Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • priti

    addikt

    ja amúgy annyi a történet, hogy két külön körről kell táplálni a kártyát a 8 pines csatin (esetemben 9800GX2) könnyítve ezzel a táp életén és azért kell a 8 pin-es pci csati, hogy régebbi táp esetén tűnjön föl, hogy gebasz van és olvasd el a kiskönyvet amiben az áll, hogy csak azzal az átalakítóval tudod használni a videokártyát, ami két molex-ből csinál 8 pin-es pci csatit és teljes alertben 3 felkiáltójellel írja, hogy a két molex csatit a táp két külön köréről vett dugesszal pároztasd, hogy szívhassa a delejt gazdagon.

    Na most a szép az az egészben, hogy ha a +2 pin nincs földön, akkor nem bootol a kártya és nem ad képet, ergo akinek 6 pines csatija van a tápján az szív, Magyarországon meg beszerezhetetlen a vonatkozó molexes átalakító 8 pines pci-hoz, csak 6-oshoz van. Röhej. Van aki emiatt tápot cserél, holott két 15A-es ág elég a kártyának a 8 pines pci-ra még a kiskönyve szerint is, 6 pines meg (mert ugye az is van a karin nem csak 8-as) van a régebbi tápokon is.
    Én házilag összedobtam az átalakítót. félbevágtam egy 4 pines alaplapi tápkábelt és az így megszülető kétpinest bedugtam egy hatpines mellé rajta a földdel

    Konzultálvaa többiekkel az is kérdéses egyébként hogy valóban szükséges e két ág a nyolcashoz, mert többen úgy kötötték be, hogy 1-1 ág a 6 meg a 8 pinesre és megy nekik, én azért biztos ami tuti két külön ágra dugtam, de valszeg marketing az egész és a régi pci tápcsati végére tettek két földet bekaphatod jeligére és mennyél, vásároljál. Átalakító e-bay-en kétezerért vagy új táp. A többi 9800GX2 tulajjal beszélve nem én vagyok az egyetlen aki beintett. :)

    Hardverlesen

Új hozzászólás Aktív témák