- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Haart
addikt
-
xtremetuning
addikt
válasz AVhelper #15450 üzenetére
Inkább fentmaradok és megvárom, hátha tudsz elegánsan is reklámozni valamit...mert eddig nem sikerült.
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
brummmogo
tag
válasz AVhelper #15446 üzenetére
- Be tudok sötétíteni. Redőny + blackout függöny.
- 3 - 3,5 m, ahányan csak lehet. Mondjuk 4-5-en
- Vászon a plafonra menne, lehúzós kivitelben
- Igen hallottam és arra céloztam, hogy az átlaghoz képest
- A keret 300000 HUF, de ez a kiadásoknak megfelelően (szemüveg, konzol) picit még rugalmasan alakítható -
AVhelper
senior tag
válasz xtremetuning #15452 üzenetére
-
AVhelper
senior tag
válasz devil-k #15454 üzenetére
A gyógyszerész szakmát se neked találták ki.
Idézet a Xanax betegtájékoztatójából:" Milyen típusú gyógyszer a Xanax és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A Xanax tabletta hatóanyaga, az alprazolam egy triazolo-benzodiazepin típusú vegyület, amely szorongásoldó, nyugtató-altató, izomlazító és görcsgátló hatással rendelkezik." -
devil-k
nagyúr
válasz AVhelper #15456 üzenetére
Pajti, ne azt mondd ami a betegtájékoztatóra van írva. Szerinted a sok idióta ember miért iszik direkt Xanax-ra szerinted? Megsúgom, nem azért, hogy elaludjanak tőle. Kedély és hangulatfokozó, javító, nem hagy elaludni, max. bágyadtabb lehetsz tőle.... De ez egy másik téma, abszolút nem házimozi.
Meglátszik, hogy világ életedben a nagykönyvből tanultál meg mindent.
Te meg nem tudtad jól elsajátítani a marketinget rendesen.
[ Szerkesztve ]
- mozi bolondéria -
-
AVhelper
senior tag
válasz brummmogo #15453 üzenetére
Van egy igen kedvező csomagajánlat 259.900 Ft-ért, benne egy Acer H7532BD Full HD vetítő + 2 db 3D szemüveg (50eFt értékben) + egy 196 x 110 centis rolós vászon (25 eFt értékben). Ha érdekel privátban megírom, hol kapható ez a csomag.
Ez a vászonméret körülbelül meg is felel a 3 - 3,5 méter nézési távolságnak, de a mennyezetre szerelését meg kell gondolni, mert a "kifutója" csak kb. 30 cm. Vagyis ezt a vásznat egy 2,7 méter belmagasságú szobában a plafonra szerelve a vászon alja kb. 1,2 m magasságban lenne, ami túl sok. Ebben a magasságban kéne ugyanis lennie a vetített kép közepének.
-
xtremetuning
addikt
Hogy is volt a Mátrixban ? " Újra mozgásban a digitális strici"......
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
AVhelper
senior tag
válasz devil-k #15457 üzenetére
Lehet, hogy az apád lehetnék, úgyhogy nem vagyok a Pajtásod!
Hála istennek nem vesz körül "sok idióta ember", úgyhogy tényleg nem voltam eddig képben a Xanax általad viszont jól ismert felhasználásáról. Én a gyógyszer hagyományos hatásmechanizmusának kihasználását voltam bátor javasolni közléskényszeres xtremetuning fórumtársnak.
Kétségtelen, hogy Én sokat okulok nagy és kis könyvekből egyaránt, de hogy mindent abból tanultam volna azt cáfolnom kell. De nem vagy rá érdemes, hogy megosszam vele gazdag szakmai életutamat.
Lehet, hogy nem vagyok egy David Ogilvy (nézz utána, ha nem tudod ki az), de éppen eleget tanultam és tudok a marketingről is.
Azt hiszem Én részemről ezt a diskurzust le is zártam.
-
Norbi 72
veterán
válasz xtremetuning #15461 üzenetére
-
xtremetuning
addikt
válasz Norbi 72 #15463 üzenetére
....dehogy. Épp a közléskényszeremet kezelem. Keresem a xanaxom...
[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
Van egy igen kedvező csomagajánlat 25900 Ft-ért, benne egy maxi doboz xanax + 2 db szájpecek közléskényszerre + bilincs billentyűzetkoptatás ellen. Ha érdekel privátban megírom, hol kapható ez a csomag.
-
c4
őstag
válasz xtremetuning #15465 üzenetére
-
AVhelper
senior tag
válasz devil-k #15467 üzenetére
Nem a Te kedvedért...
Nem sok köze van az énképemnek ahhoz, hogy a személyes névmásokat általában nagybetűvel írom (lásd fent). Ha nem tudnád, ez a tisztelet jele olyanok között, akik írásban érintkeznek, de személyesen (név szerint) nem ismerik egymást, így megszólításként, hivatkozásként személyes névmást használnak. Ezt sokan modorosnak tekintik, de Én már csak ilyen régimódi vagyok.
Ha most tanultál valamit, akkor már nem hiába jártam ma sem a fórumon.
-
banderasz77
addikt
Nem ezt szerettem volna olvasni korán reggel.....muszály ezt?
-
Norbi 72
veterán
válasz banderasz77 #15471 üzenetére
Akkor megkérdezem,megnézted a beállításokat,amit írtam?
-
banderasz77
addikt
-
c4
őstag
válasz banderasz77 #15473 üzenetére
Végpontozni és kalibrálni kell. A végpontozást magad is el tudod végezni.
-
Norbi 72
veterán
Hát igen,a beállítások az én vásznamra vannak belőve.
Konzollt olyat vegyél,ami jobban tetszik,és elbírja a vetítőt.A szár méretére kell ügyelni,ne legyen hosszabb a kelleténél,lefelé meg állítható legyen.Nálam is egy 12 ezres mindenfelé állítható konzoll van,de nem tudom linkelni,mert már nem forgalmazzák.
-
AVhelper
senior tag
válasz banderasz77 #15471 üzenetére
Tökéletesen igazad van, nem muszáj. Nem Én kezdtem, de befejezem és nem válaszolok Nekik, mert tényleg nem érdemes.
-
kruplishal
tag
Nekem stell van, teljesen jó minőség és minden irányban tudod mozgatni azt is. Minden szerelési agyagot csomagoltak hozzá amire szükség lehet.
-
adamsfamily
tag
Tisztelt Urak!
Ha lehet egymás fikázását privátban intézni,ez a fórum tele van egy bizonyos ember elleni ugatással.
Szerintem a fórum címe projektor és a segítőkész emberek hozzászólásait kellene olvasgatnunk.
Amúgy az érintett urakat nem ismerem,mielőtt az a vád érne,hogy elfogult vagyok.Többek nevében köszönettel.
-
sunnysys
tag
Sziasztok!
Barátomnak megérkezett a Benq w1070-es projektora. Kicsomagoltuk, és valami zörög benne. Úgy hallatszik, mintha egy kis műanyagdarab, vagy esetleg egy kiesett csavar lenne belül. Mozgatta egy kicsit, ami után megszűnt a zörgés, mintha beakadt volna valahol. Szívem szerint levenném a tetejét (pár csavar tartja), és megnézném, hogy mi az, de félek, nehogy a garanciát kockáztassam.
Van valakinek tippje, hogy mi lehet ez? Esetleg van olyan belső alkatrész, ami így mozog/zörög, és a jelenség természetesnek mondható?Köszi!
-
opti06
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám hátha tudtok ti segíteni:
van egy sanyo projektorom ami csak analog bemenetek vannak, illetve egy usb-s tv tuner.
Tunerhez két antennám van, van egy kicsi digitális amit adtak hozzá, illetve egy nagyobb passzív, ha a kicsit teszem rá amit adtak hozzá minden szép és jó, csak gyenge a vétele neki.
Viszont ha nagy antennát teszem rá akkor vibrál a kép a projektoron, tudnátok valami megoldást javasolni? esetleg valami antenna szűrő segíthetne? -
banderasz77
addikt
válasz kruplishal #15478 üzenetére
STELL SHO 1092 S lett a kiválasztott, szerintem korrekt ára van.
-
TwentyFour
tag
Hohó, pont azt a Stell-t néztem ki én is.
Egyébként milyen sorrendben érdemes szerelni? Arra gondoltam, hogy bejelölöm a falon, hogy kb hol lesz a vászon, majd ehhez hozzáigazítom a projektort. Ezután felfúrom a projektort a tartójával a plafonra, és a vetített képhez bejelölöm hogy pontosan hol kell a vászonnak lenni, majd felfúrom a vásznat is. (Esetleg van egyszerűbb mód?)
Apropó, a vászon helyreigazításához a projektorral vetítsek egy filmet, vagy van van-e valami szervízmenü direkt erre a célra? Bár ehhez szerintem végülis mindegy, hogy mit vetítek...
-
brummmogo
tag
Szerintetek hol és érdemes hdmi kábelt vásárolni elérhető áron ami képes 3d full hd tartalmak továbbítására?
Tapasztalatokat is szívesen fogadok. -
CyDoN
senior tag
-
brummmogo
tag
válasz banderasz77 #15482 üzenetére
Én a Stell SHO 1029-el szemezek. Kell valamire figyelni a vásárlásnál, vagy ezek mindegyik projektorral kompatibilisek?
-
CyDoN
senior tag
-
Spuri2000
senior tag
válasz Pro Koryak #15484 üzenetére
Ja meg 30 nap amíg visszakapod a lóvét!
-
banderasz77
addikt
válasz TwentyFour #15486 üzenetére
Kibontottam, nagyon jó minőségnek tűnik....
Én a vászont rakom a helyére, majd a projektorral együtt fogom a tartót és kiválasztom a helyet. Ehhez kell majd segítség persze. Megnézem milyen zoom-nál a legjobb a kép és oda fúrom fel. A lencse nekem pont a vetített kép tetejéhez fog esni kb. a 40 cm-es tartó hosszal.
-
Madwe
nagyúr
válasz banderasz77 #15496 üzenetére
Hush boxot ti terveztek köré? Benq w1070nél mire kell figyelni? oldalra 50 centi bőven meg lesz, meg felfele is (az az alja fele vanugye, mert fejjel lefele lóg) de lefele, a teteje alá mennyi ráhagyást érdemes hagyni?
-
devil-k
nagyúr
válasz banderasz77 #15498 üzenetére
Szellőzés szempontjából igen kérdéses a dolog. Nem? Amiket láttam képeket a neten azok elég hajmeresztőek.
- mozi bolondéria -
-
Madwe
nagyúr
válasz devil-k #15499 üzenetére
Lényegében egy álmennyezetbe épített tároló szerű dolog felett lesz, ami amúgy ilyen téli/nyári raktár a két szélén, szóval hely lesz mögötte vagy 1 méter, 2 oldalra 2-2 méter - 1-1 méterre tök üresen, utána lennének a síléc hasonló dolgok, felette fél méter, elötte nyitott, na de a kérdés hogy alatta mennyi ráhagyás kéne? nem hiszem hogy túlfűtené a helyet ekkora helyen, ennyi ráhagyással, s ha megy félig nyitva lenne elöl... Mondjuk ha fél éter ráhagyásnál több kell a projektor teteje elé, azaz lefele, akkor úgysem jön össze, mert az már túl alacsonyan lenne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest