-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hahakocka
senior tag
válasz jesszjessz #179147 üzenetére
Esetleg 6700-6700xt 10-12 GB al.110-120e kb. Újonnan. FSR3 is van már a DLSS előnye csökkent de mèg szebb a kèpe picit.
-
jesszjessz
tag
válasz BioNiCMaN #179148 üzenetére
Csak a konfigot hagytam ki, mert ha most nem is hajtja ki a rendszer a leendő kártyát, lesz cserélve később más is, így annyira nem tartottam fontosnak, de de akkor hozzá csapom:
-cpu: I5 7500
-gpu: GTX 1660
-táp: be Quiet! 600W bronze, pontos típus nem ugrik be hirtelenMarcsello31: van itthon több konzol is, de nincs az az isten, hogy azon bármilyen fps-t vagy lövöldét játszak. Illetve minden ismerősöm pc-n játszik, nem konzolosok.
hahakocka: használtan nézegettem 6700XT-t, újonnan az 140-150-től indul, legalabbis google azt dobta.
[ Szerkesztve ]
-
Quadgame94
őstag
válasz jesszjessz #179152 üzenetére
6700 XT teljesen jó. Ahhoz minimum Ryzen 5 3600 de inkabb 5600 és akkor később mehet bele erősebb kártya. Persze ha van pénzed akkor AM5 platform is jó.
[ Szerkesztve ]
-
Lorden
senior tag
Az i5 már ezt a 1660-t se hajtja ki
-
Marcsello31
őstag
Oks, akkor nem szóltam .
Èn is Pc-s vagyok, de gondolkodom egy 1tbos series s változaton,
Mivel komolyabb pcre nincs lóvè, a règit meg
Nem èrdemes fejleszteni. -
komi77
senior tag
Sziasztok!
Fiam gépében Am5 Asus Tuf alaplap, Ryzen 7 7800X3D proci, 2x16 Gb 6000 Mhz ram van. 95%-ban játék, a maradékban: netezés, zene, film, minimális irodai munka a használat. Az lenne a kérdésem, hogy 1440p-s játék felhasználásra fenti alkatrészek mellé RTX 4080 vagy RX 7900 XTX kártyát ajánlanátok?
Megtisztelő válaszaitokat előre is köszönöm!Szegény ember kézzel nőz.
-
komi77
senior tag
válasz Quadgame94 #179157 üzenetére
Köszönöm a választ. A nézett tesztek alapján nekem is hasonló vélemény alakult ki. Azért kellett a ráerősítés .
Szegény ember kézzel nőz.
-
Sundesz
őstag
válasz komi77 #179158 üzenetére
Megvárnám azért az RTX 4080 Super-t, ami hivatalosan 200 dollárral olcsóbb lesz a sima 4080-nál, tehát egy árba került a 7900 XTX-el és biztosan nem lesz lassabb nála raszterben sem. Január 31-én jelenik meg, Alza-n kb mindig van azonnal elérhető készlet megjelenés napján. Ha a 7900 XTX szimpatikusabb, akkor is érdemes lehet várni, mert a 4080S ránthatja magával ennek az árát is.
Hörcsög Powa'
-
Sundesz
őstag
válasz Quadgame94 #179160 üzenetére
Alza követi az msrp-t, akkor miért lesz drágább az olcsóbb kártya? 1109 euro az EU ár áfával, a sima 4080 1329 euro volt eddig. Persze ezek a legolcsóbb modellekre vonakoznak. Most a legrosszabb ötlet 7900XT/XTX és 4070 feletti kártyát venni.
[ Szerkesztve ]
Hörcsög Powa'
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Gyárilag összeszerelt és konfigurált ASUS U500MA jópofa kis PC, amelynek túlzott fejlesztése a készre szerelt konfiguráció korlátai miatt nem cél. A videokártya beszerzése mellett leginkább a memória bővítése, a plusz SSD és/vagy a HDD hozzáadása, és majdan a tápegység cseréje tűnik hasznosnak.
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
AMD Ryzen 7 5700G, AMD B550 Chipset
Az alaplapon PCI-E 3.0 x16 csatlakozó található, ha jól tudom.
Tápegység: gyárilag beszerelt, 300W power supply (80+ Bronze, peak 350W), ezt is majd cserélni kellene idővel.2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
Full HD, 144 Hz (ezt a képfrissítési értéket érdemes lehet lejjebb venni?)
Monitor típusa: LG 24GN60R-B3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Univerzális, a költségvetési korlátok figyelembevételével.4. Mennyi pénzt szánsz rá?
Ár-érték arányban amelyik típust kedvező áron érdemes megvenni. Ami lényeges, hogy lehetőleg megbízható gyártó álljon mögötte, és minél csendesebben működjön a hűtése.5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
Inkább újban egyelőre.[ Szerkesztve ]
-
Lorden
senior tag
válasz Dhampir #179163 üzenetére
Ez az "univerzális" elég ködös megfogalmazás.
Mégis mikkel szeretnél játszni? Single, multi, Witcher 3 vagy Last of Us?
Belépő kártya ami alkalmas új játékokra és újonnan megéri az a 6600.
Utána a 6700/6700XT/6800, de mindegyik onnan indul, hogy tápcsere.
Másik oldalról kevésbé jó árral a 4060, ez talán belefér a tápodhoz. -
Dhampir
félisten
válasz Lorden #179164 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsot!
Például S.T.A.L.K.E.R. modok, Chernobylite, és valami új, érdekes játéknak a felfedezése. Esetleg a S.T.A.L.K.E.R. 2, ha véglegesen kijön, de ahhoz feltehetően erősebb gépigényű konfigurációra lesz szükség.
Nvidia oldaláról a 4060 szimpatikus, esetleg az RX 6700 XT, ha a Radeon képbe kerülne, főleg ha netán akció is lesz rá valamikor.
-
AlexDaywalkr
tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne csak, hogy Nvidia és Radeon kártyáknál melyik gyártók a megbízhatók, valamint melyikek a kerülendők? (RTX 3060 és RX6600 a kiszemelt)
Köszönöm! -
ForgacsB
csendes tag
Szép jó napot, szervusztok. Segítséget szeretnék kérni tőletek, mert én nem vagyok egy nagy szaki ebben a témában. A jelenlegi konfigom a következő:
Ház: ZALMAN - S4 Plus
Alaplap: GIGABYTE - B550M DS3H
Ram: DDR4 G.Skill Aegis 3200MHz 32GB
Táp: Cooler Master - MWE Gold 750 Full Modular
Proci: AMD Ryzen 5 - 3600
M.2-es SSD: Samsung 970 EVO PLUS 500GB
Sata SSD: Samsung 860 QVO 1TB
Most egy gainward_geforce_rtx_2060_super_ghost_8g kártyát használok.
Ezt a kártyát cserélném.
A monitorom egy 60hz full hd lg. Igazából elvagyok a felbontással de lehet később feljebb lépnék 1440-re legalább. Legfőképpen játékra használom. (diabló 4, farcry 6 ) Legalább mediumon jó lenne velük játszani és későbbiekben az újonan megjelenő címekkel is. Kb 2-3 évig nem szeretnék váltani. Utána pedig úgy is konfigot kellene fejlesztenem. A mostani kártyám néha hangos egy kicsit, főleg ha játék közbe terhelődik, úgyhogy valami hallkabb jó lenne. Eddig csak nvidia kártyáim voltak, az Rt-t annyira nem hiszem, hogy használnám. De amúgy bármire nyitott vagyok. csak "mókolni" ne kelljen mert annyira nem értek hozzá.
A keretem az 150-200 ezer között lenne, de ha lehet inkább az alsó határ
Segítségeteket előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
Mondottam, ember küzdj és bízva bízzál!
-
KAMELOT
titán
válasz ForgacsB #179169 üzenetére
RX6800
Procit meg cseréld egy 5700X-reAlexDaywalkr: Gyártóként nem lehet specifikálni, azon belül is vannak jobb és rosszabb modellek. Töltsd ki a cuccaidat, hgoy lássuk milyen géped, utána töltsd ki az összefoglalóban leírt kérdéseket. Aztán segítünk!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
4264adam
veterán
válasz ForgacsB #179169 üzenetére
[Alza XFX Speedster RX6800 166k]
Ez a legjobb ebben az árban ha megközelítjük az alsó határt. Alatta 150-16k között a 6700XT-k.
Persze a procit érdemes cserélni 5700X-re ha teljesen ki akarod használni a tudását#179170KAMELOT : +1, sokat vártam a beküldéssel.
Kicsit erős az "érdemi" előrelépés szó a 2060-nál. Kb minden sokkal erősebb tud lenni ami 100k (3070 45%-al erősebb, 6800 már 55%)
[ Szerkesztve ]
-
ForgacsB
csendes tag
Köszönöm a gyors reagálást mindenkinek. Tudom hülye kérdés lesz. 6800 illetve 7700XT, amik bele férnek a keretbe. Ezek közül van olyan amelyik kifejezetten hallkabb kategóriába tartoznak?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz ForgacsB #179174 üzenetére
Háromventis legyen leginkább és ne alsópolcos Gigabájt, vagy Asus. Akkor se, ha mindjárt kapok a többiektől.
Ja és a 6800 régebbi ugyan, de több rammal. 1440-re viszont a 12GB is elég (még).
a77xt-vel nincs tapasztalatom és tesztet sem néztem, de egész biztos be lehet állítani halkra egy normális modellt.
Saphire Pulse, Powercolor figther/hellhound, XFX Core/swift, Asrock ami nem a phantom géming, most nem ugrik be a neve. Olcsóbb variáns."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
ForgacsB
csendes tag
Még egy kérdés, amit linkeltetek XFX speedster RX6800 egy elég nagy kártya ahogy látom. Az lehet, hogy a házamba (ZALMAN - S4 Plus) nem fér be? Mert ennél nagyobb házat már nem szeretnék.
-
-
ForgacsB
csendes tag
válasz RetepNyaraB #179178 üzenetére
Köszönöm a kultúrált és sokat mondó választ. Írhattam volna azt is, hogy leírtam a gépem konfigját és ki az a hülye aki olyan vga-t ajánl ami nem fér bele, de próbáltam kicsit szofisztikáltabb lenni. Ezzel is felhívni más figyelmét, hogy ne csak az ajánlás alapján vegyen kártyát, hanem egy picit olvasson utána. Szép napot kívánok.
-
BioNiCMaN
addikt
válasz RetepNyaraB #179184 üzenetére
Esetleg tegyünk be az összefoglalóba egy a VGA maximális méretére vonatkozó kérdést...
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
krsztnbr
újonc
Sziasztok,
A következő témában kérném a segítségeteket:
Milyen videókártyát javasoltok az alábbi konfigurációhoz?
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.):
Alaplap: ASUS Intel LGA1200 B560M-K Prime mATX
Processzor: Intel LGA1200 Core i5 10400 2.9GHz 12MB
Memória: Kingston DDR4 Fury Beast 3200MHz 16GB KF432C16BB/16
Táp: Cooler Master 600W Elite V3 ATX
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
Egy Samsung LF24T350FHUXEN 23.8" IPS LED Full HD monitorom van.
Samsung LF24T350FHUXEN 23.8" IPS LED Monitor, Full HD, HDMI, FreeSync, Vesa, Fekete - eMAG.hu
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Játék.
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
~ 140.000 Ft
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
Új.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Werkly
őstag
4080-ból Gamerock OC vagy inkább Phantom GS? Utóbbi jobban bejönne. Vélemény? Kösz! DP port és kábel visszafele kompatibilis?
[ Szerkesztve ]
-
krsztnbr
újonc
válasz Headshot #179189 üzenetére
KAMELOT és Headshot, köszönöm a válaszaitokat!
Azt szeretném még kérdezni, hogy ha Nvidia-ban gondolkodom akkor az RX 6750 XT ekvivalens megfelelője az RTX 3060 Ti?
ASUS DUAL GeForce RTX 3060 O12G V2 - Videókártya | Alza.hu
Előre is köszönöm a segítséget! -
GEIL
addikt
válasz krsztnbr #179197 üzenetére
RTX4060-at nézz ilyesmi összegért (kb 135.000 Ft).....1080p-ben mindenre elég lesz.
MSi, Gainward és Asus dual már lesz ennyiért kb.[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Headshot
tag
válasz krsztnbr #179197 üzenetére
6750 picit erősebb, mint a 3060 Ti, kivéve ray tracingben, ott az Nvidia jobb.
De amit linkeltél az nem Ti csak sima 3060, ami jóval gyengébb.
3060 Ti-bol nincs 12GB vramos változat és szerintem újonnan nem is éri meg venni (simát meg pláne nem). Ilyeneket inkább használtan keresgélnék.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 2060 Super 8G / 1 év garancia
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest