Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz stratova #16587 üzenetére

    Igen, de az is pletyka, és jöttek a kétkedő hangok, hogy á, nem jelent semmit, biztos nem megy 3.2-3.5 fölé, meg a sokmagvas broadwell is csak 2.8Ghz 95W-on, stb.

    Nem állítok semmi olyat, hogy biztos ennyi vagy annyi, csak azt, hogy ha egy mobil chip elturbózik 3Ghz-ig, akkor bíztató jel arra vonatkozólag, hogy - feltételezhetően - ugyanezen a gyártástechnológián a Zen-nek sem lesz gond ez az órajel, és talán magasabb elérése se. Az S|A fórumon SeronX megosztott néhány - most fejből nem tudom felidézni - késleltetési értéket (talán ilyen instruction retirement), ami közel annyi volt, mint a BD esetében, ami arra engedte a hozzáértőket következtetni, hogy magas frekvenciatartományok elérésére tervezték a Zent.

    Engem egyébként az érdekelne de csak így mellékszálon, hogy vajon a Bulldozernél a megcélzott órajel mennyi lehetett. Sok helyütt azt olvasom, hogy a L2 cache volt a szűk keresztmetszet és persze hogy végül a gyártástechnológia nem tudta hozni azokat a karakterisztikákat, amelyekre a bulldozert eredetileg tervezték, mint "Speed Demon". Egy helyen azt olvastam, hogy 10Ghz lehetett a cél. De ezért elég irreálisnak látom figyelembe véve, hogy látniuk kellett, hogy az intelnek se sikerültek ezirányú terveik. Ellenben mivel az Intel is el tud érni 4-5Ghz-et, nem "Speed Demon", hanem "Brainiac" tipusú architektúrájával, így igazán nem is értem, hogy a bulldozerben az elért 4.7-5GHz-ben mi a "speed demon"-ság? És ennek megfelelően úgy tűnik, talán ennél - még ennél is - magasabb órajelekről ábrándoztak a tervezéskor, csak sehogyse jött össze.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák