Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ggg1

    aktív tag

    válasz xatos3 #34202 üzenetére

    Még annyi kiegészítés az előző hozzászólásomhoz, mivel azt írtad, hogy csak adattárolásra lesz, és a sebesség nem számít, hogy ilyenkor előszeretettel ajánlják ezeket az 5400-as fordulatú green, meg hasonló meghajtókat. Állítólag ezek még tovább is bírják, pont a lassabb fordulat, kisebb terhelés miatt. De én ebben egyáltalán nem vagyok olyan biztos; és ezekről a Greenekről épp elég rosszat írtak ugyanebben a fórumban is, és amúgy is a csapágy lesz az utolsó, ami egy ilyenben tönkremegy a terhelés miatt.

    Mondom, ahogy írtam föntebb, nekem eddig nagyon bejöttek ezek a Hitachik, és a WD-k is biztos ugyanilyen jók. Mondjuk mindenki szív ezekkel a kattogós, meg fejparkolós dolgokkal. Nekem a laptop hdd-m, ami egy WD, az kattog folyamatosan.
    Asztaliban a Hitachikkal semmi bajom, és mennek szólóban rendszernek, tárolónak, raid-ben, meg mindenhogy. Régen hangosak voltak, de ezek az újak, amikről föntebb írtam, totál hangtalanok. Ezek az új Advanced Formatos kevés lemezes meghajtók nagyon jól sikerültek, és 10 fokkal hűvösebbek bírnak lenni. Hozzáteszem, nekem mennek még az első 1 TB-os HDT kezdetűek, amikben 5 lemez van, és azok is hibátlanok, csak van hangjuk rendesen.

    A Seagate-tel kapcsolatban ezek az utóbbi években kiadott szériák tényleg nem lettek valami jók. Pedig régen nagyon jók voltak. Nekem van még most is Barracuda 7200.10, ami a mai napig megy ráadásul egy rack-ben, pedig több mint 10 éves, és van három olyan géptermem, amiben 2006 óta minden gép hibamentesen megy a 7200.12-es meghajtókkal. Hát ezért írtam a Seagate-et példaképp föntebb a márkákban való bizodalom kapcsán. Majd meglátjuk, mi lesz ebből a samsungos házasságból.

    Őszintén szólva, én örültem a frigynek, mert nálam a Samu volt a nagy mumus winchester fronton. Nyugodtan kövezzetek meg, tudom, hogy itt sokan imádták, de én még csak hibásat láttam belőlük, úgyhogy örültem, amikor a Samut, meg a Seagate-et összevonták, mert úgy voltam vele, hogy már csak egy márkát kell megjegyezni, amit semmiképp nem szabad megvennem. :-D

    Annak viszont kimondottan örülök továbbra is, hogy a WD-Hitachi felvásárlás után a Hitachit meghagyták önállóan és az önálló termékpalettával működni, mert így a két cég tudása és tapasztalata biztosan gazdagítja egymást, és jobbá teszi egymást, ugyanakkor megmaradt egy szélesebb paletta, amin mindenki szája ííze szerint válogathat. Hajrá! :-)

Új hozzászólás Aktív témák