Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • M43g

    aktív tag

    Sziasztok, segítséget szeretnénk kérni.

    - Van egy városi mértékkel is kicsi kert szerű izénk a kocsibeálló mellett, amit füvesítenénk. Hosszában 10m, széltében 2m.

    - Emellett a 20m^2 mellett áll egy támfal, kb. 75 fokos meredekségű, virágokkal szépen beültetett, pontosan ilyen elemekből. 10m hosszú, 1,2m magas. A problémám az, hogy nagyobb eső alkalmával sem kap igazán elég vizet a támfal közepe-alja, így arra jutottam, hogy a csepegtetős megoldás valószínűleg nem működne (hacsak nem akarok minden sornak saját csövet, az meg nem túl esztétikus, na).

    A tervem az lenne, hogy a füvet spray fúvókával öntözném, a fúvókákat sugárban túlméretezve próbálnám beöntözni a támfal közepét és alját (kb. 1m magasságig), a tetejét pedig csepegtetővel.

    Szerintetek ez így működhet?

    Számításaim szerint kb.26 fokban kéne a füves terület széléről kilépnie a spray fúvókából a víznek, ha egyenes "trajektória" mentén akarja elérni a támfalat (ez a kilépési szög persze megvan, csak a víz pályája nem egyenes). 10 centis kiemelkedés, icipici "hátrafelé" megdöntés segítségével, Hunter PSU 12A fejjel (28° kilépési szög) próbálnám meg megvalósítani...

    :R A tanácsokat köszönöm, de már azt is, ha végig olvassátok :) :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák