- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Gaming notebook topik
- BIOS frissítés
- Videós, mozgóképes topik
- Apple asztali gépek
- Házimozi belépő szinten
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Assdak
őstag
Sziasztok,
Tervben van egy WQHD monitor vásárlása. Milyen videokártya lenne megfelelő, ilyen felbontás mellé? Jelenleg egy GTX660Ti van. Illetve egy I5 3570 lenne alatta. Nem sürgős a vásárlás, így ha esetleg "már a kanyarban" van valami, amire érdemes várni, nem gond. NV vonalat szorgalmaznám. -
-
kispalya
tag
Sziasztok,
Meg tudnatok mondani, hogy R9 270 tipusok kozul melyik gyartonak a legjobb a hutese? Fontos lenne, mert egy nem jol szellozo micro ATX hazam van. Esetleg nVidia kartyak ugyanebben a kategoriaban jo(bb) hutessel?
Koszi.
Szeretném megérni azt a kort, amennyinek kinézek...
-
szlamb87
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, őszintén szólva nem tudom melyiket válasszam, de majd eldöntöm. 66-ért van 3 év garis Gigabyte.
Az Fx-8320 túlhúzása jól hangzik, bár még nem csináltam ilyet, kicsit tartok tőle hogy nem egészséges ezt csinálni.
-
Romvr
őstag
Sziasztok,
Egy AMD Phenom II X4 955 (3,2Ghz) mellé milyen VGA-t ajánlotok amit még képes kihajtani a proci? AMD vonalon szintén. Max 50 ezer amit még a cég bekajál, szóval kb ilyen árban a legjobb teljesítmény érdekel.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Romvr
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
-
Romvr
őstag
válasz marcusa #46563 üzenetére
Értem, így már minden világos.
Tehát a cpu-t sem halaszthatom sokáig. Amit a kolléga említett FX-6300 már megbirkózna a feladattal? Az már képes lenne egy az R9 270-nél is erősebb kártyát meghajtani?"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Romvr
őstag
válasz 123sylaar #46566 üzenetére
Anno egy 45 ezer forintos alaplapot vettem az AM3+ -hoz és egy 15 ezer forintos hűtőt (a jelenlegi procit télen még passzívan is elviszi, de azért van rajta egy venti, meg a házban még 2db 12"-os). Remélem ez még elég neki. Vagy akkora különbség van am3+ és am3+ között technológiában?
"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser
-
Zsivaagoo
őstag
Mint a másik topikban írtam:
- kell az alaplap pontos típusa! Ez alapján lehet eldönteni, hogy a 955BE prociddal együtt kell eladni, vagy mehet-e bele FX-6300/83xx.FX-ek: 6300/6350 kb. i5 teljesítményszint 4,0-4,4 GHz szintig húzva. FX-83xx i5-i7 közötti szint(, szintén húzva). A hűtőd jó lesz, de ennek sem ártana ismerni a típusát.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
-
Helmoras
őstag
Aki jobban benne van a témában... maxwellről van valami hír? a 760/770 színtű/helyettesítő maxwellek érkezésére gondolok. Lesznek idén még? Vagy csak jövőre? Nézelődtem neten de semmi konkrétat nem találtam...
Én is fejlesztenék majd de ha kijön év végén kövi év elején akkor addig lehet csak a procit cserélem le, a 260x el eldöcögök még egy darabig ^^
-
jani04
aktív tag
Köszönöm a tanácsot.Akkor 770 lesz mert a következő szériát nincs már türelmem kivárni.
-
gyerecske
senior tag
Sziasztok!
Egy "i7 920 2.67Ghz" proci elég lenne egy "ASUS GTX770-DC2OC-2GD5" kártyához?
Én úgy gondolom, hogy azt gondolom!
-
zolika95
újonc
Sziasztok! Szeretném felturbózni régi pc-m.. újra sajnos nincs pénzem. Ebbe a konfigurációba jó lenne egy HD 2600 Pro ?
Alaplap: Asus K8N
Processzor: AMD Athlon 3000+
Ram: 2*512MB Infineon DDR1 400MHz
HDD: Samsung 40GB
Táp: Deer 350W
Op.rendszer: Windows XP SP3 -
Tirexi
addikt
Hali all.
290 CF-el mennyi ideig lehetne kibírni?
Néztem elég jó ár/teljesítmény aránya van. -
jeni
félisten
válasz zolika95 #46579 üzenetére
Udv
AGP kártyából a max a HD3850. Kérdéses,hogy a táp elbirná?
Igaz a géped is régieske..
A DDR1 ram is kevéske,ha jól tudom 2x1GB a max betehető.
Szerintem ne költsél erre a rendszerre. Inkább mindig próbálj félre tenni pénzt akár havi 5000 Ft. Későbbiek folyamán az összegyűlt pénzből sokkal jobbat vehetnél.[ Szerkesztve ]
-
Rendo84
senior tag
válasz Tirexi #46581 üzenetére
Kb 5 évig biztos.
De ha azt nézed, hogy egy 30-40e Ft-os vga-val is minden futtatható már szépen 1080p-ben, akkor nem biztos hogy annyira megéri.
Esetleg ha nem tudod mire költeni a pénzed, bérelj inkább 2 thajföldi πcsát, és éjjel nappal kielégítenek minden téren...sokkal jobban járnál[ Szerkesztve ]
-
bandi0000
nagyúr
-
Tirexi
addikt
válasz regener #46591 üzenetére
Tudom, hogy lehet vele mikrofont felvenni csak az az egy bökkenője van, hogy nem külön hangsávba rögzít hanem egybe. Az utólagos renderelésnél meg ez miatt nem tudom külön külön szabályozni a videó és a mikrofon hangját. Action!-be lehet így felvenni.
PlayClaw 5 is meg van pont tegnap próbáltam ki. Ha MP4-be rögzítek az NVIDIA Encoder-el akkor a Premiere Pro-ban bugos lesz a felvett videó. (lassított felvétel lesz belőle a programban) Nem tudom miért, de sajna így kezelni az MP4 fájlt a PP. (sima lejátszásnál VLC-vel persze tökéletes a felvett videó)
Az MKV-be rögzített fájlt meg nem kezelni a PP szal nem is tudom vele megnyitni.
Igen kell az újra átkonvertálás mert bele kell tenni a logo-t meg az intro-t meg az esetleges feliratokat és a többi sallangot.
A másik amiért nem használom a PlayClaw-t az az, hogy ilyen képernyő villódzásokat rakott a felvett videóba. Legalább is a régebbi verzió. Mondhatni Steam-en kidobtam érte egy csomó pénzt és nem is használom.
Amúgy meg van egy ilyenem szal nem para a videó felvétel se konzolról se PC-ről: [link]
(#46590) bandi0000:
Az meg drága és annyival nem jobb a 780-nál, hogy megérje cserélnem.(#46589) Speed(R):
Ez még oké lenne ha hetente egy videót raknék fel. De van olyan, hogy 10 videót is csinálok egy nap. Az már nem jó móka ha ezeknek a hangsávjukat mindig igazítgatni kell.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Tirexi #46588 üzenetére
Egy sima, nem CF 290-es ötletét teljesen elvetetted? Elég szépet megy, főleg finoman megtuningolva. És 4GB ramos, meg Mante, TrueAudio. Ár/értékben szvsz igen impozáns egy jobb hűtős példány. Mondjuk CUDA, ShadowPlay, PhysX nincs, bár nekem nem is hiányzik.
Drivereire nekem nem volt eddig gondom. Elég sokan próbálták mostanság a 780/290 vonalat oda-vissza, esetleg őket megkérdezhetnéd, miket tapasztaltak, én ugye 280X-ről léptem feljebb.[ Szerkesztve ]
-
Sondi1986
addikt
NV játékhoz képest jól teljesít az AMD:
-
HSM
félisten
válasz Sondi1986 #46596 üzenetére
"Szép" a GTX 770 minimum FPS-e a második képen, még az amúgy jóval lassabb (és olcsóbb) sima 280 is jól elkalapálta. Lehet, mégsem annyira jóföldmívesvakítás a több VRAM?
Kíváncsi leszek, marad-e a későbbi patch-ekkel is ilyen magas a VRAM használat, avagy sem. Persze, azonos képminőség mellett. -
Ngeri11
csendes tag
Sziasztok!
Bár új vagyok erre, rögtön a segítségeteket szeretném kérni.
Pár napja bújom a netet, és kiválasztottam egy videókártyát, mégpedig az nVidia gtx660 -at. A kérdésem pedig az, hogy melyik gyártótól (esetleg pontosan melyiket) érdemes megvenni, vagy számít-e ez egyáltalán? Vagy inkább másik, hasonló árú típus lenne jobb? Ami nekem fontos, az részint a sebessége (főleg játékra kell, jó minőségben és 35fps felett), részint pedig hogy ne legyen zajos. (Utóbbi kapcsán hallottam az ASUS DirectCU hűtéséről, ami elvileg jóval halkabb.) Lehetőleg 50K alatt maradnék árban.Tapasztalatlan lévén, még két hülye kérdés: ha most a gépem egy gt630-as karival mérés szerint játék közben 220-260W-ot fogyaszt (nem voltot, wattot, ötször is megnéztem ), akkor egy 450W-os táp elbírja ezt a kártyát is ugye? És az utolsó: a házi OC nem veszélyes a kártyára/gépre/házra/bármire? (őszintén ez utóbbiban zéró tapasztalatom van, és félnék egy 50.000-es kártyával bénázni) Köszi hogy segítetek!
Ja, és az adatok: AsRock H87M pro4 alaplap, 450W-os táp, i5-4440 proc, 1Tb HDD, 4Gb RAM (de lehet, hogy ebből 8Gb lesz nemsokára), és 1920*1080 monitor.
"Aki mindig a múltat nézi, az farral előre megy a jövőnek."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest