- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Mini-ITX
- Azonnali notebookos kérdések órája
Aktív témák
-
HollyBoni
veterán
Ilyen nincs..Kezd meghalni a vgam!DiRT2-zök nagyban,bumm elcsíkozódik és kifagy már másodjára.
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
3 gigára húzott E2200 dual core mellé max milyen VGA-ban érdemes gondolkodni? Most 4670 van.
Köszi elöre is!
-
joi29
őstag
-
Alister71
nagyúr
Ez mondjuk tény, van pár L2 igényes játék. De azért egy 4850-el többet és akkor is, mert a 4670 nem túl erős, 128 biten hamar kifullad.
Haveromnak E2180 van 333x9-re húzva, HD4850-el, de még nem panaszkodott, hogy kevés lenne alatta a proci.[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
joi29
őstag
válasz Alister71 #38308 üzenetére
-A 4670-em, 2.6Ghz-től egészen 3Ghz-es proci órajelig fokozatosan gyorsul.
-A tesztprogramok adatai alapján ezért is járatom 3Ghz-en a procit ha szükséges.
-Vagyis ha nálam 3Ghz-en érzi jól magát a 4670 akkor valószínűleg,
egy 4850-esben igen sok kihasználatlan fps benne maradna nem csak nálam,
de egy 3Ghz-es E2200 mellet is.pl: "...sokan azt hiszik, hogy ha a játék minimum gépigényének megfelelő
procival játszanak az már elegendő és ha esetleg procilimites a játék akkor
legyintenek egyet és azt mondják hogy "oh hát az az 50fps nekem untig elég
legfeljebb magasabb felbontásba kapcsolok és akkor majd egálban lesz a vga
és a proci teljesítménye."
-Csakhogy mikor át jön a szomszéd gyerek akinek pont ilyen vga-ja van egy
erősebb proci társaságában és jóízűen nevet egyet hogy nála még egyel
magasabb felbontáson is simán megvan a 50+fps nos ilyenkor döbbennek rá
sokan hogy a vga kihajtásához szükséges legkisebb ajánlott proci teljesítménye
nem egyezik meg a játékokhoz ajánlott legkisebb proci teljesítményével..."... és már megint önmagam plagizálom.
[ Szerkesztve ]
-
HollyBoni
veterán
A mai nap elhunyt az MSI 8800gt-m.2 évet élt,sosem volt tuningolva.Béke poraira
-
scream
veterán
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna, hogy érdemes-e lecserélnem a mostani HD4850-esemet egy HD5770-re ? 25ezer lenne az 5770 , Club3D-s. (esetleg a hűtéséről lehet tudni valamit ? ) vagy inkább még ne vegyem meg vagy 4890-et vegyek ?
-
Gaboman
nagyúr
válasz scream #38312 üzenetére
Plusz 25 ezret kellene ráfizetned az 5770re?
Mert a kifizetendő összes és a teljesítmény többlet nem lenne arányos kicsikét sem.
Én annyit nem fizetnék ki pluszba az 5770ért!Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Dark KillerX
addikt
válasz scream #38312 üzenetére
Honnan szerzed olyan olcsón az 5770-et. ,vagy csak annyit kell rádobnod a 4850-re?
GabormanA prociórajel és a rendszer erőssége inkább a játék stabilitását segíti elő nem(minimum FPS)?Mert én annó a Crysis-nál,és a GTA4-nél vettem észre,hogy ha a procimat úgy tuningolom,hogy kisebb szorzóval érek el azonos órajelet(magasabb FSB) az nagyban segíti elő a minimum FPS-ek növelését.
[ Szerkesztve ]
-
Sturmtiger
csendes tag
Sziasztok új gépet akarok összerakni és szeretném a véleményeteket kérni, (a gép többi alkatrészét is innen ajánlották szóval a kérdésem a következő lenne:
Ati radeOn 5750es videókarit akarok tenni a gépbe (ipon-ról válogatok, mert minden onnan lesz véve)
A Powercolor gyártmányt javasolták, de a Gigabyte sokkal olcsóbb megvegyem e a Gigabyte-ot vagy maradjak a Powercolor-nál?
[Powercolor kari]
[Gigabyte kari] -
scream
veterán
válasz Dark KillerX #38316 üzenetére
annyit kell rátenni 4850re. szóval akkor nem éri meg ?
Sturmtiger : a PowerColor azért annyival drágább ,mert az már nem 5750 hanem 5770
[ Szerkesztve ]
-
hajbel
addikt
válasz Gaboman #38293 üzenetére
Először még azt állítottad, hogy a tuningolt 4890-hez képest hoz 60%-ot, már változott a helyzet? Egyébként az volt a bajom, hogy a sufnituning oldalon direkt le akarták húzni a 4890-t az alacsony tuninggal, te pedig egy ilyen sz*r alapján protezsálod a kártyát. Nem mondasz róla semmit, csak azt, hogy +60% a tuningolt 4890-hez képest. Ez propagandaszöveg. Szurkolásra ott van pl. a lovi.
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
Sturmtiger
csendes tag
Bassszkii kösz ezt jól benéztem
De van egy másik ami szintén olcsóbb és ez már tényleg 5770
[MSI kari][ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz hajbel #38319 üzenetére
Olvasd el a #38284 hszemet!
És én nem fogok vitatkozni olyan emberrel aki 2-3hete még azt állította hogy az 10-20%os órajelemelés 1-2FPSt hoz egy kártyánál,most meg már löki itt a hatalmas szöveget hogy mi mennyit gyorsul.
Akkor is ültél volna le és maradtál volna csendben,most is tedd ezt,mert megint tévednél utólag!
2hét múlva már megint más véleményen lennél!Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
Gaboman
nagyúr
-
Gaboman
nagyúr
A 6750 az biztos,onnan tudom hogy az volt és mind a két kártyámat 4850GS és 5770et simán kihajtotta.
babicsbalu Plust 5000Ft és már használtba kapsz 5850et,volt eladó a PHn pár darab de hogy még most is van e?
[ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
hajbel
addikt
válasz Gaboman #38323 üzenetére
Akkor is nekem volt igazam, mert az általatok linkelt tesztben 2 fps-t javult a maxra járatott 4850, tehát be is bizonyítottátok ezt nekem. Kösz szépen utólag is! Most pedig megint nem figyelsz, mert azzal van bajom, hogy szurkolsz, és szubjektíven alkotsz véleményt, és ezzel félrevezetsz másokat, csak mert neked szinpatikus a vadiúj kártya.
"I did a strict diet. I cut alcohol, fats and sugar. In two weeks I lost 14 days." Tim Maia
-
vzsryl
nagyúr
válasz Bertiee #38314 üzenetére
Én a HD4670-nél 50-70%-al gyengébb 9500GT-t váltottam le a HD4850-re egy E5200 mellett. Ez a proci alapjáraton is elég nekem szinte minden játékban, mert mindig a HD4850-em limitál (kiteszteltem). Az E5200 2,5Ghz-en gyengébb a 3Ghz-en járatott E2200-nál, és a HD4850 mégis 5x-ös sebességnövekedést okozott, tehát a HD4670 után is nagy kell legyen a különbség. De az adott játék, felbontás és grafikai beállítások nagyon fontosak. Én 1680x1050-ben, élsimítással játszok, tehát könnyű elérni a VGA limitet. De 1280-ban sem limitálhat be túlzottan az E2200@3Ghz, ha mindent maxra raksz.
Én azt mondom, hogy nyugodtan cserélj, mert komoly javulást hozhat a HD4850.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Gaboman
nagyúr
válasz hajbel #38331 üzenetére
Neked volt igazad?
Tényleg maradj csendben hidd el ne égesd már saját magadat.
Hányan mutattak neked eredményeket?
Volt egy,két emberke és nem 1-2FPSről szólt.
Nekem volt 5850 karim és tudom mit tud.
Te vezetsz félre másokat azzal hogy hitetlen vagy és nem tudod elfogadni hogy ilyen különbség is lehet köztük.
De fejezzük be itt,meddő vita![ Szerkesztve ]
Ha meghalsz te nem tudod hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy. ;-)
-
joi29
őstag
válasz Gaboman #38329 üzenetére
-Igen de a te 6750-ednek teljesítményben mi köze van egy 3Ghz-es E2200-hoz?
-Semmi mert a 6750-ben 4MB L2 van 333MHz-es fsb-vel,
az E2200-nak meg 1MB L2-je és 200-as FSB-je van.
-És épp ez az amit próbálok megértetni a muglikkal hogy c2d és c2d között is
igen nagy lehet a különbség, úgyhogy csak ne dobálódzunk felelőtlenül a megfelelő
pontosítás hiányában.
-Mert pont az ehhez hasonló dolgok folyamán terjednek a hiedelmek és szegény
E2200 tulaj megveszi az 5770-et, 4850-et és utána csodálkozik hogy hiába elég
erős a kártya a mai modern játékok egy része (ami napról napra több lesz)
a fizikát bizony a procin számolják.
-És ezután méltatlankodik a szegény pára hogy pedig a PH-s fiuk azt mondták
hogy kihajtja...[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
Igazad van az tényleg lehet hogy kevéske a kártyának!
Akkor kell venni erősebb procit is ha már ilyen kártyát választ!
Olyan dolog hogy egy 5970hez meg nem egy 6750et vennék hanem minimum valamilyen 8000 vagy Quad procit.[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz scream #38341 üzenetére
Ha nálad számít a DX11 akkor 5770,ha annyira nem fontos akkor DX9 DX10 DX10.1ben a 4890 erősebb.
Én azt tudom hogy nálam az 5770 1600x1200ban egy Core2Duo 6750 támogatásával AA társaságában is ment szinte minden tökéletesen.[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz HollyBoni #38344 üzenetére
5850nek fekszik rendesen a COD,nálam a COD6 nagyon durva FPSek hozott!
babicsbalu A 4890sem lenne gondja COD sorozatnak,bőven játszató lenne abban a felbontásban.
Mivel nekem az 5770el is az volt és az gyengébb a 4890nél.[ Szerkesztve ]
-
Gaboman
nagyúr
válasz scream #38347 üzenetére
Nagyon szívesen!
Ezt azért nézd át!HollyBoni Nézd te is meg azt a tesztet.
Ebben az új szériás ATik nagyon ott vannak,még az 5770 is keményen tartja magát.[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz scream #38343 üzenetére
Ha COD-hoz kell, akkor a DX11-es VGA-t elfelejtheted. Szvsz, még a következő COD sem biztos, hogy DX11-es lesz. Az COD4 csak DX9-es, az MW2 pedig DX10-es.
A HD4890-el jóval több fps-ed lenne, mint a HD5770-el, és az multiban nagyon jól jön. Ha nem használsz élsimítást, akkor meglesz a stabil 250fps, ami COD4 multiban nagyon fontos.[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- LEGO klub
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kupon kunyeráló
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest