- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
Az excenteres anyákat kell beállítani, ami a kerekeken van. Egy vagy két darab. Nincs ilyen nyomtatóm.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
bunnyhu
senior tag
válasz energy4ever #22503 üzenetére
No majd megnézem, forog-e. Tehát akkor ez vagy flow vagy hűtés gond lehet.
Szabikaa20: A hőfok jó, 203 volt eddig fehér/feketénél de szálaknál tört az anyag, ezzel a +5 fokkal ez a zöld szín jól működik, kevesebbel nem. A bed régi beállítás, az első nyomtatásom nem tapad le kevesebbel, nincs azzal semmi gond, tökéletes az alsó rétegem ami az asztalon van, tapad és ha nem várom meg, hogy ráhüljön akkor elég jól le bírom szedni.
Extrudert nem kalibráltam, tök úgy van minden ahogy a gyárból kijött. De más is mondta már, legközelebb lemérem mennyit tol ha cserélem a filamentet.
https://divecenter.hu
-
addikt
Amúgy a sikertelen nyomtatásokkal mit kezdtek?
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
Szabikaa20
őstag
válasz bunnyhu #22553 üzenetére
Értem... Pedig az az extruder kalibrálás elkéne...Az ne zavarjon össze,hogy gyári beállitás az biztos jó!Nekem Ender 5 van.Igaz használtan vettem.Az előző tulaj kb 200g-ha elnyomtatott vele sokat mondok.November végi vásárlás Alzáról.Megvettem,összeraktam és hasonló problémákat mutatott mint nálad.Segitettek,hogy hogy kell bekalibrálni...És tényleg az volt!Ha manuálisan kiakartam tolni 10cm az extruderrel akkor csak 4,1cm jött ki! Szóval bőven utánna kellett állitani!
Más: Nyomtattam Alient...Ti hogyan oldjátok meg a support levételt?Hiába vigyáztam,olyan voltam mint az elefánt a porcelán boltban... Mondjuk elég kicsi is.Nem valami szépen nyomtatta ki.A felület sem olyan szép a részletek sem pl az ujjai. Olyat csinál,hogy ahol befejezi a layert ott hagy egy pici PLA pöttyöt...Ez ugye több layer után összeadódik aztán nem 1x előfordult,hogy beleakad a nozzle és letépi a helyéről.Valami tipp?
Kép1
Kép2
Kép3
Kép4
Ilyen volt a support leszedése után
(#22544) Reggie0 Nagyon otromba!Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
piny
tag
Köszönöm mindenkinek, jó lett
Minden általam leírt dolog, csak és kizárólag, az én véleményemet tükrözi. Vagy nem, de azt majd én eldöntöm ;)
-
bunnyhu
senior tag
válasz Szabikaa20 #22558 üzenetére
Nekem is ender5. Mondjuk 10cm helyett 4.1 az durva, azért annak látható eredménye lenne, de nekem csak és kizárólag a support feletti rétegi néz ki szarul, egyébként szépek a felületeim.
Alien ügyben én babyyoda-t nyomtattam, tree supporttal, nekem se lettek szépek a részletek. Szerintem egészen egyszerűen ez az árkategória jelenleg ennyit tud minőségben, ha szépet akarsz és picit akkor resin. De lehet hőfok bajod is van, nekem pl. pár fok is érezhető változást okozott,mondjuk 203-208 ugrással kevésbé volt törékeny a cucc.
https://divecenter.hu
-
Szabikaa20
őstag
válasz bunnyhu #22560 üzenetére
Az UFO-t konkrétan 210C nyomtattam...Mivel most vettem ezt a Plasty Mladec PLA-t és a dobozra az van irva,hogy 200-220C ezért állitottam 210-re.A Creality-s PLA-t csak 195-200-on szoktam nyomtatni.
Ő kinyomtatta csak hiányosan...Ilyen volt a nyomtatás a 4,1cm extruder beállitással... Nem volt olyan rossz csak fény felé forditva átlátszó volt és olyan volt mint a gumi!
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Szabikaa20
őstag
válasz bunnyhu #22560 üzenetére
Ma ismét kalibráltam az Extrudert,mert nem tetszett ahogy nyomtatott.Most megint utánna kellett állitani olyan 0,8-1cm-t...Miért állitodik el mindig?Nem változtattam semmit a nyomtatón.
Neked a menüben milyen beállitás van a Control/Motion/Steps/Esteps-nél?Nekem 232,5mm...Alapjáraton 80 volt mikor 4,1cm nyomtatott.Aztán 227mm kellett állitani,hogy 10cm nyomjon.Most 232,5mm-re van állitva,hogy 10cm nyomjon.Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Tikakukac
titán
válasz Szabikaa20 #22562 üzenetére
Véletlen nem csúszik a filamented?
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
Tikakukac
titán
válasz Szabikaa20 #22564 üzenetére
Helyesen: kézzel nem csúszik
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz Szabikaa20 #22566 üzenetére
Hacsak nem vagy motor, akkor sehogy. Fém extruder majd próbálkozz, nekem a gépemen a gyári sem volt fent soha. Nem egy túl baráti megoldás. Esetleg adhatsz neki többet rugóból.
-
Tikakukac
titán
válasz Szabikaa20 #22568 üzenetére
Belső átmérő elvben 1 tizeddel kevesebb. Mármint ha origi Capricorn.
-
Saccco
nagyúr
Spectrum ASA 275 - Anycubic 4MAX-on nyomtatva.
Prusaslicer 2.2 - 235/75°C, aztán 244/75°C
Kezdem megkedvelni ezt az anyagot. Főleg az aktív szellőztetésemmel együtt. Könnyű nyomtatni, szép az eredmény.
Illetve a Prusaslicer is nagyot nőtt a szememben. Jobbak lesznek a tárgyak vele, mint a S3D-vel.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Joshi
titán
válasz Saccco #22581 üzenetére
Akkor most már van kitől tanácsot kérni ha ASA nyomtatásom lesz, na nem mintha eddig is nem te lettél volna a fő tanácsadó. Apropó ASA, én már nem kaptam fekete Spectrumot csak DD-t. Arról esetleg van tapasztalatod? A szellőztetésről még lesz néhány kérdésem, de csak akkor ha már ott tartok. Előre is köszi.
-
Saccco
nagyúr
Reggie0-nak van tapasztalata DD ASA-val, ha jól rémlik.
Ha nem akarja az igazat, akkor a hőfokkal lesz a baj. Ha úgy néz ki, hogy sok neki, akkor kevés. Legalábbis én így szívtam meg a 275-tel. Lassítani kell. Zárt nyomtató esetén 20-30% hűtés.
Kalibrált extruder, egy kis pressure advance és a bekezdések is szépek lesznek.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Szabikaa20
őstag
Ez a Capricorn-os PTFE miért ilyen drága?Mit tud a sima kékhez képest?
És ha az alaplapot szeretném cserélni,akkor csak megveszem kicserélem és ennyi?Vagy kell valamiket álligatni,flashelni stb?[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Tikakukac
titán
válasz Szabikaa20 #22584 üzenetére
Minőséget és 1.9-es belső átmérőt.
-
nagyúr
Sziasztok! A Prusaslicer kontra S3D témáról jut eszembe: eddig kizárólag a Cura-t használtam, mióta nyomtatóm van, érdemes váltani? Mi a különbség a szeletelők közt? Van olyan, amit kifejezetten ajánlott egy bizonyos programmal szeletelni, míg mást egy másikkal?
-
energy4ever
addikt
Tematol fuggetlenul! Kevesnek erzed, hibasnak erzed, van bajod vele? Eloszor ezekre probalj meg magadban valaszolni, ha mar tudod a valaszt, akkor arra a kerdesre is tudod, amit feltettel!
Mindegyik programnak megvan az adott pontja amiben kiemelkedo, amelyik resze hianyzik a tobbihez kepest, valamint amiben hibas akar.Engem zavarna egy masik szeleto! Ugy megszoktam mar, uj targynal elore tudom mit hogy fog csinalni a nyomtato. Ha olyan targyat nyomtatok amit mar nyomtattam, akkor pedig a hangjabol is tudom epp hol tart. Masik szeletelonel pedig a nyomtato is maskepp viselkedne.
Nem nyomtatsz meg sok ideje, kizartnak tartom, hogy annyira specifikus dolgokat csinalsz, ahol a Cura a gyengepont.
-
nagyúr
válasz energy4ever #22588 üzenetére
"Kevesnek erzed, hibasnak erzed, van bajod vele? "
Tapasztalat híján nem tudhatom, hogy ami problémáim vannak (lásd fent),az anyag, gép, beállítás, vagy esetleg pont a szeletelő hibája! Például, hogy random helyeken hiányzik anyag és elválik a tárgy. Olvastam már fél szemmel ezt-azt, például hogy a Prusaslicer képes vmi netes szolgáltatáson keresztül javítani az stl fájl esetleges hibáit. Olyat is olvastam már, hogy a Cura nem jeleskedik az alátámasztások generálásában, másik slicer könnyebben leválasztható alátámasztást, brim-et tud generálni. Ez utóbbi például visszatérő gondom (ahogy látom másnak is ). Sőt, a múltkor olyan böszmeséget csinált a Cura, hogy azt hittem, a guta üt meg. Bridge-et kellett nyomtatni egy tárgyon, ez a hülye pedig képes volt minden layert a bridge kellős közepén kezdeni, a levegőben!"Mindegyik programnak megvan az adott pontja amiben kiemelkedo, amelyik resze hianyzik a tobbihez kepest, valamint amiben hibas akar."
Na én éppen erre vagyok kíváncsi, aki többet is használt, miért tette, milyen különbséget talált, mi az, amiben az egyik jobb, mint a másik!
-
Saccco
nagyúr
Mindegyiket ki kell próbálni. Volt olyan, amit Cura-val nem tudtam nyomtatni, S3D meg zokszó nélkül hibátlan tárgyat csinált.
Most az S3D vérzett el és a Prusa hozta a szebb eredményt.
A KISSlicer-t akarom mindig kipróbálni, de a felület és gondolat olyan idegen, hogy nem bírom. Pedig néhol esküsznek rá. Teljesen más gondolkodás mentén működik.
Az első szeletelő, amivel próbálkoztam még valamelyik PC-s irányító szoftver (nem ugrik be a neve) volt beépített slic3r és Cura motorral... Utána sokáig jó volt a CraftWare.
Profilozás végett szerintem most egy darabig a Prusa lesz a nyerő nálam. Végre van undo benne. Mondjuk, ha egy tárgyat az asztalba kell süllyeszteni, akkor mással kell dolgozni, mert ez nem tud olyat. Pedig már régen jelezték nekik.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Reggie0
félisten
DD ASA-t en 240/110 majd 230/110-el nyomtattam es 0% fan. Lehet alacsonyabb homersekleten is, de mivel en 18x12 centi alapteruletu, majd 20 centi magas targyat nyomtattam belole, igy szeretett felhajlani, amit a nagyobb bed homerseklet valamennyire csokkentett. Illetve emiatt asa slurry-t is hasznaltam. A kepen levot felbehagytam a repedes miatt, ekkor noveltem meg a homersekletet.
[ Szerkesztve ]
-
csadi0011
őstag
Van új ingyenes Solid Edge. Olyan, mint a diák verzió. Hátha valakinek még érdekes.
[Solid Edge Community Edition]Egyébként aki nem próbálta még, szinkronmodellezés miatt érdemes kipróbálni. Magyar oktatóvideó is sok van, ha valakit jobban érdekel.
on:
Fusion 360 slicert használja valaki?[ Szerkesztve ]
-
bitmad
aktív tag
Hotend cseréjekor, hogyan szokták a fűtőpatron vezetékeit összekötni a gyári vezetékkel?
Sorkapoccsal (csokival) vagy valamilyen csatlakozóval (JST) vagy csak a forrasztás a jó?
A gyári Tevo Tornadóra raknák E3D V6 hotendet, és a gyári vezetékeket elvágva a ventilátorokat és a termisztort JST csatival megoldom, de a fűtőpatront nem tudom lehet e így? -
Tikakukac
titán
Cura-t használok. Messze nem az a limitációs tényező még mindig
Picit olyan ez is, mint a gémer egér meg billzet. Na, majd ezzel úgy játszol, hogy fuh, te leszel az alfa. Aztán jön a valódi profi, aki az időt a játékba tette bele és nem az eszközök keresésébe és golyós egérrel agyonvágja az egész bandát
-
Szabikaa20
őstag
Már kérdeztem feljebb csak nem kaptam választ... Ezért még 1x megkérdezem...
H az alaplapot szeretném cserélni,akkor csak megveszem kicserélem és ennyi?Vagy kell valamiket álligatni,flashelni stb?Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- EAFC 25
- Milyen routert?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lexus, Toyota topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- LEGO klub
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest