Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • freeknight

    őstag

    Sziasztok!

    Rég átnyergeltem már a konzolra, de most viszonylag jutányos áron hozzájutottam egy i5-6500 alapú gépecskéhez. Bár nagy csodára nem számítok, végülis már ez is 7 éves platform, de azért szerintem, ha a jelenlegi GTX 750 Ti-t lecserélem, többre is képes lenne.
    A gondom, hogy fogalmam sincs, merre tart mostanában a piac, mik a lehetőségek, csak annyit, hogy iszonyat drága minden.
    Szóval egy kis kapaszkodót kérnék tőletek.

    Tehát a gépben egy i5-6500 van, nuku tuning, jelenleg 8 giga ddr4 ram társaságában (ez se sok de jelenleg ugye nem ez a szűk keresztmetszet), és egy 600 wattos CM tápegység.

    A cél az egy FHD felbontás kiszolgálása lenne, nem feltétlen a mai AAA címekkel, de pl a Forza Horizon 5 kimaradt az életemből, szerintem ez még elérhető lenne. Ha pl a Cyberpunk tudna majd 60 fps-t a leggyengébb részletességen, annak örülök, de nem tudom, a proci elég-e ehhez.

    Az ársáv nagyjából adott, a mai top kártyákat értelmetlen lenne belegyömöszölni a gépbe szerintem, szóval a sokszázezres kiadásoktól megkímélem magam, mondanék úgy egy nagyjából 50ezres keretet, de ha egy 100ezres kártyával se bottleneckel a proci, akkor kérlek azt se tartsátok magatokban, erre is kíváncsi lennék, mi az a plafon, amit érdemes erre a gépre rákölteni. Ebben az ársávban pedig gondolom a használt kártya lesz a jó döntés.

Új hozzászólás Aktív témák