- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
energy4ever
addikt
válasz Szabikaa20 #22196 üzenetére
Verbatimmal mem volt nalam gond. Nyomtatasi szemponybol egesz jo, talan kevesebb szinezek van bennik mint a tobbi markanal(~1,5mm meg atvillagithato)
Ha a Prusa felet veszed, rakhatnal ki rola kepet milyen! -
rednifegnar
senior tag
sosem lattam itt, de a bq (bq.com) filamentekrol mi a velemeny? en azt hasznalom amiota megvan a gep es jol mukodik igy fogalmam nincs milyen a tobbihez kepest.
A camera does not make art, the artist makes art.
-
Saccco
nagyúr
válasz rednifegnar #22204 üzenetére
Nekem azzal van a legrosszabb tapasztalatom.
[link]szerk.: Mondjuk egy tekercs alapján törtem pálcát.
[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Szabikaa20
őstag
Köszönöm,megnézem!
Ezt ma csináltam minden segitség nélkül.Sokkal könnyebb használni,mint FreeCAD-et. Csak egy baj van vele,hogy olyan kicsi,hogy a Cura nem tudja szeletelni úgy hogy a menet között ne legyen rés...
(#22202) energy4ever: Ha azt veszem,akkor nagyon szivesen! De lehet kipróbálom a cseh márkát.Itt nálunk SK-n nagyin dicsérik!
[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
bunnyhu
senior tag
Velük van esetleg tapasztalat? Magyar cég.
https://www.philament.hu/rolunk/https://divecenter.hu
-
Joshi
titán
válasz Szabikaa20 #22207 üzenetére
Töltsd le a PrusaSlicer szeletelő progit és töltsd be a modellt, majd a modellen jobb egér és válaszd a Fix through the Netfabb-ot. Várd meg míg végez, majd mentsd ki STL fájlba. Ezután ezt az STL fájlt töltsd be Curaba. Általában jó szokott lenni. A Netfabb létezik online is, de én így használom.
-
Tikakukac
titán
válasz Reggie0 #22210 üzenetére
Ja, akkor tekinthetjük semmisnek. Az a határ, amire ingyenes shipping rájön vagy kellően olcsó már leosztva az anyaggal olyan mennyiség, ami tutira nem jön át.
Fut pár kínai rendelős sztorim, szépen be is fejeztem őket, mert már lassan tényleg minden vackot megfognak, úgy meg aztán végleg qrva drága az egész. Akkor berendelek 10 kilót UK-ból, aztán megy apróra a 2/3-a, csak elkopikA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Reggie0
félisten
Esetleg nem jart utana valaki, hogy melyik filamentnek van a legnagyobb szakitoszilardsaga (nyomtatas elott)? Nem csak tipusra, akar gyartora/szinre is.
[ Szerkesztve ]
-
geri0095
csendes tag
Sziasztok!
Ender 3 Pro kb 3 cm magasság felett elkezd kicsit "csíkozni" olyan layer shift szerűen gömbölyű tárgyakon. A tárgy elforgatásával, tálcán való áthelyezésével próbáltam kiszűrni, hogy nem az XY tengely a hibás hanem a Z. (Curával és S3D-vel is ugyanezt csinálja különböző beállításokkal). Ahogy én látom a Z tengely inog meg minél jobban távolodik az X tengely a Z motortól.
Mit érdemes ilyenkor csinálni vele, rögzíteni a Z tengelyt, hogy ne a levegőben legyen a vége, vagy esetleg egymotoros szíjas dual Z tengely? Esetleg valami mást? Ilyen megoldással akinek van tapasztalata, megéri vagy hülyeség?[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz geri0095 #22216 üzenetére
Megprobalhatod rogziteni, de probald vegig nehogy emiatt megfeszuljon az orso nagyobb magassagokban, mert garantalni kell a motor, orso, a menetes persely, es a felso rogzites tengelyenek egy tengelybe eseset es parhuzamossagat.
Szerintem ha ilyen gond van inkabb az lehet, hogy valami miatt kikopott a menet az egyik elemben es megnott a holtjatek. -
Reggie0
félisten
válasz geri0095 #22218 üzenetére
Csak felul szokas, de akkor azt nagyon precizen erdemes. Kezdetnek nezd meg, hogy a felso allasban es az also allasban elmozdul-e a tengely valamilyen iranyban. Ha igen, akkor addig kell a motort ujrapozicionalnod, mig ez meg nem szunik, kulonben vagy felso allasban vagy also allasban fogja fesziteni.
Rogziteni egy csapaggyal es kore nyomtatott tartoval szokas, van erre rengeteg projekt thingiversen.
Ha kesz vagy a szerelessel, akkor erdemes kezzel vegigporgetned a felso allasig, hogy erezd nehezebb lesz-e hajtani valamilyen pozicioban. Ha igen, akkor korbe kell merni tolomerovel mi mozdul el es miert.
[ Szerkesztve ]
-
Chimpy
tag
Sziasztok. Elég rég jártam erre, de most aktuális lett. Le szeretném cserélni a régi nyomtatómat (Geeetech) egy normálisabbra. Mi az a típus, ami most jó ár/érték arányú, megfizethető, de már nem azzal fog elmenni az összes szabadidőm, hogy normálisan működő gépet csináljak belőle?
Ha kicsit mókolni kell rajta az nem gond, de ne nekem kelljen újraterveznem az egészet, és stabilan is működjön hosszú távon.
Köszi előre is. -
Reggie0
félisten
válasz zolko23 #22224 üzenetére
Ismeros problema Tul gyors nyomtatas, retract problema(k), filament csuszas, alacsony homerseklet, filament szorulas/akadas akar a dobig visszamenoleg es barmi mas is lehet ami miatt nem jut eleg olvadt filament a fuvokaba.
Nekem is csinalja bizonyos korulmenyek kozott, most az az ideiglenes megoldas, hogy levettem a sebesseget es felemeltem a homersekletet amig az uj feederem elkeszul.
[ Szerkesztve ]
-
d3n35
friss újonc
Sziasztok! Még most ismerkedem a 3d nyomtatással. Szerettem volna készíteni egy vízcső csatlakozót PLA-ból. Ez volt az eddigi legbonyolultabb próbálkozásom. A nyomtatott test szuper is lett, de a rétegek között gond nélkül átszivárog a hálózati víznyomás. 100%-os kitöltéssel dolgoztam, a nyomtatóm pedig saját véleményem szerint jól van beállítva(szintezés és Z távolság is). Szerintetek én rontok el valamit, vagy egyszerűen ezzel ne is kísérletezzek mert át fog ereszteni?
-
Szabikaa20
őstag
Sziasztok!
Hogyan tudom Fusion360-ban már egy meglévő STL filet módositani?
Konkrétan: Megcsináltam Ender 5-re a "bed support"-ot,de észrevettem,hogy az egyik eltörött.Kiszeretném nyomtatni újból,de csak a két pántot.A Fusion360 egy egész rajznak veszi az egészet.Hogy lehet ezt szétbontani?Konkrétan csak a két tartó kéne az eleje nem.Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
Saccco
nagyúr
válasz Szabikaa20 #22227 üzenetére
Prusaslicer szét tudja szedni.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
konkav
csendes tag
Sziasztok. Küzdök itt egy legó tálcával, szerintem jól kitaláltam, de amikor a függőleges részhez ér, akkor elkezdenek a "sarkok" felkunkorodni. Számomra azért érdekes, mert az kb. 1 centi magasságnál kezdődik, addig nagyon szépen megy a nyomtatás. Próbáltam már brim-et is rakni, de az sem segített, elvált tőle és/vagy azt is felszedte. Paraméterek: 4MAX Trianglelab BMG, OctoPi és Klipper, Spectrum PLA és PLA Pro, asztal 55°-65°-ig, fej 195°-210°-ig, sebességet is csökkentettem, próbáltam 2 és 3 top/bottom layerrel, a flow-t is próbáltam eltolni pár százalékkal + és - irányba, de nem segített. Cura-val szeletelve, legújabb, és egy kicsit régebbi verzióval is.
Itt az stl fájl.
Ha esetleg valakinek lenne valami ötlete ezzel kapcsolatban, és megosztaná velem, azt megköszönném. -
Saccco
nagyúr
válasz konkav #22229 üzenetére
Vírusos a fájl.
Tisztítsd meg az asztalt és csak papírtörlővel nyúlj hozzá. Szintezd újra.
Az első réteget tedd 0,25mm-re 212/63 flow 100, utána mehet 205/63. Hűtés 2-3. réteg után.█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
konkav
csendes tag
F360-ban nyitsz egy új design-t, kikapcsolod a Design History-t, Insert -> Insert Mesh, itt vagy millimétert, vagy centimétert választasz (attól függ, hogy miben lett készítve az eredeti rajz, ha rosszat választasz, akkor vagy 10x nagyobb, vagy 10x kisebb lesz, mint kéne - régebben volt valami bug, ami miatt nem ismerte fel jól, hogy miben volt az eredeti terv, lehet azóta javították, nem tudom. ha túl nagy/kicsi, kitörlöd, és a másikat választod), jobb katt a testre, Mesh to BRep, kijelölöd a testet, Constuct -> Midplane, kiválasztasz két alkatrész egymás felé néző oldalát, ahol szeretnéd "elvágni", Modify -> Split Body, kiválasztod a testet, utána a síkot, amit az előző lépésben csináltál, és most már két tested van. Bal oldalon a Bodies kategóriában kijelölöd az egyiket, így látod, hogy melyik részről van szó, és amelyikre szükséged van, arra jobb katt, Save as STL, adsz neki nevet, és már kész is.
-
konkav
csendes tag
válasz Saccco #22230 üzenetére
Sajnos ide nem tudom feltölteni az stl fájlt. Van megbízható fájlfeltöltő?
Asztalt szinteztem, tiszta izopropil alkohollal és mikroszálas kendővel takarítottam. Úgy vettem észre, hogy minél nagyobb a hőmérséklet, annál jobban kunkorodik, de holnap kipróbálom (5+ órás a nyomtatás )
-
imibogyo
veterán
Én úgy csináltam, hogy Sketchup --> import STL --> kitörölni ami nem kell --> export STL. Ennyi az egész, ha komplett modelleket akarsz szétválasztani. Nekem jól működött és gyors.
-
Saccco
nagyúr
válasz konkav #22233 üzenetére
Ez egy igen egyszerű tárgy. Szintezést kell belőni. Adhatsz rá egy kis első réteg kompenzációt, meg brim-et.
-
Saccco
nagyúr
válasz Szabikaa20 #22236 üzenetére
Prusaslicer a legegyszerűbb...
-
Saccco
nagyúr
válasz Szabikaa20 #22238 üzenetére
Cura tudtommal nem.
Prusaslicer több okból is jó. Például, ami nagyon hasznos tud lenni az az STL javító. Autodesk profillal is megy, de akkor már innen egyszerűbb.Mindenképpen célszerű ezt a 3 slicer-t telepíteni, mindegyik másra jó. De ez mindig az adott esettől függ. Neked most a PS kell. Vagy küzdesz a Fusion 360-nal. Abban is meg lehet oldani, de babra munka. Esetleg MeshMixer, de az is agyhalál.
Szerk.: az vigasztaljon, hogy nem kell telepíteni, csak kicsomagolni.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Szabikaa20 #22240 üzenetére
Mivel Josef Prusa cseh, ahogy a Prusa3D cég is az övé.
-
Reggie0
félisten
válasz Szabikaa20 #22244 üzenetére
Azert az durvan nagy elteres. Mekkora sebessegnel kalibraltad az extrudert? Lecsavartad a bowdent az extruderrol? Kezdetnek ugy kalibrald, hogy leveszed rola a bowdent es a levegobe tolja ki a filamentet.
[ Szerkesztve ]
-
rednifegnar
senior tag
válasz Saccco #22206 üzenetére
erdekes, vegigolvasgattam, nekem rendben van vele minden. 200/60-on hasznalom, 0.4 semmi varia es teszi a dolgat. persze az elso reteg nagyon kritikus, de ha lent van akkor nincs nagy gond. lehet egyszer probalok mast, csak most van 2 gurigam ami eltart jo darabig.
A camera does not make art, the artist makes art.
-
Szabikaa20
őstag
válasz Reggie0 #22245 üzenetére
Ez akkor volt mikor megvettem,ez volt az első nyomtatásom. És “használtan” vettem.Azért írtam idézőjelbe,mert 3-400g PLA-t nyotattak vele kb,november végi vásárlás az Alzáról.Aztán szétszedte a volt tulaj és én raktam össze újra otthon.Átkellett állítani az Extruder stepper adatokat 93mm-ről 263,8mm-re kb.De most ha beállítom,hogy 100mm nyomjon ki az pontosan 100mm.
Úgy kalibráltam,hogy visszahúztam a filamentet az extruderig és épphogy beledugtam a PTFE csőbe.Aztán ott megjelöltem filcel.Utánna beállítottam,hogy extrudáljon 100mm-t és lemértem.Aztán egyenes arányossággal jött ki ez a 263mm kb.Azt átállítottam és jó lett.
FB csoportból segítettek...Ez második nap volt még csak meg.[ Szerkesztve ]
Ender 5 Pro, iPhone 13, iPad 2021,Dahua Imou Ranger 2 4MP
-
konkav
csendes tag
válasz Szabikaa20 #22236 üzenetére
tőlem eléggé messze állt a 3d tervezés, sok programot én is kipróbáltam, de csak szenvedtem velük. egy SolveSpace nevű proginál akadtam le, az valahogyan még ment is egészen addig, amíg több helyen nem kezdték el dicsérni a F360-at. felraktam, próbálgattam, és valahogyan azonnal ráállt a kezem és az agyam. nekem nagyon bejött, és kb. 20 órányi szöszmöszölés, olvasgatás és tutorial videó nézegetés után én úgy érzem, hogy tudom használni, amire nekem kell. én ajánlanám neked, hogy invesztáld bele a szükséges tanulási időt.
-
justgiveup
tag
Sziasztok!
Az Ender 3 pro, Ender 5 és Ender 5 pro nyomatók között vacilálok. Kezdő vagyok a témában. Melyiket ajánlanátok hobbi célra és melyikre mennyit kellene még költenem, ha jót akarok magamnak?
Köszi -
kulu22
aktív tag
válasz Szabikaa20 #22196 üzenetére
+1 a Prusa-ra, különösképpen a Prusament-re. Nagyon jó anyagok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest