- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
Novatech, MEDION Erazer széria? Mindegyik Intel i7 3630 -as procival, és GTX680M-el szerelve.
Don't Tread On Me
-
bjoe0502
csendes tag
válasz Tikakukac #44942 üzenetére
Tehát jól értem, hogy ajánlod megvételre? Ezek mellett kérdezném, hogy áll a melegedéssel a gép? mennyire jó a hűtése?
Mennyire gyors a hardver, illetve mennyit bír az akku?
Hosszú távú gépelésre mennyiben alkalmas? Kényelmes a billentyűzet?
Anyaghasználat mennyire minőségi? Továbbá a zsanér tényleg nem jó minőségű, az összeszerelés mennyire pontos?
Egy FIFA 13 elfut rajta?
Mennyi probléma volt vele eddig szoftveresen, hardveresen?Elsőre ennyi jutott eszembe! Válaszaidat előre isköszönöm.
Jön még kutyára teherautó!!!
-
LIL D
csendes tag
válasz Dreadloord #44919 üzenetére
nálam még van 2db bontatlan z500 59-377524
akkor nálam van az utolsó 2db? -
LIL D
csendes tag
válasz Dreadloord #44960 üzenetére
Így is fogalmazhatunk
Már én sem tudok szerezni, meg is kérdeztem -
Toobee
veterán
válasz Toobee #44714 üzenetére
Dell Inspiron 3521 (Intel® Core™ i7-3517U Processzor / 8GB / 1TB / AMD Radeon HD 8730M) + Dell 2312 jó páros lenne? Az Inspiron 210.000 Ft lenne bruttóban, úgy alakult, hogy a számla fontos. Van 200 környékén jobb új laptop (az előzmény hsz-ben látjátok, hogy mire kell)?
-
allein
addikt
Üdvözletem. Laptopot szeretnék vásárolni, kettő típussal szemezem. Nem videókat fogok vágni vele, ettől függetlenül még lehet gyors egy laptop, irodai munkára lesz, egyikük leírásából sem derül ki, hogy sata 3-as porttal rendelkeznek vagy nem. USB 3 port van mindkettőn, előnyt élvez az amelyiken sata 3 port van, SSD használata miatt. Ki melyiket ajánlja és miért? Lenovo VS. HP ProBook, köszönöm szépen előre a válaszokat.
-
Dhampir
félisten
válasz allein #44963 üzenetére
HP garanciája alapból 3 év, de ezt a hirdetésben nem láttam. A Lenovo billentyűzete jobb, de ez talán szubjektív dolog. A ProBookban hatékony a Wi-Fi antenna, ez a korábbi Lenovo ideaPadek némelyikében nagyon gyenge volt, a G500-at nem ismerem. A ProBook belépő üzleti gép, én megbízhatóbbnak tartom hosszú távra.
-
HaZsolt
őstag
Milyen notebookot ajánlotok 120ezer +-10ezer ft-ért? 14-es jó lenne, de a 15,6os méretűt is meghallgatok ha jó. Elsősorban filmnézésre, netezésre lenne használva, játék nem igazán, de azért HD 4000-res IGP alá ne menjünk. Márka mindegy. Op rendszer nem kell. Ja és a legfontosabb női személy fogja használni.
-
Chesterfield
őstag
Helló!
Melyiket választanátok a kettő közül?
Fujitsu Lifebook AH502
DELL Inspiron 3521 Fekete 12172thx
-
dunc
nagyúr
-
hattrickuser
aktív tag
Sziasztok!
Egy hölgy ismerősöm megkért, hogy adjak neki tanácsot a laptop vásárlással kapcsolatban. Ebben szeretném kérni a segítségeteket.
A vásárlásra jövő héten kerül sor. Általános használatra szánja, legfőképpen internetezésre (facebook, stb...). Játékokkal egyáltalán nem foglalkozik, de alkalmanként photoshop és/vagy corel-t 1-1 kép szerkesztésére megnyit.
Fontos szempont a garancia időtartama, és a szervizhálózat (hónapokig Németországban van).
Felső összeghatárt nem mondott, de megkért, hogy az olcsóbb kategóriát keressem, ami még a fent említett feltételeknek megfelel.
Nem reklámnak szánom, de elsőnek ezt a típust néztem ki: [link]
(A ritka Photoshop/Corel használat miatt a gyenge VGA kártyával bizonytalan vagyok. 2 év garanciát írnak, de különösebben nem részletezik a szervizlehetőségeket sem.)Tanácsokat, javaslatokat előre is köszönöm!
-
törölt tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem dönteni, holnapra kéne a válasz.
Két noti között őrlődökSamsung ATIV Book 2 NP270E5V-X03HU
Kisebb játék is lenne rajta, ebből kifolyólag a dell mellett szól a 3 év gari, meg hogy a vidi kari DDR5-ös. Viszont a proci kicsit aggaszt, hiába intel Turbo... mert turboval ugyan olyan órajel jön ki, mint az i3-nak.
A samsung mellett meg szól a matt kijelző meg szerintem valamelyest jobb támogatás és anyaghasználat, a 710M kariról viszont nem mondanak túl sokat. -
törölt tag
válasz Stauffenberg #44973 üzenetére
A keretem ez a max, nincsen több még 1000 Ft se sajnos. Ez is nagyon nyögve nyelős. Ami különbözik az a vinyó és a vidi kari (meg a borítás). De miért jobb a GPU? Igaz, hogy újabb de az DDR3-as a 3531-be meg DDR5-ös van. Nézegettem teszteket, nagyon különbség nincsen a 3521 -s az 5521 GPU-ja közt.
De mivel asztalon fogom használni, lényegében nekem nem feltétlen kell a fém.[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz #92275200 #44974 üzenetére
Azt hol láttad, hogy GDDR5-tel lenne az Inspiron 3521?
Az ATIV 2 szerintem nagyon gyenge minőségű volt élőben (ráadásul a benne lévő GPU-ban csak 64 bit-es a memória bus, az meg rendesen vissza tudja fogni), legalábbis stabilitás, anyaghasználat és zsanér terén. Annál jobb a 3 év garanciás Inspiron 3521.
Az ULV-től meg nem kell félni, látható, hogy olyan órajelre képes, mint egy i3 (1 szálon picivel magasabbra is), azaz bőséggel elég mindenre, amire kell, amire egy i3 is elég.(#44970) dunc: általános felhasználásra, alapokra elég, de a gép minősége szerintem nagyon nem. Ennyiért kapsz Fujitsu AH502-t vagy A512-t, azzal jobban jársz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Borote #44975 üzenetére
Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat!
Azt hol láttad, hogy GDDR5-tel lenne az Inspiron 3521?
Itt láttam, a táblázatban, hogy Memory Type DDR3, (GDDR5).
Szóval azt mondod, hogy a -ha leszámítjuk a 3 év gart- akkor is a dell-el járnék jobban? Ennyire ratyi lenne a 710?
Mindkettőt sikerült megnéznem, az 5521 mutatósabb ez tény, de a 3521 kockázott műanyag borítása is bejött. 5521-ben kicsit jobban alátámasztott a billt, de elfogadható.
Úgy kell számolni, hogy ahol veszem nincs 5521, csak 3521, ugyanis 10% kedvezménnyel vásárolok, tehát nekem a noti ára 135-be lesz. Ennyi a max keretem, így sehogyse jön ki.. ezért marad a samsung vagy a dell korábban írt közötti döntés.[ Szerkesztve ]
-
-
mateFLASH
csendes tag
Heló. Egyik barátomnak kéne egy laptop. Játékra, filmezésre, netezésre lenne használva. A max keret 185ezer.
http://www.pc-outlet.hu/images/Toshiba_Satellite_L855-14H.jpg
én erre gondoltam. Nektek mi a véleményetek? Mi lenne a best buy?
-
Borote
addikt
válasz #92275200 #44977 üzenetére
Ott csak eshetőségként van feltüntetve, nem GDDR5-ös.
"Ennyire ratyi lenne a 710?" - 64 bit-es memóriabusz könnyen megfojthat egy GPU-t. No meg minőségét tekintve is jobb, és a 3 év garanciától sem lehet elvonatkoztatni.
(#44978) pocokxx: ha nem elírás, akkor pazar vétel!
(#44979) mateFLASH: erre miért kell i7? Ráadásul a minősége is elég gyatra.
-
BBéci
legenda
Remélem nem ütközik a szabályzatba a kérdésem! Lehet valahol új laptopot nettó áron venni? Privátban is jöhetnek a válaszok.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Pocok256
veterán
Micsoda gyöngyszemet találtam Z500 ellen
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
félisten
válasz Pocok256 #44987 üzenetére
Az AMD-s változata jobban bejön: HP Probook 455 G1
Hmm, viszont a 430 G1-nek ránézésre olyanok a zsanérjai, mint a ropi...
És visszatér a 650-es, új névvel, és fényes változatban is!(#44990) stratova
A8-4500M kerül bele a spec alapján.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
stratova
veterán
válasz AxBattler #44991 üzenetére
Látom, remélem csak átmeneti állapot és megkapja Richlandet is, mert ennek a gépnek A4-5150M, A6-5350M, A8-5550M trióval kellene forgalomba kerülnie. Néha az az érzésem az általános OEM hozzáállás ($)_($) mellett külön vicc, amit a hazai forgalmazó művel a kisebbik gyártóval...
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz Pocok256 #44995 üzenetére
HD 8750 GCN tehát itt nincsen DG (nem is lenne praktikus szvsz, nagy igénybevételnél a TDP keretet venné el a CPU-tól) csak AMD Enduro, ami az energiagazdálkodást javítja leginkább.
A8-5550M 2.1-3.1 GHz Pár eredmény, persze a tuning az kereskedelmi példányoknál az első Turbo Core lépcsőre korlátozódna.[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz Dreadloord #44997 üzenetére
Lapozz: i3-3210M-mel 181994 Ft
Lehet bennem van a hiba de 200 alatti Z500-at vagy Pentiummal vagy GT 635M-mel (aka GT 630M) látok. Tegyük hozzá kicsit régebben nézegettem már (hirtelen csak szürke importos helyeken látom 740M-mel ).[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Tudja esetleg valaki, hogy 740m-es z500 lesz-e még kapható itthon emberi áron? (mint a laptopszalonnál volt 189ért...) esetleg alternatíva?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
mulatosdj
aktív tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-2 héten belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 150 körül
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) mindenes
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? Lenne játék és mostani játékokat vigye,de nem gondolok full grafikára,csak játszható legyen,ne szagasson
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Teljesítmény,de olyan 2-3 évet birjon
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Később lehetséges
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15ös! Többsége fényes ezen az áron,de mattnak jobban örülnék!
(8) Notebook tömege? Hordható legyen,kb 2kg körül
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Mind1
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? min 500HDD és min 4Gb ram
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Minden ami lehetséges
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? játék ami olyan
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Lehet használt is,de kb 1-2 év gari legyen rá
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- Eladó SurfacePro 5 gyári billentyűvel, rossz akksival!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest