- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Espla
aktív tag
a videó alapján én is ledaráltam kinyitva éppen be nem férő ágakat, csak nem biztonságos
lehet valami ruhafogas kampót kellene alulról használni, ha eldugul akkor szétszedés nélkül eltávolítható legyen a dugulás
majd ezen is gondolkodomreklám: ingyen szállítás csütörtökön
-
Rive
veterán
válasz Mika1227 #2054 üzenetére
Nézd meg a linkeken a kérdés-válasz rovatot irányadónak.
Mikor volt utoljára termelésben a terület? Mit vetettek bele akkor? Mikor trágyázták utoljára? Mennyire lehet lerabolva?
Egy új terület megtanulása még akkor is 3-4 év, ha rendesen van időd odafigyelni, művelni.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
bringasisti
őstag
Üdv. Van 3 meggyfa egy ringló és egy szilva. Minden fa törzse elkezdett repedezni van amelyik kicsit, van ami katasztrófa. Azonkívül hogy kívánom és füvet ültettek helyére mit tudok tenni.
BENEFON DELTA--------N8
-
Kelvin
őstag
válasz bringasisti #2056 üzenetére
Szia! Ennél több infó vagy inkább kép kellene. Lehet baktériumos fertőzés, trágyázás, nagy hőingadozás, stb..
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
Kelvin
őstag
válasz #46372352 #2059 üzenetére
Addig lehet ültetni amíg az ásót le tudod nyomni a földbe. A növénynek semmi baja nem lesz a hidegben, hiszen ha kiülteted egész évben ott van. Arra figyelj, hogy ültetés előtt ne száradjon ki a gyökere és ne a mínusz fokokban álljon amíg el nem ülteted. Ugyanis a gyökere az, ami ilyenkor védelem nélkül van. (Ugye a földben nem szárítja ki a szél és a hideg ellen is védi).
"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
bringasisti
őstag
BENEFON DELTA--------N8
-
Spet
addikt
válasz bringasisti #2063 üzenetére
Látszik nem fiatal fák.
Még jó pár évig elélnek így is. Ha esetleg elkezdenek korhadni, száradni, akkor mehet a balta, láncfűrész.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
bringasisti
őstag
A megy ami 3 fát jelent idén kezdett repedezni mind a három. A ringló ott volt egy hernyó támadás vagy 15 éve az már a végét járja azóta. A szilva az meg a képen a jobb felső sarokban látható hogy egy "dudor" gomba vagy mi nő rajta hiába verem le kőkemény és újra nő
BENEFON DELTA--------N8
-
Rive
veterán
válasz bringasisti #2065 üzenetére
Mer' az ott nem a gomba, hanem csak a termőtest (virág, ha úgy tetszik...). A gomba maga a törzs elhalt faanyagában tenyészik, onnen nevel mindig új termőtestet. Az a fa ~ menthetetlen, gondoskodj a pótlásról.
A meggyfákon az talán fagyléc, de elég bizonytalan, másnak (valami fertőzés) is elmegy. Folyékony sebkezelőt neki, meg egy kicsivel bővebben a lemosót azon a környéken.
Valahol olvastam, hogy fagyléc ellen megelőzésképppen érdemes fehérre meszelni a fa törzsét./// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
bringasisti
őstag
Nekem egyetlen bajom van ezzel a dologgal: Iker telek és másik fele a nővérem része. Ő bio a javából és semmi permet minden a természet. Valaki egy megymagot elköpött a telekrészén és olyan fa nőtt ki belőle ami minden kezelés nélkül egészségesebb mint az én fáim
BENEFON DELTA--------N8
-
Spet
addikt
válasz bringasisti #2067 üzenetére
Bio kezelést te is tudsz alkalmazni: levágod, eltávolítod a a fertőzött részeket (az már nagyon hülye dolog, lenne, ha például a moniliás fákat egész évben úgy hagyná).
Meg elmagyarázhatod neki nyugodtan, hogy a bio kertészetben természetes eredetű, az ökológiai gazdálkodásban engedélyezett szerekkel "permeteznek", amik nem szívódnak fel növényekben, vízzel könnyen lemoshatók.
Ha tényleg úgy csinálja, amit te mondasz, akkor Öko gazdálkodást végez, amit egy idő után ezek a nemesített növények nem fognak bírni.
[ Szerkesztve ]
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
bringasisti
őstag
Köszi mindenkinek
BENEFON DELTA--------N8
-
gabe_
őstag
-
Espla
aktív tag
-
Rive
veterán
válasz #46372352 #2076 üzenetére
Csak eszembe jutott, amikor egy bizonyos mindennek (is) ellenálló sárgabarackcsemetét sikerült jó messze, jó drágán beszereznünk - jó eséllyel idén kiszedjük sarkavírus és következményes törzs-gombásodás miatt.
Faxtudja, mit hoztunk el végül a lerakatból/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
modflow
veterán
Valaki tervezi esetleg Everris (Scotts) Proselect Toscana pázsit jellegű fűmagkeverék vásárlását?
Nekem csak 1 kg-ra lenne szükségem.
(Vásárolni minimum 10 kg-ot lehet csak. ) -
Espla
aktív tag
-
rii
nagyúr
szaisztok,
mit nem veszek észre ami miatt az egyik csak 90 ft a masik meg 337 ft?
STR Palántázó tálca 24 edényes 35x23x5,6cm
STR Palántázó tálca 24 edényes 35x23x5,6cmpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
ahhhhhhhaáaaa ^.^
nagyon köszönöm
.-)))))piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
ProdyG
őstag
Sziasztok,
tavasszal kertépítésbe kezdenénk, kb 200nm fűvel kell számolnunk (gyepszőnyeg fektetés lesz). Lenne automata öntözőrendszer telepítve.
A nagy kérdésem: hogy kapja az öntözőrendszer a vizet?
1. fúrt kút + szivattyú (ingyen van a víz)
2. vezetékes víz (fizetünk a vízért)Nekem a kutas, ingyen vizes megoldás volt mindig is az alap, de mostanában hallok ellenvéleményeket is. Pro-kontrákat nem sorolnék, a fő kérdésem az lenne, hogy hány köbméter vízre van kb szükség éves szinten ehhez a 200 nm fűhöz? nyilván hozzávetőleges adatra gondolok. Számolt már valaki ilyesmit? Ha valakinek van tapasztalata, azt szívesen fogadom. köszi!
-
fess
őstag
-
Kelvin
őstag
Szerintem egyre kevésbé kéne erőltetni ezt a szép zöld gyep-em van mániát. Nem Angliában élünk, nem onnan kéne mintát venni. Sajnos a gyors klímaváltozásban, lassan már száraz kontinentális éghajlatunk lesz. Olyan kertek kellenek amikkel a legkevesebb munka és vízpazarlás van. (*pazarlás, mert sajnos eljutottunk oda, hogy öntözés nélkül már amúgy sincs kert)
[ Szerkesztve ]
-
lakisoft
veterán
Nem tudom miről beszélsz. A szép kert nem feltétlenül jelent sok munkát. Nekem 3 méteres fagyalsövényem van ami 1,5 - 2m széles szép dús. A titka 1m3 víz /tő/hét. Senkinek nincs ilyen szép sövénye a környéken. és ez nem munka hanem víz kérdés csak. Ennnyi a titok. Nem száraz kontinentális hanem lassan mediterrán éghajlatban leszünk (Debrecen).
- Árad -
-
Kelvin
őstag
válasz lakisoft #2090 üzenetére
Nem a fagyal sövényről volt szó hanem a gyepről (olvass vissza), ami vízigényesebb és az öntözésnél a víz nagy része elpárolog. Mint írtam már mindent öntözni kell, én is így tesztek. De próbálok tudatos lenni és nem pazarolni, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
handrash
őstag
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
modflow
veterán
A kert azon veteményes részére ősszel ráhordtam a komposztot. Már későn vettem észre, hogy ez nem is komposzt, hanem pajor keltető. Nyüzsögtek benne a kisebb-nagyobb lárvák, amit én ugye szépen szétterítettem a veteményesen és rotációssal bedolgoztam ......
Most tavasszal rotációs kapálás előtt mivel szórjam be, hogy ha vannak pajorok, akkor elpusztuljanak?
-
Espla
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest