Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tornas

    őstag

    válasz Jacta #15488 üzenetére

    Hi! :)

    Az a fehér rágószerű paszta lényegében egy rögzítőragasztó akar lenni. Nem muszáj pótolni, ha rendesen tövig nyomod be forrasztáskor a szekunder köri pufferkondikat. De igazából egyáltalán nem muszáj azt pótolni.

    Azt a nagy 400 V körüli primer puffert is cseréld (gyakorlatilag inkább az összeset cseréld), mert bár nem púpos, de mégiscsak elhasználódott már az is! De viszont ez alá tegyél ragasztót, hogy biztosan fekvő helyzetben legyen! Én az ilyen célokra mindig ragasztópisztolyt alkalmazok (két fajta méretről tudok és én a kisebbiket használom).

    Figyelj a kondiknál polaritásra, arra is hogy Low ESR kondik legyenek, a kapacitásuk és a feszük ne legyen kisebb az eredetinél (ha egy kicsit nagyobb feszűt és / vagy kapacitásút raksz oda az még nem baj), valamint a kondik méretét is vedd figyelembe (szűkös a hely a monitoron belül)!

    És figyelj arra is, hogy a 400 V-os primer ki legyen sütve! Ez fontos, mert nagyot tud ütni, mint egy lórúgás! Hogy ne egyből a 400 V-os kondi lábait zárd rövidre, inkább dugj be egy tápkábelt és a villákat zárd rövidre pár másodpercre! De ha már hosszabb ideje nem kapott áramot, akkor már nemigen van töltés a kondérban, de biztos ami tuti!

    Forrasztáskor figyelj a nyáklapra (nehogy megégesd a pákával) és a forrasztási helyekre (nehogy rövidzár legyen valahol)! Én egyébként egy 100 W-os 23 év körüli pillanatpákával gyönyörűen megtudtam oldani. Nagy segítség, ha a kondik beforrasztásakor nem rögtön a tövénél kezded beforrasztani, hanem egy kicsit feljebb, mert az újonnan vásárolt kondik hosszú lábaik vannak. A kondik lábait beforrasztás előtt ónozd elő! A kondik lábait meg forrasztókrémmel szoktam bekenni és utána előónozni majd eltávolítom a fölösen ott maradt krémet (fültisztítóval felitatom).

    Azt ügye mondanom sem kell, hogy csak összeszerelt állapotban próbáld ki! Már csak azért is mert a szekunder körön van két kis inverter trafó, ami akár 1 kV-os is lehet. Igaz, csekély az áramerősség, de ettől is lerágod a küszöböt!

    [ Szerkesztve ]

    "Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."

Új hozzászólás Aktív témák