- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bn007
újonc
Sziasztok! Szeretnék vásárolni egy valamilyen gépet 100000 pénz körül. proci dupla 2,4- es, 4 GB ram 15,6-os kijelző és 500-as hdd, valami ilyenre gondolok. Netre filmre tanulásra lenne használva, játékra nem. választ előre is köszönöm. bn007
-
thomasmorten
csendes tag
Sziasztok!
Mi hír van a 7537-es Dell Inspironról? A 17"-os már kint van erről meg csönd van se youtube videó semmi... ://
-
Tikakukac
titán
válasz thomasmorten #45404 üzenetére
Okkal, mivel még nincs kint. Várni kell türelemmel, ellentétben az y510p-vel ami csúszott 2 hónapot, ez tényleg boltban lesz 2-3 hét múlva.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Pocok256
veterán
válasz thomasmorten #45404 üzenetére
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Zs1L
csendes tag
Sziasztok, sajnos a korábbi kérdésre nem kaptam választ, viszont utánajártam a dolgoknak, és az alábbi laptopra esett a választás:
Sportjátékokra, illetve általános felhasználásra lenne.
Tudtok helyette jobbat így 130 környékén ? Ha nem, akkor rendelem is meg.
Köszi!
öö igen. nem. gondoltam rá.
-
Karmapolice
csendes tag
Sziasztok!
Karácsony környékén szeretnék venni egy új laptopot, mert a mostani igencsak öregecske már.
Ami fontos lenne: Szeretném használni a cuccost zene felvételre, szerkesztésre, valamint a későbbiekben lehetséges, hogy menne rajta cad is (map, map3d) és geoinformatikai szoftverek (pl QGIS).
Ezek mellett azért nem lenne rossz, ha gémelni is lehetne rajta, nem feltétlen a legújabb legmenőbb játékok max beállításokon.
Árban kb 200 nagyon maximum 250 ezer forintban gondolkodom. Szerintetek lesz esély valami jó karácsonyi akcióra?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
Tikakukac
titán
válasz Karmapolice #45411 üzenetére
Térjünk rá vissza karácsony előtt, ennyire előre ne menjünk bele a dolgokba.
Pocok256: Jól tolják, nem is nagyon kéne még rakin lennie a gépeknek
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Lmh
őstag
Sziasztok!
140-180ezer forint között keresek subnotebookot/ultrabookot.
Szerintem 12.5-13.3" közötti képernyővel lehet ezeket kapni, jó is lenne ha egy kicsit kisebb és könnyebb lenne, mint a standard notebookok.
Munkához, pdf, netezés, youtube, néha filmezés...ilyesmi a felhasználási terület.
A lényeg, hogy win7-tel lehessen kapni, megbízható legyen és ne legyen túlbonyolítva. Valami egyszerű, elegáns megjelenéssel. DVD-meghajtó van még ezekben?
Akkuidő is elég fontos, mert sokszor elő kell kapni a nap folyamán, használni kicsit aztán elrakni, majd újra elővenni....
Nézegettem MM-ban (esetleg nem tudjátok, hogy Budapesten melyik MM-ban van kitéve a legtöbb notebook?)
és pl a Fujitsu Lifebook UH552 nem tűnt rossznak, de volt ott sok egész klassz gép. Esetleg valamilyen Samsung S5?Majd még jobban specifikálom az igényeket, de előljáróban ennyit tudok mondani róla. Miket tudtok ajánlani?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Slash33
csendes tag
Sziasztok! A páromnak szeretnék egy notebookot vásárolni és ebben kérném a segítségeteket. Amit tudni kell, hogy a gép 90%-ban böngészésre lesz használva, néha egy kis Sims, de semmi komoly. 15" méretben szerintetek mi a legjobb választás 140, nagyon maximum 150e árkategóriában?
Én ezt a gépet néztem ki, de kíváncsi lennék a véleményetekre:
http://ipon.hu/webshop/product/asus_x550cc_xo174d_ezust/503871Nagyon köszönöm a segítségeteket!
-
Jazz
veterán
válasz btudos #45402 üzenetére
Valami occcsóóbb, használt kéne. Egy izomsabb 8740w dream colour-al tökéletes lenne....csak hát olyan nincs.
Vagy egy M6500 RGB led -el. Elvileg az már 16M szín. (ezt mondjuk nem értem, hogy ha a háttérvilágítás white led akkor 256k, ha RGB akkor 16M )A fentiek helyett talán még egy Vaio E 17 jöhetne, de a HD7650M kari sajnos kevés, főleg CAD-re. No meg nem kell hogy vadonat új legyen. :S
Milyen lehetőség van még?
free your mind
-
xeno204
aktív tag
Sziasztok. A 100k-s kategóriában a Lenovo vagy a Fujitsu laptopok a megbízhatóbbak? Konkrét példa, Fujitsu A512 vagy Lenovo B590?
[ Szerkesztve ]
-
Berci77
tag
Az említett Fujitsut nézegettem "élőben", engem nagyon zavart, hogy a billentyűzet gombjai NAGYON rövid úton jártak. A fedlap hiába volt elegáns fém(borítású), ha a vékonyság oltárán teljesen feláldozták a stabilitást. Az a helyzet, hogy fogalmam sincs, a megjelölt összegért van-e más alternatíva ultrabookra, de NEKEM nem lett volna jó kompromisszum az UH552. Ennyiért a vaskosabb gépek sokkal masszívabbak, valamint az ilyen vékonyka gépecskék közül a Mac Air alkalmas fát is hasogatni, az említett Fujitsu meg szemmel verésre is vetemedik, nyeklik-nyaklik.
Szerk: Ja hogy ezt már tapiztad. Akkor bocs, tudod milyen. Amúgy biztosan nem rossz gép, lehet, hogy csak nekem nem felelt volna meg a fentiek miatt.
[ Szerkesztve ]
-
djhalasz
tag
-
Lmh
őstag
válasz Berci77 #45418 üzenetére
Amúgy most hogy mondod már emlékszem, hogy nekem is feltűnt az a nagyon rövid bill-út, el is vetettem, mint lehetséges alternatívát, viszont jól megagyaltam, nekem nem tűnt nyeglének. Egyébként semmi komoly szándékon nincs azzal a géppel, csak azért mutattam, hogy valami olyasmi kéne, csak hát nyilván az olyasmiből a legjobb
Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor
-
Berci77
tag
Csak az a baj, hogy ami masszívabb, jobb, az drágább is. Ennyiért nekem sem ajánlottak ennyire vékony gépet. Ami viszont baromira masszív, jól összerakott gép, az ez a samsung: NP530.
Nem akarlak rábeszélni semmire, de összerakottságban nekem tapizásra sokkal jobban bejött, billentyűzete is normálisabb (bár kinek a pap, kinek a lánya). A hibrid tárolórendszer miatt ez sem lesz talán lassú. Én ezeket fogdostam, meg persze fél millás Mac prót, Airt, de azok ott is maradtak annyiért a bótban.
-
Chaser
legenda
válasz xeno204 #45417 üzenetére
Talán a fuji. Viszont B590 designban jobb, bár ez szubjektív. Billzete viszont biztos jobb, bár ez is lehet szubjektív. Fujira meg olcsón lehet venni az alap 2 év mellé még egy év gart. Szóval nem egyszerű
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
GEIL
addikt
üdv mindenkinek!
Ilyen összeállításról mi a vélemény ?
http://www.pc-outlet.hu/images/Lenovo_IdeaPad_G500_59-390489.jpg
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Petyus87
aktív tag
Sziasztok!
Mivel úgy néz ki, 1 héten belül aktuális lesz a laptopvásárlás és a választék azóta megváltozhatott, így újból tanácsokat kérnék. Ha a hozzáértők tudnának nekem több alternatívát mondani azt megköszönném és fontolóra veszem.
Keret: 140.000 Ft
Kritérium:
Legalább B960-as processzor, 4 GB RAM, viszonylag korrekt, legalább 1 gb-os VGA, a World Of Tanks játék közepes grafikán problémamentesen fusson rajta. Ezen felül leginkább internetezésre, átlagfelhasználásra használnám. HDMI és legalább egy USB 3.0 legyen rajta. Megbízhatóság lényeg. Hordozhatóság, súly, akkuidő nem érdekes.
SSD-t mindenképpen szeretnék majd.
Kinézett gép: [link] Ajánlott vétel? Másik kérdés, hogy használható-e az a 8 gb ssd?
Köszöntem előre is! -
zsambek
aktív tag
Sziasztok!
150.000Ft körül szeretnék vásárolni egy notebookot mindennapi használatra, internet, office, filmnézés.
Örülnék, ha 15,6"-os monitorral lenne illetve, ha 2,5kg körül lenne a súlya ha kevesebb, az még jobbElőre is köszönöm a válaszaitokat,
zsambek` -
Chaser
legenda
válasz Petyus87 #45429 üzenetére
Dell 5521 ulv i5+HD8xxx vga 15x k-ért 3 év garral. Egy kicsit told ki azt a 140k-t, már csak a +1év gar miatt is megéri, többiről nem is szólva.
zsambek: Ha játszogatnál is ez az 5521. Ha egyáltalán nem akkor bőven elég egy pentiumos gép integrált vga-val. Pl fuji AH502 105k körül, + 1év gar 6-8k-ért, még egy 120-as SSD is belefér, az odavág az élménynek
Esetleg fél úton lenovo G505 trinityvel 12x k-ért 2 év garral, de ha játék nem kell célszerűbb a fujit venni. Esetleg még Lenovo B590-et érdemes nézegetni pentiumos verzióban.[ Szerkesztve ]
-
Dreadloord
senior tag
válasz djhalasz #45419 üzenetére
Ez nem elírás?
Lehet hülyeséget mondok, de a FHD változatott adják 8870-el, a HD+-osat vagy h nevezik meg 8670-el, nem?...
Ha ebben valóban 8870 van, akkor azonnal vedd meg, még ezzel fika procival, 4 giga rammal is óriási vétel, ha elírás, és 8670 van benne, akkor viszont felejtsd el, mert az a kártya egy darab k*ki, kb 70%-al gyengébb, gt 635m szintje....
-
viewed
tag
-
viewed
tag
válasz Dreadloord #45435 üzenetére
Hmmm... és valóban átsiklottam a videókarik közötti különbségen
-
Dreadloord
senior tag
válasz viewed #45436 üzenetére
Bár ami érdekes, hogy szintetikus tesztekben jól szerepel a 8870, de játékokan, van ahol elveri a gt 740m, gt 650m, gtx 660 szinte mindenhol elveri.
Ez az első eset h notebookcharton nem értek egyet egy kártya elfoglalt helyével a sorban...
Sőt most nézem, hogy 1 tesztben elverte a 8670 8870-et, mi a jóóó isten? Oké, h eltérő konfigok miatt lehet eltérő eredmény, de ezek a mérések játékok alatt brutális eltéréseket mutatnak...
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz Dreadloord #45437 üzenetére
Nem első eset, hogy mondjuk egy gép nálam 1.5* több ideig bírja akksiról, mint náluk, esetleg a pontszámok is mást adnak ki. Néha lehet update-et, hogy hát igen, elkurtuk vagy a gép volt más/rossz. Megesik.
-
runner 125
nagyúr
válasz Shad0wking #45439 üzenetére
Sajnos az már elfogyott szinte mindenhol, s tudomásom szerint ki is futott.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
djhalasz
tag
válasz Dreadloord #45433 üzenetére
techkalauz dell 5*** hd8870-el
Lehet hogy mégis 8870?
-
Chaser
legenda
válasz Shad0wking #45439 üzenetére
Ahogy runner mondta, ez valószínűleg idő közben kifutott sajnos.
szerk: djhalasz: Nagy sikere lenne 300k-ért az SLI-s FHD y510p ellen normál órajelű haswell k_vad i7-tel
[ Szerkesztve ]
-
Dreadloord
senior tag
válasz djhalasz #45444 üzenetére
Azért kérdezz rá, nehogy a gpu-z kiírása szívrohamot okozzon majd, az ipon meg közli, h sorry elírás, nem tehetnek róla...
Nekem túl szép, h új modell, ráadásul a 17,3 as változata, és odaadnak 190-ért egy olyan vidkarit, ami még 250k-s gamer laptokok kártyáit is übereli?
-
archie17
tag
Sziasztok!
Az elsődleges kérdésem az lenne, hogy általános böngészős, szövegszerkesztős, filmnézős felhasználásra hol kezdődik az ajánlott processzor? Ezek mire alkalmasak:
AMD E1-1200
Intel® Celeron Dual Core 1000M
Intel® Pentium Dual Core 2020MA gép amit keresek a fenti felhasználásra lenne, új, 15,6" méretű, minél olcsóbban (90K körül lenne ideális), semmi extra igény nincs sem küllemre, sem képességre (Webkamera jó, ha van, és a billentyűzete ne legyen túl gyatra). Megbízhatóság számít inkább, a teljesítmény csak annyiban, amennyiben a fenti alapfeladatokat befolyásolja. Súly, kinézet, op. rendszer, játékos képességek nem számítanak.
Ezek használható alternatívák, vagy a sokat ajánlott Fujitsu (abból pontosan melyik, és mi a különbség az egyes hasonló árú de eltérő számozású típusuk közt?) a minimum belépő szint?
Köszi előre is
-
djhalasz
tag
válasz Dreadloord #45445 üzenetére
nem találok normális tesztet még sehol. azt hiszem "wait for it...."
-
Tikakukac
titán
válasz stratova #45442 üzenetére
Lenovonak sikerült konkrétan a komplett országot leszivatnia nemrég, tokkal vonóval minden boltot, nem tenném rá a fejemet, hogy az a kiírás tényleg teljes egészében valós, ha igen, akkor valaki érdekesen konfigolt a gyárnál az fix
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- HP Ultraslim dokkoló Docking Station 65W / 45W tápegységgel
- Új Asus ProArt 16 StudioBook WQXGA 120Hz HDR Ryzen7 5800H 32GB 1TB RTX 3060 Studio W11 Pro Garancia
- Bontás Asus Vivobook S530u S530 laptop notebook Intel Core i5 8th gen alkatrészek
- Usb-c adapter/hub/Microsoft dock egyben
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest