-
PROHARDVER!
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
priti
addikt
válasz Sátán44 #15632 üzenetére
Beszélnek az apróságok. Te el tudod képzelni, hogy egy fiatal japcsi vesz egy Jog-ot és rajtahagyja azt a 200Ft-os méretű gyári matricát a sisaktartó alatt a fényezésen, amin az van hogy hány kg-ot lehet rátenni a sisaktartóra? Én tuti leszedném azonnal, mielőtt ráég a naptól, kisgyerek pláne azonnal leszedi és teleragasztgatja hülyeséggel az egész motort. Ennyiből már sejtettem, hogy idősebb faszi volt a tulaj. A rendszám helyén a hátsó sárvédőn a gyártó matricájáról nem is beszélve, vonalkóddal backi még ha valami logo lenne, de nem. Az első dolgom volt leszedni miután hazahoztam. Hogy néz már ki? ...és Ő így közlekedett évekig vele.
Ááá ez a tipikus öltönyös irodista aki büszkén meséli a vadiúj Jog-ja mellett állva a kollégájának, amikor az meglepetten konstatálja, hogy új motorja van, hogy a Yamaha milyen megbízható, majd kifejti, hogy milyen jól kiszolgálta az előző is, mert 2004-ben vette és semmi gondja nem volt vele egészen a múlt hétig és hú ez az új meg aztán pláne milyen szuper. A másik vadúl bólogat, én meg a csóró magyar meg örülök, hogy csak egy szívócsonkot kellett cserélni meg fékbetétet és még megy ez a szar stresszmentesen.Hardverlesen
-
devanam
csendes tag
válasz Topiccsendőr #15602 üzenetére
Kösz a nagy semmit! Remélem ettől jobban érzed magad. Felteszek egy kérdést, nem baj, ha nem kapok választ, de minek kell parasztnak lenni?
-
DigitXT
nagyúr
válasz devanam #15654 üzenetére
Igazából ez nem parasztság, hanem "praktikusság":
ha most elkezdünk találgatni, hogy mi lehet, te meg
elkezded szerelgetni, meg beírni, hogy mi változott,
annak sosem jutunk a végére. A "távszerelés" nem
működik, ez van. Vkinek konkrétan rá kell néznie a
gépre, az pedig célszerűen egy helyi szerelő lesz...Btw. nekem is kezdett bekapcsolni a "rángatórelé"
a motoromban, aztán rájöttem, hogy nemigen van
benne olaj. Érdekes: úgy néz ki eszi egy kicsit.
(De ez 4T, úgyhogy a 2T-hez köze nincs ugyebár.) -
priti
addikt
-
mdk01
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek.
Vannak a robogókon olyan alkatrészek(biztosan vannak) amiket 10év után érdemes kicserélni? Csövek és hasonló mozgó, kopó,repedő alkatrészek?
Olyan tipikus dolgokra gondolok ami minden egye robogónál előjön.[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
Valakit nem érdekel egy 2007-es Gilera VXR Runner 200-as. Tökéletes állapotban, hibátlan.Esésmentes!!!Jól szervizelt bár semmi sem romlott el rajta ezidő alatt. 450000-ért.
-
Killing
addikt
Ennyit a balatoni útról, folyik a hajtóműolaj, így én nem indulok neki 500 km-nek.
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
runner 125
nagyúr
válasz róland #15646 üzenetére
Érdekes, mivel:
Egy részből. 8 éve csináltam először jogosítványt, megtanultam, h 20. Nekem ezt tanították akkor, ez 100%.
De pl.:
A rendőrség oldalán. Az általad linkeltnél, ez csak' 46 évvel frissebb.
..itt maximum a tavalyi KRESZ módosítás állhat a háttérben. Bár erről biztos dátummal ellátott forrást nem találtam.
Őszintén, nekem olymind1, h 20, vagy 30. Soha nem mentem robogóval kerékpárúton."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
róland
veterán
válasz runner 125 #15660 üzenetére
Én a jogszabály tegnap hatályos állapotát másoltam be.
(Múltkor egy helyi ismerőssel beszélgettünk épp a témáról, s így, hogy teganp is előjött, megkerestem már a hatályos jogszabályt.)
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
róland
veterán
válasz runner 125 #15660 üzenetére
Én nap mint nap azon járok két város között.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
mocsanisi
senior tag
Na meguntam hogy hülye vagyok Pesthez, és mindig nagyjából tudom merre kell menni és mindig eltévedek motorral Így mindig ha messzebb kellett menni, vagy nem ismerős környékre akkor kocsival mentem. Na de mától KÉP
"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
-
PLaci58
addikt
válasz róland #15646 üzenetére
Az idézet jó, csak a jogszabály száma nem stimmel
1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet
a közúti közlekedés szabályairól
Jogszabályt itt érdemes keresni, olvasni : net.jogtar
runner! a KRESZ változik, ezért nem érdemes az interneten fellelhető, régi, elavult oldalakat olvasgatni
ui. a neten minden megtalálható és annak az ellenkezője is!
mocsanisi!
Jól mutat, de a hangját nem fogod hallani és a napon nem fogod látni
Érdemes csinálni valami árnyékolót rá.
Navigátorral vezetni elég veszélyes. Érdemes elindulás előtt tanulmányozni rajta az útvonalat.[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
róland
veterán
válasz PLaci58 #15666 üzenetére
Bocs, elírtam az évszámot, de maga az idézett rész az 1/1975 (II. 5.) KPM-BM együttes rendeletből van.
S korábban linkeltem a jelenleg hivatalos online jogszabályt, amit a mo.hu (Magyarország.hu) jogszabálykeresőjén keresztül lehet elérni. (Tavasszal cserélték le a Complex-et a Magyar Hivatalos Közlönykiadóra.)
-
PLaci58
addikt
válasz róland #15667 üzenetére
Semmi gond, csak pontosítani akartam, hogy mások már jól tudjanak rá keresni.
Szeretem a Complex-et. Elég jó munkát végeznek már elég régen.
Természetesen nem helyettesíti a hivatalos Közlönyt. Mondjuk a közlönyökben több hiba szokott lenniA KRESZ-ben szerintem sok hülyeség van.
Kerékpáros mehet 40-el lakott területen belül, bukósisak nélkül és személyt is szállíthat, a segédmotoros nem!
A kerékpáros mehet a lakott területen kívül, kerékpárúton is 50-el, a segédmotoros csak 30-al.
Egyébként is a kerékpáros miért mehet max. 50-el a segédmotoros csak 40-el?
Nem hinném, hogy jobban védve van vagy jobb a fék a kerékpárokon.[ Szerkesztve ]
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
runner 125
nagyúr
válasz PLaci58 #15668 üzenetére
..amikor most keresgéltem, azt is láttam, h 3-4 kerekű smkp.-on lehet személyt szállítani.
róland
Ok, akkor bocsi. Minden bizonnyal a módosított KRESZ tartalmazza a 30km/h-s sebességhatárt. De, az 100%, h előtte 20 volt.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
válasz mocsanisi #15664 üzenetére
Tápellátás meg van oldva?
Szerintem egy 50-es is el tud látni egy GPS-t naftával. 2-3k-ért láttam ilyen beépíthető szivargyújtó aljzatot. Runner-be majd én is szeretnék rakni.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
priti
addikt
válasz runner 125 #15671 üzenetére
2-3k? Aljzat+szivargyújtó 500Ft, de ha rám hallgatsz autóbontóból veszed a 10x jobb minőségűt ugyanennyiért. 2-3k-t meg nehogy adj érte !
Hardverlesen
-
runner 125
nagyúr
-
priti
addikt
válasz runner 125 #15673 üzenetére
Kormányra? Az gyönyörű lesz, főleg ha még bele is dugod a GPS vagy más cucc kábelére szerelt pipát, ami jellemzően nem pici. Azt hittem bele akarod vágni a lyukat a plexibe és belesüllyeszteni a gyújtót a motorba. Egy bontóban lesz százféle kupakkal, választhatsz azért jó, egy boltban elédtesznek egy-kettőt aztán annyi. Amit linkeltél az full gagyi első ránézésre, csak a kormánybilincs miatt drága valszeg.
Hardverlesen
-
priti
addikt
válasz runner 125 #15675 üzenetére
Te tudod, de szerintem akkor pláne fölösleges kormánybilincseset venni. Oda biztos nem tenném, bármibe beleakad a vezeték, megrántja a kormányt és perec a vége. Előre lenne ideális önindító magasságában a másik oldalra, vagy ahol elfér, ehhez látni kell a motort szétszedve hol van hely. Sisaktartóval is az a gáz szerintem, hogy a bedugott cucc vezetéke ott fog lógni a lábadnál, ahol útban van, beleakadhatsz.
[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
runner 125
nagyúr
Anélkül nem találtam normálisat.
..és azt sem akarom, h egy frankó zárlattal az éterbe küldje a telefonom, vagy a gps-t.
Nexus-ban is ott volt. Németországig mentünk úgy. Abszolút nem para a Runner-en sem, mivel ennél is megy a láb közötti alagút, így az esélye, h beleakad 0.
Noh, meg nálam fontos a gyári állapot, gyári külső. Emiatt nem fogom kivágni az idomot a gyújtáskapcsoló környékén - még, ha ott volna a legideálisabb akkor sem.
-
priti
addikt
válasz runner 125 #15677 üzenetére
"gyári állapot, gyári külső"
Ez is egy szempont, de a sisaktartót is ki kell fúrnod a vezeték miatt és ettől büdös lesz, azért az úszóházban mindig marad benzin és annyira egy motor sem tökéletes, hogy ne legyen szaga.
Ha veszel a fúrógéphez egy ilyet a megfelelő méretben nagyon pontosan és igényesen ki lehet vágni az idomot. Gyári színvonalon be lehet tenni a gyújtó aljzatot tökéletes munkát végezve. Az egyetlen fontos dolog, hogy olyan fúrógéped legyen aminek le lehet venni a fordulatát, mert a körvágót alacsony fordulaton kell használni. Mivel a fúrószár hamarabb átszalad az anyagon a kört szinte lehetetlen elszúrni.Hardverlesen
-
g@bo
nagyúr
no, ráugrottam egy piaggio zip 50 4t-re, érdről haza is döngettem vele / 30 km / 50 es tempót vitte -fojtással, 1000 km után első szerviz ( 16000 ft. jippi ), akkor kiveszik.... és elérhető lesz a 65 km/h.
kellemes kis jószág, 299000 pezó volt. majd tolok fel pár képet, ha valakiz izgat.
-
mocsanisi
senior tag
válasz runner 125 #15671 üzenetére
Egyelőre, itthon feltöltöm a GPS-t, és akkor mehetek 2 órát kb. Gondolkodom amúgy szivargyújtó beszerelésén. Amúgy SR órája tényleg nagyon csal, ami SR-en 70, az gps-en 55
"Vékony srácoknál a kockahas olyan, mint dagadt csajoknál a nagy mell. Nem számít..."
-
priti
addikt
válasz runner 125 #15680 üzenetére
Az a baj, hogy drága az akkufedél, pedig az lenne a legkézenfekvőbb, ha vennél még egy fedelet, azt kifúrnád és a furat tetejére ragasztanál egy vízálló csónakra való szivargyújtót amit így egy lengő biztivel közvetlenül akkura tudnál kötni és amikor eladod csak visszateszed az eredeti akkufedelet és mehet is fel a használtmotorra. Így lehetne megtartani stresszmentesen a gyári állapotot, de most 5 rongyot megér egy szivargyújtó?
...Arról nem is beszélve, hogy ha bárhol otthagyod a motort valami köjök már viszi is a gyújtót az aljzatból, ha meg sapkázod minden alkalommal ahányszor csak használod a sapkája fog lelazulni és elhagyod róla.[ Szerkesztve ]
Hardverlesen
-
-
runner 125
nagyúr
Ez sajnos azért sem kivitelezhető, mert az akkufedél és az akku között nincs hely. Ebben 14AH-sakku van, nem kis darab.
A sisaktartó és az idomok között van hely. Egy ilyen sz.gyújtóaljzat meg nem olyan mély - ott pont faxán el fog férni.
Cuccokkal meg úgysem szabad tervezni, mivel baromi kicsi a Runner sisaktartója, de nem is azért vettem meg.
..a nyitott Louis-os bukóm alig fér bele. A nyithatóról nem is beszélek.Egyébként szerintem elbeszélünk egymás mellett.
- Mindenképpen a sisaktartóba fogom rakni.
- Értelemszerűen csak akkor fog lógni a tápkábel, ha megyek motorral és fent van műszerfalon a GPS.
- Így nem visz el senki semmit."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
priti
addikt
válasz runner 125 #15687 üzenetére
Félreérted, a szivargyújtó külső és vizálló, a fedélre lehet ragasztani, asszem a csónakra szánt verziókhoz adnak is ragasztócsíkot ami nagyon erős, zsírtalanítod aztán csak rányomod és kész. A furat csak azért kell alá, hogy a vezetéket be tudd vezetni az akkuhoz, tehát csak egy vezetéknek kell elférni a fedél és az akku között, az meg elfér, de nem akarlak rábeszélni semmire. Ahogy neked a legjobb.
Hardverlesen
-
barack1997
senior tag
Kicsit régen voltam már,de most fontos ügyben írok. A mociba még mindig az az olaj van amivel vettük,de nem bízok benne és szeretném leereszteni.Hogyan tehetem meg ezt ? Gilera Runneről van szó A válaszokat előre is köszi.
printi: az akkufedeles ötlet jó, a mobilt is lehet vele tölteni, meg szivargyújtós USB adapterrel bármit, szóval lehet megcsinálom én.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz barack1997 #15689 üzenetére
Dekli le (sok csavar), ékszíj, variátor, és minden egyéb le, hátsó fogaskereket takaró rész le (vagy 5 csavar ha jól emlékszem), azután vissza, friss olajat felül a hajtásházon, a betöltőnyálláson tölthetsz.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
priti
addikt
válasz barack1997 #15689 üzenetére
Tedd csak ne felejts el a pozitív polaritás vezetékére tenni egy ilyen lengő biztosítéktartót. 160Ft-ot megér hogy ha ne adj Isten mégis beázna a szivargyújtó, mert nyitvahagyod és belehajtasz egy zuhiba, akkor a 15Ft-os késes biztosíték menjen ki amit egy mozdulattal kicserélsz és ne az akkumlátor menjen tönkre. Az ördög nem alszik, meg így szabályos. Jó barkácsolást !
Hardverlesen
-
barack1997
senior tag
válasz Tothgera30 #15690 üzenetére
Köszi,de a motorolajat szeretném az olajtartályból leereszteni
printi: a biztosíték kötelező dolog, a hifi is kapott, köszi az ötletet
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz barack1997 #15692 üzenetére
Azt miért is ? Csak után kell tölteni, a motor majd "megeszi" . Mondjuk apám mikor nem 2T Racing olajat öntött bele, egy csővel kiszívta, most az van benne, fini kis Repsol .
Csővel leszívod vagy megbontod a burkolatot és ahol a cső megy a tartályból, ott leveszed a bilincset és egy edénybe engeded.
#15695 mdk01: Már tudom.
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
barack1997
senior tag
válasz Tothgera30 #15693 üzenetére
Leírtam, nem kockáztatom,mondta a pasas is, hogy lehet szar olajat öntött bele
[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
válasz Tothgera30 #15693 üzenetére
A motor, motorolajára gondol szinte biztos.
-
r-chee
őstag
válasz barack1997 #15694 üzenetére
Én úgy engedtem le megvétel után, hogy lebontottam az olajtartály körül a...az egész moci hátulját, csomag(sisak)tartóstul, s kiöntöttem belőle a tartalmát . Én sem bíztam abban, hogy az előttem lévő tulaj, egy 57 éves fóxer jó olajat mókolt-e bele. Ahogy elnéztem a kifolyó cuccot, én Stihl motorfűrészhez használatos olajnak azonosítottam be erősen piros/vörös színe miatt, de tökmindegy mi van benne, csere lett volna.
Az a biztos, ha az ember 100%-ra tudja, hogy mi van beleöntve.Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája
-
g@bo
nagyúr
tudtok ajánlani a robogóra max 10k ig egy elfogadható bukót, amibe nem pálik bele a haj, van rostélya? link pls.
-
r-chee
őstag
Tudja itt valaki, hogy nagyjából milyen paraméterek alapján sorolható "sport", "mid-race" ill. "high-end" kategóriába egy robogó? Nem nagyon találtam ilyesmi leírást neten. A 10-12LE-s hengeremmel melyik kategóriába tartozom vajon?
Azért is lenne fontos, mert - mint azt a 15611-es hsz-ben is leírtam, - új kuplungot szeretnék a gépembe. Utóbbit nem is tudom, milyet szerezzek bele, de még ma jó lenne megrendelnem, hogy mielőbb megkapjam .
Túlzás lenne vajon egy Malossi Delta kuplung (harang Malossi Wing-Bell lenne)??A célok: 8-9000-res fordulatnál nyitás, nyomaték minél jobb átvitele. Húzzon, gyorsuljon mint a barom . Mostani kuplung a gyári haranggal úgy érzem kezdik elveszíteni az összhangot.
üdv.
[ Szerkesztve ]
Origin (BF3, BF4) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog bejegyzéseimnél >> BFBC2 és Battlefield 4 PH! játékosnévsor és magyar szerverek listája
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest