- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
c4
őstag
"Ahol éppen ülni kell". Igen, csak ezzel az a baj, hogy 30 db-es ventilátorzaj van ott, ahol ülsz. Ha előrébb kerülhet a vetítő, kevésbé zavar. A kisebb kép vetítési óhajt nem értem. Ott a kalkulátor, nézze meg nyugodtan mindenki, milyen távolságról mekkorát lehet vetíteni. ez nem ST függő kérdés.
-
adamsfamily
tag
http://netdigi.hu/MINI-HDMI-to-VGA-adapter-atalakito-konverter-kabel
Ilyen van rendes Hdmi-vel is de gyorsba ezt találtam.[ Szerkesztve ]
-
szepi0808
senior tag
válasz Spuri2000 #15888 üzenetére
Ha nappaliban használod, nem moziszobába, aminek nincs olyan nagy igénybe vétele én egy függönnyel eltakarnám az UV, konyhai gőzök, esetleges kis bogarak védelme miatt. Külön moziban szerintem nincs rá szükség.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
-
StLui
veterán
válasz adamsfamily #15903 üzenetére
digitális jelet kéne analóggá alakítania, elektronik a és táp nélkül ez kizárt, hacsak nincsen a hdmi kimenetek lábain analóg jel is (amiről én nem tudok, de lehet)
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz adamsfamily #15910 üzenetére
Akkor ezek szerint úgy ajánlottad ezt, hogy fogalmad sincs működik-e? Ezek nagy része ebay--en átverés, én meg azt hittem tudsz valamit amit én nem. Mondjuk iphone topicban is nyugodtan ajánlgatnád a gyanúsan olcsó 20eFt-os klónokat, mert lehet mégse az? Itt a PH-n legtöbben olyat igyekszünk ajánlani, vagy nem ajánlani amiről saját tapasztalatunk van.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
szaszlaci
addikt
válasz bayarena #15901 üzenetére
Nem tudok termékeket mutatni, olyan kell, ami oldalfeszített. A motorosok elvileg mind azok.
A szürke felületnek annyi hátránya van, hogy a vetítő fényerejéhez kellene állítani. Tehát minél sötétebb szürke, annál jobb, egészen addig, amíg már nem sötét annyira, amit a vetítő fényereje nem tud kiszolgálni. Ekkor a fehér jelenet is szürke lesz, a sötét pedig alig láthatóan borongós, a színek nem sognak majd ragyogni. Ezt mindig adott gépnél érdemes kikísérletezni, ami nem öt perc sajnos, de az eredmény miatt szerintem nagyon megéri. Persze ha megvan a gép és a képméret, akkor azért lehet tippelni is, hogy milyen erősítésű vászon kell. (Tehát milyen szürke, ott az 1 alatti, a gain jelenti azt.)■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
adamsfamily
tag
számítógépről vetítettem évekig,mondjuk ott dvi-ról ment vga-ra,mindenféle külön táp és kütyü nélkül.
És az is tuti hogy van hdmi-dvi átalakító.
Semmiképpen nem rosszindulatúan javasoltam,hogy olcsóbban jön ki egy használt 50ezres vetítő+átalakítóval,mint plusz százért egy hdmi-s vetítővel.
Amúgy a kioktatást köszönöm,látom ráérsz.
off -
szaszlaci
addikt
Pedig vannak ilyen termékek, akár a HDMI tápjáról is el tudja magát látni, de van külön tápos is. Egyszer régen érdeklődtek nálam privátban ilyenről, akkor nézegettük, és ilyesmi cuccok voltak, viszont Ebayen valahol 5 – 20 ezer közötti áron. Végül nem jelzett vissza, hogy mit vett és bevált-e.
Sőt, nagyon olcsón még valami passzív cucc is volt, talán olyan alaplaphoz, ahol a HDMI csatlakozón ki tudott adni analógot is. Mint a DVI-A.adamsfamily: igen, a számítógépes DVI általában, vagy talán mindig is képes VGA jel kiadására, ez a DVI-A.
A HDMI és a DVI átalakító pedig csak madzagolás, mert a kettő videójel szempontjából ugyan az, legalábbis az 1920x1200@75 Hz (?) HDMI-ig.[ Szerkesztve ]
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
StLui
veterán
válasz adamsfamily #15914 üzenetére
csakhogy a DVI-A-n kijön az analóg jel, ami szerintem HDMI-n nem, tehát hdmi-dvi között csak digitális jel továbbítódik digitális bekötésre a hdmi-n, viszont DVI-A és VGA között csak analóg jel megy tovább, ezért HDMI és VGA között nem lehet kapcsolat csak elektronika segítségével, DVI WIKI-n
HDMI wiki itt nem látok analóg kanócokat[ Szerkesztve ]
-
HVp213
csendes tag
Sziasztok, tudnátok javasolni projektort kb. 300e-ig?
igények/körülmények:
FullHD, 3D (legalább 6 szemüveggel se lépje át a 400at )
Vetítési táv: ~4m vagy közelebb
Vetítéskor teljesen elsötétíthető szoba
Vászon: festett fal (fehér vagy szürke a vetített felületen körülötte sötét barna) ebbe is kéne segítség milyen festék lenne jó majd az ajánlott géphez
Nem tudom még mit hagytam ki... ha van ilyen pótlom
Köszönöm előre is a segítséget! -
AVhelper
senior tag
válasz HVp213 #15917 üzenetére
Szia!
Javaslom az EPSON EH-TW5200 vetítőjét,amit 230.000 Ft alatt megkapsz, és hozzá 30.000 Ft-ért vehettsz 3 x 2 db Samsung RF szinkronizált aktív 3D szemüveget.
4 méter távolságból az EH-TW5200-al 122" - 146" átlójú (2,71 x 1,52 m és 3,24 x 1,82 m közötti) képet vetíthetsz. A projektornak bőven van fényereje a nagy méretű 3D kép vetítéséhez, még ha azt nem éppen ideális fényvisszaverésű falfelületre vetíted is.
-
rodder76
tag
Hello mindenkinek!
Short throw projectort keresek...elsősorban játékra (autó verseny szimulátorhoz)...de moziznánk is.....
Optoma gt760 az első számú kiszemelt és az Asus B1N is szimpatikus.
Ebben az ár kategóriában mit ajánlanátok még ami jó lehet? Csak, hogy legyen min töprengenem.Azt hiszem a 720p elegendő lenne de ha tudtok ajánlani 1080p-s short throw projektort 200.000 alatt azt megköszönném Ha van ilyen????
Üdv.: rodder
-
törölt tag
Sziasztok!
Megfordult a fejemben, hogy filmezéshez érdemes lenne-e esetleg egy projektort beszerezni, mert albérletben lakom, és az időnkénti költözés miatt a TV nem annyira kényelmes, főleg nem egy nagyobb. Amire használnám, az ilyen 720p-s anyagok nézése, esetleg 1080p néha. Vászonként a falat használnám, mert elég sok az üres falfelület, az ággyal szemben is van egy kb 2-3 méter átlójú rész, ahova lehetne vetíteni.
Alapvetően nem nagyon vagyok tisztában a projektorokkal, hogy mit érdemes nézni, mi számít elfogadhatónak, stb. Amiket nézegettem eddig olcsóbb kategóriában, azoknál mind úgy van a leírásban, hogy valós felbontás SVGA, de HD jelet fogad, ami gondolom nem sokra jó, egy 720p filmhez alapvetően azért érdemes lenne egy ennek megfelelő, vagy nagyobb felbontású gépet használni.
Igazából olyan nagy igényeim nincsenek, laptopról menne a film, HDMI-n át, a hang meg egy sztereó hangfalról, szóval ha van rajta egy egy HDMI bemenet, akkor már az elég lenne.
A kérdés inkább az lenne, hogy érdemes-e ilyen rendszerben gondolkodni a nagyobb képméret miatt, vagy minőségben az ilyen cuccok még nem érik el az élvezhető szintet?Köszi előre is!
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
100K környékén keresnék iroda felhasználásra projektort, prezentációk, videók lejátszására, általában nappal.
Ami szempont:
- 100K
- USB, Wifi
- HD nem szempont, se nem árt ha van.Tudtok segíteni? Van e ilyesmi ennyiért és milyen modellt ajánlanátok?
-
AVhelper
senior tag
válasz HVp213 #15924 üzenetére
Itt csak csupa jót olvashattál a BenQ W1070-ről, amit az meg is érdemel, de azért választás előtt nézd meg működés közben, hogy nem zavar-e téged a színfelbomlás (a szivárványhatás).
Nincs nagy verseny a 300 eFt-os házi vetítők kategóriájában, ezért a képminőséget tekintve nem sokkal tudnak többet a 220-230 eFt-os társaiknál. 300 eFt-ért kapható például az Optoma HD36 DLP vetítő.
-
szaszlaci
addikt
válasz #16820480 #15926 üzenetére
Szia,
ami a kényelmességet illeti, szállítani könnyű, de ha normális képet akarsz, be kellene sötétíteni teljesen. A fehér fal jó, annál csak a semleges szürke felület jobb. (Esetleg valami csilliárdos vászon.) Tudod festeni is, viszont albérletben ez bizonyára nem megengedett. Élményben nem összehasonlítható egy TV-vel.
Ami a felbontást illeti, nagyon szubjektív, de egy natív HD-vel és mozis DLP-vel nem nagyon lőhetsz mellé. Ezzel képminőségben sem versenyezhet egyik LCD TV sem. LED-es dolgok is léteznek, és bár a hagyományos UHP lámpásak igen magas technikai színvonalat képviselnek, mégiscsak egy gőzgép az egész.
Egyszóval meg kellene nézni sötét helyiségben egy gépet, hogy legyen képed róla, mitől mire számíts.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
törölt tag
válasz szaszlaci #15929 üzenetére
Köszi a választ!
A besötétítés nem annyira gond, ilyen műanyagfóliából készült függöny van az ablakon, azzal elég jól megoldható azért, még ha nem is tökéletes talán.
Megpróbálok majd valahol egy sötét helyiségben elkapni egy-két projektort, bár nem tudom, hoyg van-e valami olyan bolt,ahol ilyesmit csinálnak.
Akkor a valós felbontást kell nézni, hogy az legyen HD? Illetve egy 720p-s cuccnak mondjuk ilyen 2 méteres kivetített képnél mennyire szép a rajzolata? Most egy 32"-os tévé van a szobában 1080p felbontással, az szép, csak kicsi, még az ágy végéből nézve is azért.Még azt akartam kérdezni, hogy mennyire igaz a projektoroknál, ami sok más ágazatnál manapság, hogy a feltörekvő kínai gyártók elérhető áron jó minőséget tudnak kínálni? Mivel itt lakom, így könnyen tudnék helyi márkát választani, csak igazából nem ismerem egyiket sem. Illetve milyen ár körül vannak ezek a HD projektorok, amiket már érdemes megfontolni?
-
szaszlaci
addikt
válasz #16820480 #15930 üzenetére
Azért a teljes sötét lenne ideális, egy kis fény mellett látható marad, de nagyon sokat ront a képen. Gondold el, a fehér felületről az a fény visszaverődik, és a kevésbé fényes jeleneteket a kontraszttal együtt roncsolja.
Ha van egy nagy kontrasztú ábra, egy paintes ferde vonal, ott tíz méterről is látni fogod a pixeleket. Filmnél más a helyzet, 2 méter és HD, olyankor kb. 3 méter fölötti nézési távolságból nem hiszem, hogy lesz pixel. De ez szubjektív, mert lehet figyelni a hibákat, vagy lehet örülni a nagy képnek. Szerintem a képméret és a mély fekete a két legfontosabb paraméter. Meg hogy ne legyen tyúkháló, ez DLP-nél nem számottevő, LCD variánsoknál kell viszont a nagy felbontás és egy kis (beépített) homályosítás se árt, hogy elmossa. Ezért mondom, hogy csak te tudod eldönteni, mi felel meg, ahhoz meg kell nézni alaposan. (Az első saját gép után már biztos tudni fogod. )
És van még a DLP-nél a szivárvány, erre is rá tudsz keresni, az emberek döntő többsége idővel megszokja és nem fogja látni.Az olcsó HD-s, LED-es kínai nekem is egy jó kérdés és remélem, egyszer alaposan megvizsgálhatok egy ilyet, mondjuk akár szét is szerelném. Képminőségben biztos elmarad, de olcsó, LED-es, és azért az Ebay-jel köszönő viszonyban sincs mondjuk az Orczy-tér. Van bennük egy jó erős fehér LED, ami elképesztően olcsó már, 10 Watt, 1000 Lm, 250 Ft postával, ha túl kék lenne tudjuk színszűrőzni, ilyet márkás gépnél is eljátszottak már. Tehát pár ezresből van egy bika fényforrás. Aztán van előtte egy darab LCD, tehát nem három, hanem egy. Videókon elnézve a közeli képeket nincs nagy gáz a pixelekkel, nem a három színt látod, mintha lenne egy gyárilag beépített kromatikus aberráció. Viszont nem kell prizma, kevesebb hibalehetőség. Objektív? Azért egy mondjuk 5"-os LCD-hez és HD felbontáshoz szerintem vállalható egy gagyibb objektív is, olyan nagyok a pixelek, amiket vetítenie kell. Szóval én látatlanban biztos nem ajánlok neked ilyet, de csak idő kérdése, mikor éri el a vállalható szintet. Talán már el is érte.
■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
home98
csendes tag
HDMI elosztó vásárlásán gondolkodom.Egy Lg pa 70g és egy Benq w1070 projektorhoz kéne,tehát a 3D fontos.Cirka 7m kéne.Terem szerint vennék egy 5m kábelt majd két 2m vagy 3m.
Elosztó[link]Kábelre nincs ötletem.Milyet és hol érdemes?
Nem tudom jó ez így,kivitelezhető e? -
kiss8671
tag
Sziasztok tudnátok nekem segíteni lenne itt két gép:
egy: benq mx514
a másik meg egy: BenQ MS500HKettő közül melyik a jobb gép vagy csak a felbontása jobb egyiknek?
Válaszotokat előre is köszönöm -
szaszlaci
addikt
válasz kiss8671 #15933 üzenetére
Mindkettő borzalmasan fényes prezentációs gép, annak minden képminőségbeli hátrányával mozis felhasználásnál. Vagy óriási képet vetítesz vele, vagy egy rettentően szürke felületre, mert sötétben kiég a szemed. (Esetleg eléjük teszel egy semleges színű szűrőt, hogy lefogja a fényt. Kb egy hegesztőszemüveget..)
A kettő közül nyilván az 1024x768-as natív. Mennyibe kerülnek, állapotuk? Mutasd a hirdetést, senki nem fogja lecsapni előled.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
devil-k
nagyúr
válasz adamsfamily #15934 üzenetére
Nem kell pestinek lenned, postán keresztül is megoldható a "próba"!
- mozi bolondéria -
-
kiss8671
tag
http://olx.hu/i2/hirdetes/projektor-ID2ujWw.html#:c340465951
Egyik ez 53000 ft be
Meg ez van
http://hardverapro.hu/apro/benq_mx514-_3d_readyhdmi100001
55000 ft be[ Szerkesztve ]
-
kiss8671
tag
válasz szaszlaci #15935 üzenetére
http://olx.hu/hirdetes/benqms500h-projektor-elado-ID2FQd7.html
Egyik ez 53000 ft be
Meg ez van
http://hardverapro.hu/apro/benq_mx514-_3d_readyhdmi100001
55000 ft beDe az 53000 ft akarom megvenni mert az itt a közelbe kipróbálható szerinted?
JAVÍITOTTAM EZ A KETTŐ BENQ
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
válasz kiss8671 #15938 üzenetére
Használd a Link gombot, amikor a hozzászólást írod!
Ha meg tudod nézni sötét szobában, és azután is tetszik, hát vedd. Én biztos nem adnék prezis vetítőért majdnem 60 ezret, ha mozizni kellene.
Az itteni hirdetőnek viszont vannak jó visszajelzései, és az a gép 1024x768-as, esetleg bele tudod alkudni a postát.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
szemuveg1
újonc
Sziasztok!
Benq W1070-hez keresek 3d szemüveget.
2 jelölt: Sainsonic Zodiac vagy Hi-shock Blue Heaven.
Ti melyiket ajánlanátok (gondolok itt pl. a Sainsonic kapcsán leírt piros szín problémára, stb.), illetve bármelyik legyen is, tudtok esetleg beszerzési forrást?
Nagyon köszönöm előre is!
-
AVhelper
senior tag
válasz _Grausz_ #15939 üzenetére
Az XPAND 3D RF szabványnak megfelelő bármely szemüveg használható.
Most ebben nem vagyok 100%-ig biztos, de talán a Samsung SSG-P51002
Talán ennyi javítás után kapsz egy új vetítőt, nem?
-
StLui
veterán
válasz szemuveg1 #15943 üzenetére
Van olyan itt a fórumon akinek mindkettő volt, ő a Blue Heaven-re szavaz, szerinte sokkal jobb. Így én is ezt vettem, de a sainsoniccal nekem így nem lett tapasztalatom. Neki viszont lehet régebbi sainsonic volt elsőre.
[ Szerkesztve ]
-
Uzi74
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs