- 3D nyomtatás
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Androidos fejegységek
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
69Raizen69
tag
Nem tudom ,mi a bajotok a külföldi rendeléssel,én már egy csomó mindent rendeltem,volt hogy Szlovákiából igaz van egy szlovákiai-magyar haverom,és az ő címére rendelek,nagyobb dolgoknál 20-30K-t megspórolok és semmi + adót vagy vámot nem kell fizetni
PL: most nézetem vadonatúj BenQ W1070 678,00 € (ebben benne van már az adó és a szállítás is)Termel az elbutított rabszolganép!..... Eladod a tested a pénzedért, kifizetik érte az órabért
-
StLui
veterán
válasz 69Raizen69 #9551 üzenetére
szállítás, és főleg gariztatás?
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz Vikthor #9554 üzenetére
Erre a kérdésre:
"Sziasztok!
Melyik a legolcsóbb ajánlott 1920x1080 felbontású 3D-s projektor ?
Láttam BenQ W1070-et 234 ezerért."Ezt válaszoltad:
"W1500-ös jobb választás"Én csak erre voltam kiváncsi, miért ajánlasz a legolcsóbb kifejezett ár/érték bajnok vetítő helyett egy jó dupla annyiba kerülőt az eredeti kérdezőnek.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
nagyúr
"Ha igen, jöhetne infó, hogy miért és miben jobb, miért érné meg."
Az általam linkelt tesz/cikk-ben megtalálható a kérdésére/kérésére a válasz, ha neki megéri a többlettudás amit az 1500-as nyújt akkor azért írtam, hogy inkább az 1500-as. Szerintem ez nem nehéz, vagy hol látod a problémát, mit nem értesz benne? A tesztben amúgy megindokolja, miért és miben jobb az 1500-as. Olvasd el, ingyen van.
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
StLui
veterán
válasz Vikthor #9556 üzenetére
1: nem tudok angolul, bár lefordítottam google-val, mindkettőt jónak tartják
2: az eredeti kérdező kérdésére válaszoltad , hogy te az 1500-ast ajánlod, ezt nem értem továbbra sem, hogy miért, mikor írta, a legolcsóbbat keresi, általában nem 500 felettiekre szoktak ilyenkor gondolni.Persze elfogadom, ha szerinted az 550eFt-os gép a legolcsóbb ami ajánlható, az más kérdés, hogy ezzel nem értek egyet. Csak nem indokoltad, hanem csak odavetetted neki, hogy azt vegye inkább, utána egy másik kérdezőnek meg dobtál egy angol cikket.
[ Szerkesztve ]
-
CyDoN
senior tag
Jelenleg ár/érték arányban a w1070 az első! Láttam a képét, és engem nagyon meggyőzött. Hozzáteszem, hogy a w1500 képét nem láttam! Ha fullHD, 3D "aránylag" megfizethető akkor 1070,,,viszont ha nem számít a pénz akkor jujjjjuj miket nem lehet találni
Külföldről nem vásárolnék, mert macera a garanciáztatás!
(_._)
-
CyDoN
senior tag
válasz 69Raizen69 #9548 üzenetére
BenQ-nál nem ez van!
Ha itthon vásárolsz BenQ projektort akkor kapsz hozzá garancia levelet! Ha nincs garancia leveled akkor nincs garancia,,,,egyszerű! Egyébként itthon 1év vagy 2000óra garancia van az izzóra!Ha vásárolsz az interstore-ban akkor szerintem nem kapsz magyar garancia levelet, ezért itthon nagyon nehezen tudod érvényesíteni a garanciát!
(_._)
-
buci30
addikt
Karácsonyra szeretnek egy projektort film nézésre ,ebbe segítsetek nekem legyszi!
Vagy 3D vagy nem ami érdekelne az , hogy melyik azt az anyagi eldönti
Igy mind kettőre írjatok ajánlatott.Itt egy kep kicsit oldalról fotóztam de, ide szeretnem az almenyezetbe rögzíteni a vaszont ,hogy a tv elé jöjjön le amikor használva lenne.
A távolság 2,5m ahol ülni fogunk ,es egy kb 250szeles vászonra gondoltam.
Szóval legyszi vászonra is írjatok ajánlatott es persze lejátszó ra ami fullhd es vagy 3D vagy nem.iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Pro Koryak
addikt
a w1500 nem ér kétszer annyit, valamivel jobb a képe meg vannak benne plusz ficsörök, amivel többet tud mint a w1070, ennyi.
pl: frame interpolation, much brighter (világosabb helyen jól jön), wireless hdmi
hangszórót projektorra?? mi a fa..nak??? mi ez prezentációs szutyi???
-
Neszójábe
senior tag
Sziasztok!
Nem akarlak Titeket megserteni, de...
30-40k kozott, gyerekeknek mesenezesre, hasznaltan, lehet talalni valamit?
Thx!
(Tudok sotetiteni, fenyero nem elet-halal kerdese.)
[ Szerkesztve ]
Peace
-
m3ss
veterán
elpukkant a hd20 izzom, 4500 h utan
tudja vki, hogy milyen hatranya van ha izzot veszek kulon, es nem komplett lampat?
itthon a komplett lampa tobb mint 2x ennyibe kerul...gondolom nem nagy wasistdas berakni...vajon ezek ebayen jo minosegu izzokhttps://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
ericdrawen74
senior tag
Köszönöm a rengeteg "segítséget" 3d dlp szemüveggel kapcsolatban.
Ha valaki 3d dlp szemüvegben gondolkodna a Sainsonic 96-144hz-es szemüveg tökéletesen működik az Acer H5370BD projektorral Pc-ről és csak 10e nem 25.
[ Szerkesztve ]
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
JackFeryll
őstag
Két kérdésem lenne:
1.Melyik boltból érdemes projektort vásárolni ? (screenshop?)
2.Van egy projektor nálunk aminek "villódzik" a képe ez mitől szokott lenni ? Többféle kábellel próbáltuk már nem azzal van a baj. A lámpa pedig nagyon keveset ment (szerintem 200h alatt).
-
c4
őstag
válasz JackFeryll #9571 üzenetére
Erről egy régi reklám ugrott be... Projektort a projektorboltból.
-
buci30
addikt
Úgy pörgött annó ez a topic
Erre valaki?iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
JackFeryll
őstag
A W1070 -el hogy lehet számolgatni, hogy mekkora lesz a képátló ? Egyenesen arányosan nő a távolsággal a képátló? Ezen belül pedig változtatható az arány valamilyen értékek közt?
2.5m széles vászon van és olyan 4m, 4.5m körül van a vászontól a projektor helye (falra szerelt panel).[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
-
JackFeryll
őstag
válasz JackFeryll #9576 üzenetére
Ha a BenQ 1070W nem jó nekem, mert túl nagy a képe akkor az Acer H7532BD jó alternatíva ? (fullHD, 3D a követelmény)
-
buci30
addikt
válasz JackFeryll #9578 üzenetére
Mi a különbség közte ami miatt esetleg nem jó neked?
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
Nem írtam árat mert nem tudtam mennyibe kerülnek amik egyáltalán jók erre a célra.
De akkor gondolom ár érték arányba ez a BenQ W1070 ez 230 körül van s még 3D is.
S akkor ehhez milyen vászon kéne ami erre a célra megfelel?
Asszem az lényeges ,hogy motoros legyen vagy kézi?
Vagy olyan ami feszített ,hogy xy idő után ne gyűrődjön meg.
Ugye a képet mellékeltem oda kéne feltennem valahogyan
Csak remélem az áll mennyezet elbírja mert más lehetőség nincs
Vagy ha egy mobil képes vászon amit akkor veszek elő amikor kell és akkor biztonságosan eltudom rakni és nem kell félnem akkor ,hogy feltudom e oda rakni vagy hogy fog mutatni.
Melyik a jobb esetleg?
S akkor linkelj pár darabot ami ebbe bele fér.
Árat nem írok mert itt is inkább ár érték arányba legyen inkább.
Köszi előre is!iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
buci30
addikt
Lemaradt:
Milyen messze kell legyen a gép a vászontól ,hogy kijöjjön a kb 240-250cm
S az mindegy ,hogy milyen magasságba van a gép? pl nem plafonról le, hanem mondjuk ha ülők akkor kb fej magasságba lenne mögöttem és onnan vetítene.iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
cecil
aktív tag
válasz Pro Koryak #9577 üzenetére
a Benq honlapján van saját kalkulátora az pontosabb és metrikus rendszerben is számol.
-
Devid_81
félisten
Sziasztok!
Idenre melyik masik marka igerte a ledes FHD projectorat az LG-n kivul, mert ugye annak mar van.
Benq, ugye?
Vagy volt meg masik is?...
-
JackFeryll
őstag
400 centi széles vászon csak több százezer forintos van ? (rolós)
-
Devid_81
félisten
-
StLui
veterán
válasz Devid_81 #9584 üzenetére
Epson-t néztem a linkelt cikk hatására, és ez után érdeklődtem itt, mint Benq W1070 vetélytárs csak LCD-s változatban, méghozzá ez miatt a hsz miatt is de sajnos nem kaptam választ az összevetésre
-
StLui
veterán
válasz JohannZimu #9589 üzenetére
De ha jól gondolom az az egyetlen szóba jöhető lcd, mert a többi nem 3lcd-s ebben az árfekvésben, ezért nem is volt ellenfele lcd-nek a benq w1070-nel szemben.
-
c4
őstag
Ma már minden LCD projektor 3 LCD-s technológiával készül. Viszont csak a prémiumkategóriás DLP projik közt találsz 3 DLP chippel szerelt vetítőt. Szignifikáns a különbség a két technológia között. Győztest sose lehet hirdetni, mivel az egyéni ízlésvilág is számottevő a választás során.
[ Szerkesztve ]
-
JohannZimu
senior tag
Amit mondani akartam, hogy ne a specifikáció és a cikkek alapján válasszunk projektort, hanem az elérhető kategóriában meg kell NÉZNI minden olyan készüléket ami szóba jöhet. Hiába a specifikáció, ha nem tetszik amit látsz. Ebben a 300 ezres közkedvelt árkategóriában nagyobb eséllyel találni bemutatón megtekinthető darabokat.
-
Devid_81
félisten
Nekem lampas nem kell, olyan a ledes tech amilyen jelenleg, de nekem az kell, mert mostanaban vannak napok amikor 8-10 orakat is megy a projector...tudom meg napi 10 oraval is tobb mint egy ev a lampa uzemido, de valahogy nem, inkabb kivarom az ujabb ledes gepeket, es majd ha lesz valami jo FHD gep ertelmesebb aron akkor lecserelem a mostanit.
...
-
törölt tag
válasz JohannZimu #9594 üzenetére
Vaksi vagyok, vagy valóban még review sem található róla egyelőre?
-
Devid_81
félisten
válasz JohannZimu #9594 üzenetére
Biztos lehetsz benne, kell neki egy ev mire elerheto arban lesz...esetleg ha valami-valaki betamad egy olcsobbal, es hasonlo tudasuval akkor lehet hamarabb is...de elobb utobb jo lesz az, de tudod amig ellehet adni a 30-50 ezer ft-os osszkoltsegu cuccokat 500.000-ert is, addig nem erdekuk a gyartoknak az olcsobb ar.
De ez nem meglepo, szinte minden ilyen.Szerk: (#9595) regger szerintem jelenleg csak az LG-nek van kinn a modelje, ami jol sikerult, de az ara is....
Itt (UK) 1500font korul van, es meg alig kapni.[ Szerkesztve ]
...
-
-
törölt tag
válasz JohannZimu #9597 üzenetére
Igen, ezért olt fura, hogy még semmi. Ülnek rajta, csúsztatják mint Dune az üres dobozait
-
ericdrawen74
senior tag
Valaki meg tudná mondani, hány centis venti van az Acer H5370BD projektorban ?
Olyan világ jön, amikor mindenki gyanús, aki szép. És aki tehetséges. És akinek jelleme van… A szépség inzultus lesz. A tehetség provokáció. És a jellem merénylet!… Mert most ők jönnek… A rútak. A tehetségtelenek. A jellemtelenek. (Márai Sándor)
-
StLui
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest