- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- TCL LCD és LED TV-k
- Autóhifi
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Asztrofotózás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fesii
aktív tag
Végül úgy döntöttem veszek egy kisebb teljesítményűt de újat. Így az fs55 lett. Ha esetleg idő előtt megadja magát még nem kapok szívrohamot. A mai kb 4oras etapot jól bírta. Most fukaszáztam először nem tudom csak nekem szakad le tőle a derekam? Az elején katasztrofalis volt. Később sikerült jól beállítanom meg ráéreznem nagyjából a technikára, de így sem esett jól.
Egy nap alapján nem tudok véleményt mondani nem olyan mint ismerősöm 300e+-ős gépe, de igazából én előbb elfáradtam mint ő. -
lemmy71
őstag
Az hogy túl olcsó, nem biztos hogy hulladék is Ha indul könnyedén max 4 - 5 rántás, egyenletes az alapjárat ha közben meglóbálod a gépet akkor jó, ha nem igazán harapós az nem gond mert csak a karbin kell egy kicsit hangolni. Beállítás és karbantartással való segítségért keresd Stihl024 fórumtársat a Láncfűrész topikban
Én az enyémet 25 ezerért vettem, egy vadont új univerzális hámmal egy plexis fejvédővel (a gépen új volt a damilfej, új gyertya új légszűrő és tele is volt tankolva) magyarán fényes nappal kiraboltam az embert Volt még nála 25 ért egy stihl 029 láncfűrész, én hülye nem vettem meg -
bajnokpityu
félisten
Sziasztok, kB 1.2 cm átmérőjű vadon nőtt cserje vagasahoz keresek benzines kaszát. KB 1000nm évente 2x kell kB vegigmenni rajta. Mi a legolcsobb, ami 2-3 évet minimum kibir? Mi az, ami jóval hosszabb életű, az mennyivel kerül többe?
A 30-45 rugós kategória full felejtős?
Köszönömeladó topping dac
-
Találtam egy jonatán almafát. A törzsén látható gallyakkal lehet szaporítani esetleg? Közterületen van, totál bio, mégis rengeteget termett. Legszívesebben kiásnám, hazavinném, de személyautóval esélytelen úgy is. Meggy is van nem messze, az is magról nőtt. Az almafa Kb.6-8 éves lehet, valószínűleg magról, csutkáról kelt. Csak én eszem a termését, imádom, végre az a régi jó íz... Piacon sehol nem árulnak ilyet, csak jonagoldot mindenki.
[ Szerkesztve ]
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
inf3rno
nagyúr
válasz Victoryus #2855 üzenetére
A fővámtéri piacon volt még régebben, de csak egy árusnál. Nekem is ez az egyik kedvenc. Oltani szokták ezeket vadalma alanyra. Lehet, hogyha megkérsz egy kertészetet, akkor ráoltják neked szakszerűen. Én próbálkoztam már vele, de laikusként nem igazán akar összejönni. Mondjuk viasz helyett szigszalagoztam csak. Megpróbálhatod gyökereztetni is, lehet kapni hozzá gyökereztető port. Van sok féle, nem tudom, hogy melyik a jó hozzá. Elég lutri, hogy mi lesz belőle. Azt mondják, hogy gyenge a gyökere a legtöbbnek, azért inkább oltani szokták.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
csudri
őstag
Sziasztok! Szombaton és tegnap vetettem fümagot. Elég sok eső esik most felénk, lehet neki túl sok vagy örüljek, hogy nem kell locsolni?
-
inf3rno
nagyúr
válasz UberMutant #2863 üzenetére
Én is ezt olvastam, hogyha sárgul a levél vége, akkor vízzel van valami. Vagy túlöntözés vagy túl kevés a víz. Szerintem inkább az előbbi lehet, mert nedves a földje. A cserép sem ideális neki, amiben van, elég kicsi. Próbálok majd szerezni neki valami nagyobbat.
Buliban hasznos! =]
-
Szilágyi84
senior tag
Sziasztok kinti madárkáknak szoktunk cinkegolyót / faggyúgolyókat kirakni ami 50-100 Ft/db és mivel egyszerre több helyre is rakunk és pár nap alatt el is fogyasszák ezért gondolkozok valami költséghatékonyabb megoldáson. Tudtok valamit ajánlani amit csipegetnének még ezen kívül és olcsóbb vagy jó árban szerezhető helyet? Jelenleg 66 Ft a legolcsóbb amit tudok de tavaly ha jól emlékszem 50 volt. Szalonna esetleg?
-
inf3rno
nagyúr
válasz Szilágyi84 #2865 üzenetére
Nem tudom, hogy árban mennyi, de zsírszalonna, ilyen zsírosabb dolgok, amiket könnyen csippentenek. Mi disznóvágáskor szoktuk felszórni a fára az ilyen cafrangokat. Azt nem tudom, hogy főzve vagy nyersen jobb e. A fagyokat jobb megvárni vele, mert gondolom különben berohad.
Ez komoly, nem gondoltam, hogy a harkály is megeszi. [link]
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
justmemory
senior tag
válasz Szilágyi84 #2865 üzenetére
Szia,
ha van madáretetőd, csinálhatod azt is, hogy nagy kiszerelésben megveszed az eleséget; én ezt szoktam, kb. 20 kg elmegy egy tél alatt. Esetleg nézd meg az MME honlapját, hogy ott lehet-e kapni; akár a napraforgómag is jó.
Egyébként még most nem kell etetni...
--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---
-
Szilágyi84
senior tag
válasz justmemory #2867 üzenetére
Szia
Igen úgy lenne 66 Ft/db a golyó 30db-tól. Te honnan és milyen elességet szoktál venni ? Vannak meadáretetők a kertben csináltam úgy hogy jó lenne akár a golyó helyett vagy mellé valami magkeverék csak azt nem tudom hogy a cinkék mennyire ennék mert nálunk inkább csak azok vannak és általában mindegyikben van szotyi mag amitől tartok. Volt megmaradva még régebben Nimfa magkeverék ami nem volt nyerő de már nem emlékszem hogy a szotyi vagy inkább a kicsi kerek mag bár akkoriban még nem igazán izgatott csak kiraktam próbából de az is lehet hogy még nem voltak ide szokva azért nem fogyott. Amúgy verebek is vannak és vörös billegető farkú ami sötét szürke amúgy de nem ismerem a pontos nevét de a lényeg hogy ilyen kisebbek csak. Azért a 20 kg elég komoly mennyiség biztos sokan járnak hozzád.[ Szerkesztve ]
-
UberMutant
őstag
válasz Szilágyi84 #2868 üzenetére
azt vedd figyelembe, hogy csak saját szórakozásodra eteted a madarkat, nekik nincs erre szükségük.
nem kell erre ráfeszülni ennyire. -
inf3rno
nagyúr
Mi az Őrségből szoktunk préselésből maradt tökmag pogácsákat kitenni, azt is eszik. A cinkék szeretik a szalonnát meg a madáragyvelőt is. [link]
Buliban hasznos! =]
-
justmemory
senior tag
Én itt veszem helyben az állatkereskedésben ahol lakom kistelepülésen. Van direkt ilyen eleség; a díszmadár eleség kényszer, nem az igazi. A nevét ne kérdezd a kajának mert nem tudom A sima gazdasági napraforgómag is jó (fekete héjú), meg fogják enni. Faggyúgolyót is tehetsz ki vagy ahogyan írták pl. szalonnabőrt, bár az nálunk annyira nem vált be. De egy almát is ráhúzhatsz egy ágra. Én olykor a fáról leesett diót is kiteszem megtörve. A harkály is megeszi; megtöri magának. Amit írsz madár az valószínűleg házi vagy kerti rozsdafarkú tojója. Hozzánk sok és sokféle madár jár, de olyan helyen is lakom Az etetőkez 2-3 naponta kell töltenem. Ami még fontos az a víz, télen is. De mondom (nem csak én), még nem kell etetni. Majd ha már tartósan fagy és/vagy leesik a hó...
--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---
-
Szilágyi84
senior tag
válasz justmemory #2871 üzenetére
Oké jól van köszi. Még annyi hogy vízét hogyan érdemes az etetőhöz és mibe kis lapostálba jó lesz ?
-
justmemory
senior tag
válasz Szilágyi84 #2872 üzenetére
Nálam így van
-
Szilágyi84
senior tag
válasz justmemory #2873 üzenetére
Ja ilyet olvastam hogy a méheknek is jó és hasznos így kövekkel nyáron.
-
justmemory
senior tag
válasz Szilágyi84 #2874 üzenetére
Méhek, darazsak, szúnyogok...
-
Szilágyi84
senior tag
válasz justmemory #2875 üzenetére
Nekem vannak a nagy vízgyűjtő hordók alján mágnesek és így szúnyogmentesek.
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
Gyephengernek utólagos szerepe is lehet, vagy ez csak vetésnél alkalmatos?
Arra gondolok hogy utólag hogyha áttolom a hengert a füvesített részen, az egyenesít valamennyit a talajon, vagy teljesen felesleges?Azt tudom hogy fűmag vetéskor hasznos, de itt most az a kérdés hogy utólagosan is van-e létjogosultsága.
Köszönöm.
-
justmemory
senior tag
válasz tothjozsi96 #2878 üzenetére
Szia,
szerintem nem. Ha egyenesíteni szeretnél, hordj földet/homokot vagy ezek keverékét rá úgy, hogy azért a fű is kilátszódjon (ne maradjon fény nélkül) és azt egyengesd el. Legalábbis videókat nézve így csinálták azok, akiknek szép gyepe van
Ha meggondolod egyenetlen lehet a fűcsomóktól is, azt a henger sosem fogja elegyengetni; ugyanolyan összevissza menne a henger is. A hengereléshez homogén felület kell.--- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---
-
Szilágyi84
senior tag
válasz #46372352 #2877 üzenetére
Majd megkeresem most nem jut eszembe pontosan honnan talán Győri Győző biokertésznél olvastam hogy megváltoztatja a vízét és talán ezért nem tudnak kifejlődni de komolyabb mágnes adag kell viszont nálam tényleg nincsenek szúnyogok a víznél pedig nincs lefedve egyik se a nagy régi kb 300 literes műanyag halastó medence is vízgyűjtő amióta nincsenek már halak.
-
Rive
veterán
-
Chaser
legenda
jázminok teleltetésére van valami bevált gyakorlat?
leginkább erkélyen tudnám őket tárolni ahol most is vannak, illetve van egy tároló ami világos de fagymentes, csak nem biztos hogy ott is maradnának ( :
le kell őket vágni pár hajtásig?
még semmi gondjuk nincs, csodálkozom is rajta, folyamatosan hozzák a bimbókat és nőnekVictoryus
sztem ne akard kiszedni, ha meglát illetékes vastagon fog a ceruza fogni
azt a fát sem szedheted ki közterületről amit te ültettél, onnantól már az államé_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
lemmy71
őstag
"...fát sem szedheted ki közterületről amit te ültettél, onnantól már az államé..." ez nem így működik
Én egy sarki portán lakom három utcára nyíló telken, hosszában az ingatlanommal párhuzamosan egy cirka 700 nm elhanyagolt önkormányzati földterület volt. Tele mindenféle fával bokorral, na én azt 25 éve mind kivágtam. A területet feltöltöttem földel és beparkosítottam, körbe ültettem sövénnyel olyan mint egy hatalmas zöld kerítés. Senkitől sem kértem semmilyen engedélyt erre a "műveletre". Jó pár éve kaptam egy köszönő levelet a polgármestertől hogy rendben tartom azt a területet -
Jonatán almának kell másik almafa, ami beporozza? Az egyik kertészetben ezt mondták. Azért furcsállom, mert amelyikről itt írtam a múltkor, a lakótelep közepén van, tök egyedül, terem szépen.
-
Chaser
legenda
válasz lemmy71 #2885 üzenetére
de ez így működik
az, hogy te 25 éve mit csináltál az egy egészen más történet
nézz utána a hatályos jogszabályoknak, ma már a saját kertedben sem vághatod ki pl a fát, csak engedéllyel a legtöbb megyében - meg pótolni kell vagy fizetni érte -
közterületről ha fát kiszedsz és "felnyomnak" az nem lesz olcsó_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
tothjozsi96
addikt
K*pják be.
Kicsit olyan ez a dolog hogy lassan WC-re menni is engedélyköteles lesz.
Az a jó ebben hogy kb semennyire sem elterjedt ez az infó, szerintem senki se jelenti be ha kivágja a fát.Nekem kicsit logikátlan ez az egész mert egy fát számos okból kilehet vágni hogyha az egészséges is. Egy nagy diófa rengeteg kárt tud okozni, veszel egy olyan házat ahol áll egy óriási 50 éves diófa, mit csinálsz? Inkább csessze tönkre a kocsidat azért mert nem vágathatod ki?
-
Chaser
legenda
válasz tothjozsi96 #2888 üzenetére
nem is kell bejelentsd, elég ha a szomszéd megteszi helyetted
anno kiírtottunk egy el-őserdősött kertet pesti faluban, na miután végeztünk utána tudtam meg hogy ezt nem lehetett volna ( :
persze a növényeket pótoltuk más növényekkel, de ha valaki szól az illetékeseknek repkedtek volna a m ft-ok az biztos
ami pedig közterületen van ahhoz pedig nyúlni nem lehet, ugyanúgy ahogy egy padot sem lehet hazavinni ha megtetszik...sajnos_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
lemmy71
őstag
"...ma már a saját kertedben sem vághatod ki pl a fát, csak engedéllyel..." hol élsz te, szerinted ki foglalkozik ilyennel
Ősfa vagy valami természetvédelmi besorolású növény esetleg olyan fa ami térképészeti pontot képvisel, azt nem szabad kivágni engedély nélkül. De amit te magad ültettél a saját kertedbe, na ne viccelj már#2886 Victoryus
A Jonathán az önporzós
De vannak nemesítések, lehet azzal keverte meg valaki, alma porzópár táblázat itt megtudod nézni. -
Chaser
legenda
válasz lemmy71 #2890 üzenetére
beszéld meg a hatóságokkal, egész biztos érdekelni fogja őket erről a véleményed, vagy nem ( :
hívd fel az önkormányzatodat, majd ők felhomályosítanak
fák és fás szárúak védelme, valami ilyen nevű az ide passzoló jogszabály vagy törvény_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
justmemory
senior tag
Fakivágás látom mindenkit megfog
Mikor a lakóhelyünkre költöztünk, megkérdeztem az önkormányzatot a "játékszabályokról" és azóta is ezt teszem.Nekem azt írták, hogy az ingatlanom előtti közterületet én vagyok köteles rendben tartani (fűnyírás, hó eltakarítása, stb.). Ugyanakkor a fakivágást be kell jelentenem (közterületen; telken belül nem tudom). Vágtam ki fát (10 perc volt); nem jelentettem be és nem is volt belőle gond. Teszem hozzá, hogy egyrészt nagyon beteg fák voltak, másfelől a szépítés miatt történt (és még ültettünk is helyette). Másrészt "itt vidéken" mindenki így csinálja. Természetesen ez jogilag "senkit nem érdekel" . Számomra egyszerűen faramuci, hogy tartsam rendben, de azért minden apróság miatt járjak az önkormányzat nyakára. Az sem életszerű, hogy minden ilyesmivel az önkormányzat érdemben tud foglalkozni. A múltkor a valóban fontos kérdésemre sem kaptam tőlük választ. Ennek kapcsán a telken belüli fakivágást pláne életszerűtlennek tartanám, ha valóban komolyan szabályoznák. A telket 13 hatalmas akácfával vettük, utcai kerítés mentén. Ki kellett vágni mind, mert tönkretette a járdát és a kert is totál halott volt (aki látott már akácerdőt tudja mire gondolok). Természetesen a kertrendezéssel telepítettünk újabb fákat és bokrokat, de fura lett volna, ha a saját telkemen engedélyt kellett volna kérnem. Persze ezt is elfogadom, de akkor ugyanezen elven az ültetést is szabályozhatnák (pl. invazív fajt tilos, stb. Persze lehet ez is van szabályozva, ezt nem tudom).
-
Chaser
legenda
nem azt mondtam ki foglalkozik vele, hanem mi a törvény
egyébként pesti faluban azért valahol foglalkoznak vele, egy ismerős jól beleszaladt
ez az egész csak arról szól, hogy így tudják biztosítani a zöldfelületeket sok helyen, mert ami állami/önkormányzati terület azt zömében azt eladják építési teleknek ahol megérijustmemory
a jegyző foglalkozik vele _hivatalosan_, és igen, ilyen faramuci a dolog
gyakorlat nyilván attól függ, ki hol éltothjozsi96
ez jó ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Békéscsabán ki lehet vágni saját területen bármit. Én megkérdeztem szeptemberben. Általában helyi önkormányzati rendelet szabályozza. 2 bazi nagy fenyőt kéne majd kivágni, mert útban vannak, plusz eléggé felkopaszodtak. Lesz helyettük 2 gyümölcsfa úgy is, csak kicsit arrébb.
-
tothjozsi96
addikt
válasz Victoryus #2896 üzenetére
Az a fenyő is nagyon veszélyes hogyha közel van a házhoz.
Nálunk régen a ház előtt volt, de kb. 2-3 méterre volt a ház előtt.Mikor vihar volt állandóan paráztam hogy ki ne boruljon vagy bele ne csapjon a villám.
Messze az a fa volt a legmagasabb pont az egész környéken.Mikor vágtuk ki lehúztam a redőnyt hogy a faág ahogy potyog le ne hogy kárt tegyen az ablakban. Úgy, hogy lehúztam a redőnyt még úgy is benyomta a régifajta fa ablak szimpla üvegét.
-
justmemory
senior tag
-
Chaser
legenda
válasz justmemory #2899 üzenetére
ahogy látszik mindenki azért nem, rugalmasság pedig adott lakóhely függvénye
no, jázminja senkinek nincs? lassan itt a tél_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- BMW topik
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- TCL LCD és LED TV-k