Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    Nemrégiben vettem egy AKG Y50-et (a topik tanácsának ellenére).

    Nagyon jól tettem, az itt olvasott negatív véleményeket nem tapasztaltam vele kapcsolatban, nagyon jó vételnek tartom, és akik hasonló árkategóriában nézelődnek, mindenkinek ajánlom, jó fülesnek tartom.

    Amit kiemelnék vele kapcsolatban, hogy egy kb 20 óra járatás jót tett neki, ennyit szerintem érdemes rászánni. A füles nagyon kényelmes, volt hogy 2 napig majdnem egész végig, míg ébren voltam rajtam volt, ez a korábbi fejeseimre nem volt azért jellemző. Az első olyan fejesem, aminél észrevettem azt, hogy jót tesz neki egy kis erősítés. Sima ipod classic esetén (ezen vannak a tömörítetlen zenéim, a kapacitás miatt) a max hangerőn se mondanám hangosnak, azt mondanám hogy annak a max hangerején átlagos. Érdekes, iphone jobban meg tudja hajtani, de azon (szintén méretbeli okok miatt) tömörített zenék vannak.

    Az asztali géppel külső dac amp használatával érzem azt hogy nagyon jó párosítás. Így nagyon meg vagyok elégedve a hangminőséggel.

    Érdekes, amúgy először a Grado SR80-at vettem volna ami karakterében is nyilván más, és drágább is, de végül úgy döntöttem, hogy ezt az akg-t meg tudom rendelni úgy, hogy áruházban veszem át, tehát ha nem jön be akkor visszaviszem és elállok, egy postán rendelt fejessel meg mehetne a vacakolás, visszatérítés stb. Bár még benne vagyok a 14 napban de teljesen tuti biztos, hogy megtartom a fejest, ami amúgy is jól passzol a két másik fejesem közé (sennheiser Px-100-II mint nagyon kicsi, nagyon könnyű, nagyon hordozható, sennheiser hd 485 mind relatíve nagyobb méretű, szóval ez méretben is pont a kettő közötti). Érdekes még hogy mint látható eddig csak nyitott fejeseim voltak (és a grado is az lett volna) de ez zárt, így ebből a szempontból is egy érdekes próba volt. Azon kívül a grado ellen szólt még hogy nem cserélhető a kábele, lehet hogy soha nem lett volna rá szükség de ezt ilyen kis praktikus dolognak gondoltam.

    Szóval jó és meg vagyok vele elégedve, kíváncsi vagyok hogy hosszabb távon mik lesznek vele a tapasztalatok. Ja, bár utcára sose vennék fel már egy ilyen közepes méretű fejest se, azért a feketét vettem belőle, az elég visszafogott, és a többi színvariációval ellentétben matt festésű.

    Ja! Mivel a mikrofonos kábel egyáltalán nem volt feltétel, és felesleges hibaforrást látok benne, illetve potenciális minőségi rést, a kábelét lehet hogy lecserélem. Tudtok ajánlani valami jó kis fejeskábelt?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák