- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Samsung LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Aktív témák
-
joshua7
veterán
válasz Gaboman #38193 üzenetére
Elképzelhető, csak az a hiba egyből kijött. Az 1. kari ilyen volt és azt ahogy betettem a gépbe, dobozból kivéve, egyből rossz volt. A 2., amire cserélték aztán, jó volt. Most itt a 3. és ez is nagyon döglődik. Pedig ez szerintem a legjobb hd4850, leszámítva a ddr4/5-ös karikat. Szóval sajnálom, de ez már 3-ból 2 rossz.
Sajnos az egyedi tervezésűekkel szokott baj lenni inkább, it is a ref max. fölforrt, de akkor is működött.Semper Fi
-
Alister71
nagyúr
Természetesen mindenki olyan VGA-t vesz amilyet akar. Dekát nem érdekel, nekem megvan a véleményem, és nem hiszem, hogy egy darabig változni fog.
Csak az az egy dolog zavar mikor jó pár tudatlan ember úgy osztja itt az észt, hogy az már tiszta vicc. Minden tapasztalat nélkül. ( ez természetesen nem rád értendő )
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
fagy53
nagyúr
válasz Celithrandi #38208 üzenetére
Ha szigorúan a most kiadott forintot és a teljesítményt nézzük, akkor igen. Szerintem jobb vétel a 4890, most.
Ha viszont a fogyasztást és a DX11-et, akkor hosszabb távra az 5770, bár éppen a DX11-ben fog gyengélkedni, hiszen a DX11-es kártyáknak majdnem az alja. -
Celithrandi
addikt
válasz fagy53 #38211 üzenetére
ajjaj, hát árban kb 2ezer a különbség.
dx11 meg kb semmit nem mond most nekem
valszeg nem sokat fogok játszani egyikkel sei9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Alister71
nagyúr
válasz Celithrandi #38212 üzenetére
Ha egyikkel sem fogsz játszani minek veszel videokártyát? Tetszik a színe?
Alister from Hell
-
Celithrandi
addikt
válasz Alister71 #38213 üzenetére
mert ha most adom el a 4830 at akkor 10ezret kell rátennem egy jobb karira, ha jövőre akkor 20 ezret ha utána akkor meg mehet a kukába és vehetek új kártyát. és 3 éven belül úgy is cserélném, tehát így nem akarom hogy a gépemben értéktelenedjenek el a cuccok, inkább legyen mindig újabb és költsek rá ugyan annyit.
az meg más kérdés hogy moziélményben és képminőségben adhat akár többet egy új kártya.
a másik meg az, hogy nem csak a cuccok értéktelenednek a gépben hanem a gariuk és szépen megy el, öregszenek is és gond is lehet velük.
sok-sok éves tapasztalat és ármegfontolás alapján 12-15 hónaponta legyerélek mindent a gépemben. kiszámolva így pontosan annyit kültök rá mintha 3 évente vennék egy újat, csak cserébe mindig új és garis gépem van.
mod.: játszani meg valszeg akkor fogok ha lesz új starcraft meg diablo
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Alister71
nagyúr
válasz Celithrandi #38215 üzenetére
Ezen csodálatos és helyesírási hibákban gazdálkodó eszmefuttatásod után, nem értem mi a gondod az 5770-essel?
Alister from Hell
-
Celithrandi
addikt
válasz Alister71 #38216 üzenetére
nem mondtam hogy gond van vele, csak rákérdeztem hogy a 4890 nem a jobb eszmefuttatás, de ilyen fellengzős hsz után igazából tök mind1
mod: a helyesírási hiba és a félregépelés nem ugyanaz, egy vacak wireless ligitech el gépelek most ahol más a bill táv mint a szabvány
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
vergilx
őstag
válasz Celithrandi #38217 üzenetére
te lenni kici kinai?
adrianzen:b+
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Celithrandi #38217 üzenetére
Szerintem neked jobb a HD 5770. Sokkal több funkciót fog kínálni a jövőben.
vergilx: Téged is megfertőzött?
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Celithrandi
addikt
hát akkor még ezt januárig át kell rágnom, most talán lesz időm olvasni is teszteket, mondjuk a legégetőbb hangkártya problémámra nem igen tud senki se választ
-
vergilx
őstag
válasz Celithrandi #38222 üzenetére
hangkari gondra válasz:dobd ki a picsába vegyé' újat.
Abu85:már olvad az alaplapom
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz vergilx #38223 üzenetére
jah, csak a milyet a kérdés, ami 44,1 khz nál a legpontosabb órajellel és a legminimálisabb jiterrel megy digikimeneten.
eddig talán emu 1212 m a nyerő árban és tudásra, de ugye itt is csak a gyári adatlapot látom mérni nem tudom:
Ultra-low jitter, clock subsystem: < 1 ns in PLL mode (44.1kHz, Opt. S/PDIF Sync)
mind1, ez már nagyon offtopic
-
veterán
válasz Celithrandi #38224 üzenetére
Én a helyedben a VGA cserével megvárnám a Starcraftot, meg a Diablot, és annak függvényében vennék VGA-t, h az 5770 elég-e hozzájuk.
Elvileg (bár minden évben előjön ez a téma) idén megjelennek.Am azért lenne jó az 5770 neked, mert eszméletlen keveset fogyaszt még játékok alatt is, nemhogy idle-ben.
A többi érveddel egyetértek, jól cserélgeted a hardvereket.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Celithrandi
addikt
válasz Thunderzolee #38225 üzenetére
van esetleg valami tapasztalat vajon hogy fullhd ban mennyire szereti a 24p? mondjuk nem hiszem hogy bármi gondja lenne vele, de nem akarom megszívni
jó lesz szerintem is ez az 5770, legfeljebb váltok ha kijön a starcraft vagy valami értelmes ami miatt újra játszani kezdenék, 2-3 ezret rá fogok tudni rakni évközben ha úgy áll a helyzet.i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
hajbel
addikt
válasz Celithrandi #38226 üzenetére
Hát döntsd el, hogy mi kell neked. Az 5770 mellett szól az új technika, ami még egy ideig nem lesz kihasználva (kevés a dx 11-es játék). Egy 4890 vapor-x szeirntem jobb ár/teljesítmény mutatóval rendelkezik, és ráadásul legalább olyan jól tuningolható, mint az 5770. Februárig várj azért szerintem mindenképpen.
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
-
veterán
válasz hajbel #38227 üzenetére
Az 5770 DirecX11-hen tuti, h kevés lesz. Inkább 5850/5870.
Most is csak épp korlátozottan elég a 4770 tudása, nem?
Inkább 4850/4870 (esetleg 4890) az ami használható.Ezért mondtam, h várja meg az új Diablo-t, meg a Starcraftot, mert ki tudja, hátha lesz egy-két olyan feature, amihez az 5770 kevés lesz.
Bár "randi" elég jó üzletpolitikát folytat: még idejében kiszáll a 4830-ból, tesz hozzá kicsit, beruház egy 5770-be, majd ha nem lesz elég, jövőre (vagy amikor megjelennek azok az áhított játékok) átvált az 5850, esetleg 5870-re.
A 4890 meg azért felesleges neki, mert gyakorlatilag nem játszik vele.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
HollyBoni
veterán
Énis ezen vacilálok..4890,vagy 5770?Akkor már ha annyira DX11-es kártyát akarok de a pénztárcám nem engedi,Ati Radeon PCI-e HD5850 1Gb Sapphire 62 rugóért?Szeretnék DX11-ben játszani,mert később biztos jobb lesz,de 1-2 hónapon belül új kari kell mert a mostani régi/haldoklik.
Kérem valaki segítsen választani!
-
Celithrandi
addikt
én sose pártoltam el a enívidiától, ha nem fuccsolt volna be 1-2 éve mozi terén úgy ahogy volt,
3dmonster óta csak vidiájim voltak. most sajnos már nem bízom bennük akár mit is mondanaki9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
XoZ
aktív tag
válasz ALONSO11 #38230 üzenetére
A Dirt 2 eredményeket gondolom itt nézted: pcgameshardware. Ez a teszt még a játék megjelenése előtt került ki, viszont azóta készültek más tesztek is, amelyek szerint jóval kevésbé esik a sebesség DX11-et használva, pl.: guru3d (és a felhasználók tapasztalata is inkább azt mutatja, hogy az utóbbi teszt a mérvadó). Ha a DX11 segítségével a DX9-cel megegyező látványt állítana elő a játék, akkor valószínűleg gyorsabb lehetne (a Battleforge esetén pl. a DX10.1-nél gyorsabb a DX11 mód: [link]). A Dirt 2 esetén egyébként nem annyira a tesszelláció, hanem a HDAO miatt lassabb a DX11 mód, ami az árnyékokon javít.
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
volna el, fáradt vagyok bocsi
-
HollyBoni
veterán
Najó én már eldöntöttem..HD4890 helyett és 5770 helyett 5850-et fogok venni..
-
joi29
őstag
válasz Thunderzolee #38229 üzenetére
"Az 5770 DirecX11-hen tuti, h kevés lesz."
-Én azért még nem törnék pálcát felette, ugyanis még csak pár játék van ami
DX11-es és mesze nem tudjuk hogy a következő DX11-es játékok milyen
felépítésűek lesznek.ALONSO11
-A teszeláció mint folyamat az egyszeri ember nyelvén kb olyan dolog mintha
létezne egy a teljes képernyő minden egyes 3D-s felületén végrehajtott
16x-os AA.
-Ilyen ugye valójában nincsen mert a 8xMSAA a legnagyobb e téren,
de a teszeláció vagy kétszer jobban megterheli a kártyákat.
-Ezért nem is csoda hogy egy középkategóriás kártya aminél egyel nagyobb
testvére az 5850 vagy 2x erősebb nem viszi pecre a legújabb technológiai
eljárásokat.
-Szerintem varjunk meg néhány DX11-es játékot még mielőtt kikiáltanánk a világ
legrosszabb vételének az 5700-as szériát.[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
A sima Ati Radeon Sapphire jó?Vagy inkább Gigabyte,Powercolor,vagy Asus?
-
HollyBoni
veterán
És szerintetek elég egy Chieftec 450w-os táp egy 5850-hez?Szerintem nem!
-
Ari18
őstag
válasz HollyBoni #38241 üzenetére
Azt vegyed amelyik a legolcsóbb, mivel mindegyik ref. Maximum a körítés változik. Azt hiszem az Asus-hoz és az MSI-hez adnak egy progit, amivel húzni tudod. Gigával bajok voltak, sokan panaszkodtak a ventijére, hogy kotyog. kb ennyi.
450W bőven elég hozzá. 5850 TDP-je csak 170W.
[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
válasz ALONSO11 #38237 üzenetére
Tényleg nem könnyű a választás, de a nyers erő jelenleg a 4890 malmára hajtja a vizet. A DX11 meg gyerekcipőben jár, egyelőre biztosan nem gyorsabb, de sajnos a megjelenítésben sem jeleskedik. Számomra nem eredmény az, hogy úgy kell bogarászni a különbségeket egy képen a DX9 és a DX11 között, vagy a Heaven szándékos minőségrontását elemezni DX9-ben / lépcsők, cserepek/, melyeket egyébként lassulás nélkül bármelyik DX9-es játék megcsinál helyesen / a lépcső az nem ferde sík és a tetőcserepek plasztikusak /.
Mint ahogy a DX10-es játékok sem lettek gyorsabbak és játék közben senki nem mondja meg, hogy DX9 vagy DX10-ben megy az illető játék, ez a mai állapot is hasonló a pár évvel ezelőttihez.
A 4890 a felbontásodhoz kellőképpen erős és éppen addig időtálló is amíg kell! -
1hijjanhusz
senior tag
ÜDv! Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy powercolor hd4870 1gb psc+ videokarit várok. Ugye a jelenleig konfigomnak betudja fogadni ezt a karit? Bocsi, ha hülye kérdés.
lúzer sport club/ A pohár már félig van.
-
Alister71
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Samsung LCD és LED TV-k
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- DIGI internet
- Elektromos autók - motorok
- Okos Otthon / Smart Home
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Hyundai, Kia topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs