- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dAnky
aktív tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? a héten
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 180ezer
(3) Felhasználási kör? Játék, de leginkább multimédia.
(4) Játékra használnád-e? Jelenleg amit játszanék az a fifa 14 illetve az új COD
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? mind a kettő
(6) Szeretnél bele SSD-t? Jó lenne, de azt a későbbiekben is pótolhatom
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? mind1
(8) Notebook tömege? lehetőleg minél könyebb
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? mind1
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? mind1
(11) Egyéb kívánság? minél szebb legyen a képe és minél könyebb
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? maximum a játék
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! előző hsz-ekben linkeltem
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? használt is akár de inkább új -
Tikakukac
titán
válasz kaporpro #45650 üzenetére
Nem proci limited lesz a vidkari meg mindegyikben ugyanaz, így kb mindegy.
G500 sorozat is rendben van külsőre, Dell talán minőségibb egy fokkal plusz ugye 1 év gari grátisz. Talán gari miatt Dell.
dAnky: Esetleg 180k-ba beleférhet egy Asus K56CB is. Erős belső, zsanérokon kívül nagyon minőségi gép, és könnyebb mint a többiek.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
runner 125
nagyúr
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Tikakukac
titán
válasz runner 125 #45654 üzenetére
Egy kicsivel több, na ezen azért behaldokoltam. A felhasználók meg nem emiatt döntenek egy gép mellett, hanem mert az van a Madaras Teszkóban meg a Hülyenemvagyok bótban. Nagyot kell majd gurítani Aceréknek, hogy legyen valami a prémiumból. Pláne mert ott nem 1-2 gyártónak nem kicsit bejáratott gépeik vannak...
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
atom18
aktív tag
üdv!
Érdeklődnék, hogy milyen laptopot ajánlanátok munkára, árban olyan 90e-re gondoltam, ami kicsit fontosabb hogy dvd író legyen benne és ne legyen olyan nehéz.
-
-
ates85
tag
Sziasztok!
Új laptop vásárlás előtt állok a következő okból kifolyólag: Mostanában elég gyakran összejövünk a haverokkal közös gémezés céljából. Eddig az asztali gépemet vittem monitorral, billentyűvel, egérrel. Nem túl kényelmes megoldás egy egész asztali konfigot cipelni, és ki be pakolgatni amikor átmegyek vele haverokhoz, plusz több helyet is igényel, és nem hiszem, hogy jót tesz a gépnek és a monitornak ez a sok cipelés, ezért gondoltam, hogy veszek egy játékra alkalmas notit amit sokkal kényelmesebb cipelni, és kevesebb helyet igényel.
Amit tudni kell:
(1) Mostanában
(2) 300.000 Ft
(3) Főleg játék
(4) Call of Dutyk, Assassin Creed-ek, Battlefield 3 stb. Legalább 1366x768 felbontáson, magas részletességi beállításokkal, jó fps értékekkel.
(5) Ilyen árkategóriában mindkettő egyformán fontos.
(6) Nem fontos, eddig is megvoltam nélküle, de nem baj ha van.
(7) Legalább 15 col, 1366x768, inkább matt.
(8) Nem számít
(9) Nem baj ha nincs ratja
(10) Legalább 500 Gb hdd, 8 Gb ram, egy dvd író mindenféleképp kell bele.
(11) Jó lenne, ha nem csak Windows 8-al lenne a kompatibilis a gép, hanem 7-essel is.
(12) Játékokon kívül max Photoshoppal izzasztanám a gépet.
(13) Eddig kinézett notebookok:
Lenovo Y510P: [link]
Acer V3 772G: [link]
Asus N56VZ: [link]
Dell Inspiron 7720: [link]
(14) Csak újA kinézettek közül melyik lenne a legjobb választás? Nem csak hardver szempontból érdekelnének a vélemények, de az adott márka megbízhatósága és szerviz háttere miatt is.
Egyéb alternatív notebook ajánlásokat is szívesen várok, nem mindenáron csak a fent említettek közül szeretnék választani.Előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
Hardcore mise? Dehogy, hanem hatkor mise! :D
-
Tikakukac
titán
válasz ates85 #45660 üzenetére
Ha valóban kell mondjuk egy BF3 és főleg multi és hasonló dolgok akkor y510p. Tartós használatban egy hűtőpadot (jót, nem drágát, nem ugyanaz) azért elkérne.
Ja és akkor már inkább az SLI változatot a kereten belül
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Tikakukac
titán
válasz ates85 #45666 üzenetére
Házra szinte kopp ugyanaz, erősen gyanítom, hogy igen. Plusz ez nem HP féle MultibayII kategória, hogy a világon használja 3-4 dolog összesen, max előlapcserével szerintem mindenféle bay belemenne, vastagságtól függően ofc.
-
3RROR
aktív tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mostanában
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 150e ft
(3) Felhasználási kör? Netezés,filmnézés
(4) Játékra használnád-e? Nem
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? Minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Nem
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15,6" és inkább fényes de nem gond ha matt.
(8) Notebook tömege? Mindegy.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? Nélküle.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? Legalább 500Gb winyó és 4gb ram de akár 8gb.
(11) Egyéb kívánság? Csak HP és Dell!
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? Nem
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! Nincs
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? Csak új. -
aclandiae
senior tag
Sziasztok!
Játékra melyik jobb választás: Lenovo Y500 SLI-s 650M v. 750M VGA-val, vagy Samsung 700G7A 6970M VGA-val?
Terhelés alatt legyen halk, ez a szempont. -
Larodar
csendes tag
Sziasztok,
Laptopot szeretnék vásárolni, főbb paraméterek: i7 vagy i5; 12 vagy 16 gb ram, 15,6 kijelző méret full hd vagy 1600*900 felbontással lehetőleg matt. Hdd vagy ssd, de a dvd helyére lehessen valami caddy-be a hdd-t vagy ssd berakni. VGA kártya típusa nem számít. A fentiek alapján tudnátok valamilyen strapabíró notit ajánlani?
Előre is köszönöm!Larodar
Impossible is nothing!
-
papokaster
csendes tag
Sziasztok!
Látom sokan keresitek az i7-es sli-s gépeket, én se szeretnék lemaradni ezért úgy döntöttem, hogy mivel piszkosul teli vagyok megszeretném vásárolni a világ egyik legdrágább gépét! Melyiket ajánlanátok nekem amely kielégíti azt az igényemet hogy itt a ph-n a cuccok című bejegyzésembe beírva én lehessek a legkirályabb arc.
Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
Üdvözletem hölgyeim!
-
dunc
nagyúr
válasz papokaster #45674 üzenetére
Hüjjjje : Alienware
Többiek : Toshiba L 850 be egy 5400hdd, helyett mennyit gyorsítt egy 7200 rmp s? (nem akarok ssd t most, és nem lenne nyerő a külső odd)
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
válasz papokaster #45674 üzenetére
Van másfél millád? A világ második legerősebb szériában tolt gépéből pont tudok egyet
-
Chaser
legenda
válasz Dell XPS #45681 üzenetére
Minden csak pénz kérdése..
dunc: Személyes tapasztalatom nincs. Az biztos, hogy első szériásakat nem érdemes venni, amiben 4-8GB ssd volt. Talán a segatenek volt ilyenje. Több mostani gépben 20 v 24GB-os van, az már biztos ér valamit. De te azt nem kezelheted, az os rendezi. Nyilván nem olcsó, de ha kell nagy tárhely meg optika és nincs msata akkor ez van. Gépben levő hdd-vel meg kb azt csinálsz amit akarsz, rackbe vágod vagy eladod.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Tikakukac
titán
Erre szokták mondani: a logó olykor több tízezret is megér, jelen esetben ez hatványozottan igaz
Értelmes HP-t ennyiből éppen kapni, igaz A4 AMD-vel a Probook 150k-ból megáll.
Esetleg 5521-es Dell, a legolcsóbb változat 155k körül mozog.
És ennyi
A mondatkezdő betűkre lelkes irodalmászok lecsaphatnak
[ Szerkesztve ]
-
D@ve89
tag
válasz Chaser #45684 üzenetére
Szia, szerintem egyelőre nincs olyan hibrid winchester, amiben 8 gigánál több SSD cache lenne, azok inkább MSATA-s SSD-vel szerelt notebookok, gondolom én, amiket te említesz. Viszont azért van értelme a Seagate 8 GB-os megoldásának, legalábbis én most vettem egy ilyet és hagyományos vinyókhoz képest sokkal jobb a rendszerindulás.
-
bocsika
aktív tag
Hali! Öcsém munkatársának kellene noti.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Valamikor
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 130E
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) + prezentáció
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni? szeretnék ... fifa .. ilyesmi
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? hmm
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! Azt se tudják mi főleg ennyiért nincs is.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? ~15
(8) Notebook tömege? mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? ez egy hülye kérdés
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? Optikai kéne
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) projektorhoz lenne kötve néhányszor, fehér kellene (az asszony miatt)
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? fotózgatnak...
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk) [link]
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? új, hitelre vennék.Fehér kellene de ha van sokkal jobb más színben biztos eltekintenek tőle.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Pocok256 #45687 üzenetére
Hol mondtam ennek ellenkezőjét?
D@ve89 "The 7mm version of the WD Black SSHD uses a standard SATA port and can be used in any applications where regular hard drives of the same port type are used, with 1TB capacity and up to 24GB of solid-state storage."
Más kérdés itteni piacon miket lehet kapni, de akinek extra igénye van az hasaljon rá a témára.
szerk: 4GB SSD-vel rendszerindulás biztos gyorsabb, de a többi nem számottevően. Persze a semminél jobb. Nekem pl egyáltalán nem lenne jó. Ha néha videot vágok ne lemezen szuttyogjon, 120GB alatt nem is venné ssd-t.
[ Szerkesztve ]
-
Kyle777
csendes tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy kis segítségre. Haverom venne egy új notebookot de nem igazán van otthon a témában.
Amik fontosak lennének neki a vásárlásnál.Jövő hónapban szeretne vásárolni. Max 130 ezret költene rá, de ha a végösszeg nem éri el a 100 ezret azt se bánná. Pár játékkal játszana de csak ritkán és nem szükséges, hogy új játékok legyenek. De mondjuk például egy Cod 4, Need for Speed: Hot Pursuit igazán elfuthatna rajta. A teljesítmény és a minőség aránya nagyjából egyensúlyban legyen, de ami fontos, hogy legalább 2-3 évet bírjon. SSD nem szükséges. A kijelző típusa bármilyen lehet, fényes és matt egyaránt. De a betekintési szög ne legyen a béke feneke alatt. A gépen Free-Dos legyen. Webkamera jó ha van.
A hardware: legalább egy jobb fajta 2 magos processzor és egy legalább közép alsó kategóriás dedikált videó kártya. Lehetőség szerint új gépet szeretne venni és egyébként részletre. Boltot egyenlőre nem néztünk.Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Chaser
legenda
válasz Kyle777 #45691 üzenetére
100k körül nem lesz. Ha talál még pentium+GT635-ös lenovo G580-at az ok. De lehet már csak az utód lesz, trinitys G505, nemrég jelent meg, sok tapasztalat nincs róla, hw-ben egész jó, 12xk. Vagy 140-ért egy ilyen dell. Minőségben nem top, de hw-ben nem rossz és van 3 év gari. Bármelyiket is venné személyesen nézze meg valahol, dell billzete olyan amilyen, leginkább amilyen.
szerk: Betekintési szögeknél való kritérium tétel sajnos nem ez az árkategória.
[ Szerkesztve ]
-
Gazda1
tag
Sziasztok!
Notebook-ot szeretnék venni, de hezitálok pár típus között. Nem tudom, hogy az alábbiak közül melyikkel járnék legjobban:
- Dell Latitude
- HP Probook 6570B
- Lenovo S531Valamint néha átfut az agyamon, hogy akár játékos gépet is vehetnék:
- Lenovo Y510pÉrdekelne a véleményetek, hogy melyik a legjobb választás! Esetleg egyéb alternatívák is érdekelnének.
Igényeim az alábbiak lennének:
- Billentyűzet világítás + numpad
- Igényes anyagfelhasználás
- Gyors működés
- Hosszú üzemidő akkumulátorral
- Biztos szervizháttér
- Jó lenne, ha nem akasztaná meg a gépet egy full hd videó vagy autocad, ezért nem tudom, hogy a HD4000 elég-e egyáltalánTehát érdekelne, hogy melyik a legjobb a felsoroltak közül vagy esetleg milyen más alternatívák vannak még.
Köszi a segítséget!!
KERET: 300 eFt
[ Szerkesztve ]
-... - Ne szórakozz, mert felborítalak a fülkével együtt! - De kártyás a fülke. - Akkor kártyás fülkével együtt borítalak fel!
-
angol
tag
Szerintetek ebbe érdemes beleugrani / nem szó szerint /
-
premete
veterán
válasz Gazda1 #45697 üzenetére
Volt Precision 290 ezerért, nem tudom, van-e még, az munkaállomás, a méret igényeid alapján nem akarod hordozni. CAd és HD videókra elég a HD4000.
Én lehet ezt venném. + bele egy ssd-t.[ Szerkesztve ]
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- HP Ultraslim dokkoló Docking Station 65W / 45W tápegységgel
- Új Asus ProArt 16 StudioBook WQXGA 120Hz HDR Ryzen7 5800H 32GB 1TB RTX 3060 Studio W11 Pro Garancia
- Bontás Asus Vivobook S530u S530 laptop notebook Intel Core i5 8th gen alkatrészek
- Usb-c adapter/hub/Microsoft dock egyben
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest