- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házimozi belépő szinten
- Samsung LCD és LED TV-k
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Tolózoom nem gond
Jó neked, nekem már az nagyon nagy problémát jelent, hogy a Canon (és a Sigma obik is, csak abból éppen most egy sincs) az óramutató járásával ellentétes irányban növelik a nagyítást, a Tamron obik meg pont ellenkezőleg, az óramutató járásával megegyező irányba tekerve növelik a nagyítást
Egy tolózoomos obit tutira az első napon lecsavarnék a vázról
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
spiky03
veterán
Sziasztok!
Egy 850D váz megéri a 190 ezret?
Plusz meg elvileg ebből visszajár 35 ezer.Kezdő gépnek jó lehet mondjuk egy 18-135 STM obival?
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
t.imi
addikt
válasz Donki Hóte #41602 üzenetére
Ó, mikor váltottam Nikonról Canonra, Nikonon nativ plusz Tamron 17-xx na, ott volt tekergetés Utáltam is magamat. Aztán váltottam Panára
Odáig értem, hogy merre tekered fel a vázra. Ne nyisd az obit.
Nagy a szám, tolófájás egy éve nem volt kezemben. Simán kitekerném a kezemből szerintem.RP-vel használt Canon 430EX II kompatibilis, vagy új TT350C, esetleg Meike MK-430c ettl? TT350 könyebb majd 20 dekával, árban kb ugyanannyi.
Másik. Akkut csak gyárit?
[ Szerkesztve ]
-
spiky03
veterán
Köszi neked is
Mondjuk kicsit félek használt fényképezőgépet venni.
Igaz házimozi erősítőt azt vettem meg hangfalat használtan. Gondolom akkor ez is hasonló lehet.De így, hogy már tudom mennyi expo még elfogadható.
SuperHeRo - Eladó! Lapp ölflex classic 110 CY tápkábel Oyaide dugókkal
-
KTTech
veterán
Az RP-vel minden Canon EX vaku kompatibilis, én egy 550EX-el használom. A 3rd partykat nem tudom, utána kell nézni, bár ami eTTL annak mennie kellene vele (a 3rd party RF eTTL vakuvezérlőim is mennek). Persze AF segédfény egyikkel sem lesz, az a dSLR-ekkel működik csak (ami nagy fájdalmam, mert jó kis lézeres AF segédfény van az eTTL vezérlőmben, legalább a középre helyezett AF ponttal engedhetnék a működését).
Akkuból jobb a békesség, a gyárival nincs (olyan sok) gond - ha meg van, legalább ott a fél év gari rá. Pl. az 5dMK2-m elfogyasztott 7 utángyártott akkut, de az eredeti (amit szintén ugyanúgy hssználtam) még eladáskor is jó volt.
[ Szerkesztve ]
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
rednifegnar
senior tag
válasz spiky03 #41608 üzenetére
az osszes gombot es tekerot is erdemes megkerdezni/rakerdeni mert en is futottam olyanba hogy elfelejtette megemliteni hogy van ami nem okes, lotyog/akad/nem jo. haverom is vett olyat hogy kezbe derult csak ki, hogy a tokeletes 6d modvalasztojat izombol lehet csak elforditani...
A camera does not make art, the artist makes art.
-
MrZick
csendes tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem pls a következőben:
Szeretném a fényképezőgépem (Canon 750D) SD kártyáján lévő fotókat Wifi-n keresztül felmásolni a számítógépemre.
Vázon Wifi-t engedélyeztem, minden beállítást elvégeztem, kapcsolódik is az otthoni hálózatra, de utána semmi. Gép látja, de nem tudok hozzáférni a kártyán lévő fájlokhoz.
Sem böngészőből, sem TC-ből, sehonnan
Ti hogyan oldjátok meg az átvitelt? Én már unom az SD kártya ki, SD kártya be vagy a madzag dugdosást. Tudom Google a barátunk... Keresem, de nem találom a megoldást.
Előre is köszönöm! -
veterán
válasz MrZick #41611 üzenetére
Fordítva szoktam csinálni. A fényképezőgépen a wifit úgy állítom be, hogy ahhoz lehessen csatlakozni, aztán egy tablettel csatlakozom wifin keresztül a fényképezőgéphez, majd a DSLR Controller nevű androidos appal leszedem a képeket a fényképezőgépről.
Mondjuk nem csak erre használom a DSLR Controller nevű programot (mert elég jól tudja vezérelni a fényképezőgépet, fényképeket is lehet csinálni a segítségével, úgy hogy a tableten jelenik meg kereső képe), de képek letöltésére is kiválóan használható a progi
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy 550D-ém és egy 450D-m is. Viszont mióta ezek megvannak (kb 3-4 éve) soha nem is fotóztam vakuval. Most viszont szeretném ezt a részét is használgatni. Legtöbbször ellenfényben fotózok f1.4-el.
Kérdésem: Mind2 gép esetében csak 1/200 a zársebesség ha vakuzok. 1.4 rekesszel ez nem annyira ideális. Miért nem lehet növelni a záridőt?Külső vakuval ez orvosolható lenne? Illetve van egy régi Praktica TTL vakum, viszont jól láthatóan más a vakupapucsa mint ami a vázra illik. Rá szabad iylet tenni? Mintha régen olvastam volna, hogy a régi vakuk sokkal nagyobb feszültséget adnak így tönkreteszik a DC váltót a gép alapján.
Ilyen:
Valakinek ötlet gyorsabb záridőre vaku mellett? -
rednifegnar
senior tag
válasz balazs1022 #41614 üzenetére
olvass utana a vakuszinkron idonek miert is van es miert ennyi, van rola sok iras, pl:
https://www.onlinefototanfolyam.hu/aktualis-cikkek/vakus-alapfogalmak/55837/
https://prohardver.hu/teszt/a_fotozas_alapjai_masodik_resz/zar_redonyzar_zarido_vakuszinkron_ii.htmlkulso vaku se fog segiteni mert a legrovidebb vakuszinkron ettol meg nem lesz rovidebb. olcso megoldas az nd filter. amugy meg hss vakuzas (nem tom ezek a gepek tudjak e), de az altalaban draga moka, rendszer vakuval.
A camera does not make art, the artist makes art.
-
jeni
félisten
Szia.
Canon EOS 850D típushoz létezik-e gyári aksis markolat? -
Chosen
addikt
Sziasztok!
Ti mit használtok rohangálós, városnézős obinak?
-
MrZick
csendes tag
válasz Donki Hóte #41613 üzenetére
Köszönöm!
Mondjuk nekem ez még mindig macerás. Azt gondoltam valamilyen FTP jellegű kapcsolatot is tudok létesíteni és nem kell egy Androidos app. Telefonra egyébként is ki a fene akar képeket letölteni??? -
veterán
válasz MrZick #41620 üzenetére
Nekem gond nélkül látható a Windows Intézőben wifi kapcsolaton keresztül a gépben lévő SD kártya tartalma, meg tudom onnan nyitni, ki tudom onnan másolni a képeket.
A wifi bekapcsolása után a DNLA kapcsolatot választottam, kiválasztottam az itthoni wifi hálózatot, megadtam a jelszót, felléptem az itthoni hálózatra.
A Windows intézőben a Hálózat folderre kattintottam ezután (ha engedélyezve van a hálózati fájlmegosztás) simán megjelenik az intézőben a fényképezőgépben lévő SD kártya tartalma
-
MrZick
csendes tag
válasz Donki Hóte #41622 üzenetére
Igen, így kellene lennie alap esetben. Sima média eszközként látja csak. Már kapott a f.gép fix ip címet is. Úgy sem...
Hálózati eszközök között látom, de semmi... Nem férek hozzá.[ Szerkesztve ]
-
KTTech
veterán
válasz balazs1022 #41614 üzenetére
A vakus záridő növeléséhez HSS (High Speed Sync) kell, amit egy megfelelő E-TTL vakuval gond nélkül tud bármelyik vázad, a legrövidebb záridőig. Persze HSS módban a vaku teljesítménye nagyon visszaesik, szóval egy vaku nem biztos, hogy elég lesz derítésre.
Jobb megoldás lehet egy ND8-ND16-os filter felrakása az objektívre, és úgy a HSS-es vaku használata. Így van esély rá, hogy akár egy 580EX vagy hasonlóan nagy teljesítményű vaku is elég lesz (ráadásul még a fényformáló is venni fog el a vaku teljesítményéből, mert a közvetlen vakuzás nem fog jól kinézni). Mivel a vakut nagyon közel kell tenni a témához (a softbox-al vagy Demb Flash Diffuzerrel - vagy hasonló cuccal -, természetesen), így nem árt egy E-TTL rádiós vakuvezérlő sem.
Mivel nem írtad, pontosan milyen típusú a Praktika vaku, így nem tudom megmondani, hogy milyen a talpfeszültsége (de ha működik is, akkor is csak "buta" vakuként csak elsütni fogja a váz - miután le lett ragasztva a két szélső csatlakozópont -, szabályozni természetesen nem, manuálisan kell a vakun mindent beállítani). HSS-t természetesen nem fog tudni.
-
veterán
-
MrZick
csendes tag
válasz Donki Hóte #41626 üzenetére
Igen, természetesen.
Annyit sikerült elérnem, hogy látom már a gépet és az SD kártyát is, de a tartalma minden esetben üres, bármelyik kártyát teszem be.Update:
Csak JPG file-okat lát, Átállítottam a f.gépet, hogy RAW+JPG-ben mentse a fotókat, így már látom is őket... Viszont sem megnyitni, sem másolni nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
MrZick
csendes tag
válasz Donki Hóte #41628 üzenetére
-
Chosen
addikt
válasz Chosen #41618 üzenetére
Köszi a válaszokat mindenkinek!
Igazából FF és APS-C is érdekelt, mert most még utóbbin vagyok, de nagyon tervben van a feljebb váltás.
Ahogy látom a 24-105 F4 elég népszerű. Ti hogy viszitek a gépet ilyenkor? Nagyon jó az az obi tényleg, de azzal 1-1,5kg biztosan a szett. Lehet én csinálok valamit rosszul de annyit valahogy sehogy nem kényelmes vinnem.
Folyamatosan kézben tartva zavar, a nyakban nehéz és lehúz, a táskából meg macera ki-be pakolászni ha 2 percenként látok valami érdekeset.
Ti ezt hogy oldjátok meg? -
KTTech
veterán
válasz Chosen #41630 üzenetére
Nekem egy "pisztolytáskában" van az EOS RP + 24-105, mellette egy plusz akku és 2 db SD kártya (meg egy USB-s akkutöltő, ami könnyebb, mint az akku). A gépen egy Lowepro Neoprene nyakpánt van (sajnos már nem kapható, és legalább 12-15 éve vettem, nem tudom pontosan, de már a 350D-n is használtam, ami nem most volt ), és elég kényelmes így vinni nyakban - de amikor nincs használva, úgy hordom, mintha a válltáskában lenne (csak nem rakom bele ). Nem tudom hogy lehet ezt rendesen leírni... de talán érthető.
Ha kell, akkor van egy mini állvány, mivel nincs tükör - ami felcsapás nélkül rendeset üt -, így egy egyszerűbb, könnyű modell is megfelelő, elbírja egy Manfrotto Compact Action (joystick fejjel). A lényeg, hogy nem kell teljesen kinyitni A korábbi Manfrotto 055ProB + egy 8kg teherbírású 3D fej túl nehéz volt (de az 5D mkII-höz kellett, főleg, hogy markolattal volt)...
-
stimpyx
csendes tag
válasz Chosen #41630 üzenetére
Hosszú pánt (sling) kell és nem a nyakadba teszed a gépet hanem a válladon átvetve:
Így volt 8 órát rajtam FF váz + 24-105 + 580 vaku, nem volt para a súlya egyáltalán.
Nyakban ugyanezt a szettet max. 5 percig hordanám szívesen
ui: próbáltam 2 féle kínai slinget is, szemétre való hulladék volt mindkettő. Amire rá mertem bízni a gépem az a Peak Design Leash[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
-
murdock25
tag
válasz stimpyx #41632 üzenetére
+1 Peak Design
Nem olcsó, de nagyon minőségi. Nekem évek óta Slide van, korábban 80D + 18-135 kombóval, most EOS R + 24-70 2.8-al (vagy 70-200 f4) megy és baromi kényelmes. Mondjuk van mellette clutch is, de azt ritkábban használom, de volt már olyan eset, amikor az volt a kényelmesebb.
-
Chosen
addikt
Wow, köszi a tippeket mindenkinek! Ezek tök jó megoldások. Ki fogom próbálni valamelyiket szerintem.
-
Chosen
addikt
válasz rednifegnar #41637 üzenetére
Köszi az infót szintén.
-
jeni
félisten
most találtam,itthon a szekrény aljában.
anno pár évet ilyet vettem,de nem tudom ki javasolta
az is lehetséges,hogy pont itt lett véve.
mennyire használható?[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
KTTech
veterán
válasz Donki Hóte #41640 üzenetére
Én így használom egy pillanat alatt vissza lehet venni normál nyakpántnak, nincs vele gond (az eredeti nyakpántokkal voltak gondjaim, kényelmetlenek, ezért lett a Lowepro helyette, amit ma már Manfrotto-ként árulnak )
-
stimpyx
csendes tag
válasz Donki Hóte #41640 üzenetére
Ami olyan hosszú nyakpánt, hogy tudod slingként is használni az teljesen jó.
A gyári nyakpántok, kínai nyakpántok (ami nekem van az összes) ált. nem állíthatóak olyan hosszúságra hogy vállon átvetve kényelmesen tudd használni - ezért ajánlottam a peak designt.
Amivel jobb a peak féle állványmenetes rögzítés, az az hogy a jobb kezednél amikor exponálsz vagy tekered a tekerőket nem fog útban lenni a pánt. Először sima oldalt rögzítős módban hordtam a peaket, de az állványmenetes rögzítővel még kicsivel kényelmesebb.
-
stimpyx
csendes tag
Nekem ennek a noname kínai változata volt meg, marhára nem volt biztos a gép rögzítése, kilazult menet közben. Amint hazaértem kivágtam a kukába.
Szvsz vagy sima oldalt rögzítős pántot érdemes használni, vagy állványmenetesből minőségit. Spórolsz ezzel a Cadennel 5 ezer Ft-ot és egy óvatlan pillanatban kiesik a nyakadból a 2-3-5-9 akárhány százezres cucc.
-
addikt
Van eselteg valakinek a Sigma 150-500mm f/5.0-6.3 DG APO HSM OS objektívvel tapasztalata?
Canon 5D mkII-n lenne használva, idővel talán 7D-n. Mennyire használható az AF-e?Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
cseptomi
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek.
Véleményetek szerint AF javítás vagy kalibrálás szükséges-e az alábbi hiba esetén?
A gép egy Canon 4000D típusú DSLR.
A hiba leírása: Keresőben nézve, a gép nem tud megfelelően fókuszálni. Az alap 18-55-ös kit objektív esetén képtelen fókuszálni keresőben nézve. Egy 50mm-es fix objektív esetében pedig úgy érzékeli, hogy fókuszál a gép, de közben homályos a kép.(a vázat több objektívvel is próbáltam, de sajnos egyikkel sem tud megfelelően fókuszálni)
A fenti hiba szinte csak a keresőben nézve tapasztalható, 10-ből 9 alkalommal nem tud fókuszálni.
Amennyiben kijelzőn nézve szeretnék képet készíteni akkor 10-ből maximum 1 alkalommal nem sikerül neki megfelelően fókuszálni.
Szenzor illetve, tükör tisztítást elvégeztettem korábban a vázon.Ti mit tanácsoltok? Javítás esetén hova ajánlott elvinni?
Köszönöm!
Tamás
-
KTTech
veterán
válasz szpeti40 #41644 üzenetére
Nagyon régen próbáltam egy ismerős példányát 40D/5DmkII-n, nem volt különösebb gondom a fókusszal (a 7D-n sokkal jobb lesz az AF, mint az 5DmkII-n, nem egy ligában játszik a két gép ilyen téren). A súlyával már inkább
-
cseptomi
csendes tag
válasz rednifegnar #41646 üzenetére
Mire gondolsz hogy nem volt jó ötlet?
Ezt a pozíció ellenőrzést kicsit ki tudnád fejteni?
(bocs, ebben a témában még eléggé kezdő vagyok)Köszönöm!
-
KTTech
veterán
válasz cseptomi #41649 üzenetére
Ha nem megfelelően takarítottad, a tükrök ki tudnak mozdulni a helyükről. Elég egy hangyaf*sznyival nagyobb erő használata, és a pontosság megy is a levesbe. Otthoni eszközökkel nem lehet visszaállítani az összes fókuszpontot pontosra, csak egy-egy pontot, emiatt a márkaszerviz, azaz a Camera Kft tud segíteni. Nem mondom, hogy filléres árú lesz a dolog...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest