- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- Kimaxolta az Apple az M4-as SoC-családot
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czimby
addikt
válasz Something_ #46311 üzenetére
Tessék, igaz ez chopperre való, de létezik sportmktorra is.
http://www.suzuki.hu/pages/display/szolgaltatasok/tartalom/motor?catalog=/motor/chopper-cruiser/m800/l0-
Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
.mf
veterán
válasz canniball #46240 üzenetére
Én mit mondjak? Mire megjön a jó idő, egy hónapra elutazok, csak májusban kerül majd elő a motor, kezdhetek neki a szerviznek, június lesz, mire gurulhatok
Feree: gurulni már voltunk egyet a tiszteletére, egyet pedig a temetésére. Édesapja is motorozik, jófejek a szülei. Mondjuk nem felvonulásra gondoltam, inkább csak röviden beköszönünk páran akik ismertük őt / ismerjük őket, de ettől még jöhet más is, aki csak virtuálisan ismerte. Majd még kitaláljuk.
Bogyó: csak míg ott írnak napi 10 hsz-t, itt 100-at
Mosquito: nem tudom. A baleset helyszínén bármi emlékmű, fejfa, akármi elhelyezésének ötletét is megköszönték, hogy gondoltunk rá, de kérték inkább ne.
HGabor, Canniball: 192 vagyok, a Flite Harnesst használom amiben L-es a gerinc. Jó az, a nadrág (akár a kétrészes bőr nadrág része, akár sima) már így is tolja fel. Az előző gerincprotit néha a nadrág úgy felnyomta, hogy a bukót már annyira sem bírtam feljebb fordítani, hogy a lámpát lássam az első sorban.
Fattyú: nem kell folyton le- és felvenni a páncélt, nyáron csak akkor vetkőzök neki, ha legalább fél órára megállok. Különben csak kizipzárazom a bőrruhát és árnyékot keresek. S mindig hordom. Térdvédőt is (vagy a kétrészes nadrágját).
HGabor: menjél csak előtte, minél többet, fokozatosan egyre nagyobb karikákat. Bp körül is van pár kellemes útvonal.
Amikor már tudod, hogy kell ülni, és rendszeresen (100-150-200 km-enként) megállsz nyújtózni, egész jól ki lehet bírni a napi 4-6 óra, 600 km motorozást is. Mentem már 840 km-t egy nap (felét már naplemente után), másnap még bírtam volna. Szerintem jól elosztva még a napi 1k-t is bírnám. Pedig nem a kezdeti lelkesedés visz, már motorozok pár éve.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz Something_ #46356 üzenetére
Nem tudom értelmezni a kérdésedet. Motorozni megyek, az szerinted unalmas lesz attól, mert nem társasággal megy az ember?
Egyáltalán nem, inkább nyugisabb és sokkal szabadabb: nem kell másokra figyelni, másokhoz igazodni, ha gyorsabban akarok menni, ha lassabban, ha meg akarok állni, ha másmerre támad kedvem menni, vagy ha megtetszik egy szakasz és újra végig mennék rajta.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
válasz Something_ #46358 üzenetére
Csak tankolni és fotózni szoktam megállni. Olyankor meg nem biztos, hogy jobb hallgatni a "még mindig fotózol vazze? elmentünk, csá" és társait Ha bandázni akarok, akkor elmegyek valami szokásos motoros gyülekezőhelyre dumálni. Új emberekkel lehet megismerkedni. Vagy az ország legkülönbözőbb pontjain ismerősökkel találkozni. Sőt, Mosquitoval fórumon kívül élőben először Szlovákiában találkoztam össze
Off.
Párszor hallottam már ismerőseimtől, hogy archetipikus magányos farkas vagyok. Szerintem már a megnevezés is kicsit hibádzik. Aki magányosnak érzi magát, nehezen viseli a magányt, az nem magányos farkas, mert inkább lenne társaságban. Az magányos farkas, akit kevésbé zavar a magány. Én egyes helyzetekben nem igénylem annyira (akár egyáltalán) a társaságot, mint mások; sok dolgot jobban szeretek és/vagy könnyebben tudok egyedül csinálni. Szabad vagyok, nem kell alkalmazkodni, nincs külső elvárás, kényszer, beleszólás; béke és nyugalom. Zen.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
-
FIREBLADE78
addikt
Bele van rohadva a csavar az akksinál,hogyan lehetne ezt kivenni? Csőkulcsal is forog. Gatya a menete
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #46362 üzenetére
Nem mondod, hogy 2 napja nem bírsz egy berohadt csavart levágni, lereszelni, leflexelni.... Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
canniball
nagyúr
Ha ez igaz akkor (függetlenül attól hogy motoros téma vagy sem) újfent beigazolódott, hogy az emberiség megérett a pusztulásra.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
FIREBLADE78
addikt
Nehezen de lejött 10 perc után. Tiszta ideg vagyok. Unibat cbtx14-bs az akksi. Ez jó lehet?
-
Daywalker
addikt
válasz FIREBLADE78 #46365 üzenetére
Ha az való bele...az unibat nem szar. Ellenben a bannerral, amit már én is megtapasztalhattam.
"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."
-
kcsa
veterán
válasz -Mosquito- #46367 üzenetére
Persze, szomorú a szelfis történet. Inkább felháborító. De ez is:
A helyszínen a járőrök megállapították, hogy a sofőr sem vezetői engedélyét, sem a jármű hatósági engedélyét nem tartotta magánál. Kiderült az is, hogy a motorkerékpárt ideiglenesen kivonták a forgalomból és kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással sem rendelkezik.
Focus MK2/2.5 Haynes könyv eladó.
-
Outlander
addikt
Mondjuk a mai IT világban ezekre miért is van még mindig szükség?
Mármint fizikálisan magammal hordani.Jó modjuk mi elvagyunk maradva jó 10-20 évvel...
Bemutatom a nemzetközi vezetői engedélyt, mely a mai napig így néz ki, és olyan 5 ezer ft körül van az ára...
[ Szerkesztve ]
Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
kcsa
veterán
válasz Outlander #46371 üzenetére
Gyakorlati példa: nem személyi sérüléses baleset, kéksárga bejelentőlap, rendőr nem kell. Igenis elvárom, elvárnám, hogy a másik fél igazolja azt, hogy a szükséges vezetői engedélyekkel, biztosítással rendelkezik. Apróságnak tűnhet, de nem az.
Jelen helyzetben pedig biztos lehetsz benne, hogy a rendőrök nem azzal kezdték, hogy a jelen nem lévő forgalmit keressék a mentőben fekvő sérültek zsebeiben, hanem lekérdezték a nyilvántartót.
Ezzel együtt örülnék, ha ez lenne a legnagyobb probléma, hogy a jogsimat magammal kell hordani.
-
-Mosquito-
őstag
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz FIREBLADE78 #46373 üzenetére
Akkora méretűt, kapacitásút, a neked tetsző márkában. A legjobb a Yuasa, de egyben a legdrágább is.
Engem tavaly télen rábeszéltek a Bannerre (hogy olcsó és jó), eddig soha nem volt vele bajom, sőt most ősszel a kocsihoz is ilyet vettem. Másnak meg épphogy rosszak vele a tapasztalatai.
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Daywalker
addikt
válasz FIREBLADE78 #46373 üzenetére
Nem, bármi jó ami áramerősségben és a saru pozíciójában megegyezik ezzel. De az unibat jól bírja...vagy vehetsz drágábbat is.
-
Outlander
addikt
válasz -Mosquito- #46374 üzenetére
Köszi, nem tudtam....
2015 van... a wécéülüke is smart and online... mindössze nem értem, h miért köteleznek erre még mindig... megértettem h annó ez volt, de manapság mi indokolja?
Work until You no longer have to Introduce Yourself.
-
canniball
nagyúr
válasz -Mosquito- #46367 üzenetére
Ezt nem olvastam, ez is egy "szép szála" a történetnek.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Something_ #46380 üzenetére
Az faca lesz, az előző Renault Thaliámban az echte török InciAkü nevű rettenet 9 éves volt, és hibátlan, mikor eladtam a kocsit.
-
Daywalker
addikt
válasz Something_ #46380 üzenetére
Sajnos rájöttem, tavaly nem sokat mentem, egyszer volt töltőn, év végén meg sokáig nem, amikor le akartam engedni a benzint az úszóból akkor alig forgatta meg, de nagy nehezen beröffent az utolsó elektronnal, majd 20 perc járás után leállítottam, de újbóli indításra már nem ment (ergo nem vett fel egy fia elektront sem, és gyanítom nem romlott el a generátor az állásban)...most töltőn volt egész télen de valszeg kuka lesz Így elbaszni egy jó márkát...
[ Szerkesztve ]
-
Something_
őstag
Na ilyen hangja van a 10e ft-os tárcsafékzárnak Elég idegesítő. Csak a videó kedvéért raktam fel hátra.
-
pityaa23
senior tag
válasz Something_ #46386 üzenetére
És ezt meddig csinálja? Illetve mi váltja ki a hangot?
-
félisten
válasz Something_ #46386 üzenetére
Placebo kicsit nem? MO épp az az ország ahol szarnak a riasztóra. Én egy GPS-be jobban hiszek.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Something_
őstag
válasz pityaa23 #46387 üzenetére
Nem igazán mértem le, majd valami kihalt helyen Mozgatás. Úgy vettem észre, hogy első mozgatás (pl motor függőlegesbe tétele) után csipog 3-at, jelezvén, hogy nem kéne. Aztán ha megint mozgatva van, akkor beriaszt.
Majd valamikor keresek valami kihalt helyet és próbálgatom, csak kéne egy operatőr
SymbianOS: ha el akarják vinni, elviszik Egy 10-est megért, kicsi helyen elfér (a hatalmas ülés alatti csomiba), legalább tolni nem tudják és visít. Ha feldobják teherautóra, akkor vinnyoghat meg lehet benne gps is )
Bogyo: simán kulccsal. Amúgy amikor simán csak elkezdem nyitni, akkor is csippan 3-at.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Something_ #46389 üzenetére
Hogy kapcsolod ki? Távvezérlővel, vagy simán a kulcsával?
(#46392) -Mike-: motort lámpaoszlophoz támaszt, majd odahegeszt. Mint a csatornafedeleket, amikor féltek, hogy Putyin ellopja őket...
[ Szerkesztve ]
-
pityaa23
senior tag
válasz Something_ #46389 üzenetére
Az jó, akkor pl a macska basztatja akkor is riasztgat nekem.
-
-
-
FIREBLADE78
addikt
válasz Something_ #46393 üzenetére
Ez kva jó,tehát hiába veszek akármit,úgyis elvágják ilyen döggel. Asszem kénytelen leszek garázst bérelni.
-
kcsa
veterán
válasz FIREBLADE78 #46395 üzenetére
ne mondd hogy meglepődtél. A garázs is jó, mert ott a tolvajok ráérnek zárt ajtó mögött molyolni
-
félisten
-
Daywalker
addikt
Ne kedvetlenítsétek el! Ami igaz az persze igaz, ha kinézték és nekik az kell, akkor úgyis viszik (ahogy symbian mondja, késleltetni tudod), de! Ha van rajta pár ilyen cucc akkor legalább az alkalmi piti cigány tolvajok odébb fognak állni és nem szaroznak vele, mert nem éri meg.
Pár hasznos tanács: kurva vastag lánc kell, olyan, amit kézi erővágóval nem tudnak elvágni, csak ha esetleg letámasztják a vágót, a láncot meg a földre tudják tenni...ergo úgy kösd ki, hogy a lánc a levegőben legyen (de ne legyen 20 méter közte, hogy ne tudjanak alápakolni magasítást. Ad kettő, a leömlőt láncold oda (lehetőleg ne forrón), azzal nem fognak tökölni. Ez utóbbi ötletet bizony olyan adta, aki korábban lopással kereste a kenyerét (nem itthon) Persze ez utóbbi nem minden motornál járható út több okból sem, de a 4 hengereseknél többnyire meg lehet oldani jól. Minden cucc csökkenti a lopás esélyét, akárki akármit mond...már csak a magad megnyugtatása végett is. De a legjobb, ha nincs szem előtt.[ Szerkesztve ]
-
Something_
őstag
válasz FIREBLADE78 #46395 üzenetére
Ha akarják, elviszik Most rákölthetsz 100e-et a biztonságra, de ha éppen a te motorod fog kelleni, akkor viszik. Habár nem a mi 1 milla alatti körüli motorunkat fogják minden áron elvinni, ha van egy kis védelem.
Amit mondanak itt is, mint autónál, hogy több dolog védje.
Most beszéljünk a te esetedről, otthon, ház előtt szeretnéd, hogy ne vigyék el.
Amiket olvasgattam az annyi, hogy kb 10-13 mm-s láncot vegyél és úgy rögzítsd, hogy ne lógjon a földre, ne tudják elhelyezni normálisan az erővágót. Plusz mellé egy ilyen riasztós tárcsafékzár. A vastagabb noname lánc és ez a zár kijön szerintem 15+10e-ből. De természetesen vehetsz abus láncot is 30-50e-ért és abus riasztós tárcsafékzárat szintén 30-50e-értNyilván ha megyek valahova és meg kell állnom 10-30 percre, akkor olyan helyen állok meg, ahol úgy gondolom, hogy kevesebb az esély, hogy bedobják egy autóba, plusz rápattintom a zárat. Az tuti, hogy nem fogok táskában cipelni 10 kg-s láncot. Max ha olyan motorom lenne, ahol elférne simán, akkor lezárnám pluszba valami oszlophoz és a tárcsafékzár.
De szerintem nem kell ezt túlparázni, ha akarják elviszik.
Szerk.: habár vettem kemény 1500 ft-ért ilyen hátsó ülésre rögzíthető hálót, ha nagyon akarom, akkor mégis tudom "cipelni" magammal a láncot
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest