- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yutani
nagyúr
válasz csucsbicep #7352 üzenetére
Sajnos a 16+4 kiosztás chipset limitáció miatt van azt hiszem (Pl. 870 esetében).
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
válasz csucsbicep #7354 üzenetére
Ez nagyon érdekes. Valamit csinált az AsRock, amivel megoldotta, hogy az 1x16-ot kettébontsa. Talán Oliverda meg tudja mondani, hogy csinált 870-re 2x8 CF kiépítést a gyártó. Bárhol is nézek utána, mindenhol 16+4 sávot írnak erre a chipsetre.
#tarcsad
-
siriq
őstag
Nna ha ez igaz(890fxa) akkor el mennek a .......
Csinaljak meg az en lapomra is. Ezek szerint semmi ordongosseg nincs a megvalositasban.Az EFI-t meg mindig hianyolnam(nalam mar gpt-ben van formazva a vinyo).
[ Szerkesztve ]
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
Oliverda
félisten
Olyan PCI-E switch van a két slot között ami 16 sávot tud megosztani. Nem különösebben nagy újdonság illetve kuriózum az ilyen.
siriq:
Írj nekik, hogy küldjenek egy új specifikációjú PWM-et és CPU foglalatot, aztán otthon átforrasztgathatod őket.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
siriq
őstag
válasz Oliverda #7357 üzenetére
A pwm ugyan az. Ezt irjak a giga honlapjan. Ez is csak lehuzas. Akarnak megcsinalhattak volna am3 ra. AMD valszeg nem akarta.
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
Oliverda
félisten
Hol írják a specifikációt vagy a vezérlő típusát? Én nem látom...
Korábban már itt is le lett írva, hogy az új turbo és a teljesen új energiagazdálkodás miatt az eddig alkalmazott PWM vezérlés nem alkalmas az új processzorokhoz. Persze biztos megcsinálhatták volna butább turboval és energiagazdálkodás, de akkor meg az lenne a baj, hogy nem elég gyors és sokat fogyaszt. Nem mellesleg az AM3 már több mint két éves foglalat/platform. Manapság ennél többet nem nagyon élnek a foglalatok, inkább csak kevesebbet. Lásd LGA-1156->1155.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
atti_2010
nagyúr
Ez tipikus esete annak mikor az ujjadat nyújtod és kell az egész karod, megoldották AM2-AM2+-AM3-al azóta Intel jó párszor cserélt foglalatot, most pedig csak az AMD a szemét mert miért nem csinálták meg AM3+ is, biztosan mert nem lehetett, egy tokozás nem vihető a végtelenségig kompromisszumok nélkül, valószínű most nem akartak emilyen félmegoldásba belemenni ami érthető is hiszen teljesen új az egész cumó, anno a Phenom megjelenésekor meg sokan azon zsörtölődtek hogy miért nem váltottak inkább foglalatot de lenne gyorsabb és fogyasztana kevesebbet.
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
dezz
nagyúr
válasz Oliverda #7358 üzenetére
WOW! What a find! Kicsit korán kerültek ki...
Komoly dobozok!
Hmm, de micsoda szövegek... "world's first 8-core CPU"
"Oh wait, we already did."(#7349) Yutani: Azt hittem már, hivatalosan is megjelentek olyan lapok, amik AM3 foglalattal támogatják az AM3+ procikat, de sajnos nem... Azt egyébként már egy korábbi AMD-s slide-ról is lehetett tudni, hogy a 800-as chipset is használható AM3+-hoz.
(#7359) siriq: Valószínűleg nem csak merő kiszúrásról van szó. Szerintem itt már az egyes BD modulok is saját, eltérő feszre állítható power plane-nel rendelkeznek és/vagy a L3 power plane-je is független lehet az NB/IMC-től.
De amúgy én még mindig nem zárom ki, hogy nem volt fake a korábbi hír arról, hogy valamelyik alaplapgyártó "fusiban" AM3 foglalatban is működésre tudott bírni egy Zacate-t, de nagy valószínűséggel ez a teljesítmény rovására ment.
-
Oliverda
félisten
válasz csucsbicep #7363 üzenetére
-
Oliverda
félisten
-
Yutani
nagyúr
válasz Oliverda #7357 üzenetére
Oké, ez rendben, de más gyártó miért nem csinálta meg ezt? Ennyi erővel a 770-essel is meg lehett volna oldani ezt a szimmetrikus kialakítást, de ehhez képest csak az aszimetrikus 16+4 volt kiépítve az alaplapokon.
Belegondolva ez lehetett üzleti fogás is, hogy ha valaki normális CF-et akart, akkor el kellett mozdulnia a drágább, fejlettebb képességű (chipsetes) alaplapok felé. Ugyanakkor a PCIe switch lehet, hogy olyan plusz költséget jelent, ami a 770/870 chipsetes alaplapok árába már nem fér bele? Ki tudja...
#tarcsad
-
Oliverda
félisten
Azért így jobban átgondolva vicces egy gyártó ez a Gigabyte. A már hibátlan, B3 steppinges P67/H67 chipkészletekkel szerelt lapok neve után odaírták, hogy B3. Az új foglalattal és módosított PWM-mel szerelt AM3(+) lapoknál meg a szokásos rev. változtatgatós sz@rakodást alkalmazzák, nehogy előre tudhassa a paraszt, hogy mit rendel vagy kap majd pontosan. Egyetlen szerencse, hogy az AM3+ foglalat első ránézésre elég könnyen megkülönböztethető az előzőektől.
[ Szerkesztve ]
-
Hakuoro
aktív tag
Xbitlabs: Four AMD Bulldozer Chips Incoming: Details Revealed
FX-8130P 4M/8T
FX-8110 4M/8T
FX-6110 3M/6T
FX-4110 2M/4T
Órajelről nincs infó[ Szerkesztve ]
-
TRitON
aktív tag
válasz Hakuoro #7369 üzenetére
"The new chips in maximum eight-core configurations are projected - by AMD's internal documents - to offer roughly 50% performance improvement over Phenom II-series microprocessors in multimedia applications."
Most akkor ezt hogyan is kell érteni? Tudom, hogy volt már erről szó, csak nem tudom, mi volt a konklúzió.
Mi az? 3 lába van mégsem tranzisztor? - ??? - Traffipax...
-
whiteman0524
aktív tag
Ha jól tudom valahogy úgy hangzott a dolog hogy 33%-al több mag és 50%-al nagyobb teljesítmény. Adj hozzá a Phenom II X6-hoz plusz 50% -ot teljesítményben és ha igaz amit az AMD mond akkor megkapod a Bulldozert. Igen tudom ezzel nagyon durvát mondtam, de számok ide vagy oda kábé ez a lényege a dolognak erre lehet számítani röviden és tömören. Szvsz a Sandy-t simán meg fogja ugrani (remélhetőleg).
-
DeckardCain
senior tag
-
addikt
válasz DeckardCain #7372 üzenetére
Ez elég off lenne, hogy a 2x00 környékén volna teljesítményben a 8 magos amd cpu
Egyébként az fx8130p nél a p mit jelent?!
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
Oliverda
félisten
válasz kleinguru #7373 üzenetére
Elsősorban az árazásra vonatkozik a táblázat. Az lenne elsődlegesen a cél, hogy hozni kellene a Sandy Bridge teljesítményét, vagy még kicsivel többet, és mindezt valamivel olcsóbban adni. Az, hogy ez hány maggal megy az a vásárlók 95%-nak jóformán mindegy, mint ahogy az órajel sem számít, amiről továbbra sincs jóformán semmi konkrétum.
A "P" jó eséllyel az aktuálisan leggyorsabb és legdrágább, legmagasabb órajelen üzemelő verzió lesz. Gondolom a "performance" miatt van ott a "P".
-
keIdor
titán
válasz DeckardCain #7372 üzenetére
A legerősebb Llano is kellemes 400 shaderrel. 6850 fele. Na most kérdéses, hogy a DDR3 pl. majd mennyit fog még belőle vissza, de eddig kellemes.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
kop8
őstag
Én már csak az árakra vagyok kíváncsi!
2500k-t veszek lehet, ha nem veri meg az amd tudásban és árban is!
Remélem nem így lesszGIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
-
korcsi
veterán
Ami feltűnt, hogy a 2 modulos 4 magos verzióba is 8M L3 van, így a valószínűleg egyenlőre a 8 magos lapkából letiltással hozzák létre.
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Oliverda
félisten
válasz DeckardCain #7381 üzenetére
A CPU idle fogyasztása rendben lesz, viszont az alaplapok a különálló NB és SB miatt valamennyivel többet fogyasztanak mint az LGA1155-ösök. Konkrétan ott az NB ami az Intel-nél már a CPU-ban van. Ez nagyjából olyan +10-20 wattot jelenthet pluszban.
990FX: 19.6W TDP
890FX: 18W TDP
990X: 14W TDP
970: 13.6W TDP
870: 13W TDPSB800/900: 6W TDP
(Intel P67/H67: 6.1W TDP)
Mondjuk ez a platform nem kifejezetten a különösen fogyasztásérzékeny réteget célozza meg.
korcsi: Azt a táblázatot az X-bit csinálta, és ott is "up to" szerepel ami durván annyit jelent, hogy max. 8MB. A hivatalos slide-on egyébként 4MB L3 szerepel. Persze ettől még lehetnek letiltott modulos lapkák ezek is.
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
-
jolti05
őstag
Ha a legolcsóbb 8 magos drágább lesz, mint a 2500K (és persze teljesítményben sem elég meggyőző), akkor én is az Intelt választom.
Hozzáteszem, a 2500K 5-6e forintot esett a megjelenése óta, és júniusra még olcsóbb lesz.
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
Oliverda
félisten
Én nem szeretnék sokat fizetni egy nyolcmagosért. Nem mellesleg az AMD-nek szinte muszáj olcsóbban adnia őket, még akkor is, ha adott esetben gyorsabbak valamivel.
Mondjuk még mindig fogalmunk sincs, hogy mennyi órajel tartalék lesz ezekben, illetve arról sincs, hogy a tartalékhoz képest hova lesznek belőve. Nem igazán jellemző, hogy azonnal "kimaxolják" őket ha még éppen nincs rá szükség.
-
kop8
őstag
Nem nagyon, ez mind csak találgatás majdnem ami felkerül a netre.
Nekem mindenképp zambezi proci kell a többi gyenge lessz, de a 700+ os ár az sok nekem!
[ Szerkesztve ]
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
kop8
őstag
válasz Oliverda #7389 üzenetére
Én is sejtettem, de nem voltam biztos benne mivel csak a magyar írásokat értem
50k alatt lessz remélem valami ami a 2500k-hoz közel van.
Csak azt nem értem miért nem szivárog már ki valami pontos adat a procikról, ezek nagyon tudnak titkot tartani
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
atti_2010
nagyúr
Csak azt nem értem miért nem szivárog már ki valami pontos adat a procikról, ezek nagyon tudnak titkot tartani
Nem hiszem hogy titoktartásról lenne szó hiszen az Intel már az Ivyn nem sokat tudna változtatni, meg így veszítenek a klientúrából is mert ha kiderülne hogy a Buldi egy bajnok sokan nem Sandy-ra váltanának hanem várnának 1 csöppet, szerintem a tesztek még nem teljesen vannak kész.
[ Szerkesztve ]
1.Asrock FM2A88X+ Killer,A10-5800K,Kingston 2x4Gb 2400Mhz,Int X25-V SSD,SF Pro S.F.-450P14XE. 2.MSI-A75A-G55,A8-3870, Kingston 2x2GB2000, MSI R9-270, Zen 400.
-
atti_2010
nagyúr
Máskülönben én már rég leváltottam volna az AMD reklámosztályát szőröstől bőröstől, amikor kiderült a Sandy hibája 100100-al kelet volna nyomatni a reklámot hogy ennyivel vagy annyival jobb a Buldozer mint a Sandy hiszen az Nvidia is fűrészelt annak idején nyákot mikor a Ferminek még hírmondója sem volt, mindezt azért hogy pár Nvidia fant "melegen " tartson.
-
Oliverda
félisten
válasz atti_2010 #7393 üzenetére
Másrészt épült az Intel chipset hibájára egy marketing anyag. Amennyiben nem csak write-only és bullshit-only módban üzemelnél, akkor talán nem is írtad volna most le ezt.
[ Módosította: #65675776 ]
-
atti_2010
nagyúr
válasz Oliverda #7394 üzenetére
Oli, ezeket max 2-3 ember olvassa a PH-n, azokra is kell gondolni akik nem egész nap az angol nyelvű szakfórumokat olvassák mert a vásárlók nagyon kicsi százalékát teszik ki sajna, most ilyen üzemmódban vagyok majd változik!
-
Oliverda
félisten
válasz atti_2010 #7396 üzenetére
"# Global Advertising Program: AMD has launched a global advertising campaign to reach channel partners and consumers looking for the best PC components today. This campaign includes regional display advertising purchases on leading PC enthusiast sites such as:
* www.Clubic.com
* www.HardOCP.com
* www.Hardwareheaven.net
* www.Hothardware.com
* www.Legitreviews.com
* www.Pcgameshardware.de
* www.Pcper.com
* www.Ixbt.com"Ezek nem szakfórumok, hanem elég jól ismert site-ok. Aki képben akar lenni, az valamelyiket vagy akár többet is rendszeresen olvas közülük. A PH!-n pedig nem fog hirdetni az AMD soha, mert ez a régió nem piac nekik saját állításuk szerint. Teszt cuccokat sem küldenek csak ritkán. Az Intel ebből szempontból jobb.
-
atti_2010
nagyúr
válasz Oliverda #7397 üzenetére
Az Intel ebből szempontból jobb.
Ez a nagy gond, sokszor a termék minősége csak másodlagos, első a reklám, az Itel nagyon jól tudja kikhez kell szólni, a rendszergazdákhoz, forgalmazókhoz akik majd szépen elmesélik a klienseknek hogy miért is jó az Intel. Az emberek 0,2-3% bujkál ilyen oldalakat, még kevesebb idegen nyelvűeket, nekem a rendszergazda tanfolyam úgy kezdődött hogy elmesélték "csak Intel gépet szabad venni"!!, az osztály 99% elhitte, persze a kék-fehér zászló ott virított az épületen.
[ Szerkesztve ]
-
kop8
őstag
Ezt benéztem
atti_2010
Én AMD -s vagyok és az is szeretnék mardni, de ha nem tudnak versenyképes procikat csinálni akkor el kell felejtenem az amd-t!
[ Szerkesztve ]
-
DeckardCain
senior tag
válasz Oliverda #7383 üzenetére
"Ez nagyjából olyan +10-20 wattot jelenthet pluszban." Végül is ez nem fog annyira fájni, úgysem 24/7-ben fogom használni
Tudnál linkelni egy-két külföldi tesztoldalt, ahol érdemes megnézni egy két tesztet am3-as lapok fogyasztásáról, ami reális is. Kíváncsi lennék az egyes gyártok közötti különbségekre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest