Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tonermagus

    aktív tag

    Hétfőn sikeresen összeszereltem életem első 3D nyomtatóját. Kb. 1,5 óra volt az Ender 3 szerelése, netes videók alapján ahol külön megjegyezték mire kell figyelni.

    Jelenleg szépen, stabilan áll a talpán, minden kábel elrendezve szépen, harcra készen.

    Gyors TinkerCad-ben készítettem egy nagyon alap kulcstartót, gondolván hogy első nyomtatásra jó lesz. 1.75-ös SunLu PLA-t használok, 50 fokos ággyal, 200 fokos extruderrel.

    Szépen el is kezdődött a nyomtatás, viszont amikor 2mm után elkezdte nyomtató a betűket akkor a G betűnél szépen feljött az ágyról az anyag és az egész ment a kukába.


    Nem értek hozzá, de tippre nem volt jól szintezve az ágy. Gondolom ez okozhat ilyet.
    Sajna nemigen tudom hogy kell pontosan beszintezni, csak videókat láttam és úgy csináltam, hogy minden sarkához odavittem a fejet, alátettem egy papírt és addig közelítettem míg ici-picit nem éreztem hogy a papír surlódna rajta. majd újra és újra minden sarkot.Kérdés hogy így kell???

    Egyébként ezután addig bénáztam vele, hogy túl magasra állítottam, majd valahogy véletlenül mégis sikerült jól beállítanom mert szépen kijött hibamentesen a cucc..

    Nem ártana tutira beállítanom, mert ez csak egy 30 perces nyomtatás volt, nem szeretném ha egy 8 órásnál a végén szakadna fel :D

    + kérdés: a filament miközben tekeredik le megakad néha. A szál amit húzna egy másik szál alatt van. Ez normális? Nyilván ha erősen meghúzom kijön, de kérdés hogy ez nem-e terheli az adagolót?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák