Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • No tehát, a tények és az adatok:
    A mérések egy 75200Km-t futott 2003-as Suzuki GS500E-re vonatkoznak. Csináltam Spurival és Spuri nélküli mérést is. Külső hőfok 12fok volt. Belőttem egy olyan tempót ami nekem megfelelő és kényelmes: 6. fokozat óra szerint 80-82Km/h kb 4000-4200-as fordulaton. Ezt 90%-ban tartottam. A maradék 10% a megfordulások voltak az ~5km-es útszakaszon, plusz 1x 1x kicsit megrántottam a szarvát 100 fölé. Mivel a tankban hiába van benzin ha az már nem folyik le így megadtam egy támpontot aminél azt mondtam ennyi és nincs tovább: Kijártam a tankból a benzint addig, hogy már menet közben rántson legalább 1x és gyorsításra sem úgy reagáljon. Ekkor öntöttem bele 1l spurival felturbózott benzint. (már alapból a tankban ilyen volt amúgy(50km-t mentem így)). Ezek után óra szerint 25,1 Km (Google maps 25km) után rántott egyet.
    Rögtön ekkor megkapta az 1l teljesen átlagos benzint és folytattam a fenti módszerrel a mérést. 24,1km-nél rántott óra szerint, de mivel épp egy tartósan hepehupás résznél volt ez mentem még, vagyis akartam, 24,6km-re már gyorsítani sem lehetett, fulladt. A két mérés ugyan úgy zajlott, nem volt eltérő pont a kettőben.
    A karburátorokban lévő benzinnel amúgy a GS 1.3 - 1.5km-t tud megtenni, majd vadul fulladni kezd.

    A spuriól általánosságban amik tények nálam: Kissé emelkedett az alapjáratom, Könnyebben és nagyobbat durran (ha akarom), a nyáron elforduló jelenség, azaz, hogy önindító gomb érintésre is már ketyeg (kb nem teker egy pillanatnál többet) most is előjött. Korábban nagy melegben csinálta ezt, de a lényeg: Alacsony fordulatról dinamikusabban gyorsít ki, és szo-szo előbb eléri a végét. A gázadásokra magas fordulaton is érezhetően gyorsabban reagál.
    Eleinte semmi nem változott, jöttem mentem, de lassan kialakult.
    A benzin színét megváltoztatja, sötétebb lesz tőle. Maga a spuri egy agresszív anyag. CSAK a saját dobozában tárolandó. Amihez hozzáér annak legalább színileg annyi. Rózsaszín lesz és soha többet nem jön le. Az anyag szaga nagyon maradandó, nem szabadulsz tőle.

    Egyelőre fenntartásokkal kezelem a fenti jelenségeket, de 250l benzinre való cuccom van.

    Jöhet a fikázás! :C

Új hozzászólás Aktív témák