-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
acsati
aktív tag
Az ilyen az micsoda?
-
pengwin
addikt
válasz acsati #132304 üzenetére
Bányagép.
"Kriptopénzt számol", nagyon sok használtkártya ilyen helyről származik jelenleg.
Mivel sok kártya kell hozzá és minden rá költött forint számít, így ilyen házi készítésű keretekbe építették a legtöbbet.
RX 460-470-480-560-570-580, GTX 1050Ti-1060-1070 voltak érintettek ebben a bizniszben.
Az ilyen kártyák többnyire hosszú ideig, 0-24-ben mennek, a profiknál leszabályozva ideális teljesítmény-fogyasztás arányra.
Ha iylet veszel akkor szerintem kell számolnod pasztázással, és egy hamarosan bekövetkező ventilátor cserével.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz enginev3.0 #132303 üzenetére
🤣🤣🤣
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
nagyúr
válasz acsati #132307 üzenetére
Ha finom szürke lerakodásokat találsz a VGA-n (hasonlít a grafit porra - a GAP PAD-ekből kivált olajiszap szerű cucc), akkor szinte biztos hogy bányaló volt előtte huzamosabb ideig, az RX 480-am is ilyen, ettől függetlenül, ha jó helyről származik, nincs vele gond.
Ezt nem mindig takarítják le róla, ehhez már szét kell szedni az egész VGA-t, de akkor már új pasztásás+GAP PAD csere is játszik.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
veterán
válasz enginev3.0 #132298 üzenetére
Az azért túlzás, játékfüggő. GTA-ra valóban 1060, de újabb driverekkel, amd-t szerető játékoknál, kicsit alulfeszelve még többet sem fogyasztva, teljesen jó lehet az 580.
Ahogy nézem hiába nvidiás cím a gta, a red dead redemption 2 már jobban szereti az amd-t, így várható ez a gta6-tól is.
Pont az olyan népszerű játékok szeretik jobban a 1060-at mint a PUBG, Apex, GTAhttps://tinyurl.com/rasoapro
-
gubisadam
aktív tag
Sziasztok
i5-8600 mellé RX570 m-itx leváltásra keresek kártyát. GTX 1660 (sima, TI, super )szériát néztem. Van ezekből kimondottan ajánlott gyártó és verzió? Elég nehéz eligazodni a rengeteg tipus között. Gondolom erősségi sorrend a sima, super és Ti?
köszönöm.
-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
veterán
válasz KAMELOT #132312 üzenetére
Sokat dobálóztok itt a garival meg bizonyos emlegetett árakkal, a valóság az, hogy szinte minden 1060 és 570/580 gari nélkül, amelyik nem annak jelentős felára van, és baromira nem jellemző hogy a bányászok lennének garisak, sőt, az utóbbi időben inkább az olcsóbb kiviteleket vették pl Armor vagy rosszabb, és azt adják jelentős felárral egy MSI gaming x vagy Nitro+-hoz képest.
Szóval mikor olyat mondtok hogy 30-ért 1060 3G meg 24-ért 570 stb, akkor kb a havonta egyszer felbukkanó 3 évig csákányozott gari nélküli példányokra lehet számítani ennyiért, miközben ti arról beszéltek, hogy kisker gari legyen rá. Hát az nem itt kezdődik, hanem 40 fölött 1060 3g-nél, 55 körül 1060 6g-nél és 40 körül a polaris kártyáknál.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
koko52
nagyúr
válasz rasotamas #132315 üzenetére
Xfx 580 xxx oc-t vettem nem bányászt 32-ért garival.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz rasotamas #132315 üzenetére
Teljesen jól látod a dolgokat.Az én 1060 6G-m is 55 volt pár hónapja vettem,de akkor is ez volt a szitu.Mondjuk nekem megérte, mert mint az új,egy hangja sincs,gari meg 2 év 4 hónap volt rá. Enyiért még Gtx 1650 supert sem kaptam volna újonnan,mert akkor kb 60-62 nél kezdődtek....
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
koko52
nagyúr
válasz rasotamas #132317 üzenetére
Most 50 egy év garival. Akkor jó vétel volt. De nézd, a 2060-am most 20-al drágább mint egy éve. A 370-es euró a használtat is húzza.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
veterán
válasz Pécsi gyerek #132318 üzenetére
Én 1 hónapja adtam el a 1060 6g-met mert decemberben lejárt a gari, házhoz jöttek érte, gondoltam miért is ne, nem ér ez ennyit, na azóta jócskán ugrottak föl az árak.
Szerintem egy gari nélküli 1060-ast eladni 55-ért és a helyére egy kb azonos erejű új 1650s-t venni 62-ért nagyon is jó tervnek tűnt, ha a teljesítmény elegendő, de garit akartam meg kedvezőbb fogyasztást, de másra kellett pénz. Sőt ahogy nézem a legtöbb játékban kicsit gyorsabb is. Így nem tudom ki vesz 55-ért 1060-at.https://tinyurl.com/rasoapro
-
koko52
nagyúr
válasz rasotamas #132321 üzenetére
Nem tudom. 32 ért 1 hét próba gari sok pluszostól jó lehet.
-
acsati
aktív tag
Köszönöm a válaszokat! Akkor annyira talán nem kell félni még ha bányásztak is vele. Az a gap pad az micsoda is? Minden kártyatípusnak más? Mert akkor ezek szerint bármelyik használt kártya vásárlás után megtehetném ezt a cserét+pasztázást mielőtt helyre kerül és akkor be van biztosítva erről a részről nálam.
-
pengwin
addikt
válasz rasotamas #132321 üzenetére
A probléma igazából annyi, hogy megint köszönőviszonyban sincsenek az itt ajánláskor hangoztatott árak a valósággal.
Szeretném hozzátenni, hogy szerintem a probléma a valósággal van, mert irreálisan áraznak az eladók.
Pl. az egyik tag 60-ért hírdet 3 év garanciás RX 480 Strixet, és kitöröltette a hozzászólásokat a hírdetés alól, mert szóltak neki, hogy mekkora helikopter.
A másik hírdetés meg egy franken 480-580 Nitro+-t hírdet, ami állítólag két kártyából lett összerakva. Ott is töröltette a hozzászólásokat az eladó, többek között az enyémeket is.Szóval minden jel szerint a hardverapró moderátor csapata is partner ebben.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Remélem sikerül érhetően megfogalmazni a kérdésemet
Árakat nézve GTX1080 (használt) vásárlásra szánnám magamat. Az újjabb generációban jöttek olyan feldolgozó egységek, olyan beépülő szoftver elemek amik az újabb címeket jobban támogatják és a szoftverfejlesztők ezután arra fognak optimalizálni vagy még mindig ott tartunk, mint a GTX970 esetén, hogy a mai napig kompromiszumokkal elég?
Csak arra irányítanám a kérdésem, hogy a 90k-s tartományban érdemesebb-e az új generációt választani vagy sokáig elegendő lesz-e ismét egy erősebb kártya.
[Próbáltam keresni a normális külföldi tesztelőknél mostani diagrammot]
Jól értelmezen, hogy az 5600XT AMD oldalon ugyanolyan jó választás lehet 105k-ért?[ Szerkesztve ]
-
NightGT
senior tag
válasz acsati #132323 üzenetére
Thermal pad, vagy hővezető pad néven könnyebben megtalálod webshopokban. Kapni mindenféle vastagságban, méretben. 2, max 3 mm vastag van a legtöbb kártyán - de egyszerűbb lemérni, hogy milyen van a VGA-don, aztán úgy rendelni újat. Méretre vágni lehet őket pengével, vagy esetleg ollóval.
Sima kék Arctic-féle (vagy bármilyen) is jó belőlük, nem kell a nagyteljesítményűt venni. Azok általában keményebbek is, nehezebben töltenek ki rést...
Speed is the only truly modern sensation
-
koko52
nagyúr
válasz pengwin #132325 üzenetére
Olvastam azokat. Kemény a srác. Még ő van besérűlve, hogy a hibrid vga-ja igen is ér annyit mint egy normális.
-
BerserkGuts
őstag
válasz 4264adam #132326 üzenetére
a régi az régi is lesz és elavul
mondjuk az 1080 az más kategória szerencsédre de egy 1070 980ti már nem éri meg mert úgyis drágán akarják eladni
bár szerintem 1080ti-t vegyél mert ahogy nézem +15-20ért kaphatóak annyit megér12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
4264adam
veterán
válasz BerserkGuts #132332 üzenetére
"a régi az régi is lesz és elavul". Ezt nem értem, mert minden elavul, nem csak az 1000-es széria alatti.
1080Ti megfelelő hűtéssel 130-140 ezer, ennyiért inkább újat vennék és nem is lenne kihasználva. GTX1080 MSI TwinForz hűtéssel 85-90k használtan. 1.500Ft / +1% teljesitmény növekedés.
Jelenleg GTX970 van 75Hz monitorral és a medium high beállításokkal megvan az 50+ FPS a néha játszott címekkel (Shadow of War "nem véletlenül az avatarom; Fallout 4; GTA V; COD4; Pubg lite;)A linkelt grafikonod köszönöm Abból azt látom, hogy manapság is jól teljesít egy GTX1070 FHD felbontással.
Jelenleg a szemem az 50FPS meglétéig nem fárad el, így ami megy mediumon nálam 50+ FPS-el az jó[ Szerkesztve ]
-
Petyás
tag
Sziasztok!
Két használt RX 570 közül kéne válasszak.
Van érdemi különbség?
Asus RX 570 OC 4GB 34ezer
Sapphire RX 570 Nitro+ 8GB OC 40ezer
Köszönöm! -
pengwin
addikt
válasz Speed® #132329 üzenetére
Szerintem nagyon félreértettél...
Én azt akartam mondani, hogy hiába ajánlgatjátok ti itt a topikban a reális árakon a VGA-kat, ha a használt piacon meg mindenki irreálisan áraz. Hiába mondjátok, hogy a garanciás 580/1060 jó vétel 30-35-ért, ha annyiért nincs ilyen.
A hardveraprón meg a moderálás hírdető párti, így ha valahol szóvá teszik, hogy a hírdetés mennyire nevetséges, akkor a kommentek lesznek kitakarítva, nem a hírdetőt kérik meg, hogy tartson már be valamilyen értelmezhető szinvonalat tájékoztatás és árazás terén.Üdv, pengwin
-
pengwin
addikt
válasz 4264adam #132326 üzenetére
A Pascal legnagyobb hátránya a kurrens generációhoz képest a dedikált ray tracing hardverelemek hiánya. Mivel ebben az árkategóriában RTX-et egyébként sem kapsz, így akár lehet is venni az 1080-at.
Az új API-s játékok jobban futnak a Turing és Navi kártyákon.
105-ért megkapod ugyanazt a teljesítményt újonnan, mint az 1080-nal, de ugyanúgy ray tracing nélkül. Ha nagyon jövőbiztos akarsz lenni, akkor nézhetsz 2060-at, az talán használtan már be-be néz ebbe az árkategóriába.(#132332) BerserkGuts
Ilyen általánosított hülyeségeket minek kell leírni egy szakmai tanácsadó topikban?Üdv, pengwin
-
nagyúr
válasz pengwin #132338 üzenetére
nem a hírdetőt kérik meg, hogy tartson már be valamilyen értelmezhető szinvonalat tájékoztatás és árazás terén.
A tájékoztatás része jogos, de az árazásba senkinek semmi joga beleszólni.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Nehaiu
csendes tag
Sziasztok,
az alábbi konfigurációjú PC-mbe szeretnék videokártyát vásárolni. Kizárólag játékra kell, de inkább csak jó néhány éves játékokkal játszanék (újakkal nem), és a hiper-szuper beállítások sem érdekelnek, csak hogy szépen fussanak mondjuk közepes beállításokkal (pl. GTA 5, Cities Skylines).
Alaplap: ASRock H110M-HDS
CPU: Intel i5-6500
Táp: Zalman ZM400-LE 400W
Ház: Zalman T1 Plus
Display: Dell P2419H (1920x1080, 60 Hz)Keret max. 60e HUF körül. Köszi előre is a segítséget!
-
DroneZ^
őstag
Sziasztok! NV 1660 Super helyett tudnátok esetleg javasolni valamit ami kicsit olcsóbb, viszont nem drasztikusan gagyibb? Hűtés is szempont! AMD Köszi előre is!
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
Csupingo
veterán
válasz DroneZ^ #132342 üzenetére
Kicsit alatta van a sima 1660, viszont annak nem olyan jó az ár/teljesítmény aránya. Ilyen szempontból jobb lehet a kicsit gyengébb 1650 super. Amd-ből nincs az 1660 super környékén új kártya, csak az 1650 super párja, az rx 5500 xt.
(#132341) Nehaiu: 60 környékén már van pár gtx 1650 super.
[ Szerkesztve ]
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
BerserkGuts
őstag
válasz pengwin #132339 üzenetére
hülyeséget te írtál szó szerint idézlek is "hülyeség"
forrás, link vagy retorika nélkül a hipotézised hagyd magadban szakmaiságod színvonalon aluli vitázni se tudsz paraszt módon beszélsz
Nem értesz valamit kérdezzél talán
2016-ban még a 980ti fentebb volt színvonalban egy 1070-hez képest most ahogy telik az idő csúszik egyre lejjebb ennyi az idő vasfoga kikezdi végül a régebbi szériát sokkal jobban
Azért itt nem mond már hogy olyan nagy különbség van mint a mostaninál
VS
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Csupingo
veterán
válasz DroneZ^ #132344 üzenetére
Az 1660 super-től azért érezhetően gyengébb. Annak az új párja kb. az rx 5500 xt. Régebbi nvidia párja a gtx 1060. Ezek kb. ilyen sorrendben vannak, de elég közel egymáshoz: 1060, rx 580, rx 5500 xt, gtx 1650 super és ezeknél kicsit erősebb a sima gtx 1660.
Az 1660 super amd párja, ami kicsit erősebb is, de talán már csak használtan kapni, az a vega 56.
Elvileg, ha jól tudom, az rx 5600 xt-t tervezték az 1660 super ellen, de megjelenés után egyből kapott új biost, ami jóval erősebbé teszi, és az meg is látszik az árán.[ Szerkesztve ]
-
pengwin
addikt
válasz Nehaiu #132341 üzenetére
Ezekre a játékokra én leginkább NV-t ajánlanék, a keretedbe 1650 Super fér bele.
Pl. Inno3D GTX 1650 Super Twin X2.
A másik oldalon ugyanez a teljesítmény kicsit drágábban, vagy sokkal magasabb fogyasztással érhető el.(#132340) gbors
Ha irreálisan áraznak, ezt valaki bizonyítékkal szemléltetve szóvá teszi nekik, és kiverik a hisztit, akkor talán nem takarítani kellene "ütletrontás" miatt, hanem jelezni a hirdetőnek, hogy a hozzászólóknak igaza van. Az üzletrontás az pl. véleményes hozzászólásokat jelent, nem a tárgyilagos megállapításokat.
Szerintem nem szabadna hagyni, hogy a "minden annyit ér, amennyit adnak érte", "mindenki annyiért hírdet, amennyiért akar" maszlag mögé bújva próbáljanak lehúzni hiszékenyebb embereket. Persze, hírdessen mindenki amennyiért akar, de ne töröljenek semelyik hírdetés alól tárgyilagos hozzászólásokat.
Én nem szoktam árazást kifogásolni hozzászólásokban, és nem is a törölt hsz-eim miatt morgok, hanem azért, mert így sokkal könnyebben megvezethetőek a laikus(abb) emberek.(#132345) BerserkGuts
"Idő vasfoga"... erre most mit mondjak?
A DOOM egy AMD-s játék, vagyis az NV megjelenés után optimalizál rá. És ez elsősorban mindig a kurrens szériát érinti, ami itt a Pascalt jelentette.
Nézd meg hogy itt sem csökkent a 980Ti teljesítménye, csak a Pascal és újabb kártyáké nőtt.
Egyébként meg beraktál két diagrammot, most mit kezdjek vele? Tesztkörnyezet, beálllítások ugyanazok a kettőnél? Nem... akkor máris nem összehasonlíthatóak az eredmények.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
DroneZ^
őstag
válasz Csupingo #132346 üzenetére
Az 5500xt-ből csak a 8gb-os ami a közelben van. Annál viszont erősebb az 1660 Ti.
EZ most melyik változat? Mert ez kb egy árban van az 5500XT 8GB-vel, így viszont akkor ez üti...
“Audiophiles don’t use their equipment to listen to your music - they use your music to listen to their equipment.”
-
Csupingo
veterán
válasz DroneZ^ #132348 üzenetére
Ez a sima 1660. Kicsit erősebb mint az rx 5500. A kérdés, hogy milyen minőséget képvisel. Talán elég belépő szint lehet. Érdemes lenne pár tesztet keresni róla. Most gyorsan még nem találtam semmit.
-
pengwin
addikt
válasz DroneZ^ #132348 üzenetére
Ez sima 1660, nem Super, nem Ti.
A Supert és a Ti-t jelezni szokták a gyártói azonosítóban. Ami itt M-NGTX1660G/5REHDP-M2436.
A legolcsóbb Superek 85-90 között vannak, ha jól látom.
Én 5500XT-ből nem is törődnék a 8GB-os változatokkal, teljesen felesleges azon a kártyán annyi RAM. Az 1650 Superrel egy erőben van, vagyis a kb. csak a legolcsóbb 4GB-os verziók versenyképesek. A 8GB-os 5500XT-k már az erősebb 1660-akkal versenyeznek, azok jobban megérik az árukat.Erősorrend, sacc/kb.:
Techpowerup-on ránézhetsz, hogy tesztelték-e a téged érdeklő játékokat.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Asus Rogstrix RX570 8Gb BESZÁMÍTÁSSAL!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- PowerColor AMD Radeon RX 6600 XT HellHound 8GB használt videokártya eladó garanciával!
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest