takarítás és levelezés után, táppal belocsolva. Nem a legszebbek sajnos, még csak ismerkedem a műfajjal, de hátha. Még a fóliázás vagy legalábbis gyomosodás megelőzése hátra van.
[ Szerkesztve ]
--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---
-
fess
őstag
válasz justmemory #3457 üzenetére
Nem annyira, de a szomszéd ház árnyékában illetve egy melléképület mellett azért van benne
-
inf3rno
nagyúr
válasz justmemory #3453 üzenetére
Villanypásztor szerűséggel szoktam. Kihúzok a magaságyás köré két drótot egymástól fél centire párhuzamosan, és arra kötök egy 9V-os elemet. Ha a csiga rámegy mindkét drótra, akkor zárja az áramkört és megrázza, olyankor leesik. Kivéve ha úgy csinálom, mint az első verziónál, mert ott vízszintesen volt a két drót és villamosszék lett belőle... Magaságyásnál ez remekül működik, egy rendes nagy kertben viszont nem tudok működő technikát ellenük. Próbálkoznak tojáshéjjal, földbe ásott sörösdobozzal, vegyszerrel, mindennel, de a fentin kívül én még nem találtam igazán jó megoldást. Persze ki lehet menni este zseblámpával és ritkítani az állományt, ha valakinek van rá ideje és gusztusa. A salátát viszont semmi nem menti meg az elektrosokkon kívül az eddigiek alapján.
Macskára tudtok valami jó megoldást? Elaltatni vagy befogni és elszállítani sajnos nem opció, nem akarok örök haragban lenni a szomszéddal. Ajánlották valahol, hogy csirkehálóval fedjem le a magaságyásokat, mert érzékeny a talpuk és nem szeretik. Ez működött közületek bárkinél?
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz justmemory #3456 üzenetére
Szerintem ez teljesen rendben lesz. Nem jó, ha túl sűrűn vannak, mert akkor nem teremnek úgy. Néhány év után érdemes újra ritkítani, esetleg minden évben. Az epernél a fajtára nagyon oda kell figyelni, van valami lé eper, ami gyakorlatilag ehetetlen, de a folytontermőnek csúfolt változatoknak sem a legjobb az ízük.
Buliban hasznos! =]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz justmemory #3456 üzenetére
Ez nagyon tetszik, köszi, hogy feltetted!
Olyan jó elnézegetni a képeiteket, bele is szoktam nagyítani. Ez most nagyon tetszett, ahogy így körbe van kerítve. Itt ülök bezárva egy lakásba, nekem nagyon hangulatosak ezek a képek. -
justmemory
senior tag
válasz inf3rno #3459 üzenetére
Nekünk is sok a csiga a nagy hátsó kertben, de nem szoktak bántani semmi nekünk fontosat. Mindjuk hajnalban szoktam halomra látni őket, de hamar eliszkolnak a napsütés elől... Mi igyekszünk természetközeli kertet hagyni (sok a mindenféle állatnak otthont adni tudni zug egyes részeken - pl. farakás), remélem van sün, elvileg az megeszi őket.
Macskák ellen kutya... semmi egyébbel nem fogod tudni. Nekünk 2 kutya is van, de így is bejárnak olykor macskák. Mondjuk nagy kárt nem csinálnak, az egereket meg összefogdoshatják.
-
Kelvin
őstag
justmemory: Nem lenne rossz, ha megpróbálnál egy hsz.-ban több embernek is reagálni. Hosszútávon eléggé átláthatatlan lesz így, többeknek is szól.
[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Kelvin
őstag
válasz inf3rno #3467 üzenetére
"A megírt hozzászólásaid az elküldés után 5 percig megnyithatóak szerkesztésre, 5 perc után eltűnik a szerkesztés gomb. A szerkesztés gombra nyomva 15 percig lehet módosítani a hozzászólást, ennek letelte után a szerkesztett hozzászólást nem lehet elküldeni. Ha valami még eszedbe jut, akkor szerkeszd a hozzászólásod és ne írj újabbat."
Ez a fórumszabályzatból van (úgyhogy neked nem ártott volna megnézned mielőtt az ellenkezőjét állítod), de ha nektek jó és a topikgazdát sem zavarja, akkor nyugodtan legyen tele szemetelve a topik. Máshol szólnak érte, hidd el.
[ Szerkesztve ]
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
inf3rno
nagyúr
A szemetelést éppen te csinálod, amikor pl ezt nem teszed offba, a szabályzatot meg már évekkel ezelőtt megnéztem, amikor ez először felmerült. Persze mindig van, akinek valami sérti az érzékenységét, de nem neked kell megfelelnünk, hanem a szabályzatnak. Olvasd át újra, és próbáld értelmezni.
Buliban hasznos! =]
-
lemmy71
őstag
válasz noorbertt #3451 üzenetére
Szerintem még várhatsz vele cirka két hetet De majd valami kombinált szert kellene használnod, (mospilan + dithane) a mospiolán tasakokat 8 liter vízhez számold és tehetsz hozzá egy kis Nonit tapadó anyagot is. Annyi fára, bár nem tudom milyen sűrűn vannak, szerintem három nagy keverés kell majd cirka 50 - 60 liter anyag, persze függ attól is hogy mivel fújód, a motoros eszi az anyagot rendesen.
-
inf3rno
nagyúr
Apropó ma voltunk medvehagymát szedni. Néhány éve telepítettünk is itthonra a bokrok tövébe, és elég szépen megmaradt. Ahol sűrűn van, onnan 1-1 növényt érdemes kiásni. Öntözést talán átültetés után közvetlenül igényel, de onnantól kb. soha többet, ha jó helyre került. Néhány hagymánál több nem nagyon kell, mert itthon már szaporodik magától is magról, a több hagyma csak azért kell, hogy porozzák egymást. Az árnyékot szereti a bokrok tövében, fák alatt. Szedni is lehet a levelét, de a hagymáját nem szabad. Amire még érdemes odafigyelni, hogy ez ilyenkor nyílik március végén, április elején és április végére már kibújik a májusi gyöngyvirág is, ami mérgező, szóval addigra már csak olyan keresse, aki meg tudja különböztetni a kettőt. Illetve el lehet követni azt a hibát is, hogy valaki gyöngyvirág mellé ülteti itthon. Majd lövök fotókat róla, ha megyünk megint Húsvét előtt.
Buliban hasznos! =]
-
Vladi
nagyúr
Intézz magadnak valami keret. Csak van valami rokon, vagy haver akinek van némi nem használt földje.
Holnap én is lövök a fáimról pár képet, ha érdekel. Annyi, hogy én ráébredtem, hogy a tradicionális kertészkedéshez tökhülye vagyok. Érdekes a Gyulai Ivánt azonnal megértem, hogy mitmiért. Úgyhogy ökológiai szemlélettel tolom.
il sole non sorge più ad Est!
-
inf3rno
nagyúr
Na arról szívesen olvasok.
Engem egyelőre a mulcsozásról sikerült meggyőzni, de nem igazán tudom, hogy árulja e bárki itthon. Az USA-ban láttam videot, amin hegyeket hordanak össze fa aprítékból, és azt komposztálják egy kicsit, utána pedig eladják mulcsnak. Nálunk csak dísz fenyő kéreg van, ami mulcs néven fut kb, és az is rohadt drága. Maximum egy szalmabálát tudnék venni ilyen célra, aprítékról nem tudok, hogy lenne, hacsak nem veszek egy ágdarálót és megcsinálom magamnak a metszésből maradt ágakból.
Buliban hasznos! =]
-
Dorian
félisten
válasz inf3rno #3475 üzenetére
Idei tervem, hogy mulcsnak a gyepes részről levágott füvet fogom használni. (A zöldségeskertben. A virágoknál persze megy majd a fenyőkéreg).
Azt hiszem komposzt-ügyben van még mit fejlődnöm. Tegnap átforgattam a tavaly óta gyűjtött komposztnakvalót. Nos, az, hogy kevesebb, mint egy év alatt komposzttá alakulnak a dolgok, az vagy csak vmi marketing, vagy kevés voltam hozzá.
Igaz, sok zöld és kevés barna ment bele, locsolnom is gyakrabban kellett volna és az évközbeni átforgatás is elmaradt.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
inf3rno
nagyúr
A fű is működik, ha folyamatosan pótlod, azt hiszem olyan 3 hét alatt bomlik le, de gondolom időjárás függő is, hogy mennyi az annyi. A nitrogént lehet, hogy pótolni kell ilyenkor, mert a mikrobák, amik bomlasztanak felveszik, és előfordul, hogy nem jut elég a növényeknek.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
-
Rive
veterán
-
Dorian
félisten
Diófa levelet és dió-ágaprólékot direkt nem tetem bele, Füvet is csak mindig max 15 cm vastagságban, és földet is szoktam rátenni. Valószínűleg év közbeni forgatás és több locsolás gyorsított volna.
Most, hogy megforgattam, még simán egyben voltak a tavalyi metszéskor belerakott ujjnyi vastag és hosszú ágdarabok, volt tenyérnyi még zöld fű maradvány, ilyesmi. De azért kezdett az egész felvenni amolyan sáros kulimász - jelleget (előtte nap megöntöztem). Volt benne csomó giliszta, és igen, ilyesmi pajorokból is találtam. De akkor ez nem cserebogár és még hasznos is? A 6 db-ot, ami felbukkant akkor sajnos kivégeztem. Mi különbözteti meg a cserebogár lárvától? Az sokkal nagyobb?
A kertész mondta korábban, hogy igen, dolog a komposzt, de a cserebogár belemegy, mert jó meleg télen is, aztán meg az ember beforgatja a kertbe és szétrág mindent, utána meg mehet a full talajfertőtlenítés.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
inf3rno
nagyúr
Itt azt írják, hogyha nem forgatod, akkor anaerob bomlik, és metán jön létre. [link] A környezetnek annyira nem jó, mert erős üvegházhatású gáz, de minket sem különösebben érdekel. Nálunk gallyak is kerülnek bele, azok nem bomlanak gyorsan, a többi azért igen.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Rive
veterán
Mi különbözteti meg a cserebogár lárvától?
Cserebogár-pajor csak föld alatt terem, a rózsabogár-lárva meg csak komposztban
Már terjed a hírük, de sajna még mindig nem elég közismert a dolog.Füvet is csak mindig max 15 cm vastagságban
Az viszont gond. Lényegében letartósítottad... Silózás
Próbáld meg vegyesebben rakni, hogy kapjon levegőt. Füvet mindig keverd be valami nagyobb szálassal, mielőtt lerakod.
Ágakat, effélét darálni kell, illetve az nálunk is 2-3 szezon (mindig kibukik rostáláskor, aztán megy a következő kupacba).[ Szerkesztve ]
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Ide az előkertbe szerintetek jó döntés lenne Fehérhere magokat elszórni?
A gyep olyan amilyen, nem rég vettem a házat.. viszont nagyon nem akarok a fűvel babrálni -nem vonz.
Ha esetleg emellett döntünk itthon, akkor ha hátsó veteményes kertbe is kerül valami oknál fogva, akkor ott lehet majd gazolni ezerrel jól sejtem?Elvileg nem kell folyamatosan nyírni, de pl az egerek akkor itt fognak elbújni nem? (Már ha vannak, bár biztos van pár amennyi macska a környéken..)
Vagy ez itt nagyon off?:)
-
inf3rno
nagyúr
válasz noorbertt #3488 üzenetére
Fogalmam sincs, de én jobb oldalra tennék még sorban három közepes méretű virágzó vagy termő bokrot (max 1.5-2m). Ez így elég kopár szerintem, és talán a fű sem száradna ki ennyire, ha ott bokrok lennének. De ez csak egy ötlet.
Fehér here van nálunk, az árnyékosabb részt jobban szereti, nagyon el tud szaporodni, majd lövök róla képet, ha a telken járok. Veteményben talán nem akkora gond, azt hiszem köti a nitrogént úgyhogy talán hasznos is, és ki lehet kapálni, a füvet az udvaron egy részen viszont eléggé elnyomja.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz justmemory #3482 üzenetére
Köszi, szuper!
Illata van? Pontosan mi a neve ennek a fának egyébként? -
Dorian
félisten
válasz Szilágyi84 #3491 üzenetére
Mi is akartunk, de állítólag a szeles helyet nem szereti, ill. a savanyú talajt meg igen. Nos, nálunk első van, második nincs
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
justmemory
senior tag
Illata nincs.
Magnólia, igen, de hogy pontosan milyen azt nem tudom (van egy bokor is, ez ugye fa); füvészkertes ismerőstől kaptuk 4½ éve.Nem tudom mi a helyzet a széllel, a környékben szokott lenni, ugyanakkor pl. Szegeden is van kettő hatalmas ilyen fa, plusz itt a településen is, ahol lakom. Szél is szokott lenni . De nálunk itt a kertben szélvédett helyen van. A talaj kapcsán: mi eleve jó tőzeges, faforgácsos talajba tettük és minden évben kap tőzeget, bekapálva.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz justmemory #3494 üzenetére
Esetleg valami ilyesmi lehet? [link] Nincs túl közel a házhoz? Olyan 3-5 méteresre megnő azért a legtöbb magnólia, valamelyik még nagyobbra is...
Buliban hasznos! =]
-
Szilágyi84
senior tag
Egyik évben talán kb 4 vagy 5 éve láttam egy kertészetben olyan Mocsári hibiszkuszt aminek 2 színű virágai voltak lila és halvány rózsaszín szinte már fehéres. Ilyenre vadászok ami 2 színű lenne , de azóta se találtam. Van hatalmas angyal trombitám harang virág 2 méteresre szokott megnőni kb 10 éve van meg és nyáron folyamatosan virágzik estére illatozva kellemes vanillia féle ez a sárga.
[ Szerkesztve ]
-
justmemory
senior tag
válasz inf3rno #3496 üzenetére
Igen, ilyesmi, de majd lehet rákérdezek pontosan.
Igyekeztünk elég helyet hagyni; az csak melléképület, lehet nem is marad meg ebben a formában. Vagy majd alakra metszük majd Az alsó ágait így is lassan majd le kell vágjam.
Van egy mocsárciprusunk is hátul, az már van vagy kemény 150-160 cm, de annak van helye bőven, 200 év múlva is állhat majd, nem fog zavarni senkit--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---
-
inf3rno
nagyúr
válasz justmemory #3498 üzenetére
Na majd lőjél képet 5 és 10 év múlva is, kíváncsian várom hogyan változik. Lehet pont az ilyen kertészkedés való nekem, sok threadre 5 év után szoktam válaszolni.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Szilágyi84 #3497 üzenetére
Nekünk is csak egy színű van belőle, nem is tudtam, hogy létezik több színű változat. A Kiskunságból hoztuk, az se volt valószínű, hogy bírni fogja ezt a klímát. Ott gyakori növény, nem tudom, hogy oda őshonos e, de azon a környéken keresgélnék a helyedben, ha arra jársz. Azt hiszem tőről szaporítható leginkább és talán savanyú talajt szereti.
Nem ilyesmi, amit keresel? [link] Esetleg próbálj üzenetet írni neki, hátha tudsz szerezni. Itt van még hasonló, de nem kapható most. [link] Máshol talán van ugyanebből, de érdemes lecsekkolni, hogy ezek egyáltalán létező boltok e, vagy átverés: [link]
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest