- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Preferia234
csendes tag
Sziasztok!
Korábban ajánlottatok nekem gépet, így ezek alapján két lehetséges versenyző maradt (mindenképpen az edigitaltól kell vennem, így onnan linkelek:
Dell 3521:
Lenovo G580: Olvastam róla pár tesztet, de akkor még a 610-es (vagy 635-ös) VGA volt benne, a mostaniban pedig már a 710-es. Igazából ahogy néztem, nagyon hasonló a kettő, bár szervízre és anyaghasználatban jobbnak tűnik a Dell.
A kérdésem: ha játékra is használnál, melyiket ajánlanátok? Mert a Dellnek 1,8-es GPU-val bír, az itteni rangsorban 166. a VGA, míg a Lenovo 2,3-as GPU-val, viszont a VGA csak 192.
Érezhető-e majd jelentős különbség, avagy ez elhanyagolható, és válasszak más, fajsúlyosabb szempontok szerint? (ezt majd én eldöntöm, a mostani kérdésem csak a játékra vonatkozik).Köszi.
-
encory
tag
használt notebookot vennék, 2 magos kéne, kb 30k körül, vagy Acer extensa 5630g érdekelne használtan, nem kell hogy működjön, de a szallagkábelnek ne legyen baja...
-
Chaser
legenda
válasz Preferia234 #40503 üzenetére
Azt a G580-at nézd amiben GT635. G580 AH, 119 pentiummal.
-
nzozz
aktív tag
-
degec
senior tag
Sziasztok!
Notebookot szeretnék venni, de olyat amit tudok dokkolni !
Néztem HP-t elég húzos ami dokkolható HP 8570P pl... stbstb ez edddik OK !
DE !!! Nem lehet e a dokkolást megoldani úgy hogy: univerzális dokkoló valami jóminőségű + átlag laptop ??
350.000.- + 50.000.- a HP cuccokért kicsit húzos !! viszont 250 ig elmennék !!!
Segítsetek légyszíves !! Köszönöm nagyon... ! nem vágomezta dokkolósdit mit lehet mit nem lehet...stbstb.. ! -
Chaser
legenda
A gép boltból új számlával. Dokkolót meg azt a 8-10k-t zsebből is megoldod ha akarod Ha nem akarod biztosan kapsz újan is, csak úgy gondolom 30-40k.
Ez a gép bőven jó neked, max még dobsz bele SSD-t meg ramot a komfort érzet miatt, kereted megengedi.Vannak univerzális USB dokkolók, kb 40-50k-ért.
szerk: Itt a dokk számlával 10k.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz Preferia234 #40514 üzenetére
Az első szám általában generációt a második a sorozaton belüli elhelyezkedést jelöli. Bár mobil VGA-nál előszeretettel hoznak ki új generációt a korábbi átnevezésével és némi órajelemeléssel.
GT 710M 96 @ 800MHz 64 bit DDR3 (GF117)
GT 620M 96 @ 625 - 715MHz 64 bit DDR3 (GF117)GF117 28nm = a 40 nm-es GF108-as lapka energiatakarékosabb ám 64 bites busszal ellátott mása)
GT 635M Lenovonál elvileg = GT 630M 96 @ 672MHz(?) 128 Bit (GF108)
[ Szerkesztve ]
-
miklos0308
tag
Sziasztok! Laptop szervizeléssel kapcsolatban lenne egy kérdésem: Egy lenovo ideapad g580-at szeretnék javíttatni, mert a képernyő elfehéredik, ill. csíkozódni is szokott, ez a hiba nem mindig jön elő, van olyan nap hogy egyszer sem, de van amikor állandóan sokáig... A kérdésem, hogyha elviszi a lapost a futár, kb mennyi idő múlva számíthatok arra, hogy visszakapom, mert szükségem lenne a gépre, sokat használom.. Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Tikakukac
titán
válasz miklos0308 #40516 üzenetére
1 hét alatt elviekben megfordul cakkpakk. Ha fontos a gép akkor helyszíni garival veszünk gépet, ez alap dolog, mindig elmondom. Ez egy ilyen buli.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz miklos0308 #40516 üzenetére
Érdemes lefényképezni a hiba jelenséget ilyenkor, mert ha náluk nem jön elő lehet visszaküldik ugyan úgy azaz feleslegesen küldted ki. Amúgy van hogy 5 munka nap alatt általában már kész, persze vannak ritka esetek hogy sokat ülnek rajta, de már nem jellemző.
(#40513) degec: Amit mondott a kolléga az nagyon jó választás, dokkolóból meg van kisebb fajta usb 3-as csatis is, nem tudom ez mennyire fontos.
[ Szerkesztve ]
-
gt4r4
tag
Sziasztok! Anyukám gépet szeretne vásárolni, egy ilyet nézet ki magának [link] csak ezt 4 gb rammal, a másik [link] ezek közűl én inkább a toshibára szavaznék de érdekelne a ti véleményetek is illetve h ez az amd proci mennyivel jobb mint az ibm-ben a intel? A gép írodai felhasználásra lenne! Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Toshiba felejtős, és G570-et már sehol nem fogtok kapni.
Mennyi a max. keret?
Használt business nem jó? Mérföldekkel jobb választás lenne."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Tikakukac
titán
-
gt4r4
tag
válasz runner 125 #40520 üzenetére
130 a max kb, ott ahol lakok árúlják még, használtat nem nagyon akarunk!
-
stratova
veterán
Mint CPU egészen pontosan semennyivel. Ha mindenképpen 100 alatt kell noti, akkor az én jelenlegi tippem a Lenovo G585 59-346424
100-ért már van B960-es G580 59-366456 talán A512 is. GPU-ban az E2-1800-ban lévő HD 7340 kicsit jobb több mindent is képes gyorsítani.
105-ért A512[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz stratova #40524 üzenetére
De a Pentiumos G580-nak több kivitele is létezik, erről a kollégák tudnak itt felvilágosítást adni.
Tikakukac No igen, E-350 szerepköre is kb. net/film/mértékletes böngészés (nem 10+ lapos) és kicsi irodai használatra szűkül némi türelemmel Úgy még élhető.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Ez már NETBOOK, azaz már ebbe a topikba nem tartozik bele, viszont itt érdeklődhetsz utána.
-
giga1010
csendes tag
ÜDv érdeklődnék hogy nem e lesz Dell7520-as típusu laptop mostanában?
i5-ös proci és hd7730-as vagy jobb videkártyás gép 3 év garival.
a z500-tudom ilyen de nehezen szerelhető kicsit jobban vonzódnék egy könnyebben szétkapható géphez.CUCCAIM: http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=giga1010&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=
-
B-L-A-C-K
titán
-
szlovibuki
tag
Sziasztok!
Legeslegkevesebb mennyiből úszható meg egy olyan notebook, amin mennek a mai játékok (nem kell a FullHD felbontás)? (leginkább WoT-ra kéen, de jó lenne, ha más is elfutna rajta)
-
Dicker
őstag
válasz szlovibuki #40533 üzenetére
WOT az ilyen szempontból egy húzós dolog.
Szerintem egy darab 650M a minimum, mert 635M-el még 20 fps alatt van normális beállítások mellett. Bár nagyon low-ra véve lehet elmenne élvezhetően. De szerintem ilyen felbontásnál minimum egy közepes beállításra gondoltál. Egy 650m/740m vagy akár egy GTX 660M már viszi ezt a szintet. Ezek pedig elég jó szórásban vannak árban. -
Dicker
őstag
válasz Borote #40537 üzenetére
Passz. Nem az én gépem volt egyik sem, csak pár tesztet néztem meg, meg ezt a játékot, mert pont fent volt. De szerintem friss driver volt mindkettőn az akkori 320.xx-as. Mert volt fent egy másik játék (valamelyik CoD), az jobban ment 650-en, és gyengébben a másikon. De papíron is ilyen össze-vissza eredmények vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Borote #40537 üzenetére
Ha már WoT, tervezek egy kis desktopot, én nem fogok 250k-t kiadni egy értelmesebb gammer' noteszért. HD7750 lenne benne, 7770-en hogy megy? 7750-ből van passzív és nem is drága ahhoz képest, na meg kisebb PCB és fogyasztás, inkább azt venném. 1280-as monitorhoz kell, szóval elég lesz az. WoT-tal azért lehet tolnék pár kört néha levezetésnek, minthogy 1-2 nem normálist csapkodjak meg real kontaktban
-
Pocok256
veterán
válasz Dicker #40534 üzenetére
A WoT gt 645m kártyámon FULL HD ba majdnem maxon megy, de ha kell a sok fps akkor olyan közepes beállításokkal simán fut. Amúgy is felesleg az árnyék és a lombkorona meg a füst meg ilyenek, mert csak nehezítik a játékot ezek, ha kiveszem ezeket akkor nem kérdéses, hogy tökéletesen fut. 40+ fps.
Chaser
1280 -as felbontáshoz a 7750 bőven elég lesz neked a WoT -hoz[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Piftuka
veterán
válasz stratova #40492 üzenetére
"Alfa156 kolléga oldalán (laptopsystems) általában felső kategóriás, többnyire keveset (vagy szinte alig) használt, újszerű gépeket találsz, míg az árgépes kínálat új gépeket jelez. A E5xxx / E6xxx Dell gépeknél az eredeti jótállás 3 sőt néha 4 év, így lehet pár példányra, használt léte ellenére, még viszonylag hosszú a garancia. Az eladó az itteni aprón is szép mérleggel büszkélkedhet.
alfa156 felhasználónak 530 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!"i90venom írta: "Nincsen titok, használt notebook. Még van rájuk garancia, esetleg a bolt vállal valamennyi jótállást.[..]"
Köszönöm szépen mindkettőtöknek az info-t!
Tehát ha jól értem, a Laptopsystems az egyes használt notebook-okhoz adja az eredeti vásárlás helyének garancialevelét és/vagy számláját? (Ami jó, mert bármelyik alapján a garanciális jog érvényesíthető, ha esetleg szükség van rá.)
A nagy kérdés az, hogy még ilyen remek árak mellett is mekkora kockázatot jelent egy használt notit vásárolni manapság!? Hiszen nem lehet tudni, hogy az előző tulajdonos (aki Alfa156 kollégához beadta) hogyan bánt a géppel. Mint a "hímes tojással", vagy "ütötte-vágta"?
Mi a véleményetek?
"Aquila non captat muscas."
-
runner 125
nagyúr
válasz Piftuka #40541 üzenetére
Szerintem ő biztos, már évek óta bevált, fix kinti forrásokból szerzi be ezeket a gépeket. Egy használt gép állapotán meg úgyis látszik, h miként bántak vele.
Egy egy leesés nem tűnik el nyomtalanul.
A fél év garancia szvsz saját gari, az-az nála érvényesíthető. Amire meg általában hosszabb garit ír, az szinte biztosan gyári garit takar, de keresd fel és elmondja világosan."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
premete
veterán
válasz runner 125 #40542 üzenetére
Így van. Aki pedig "eredeti vásárlás helyének garancialevelét és/vagy számláját" keresi, az menjen be a boltba, és vegyen újat.
Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
beller
aktív tag
Én vásároltam gépet Alfánál. Ha számlát ad, az nem az eredeti első eladási számla, hanem az általa mint vállakozó által kibocsájtott számla. Ha ez ÁFÁ-s, akkor az ÁFA visszaigényelhető ugyan úgy mint bármely más ÁFÁ-s számla után. A garancia vagy az eredeti gyári - amihez nem kell számla, elég a szerviz TAG szám - vagy ő a garanciális szerviz amit teljesen korrektül lát el. Gondolom van szerelője aki javít, ha pedig nem javítható akkor cseréli a gépet. De szerintem erre nagyon ritkán kerül sor, mert mind nagyon jó állapotú, újszerű gépek még akkor is , ha esetleg elviekben 2-3 évesek. Alfa nagyon korrekt eladó, csak ajánlani tudom. Persze Ő még pontosabb információkkal tud ellátni, keresd meg.
[ Szerkesztve ]
-
Papp András
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném vásárlás előtt! Előre is köszönöm a válaszokat!
(1) Szeptemberben lenne esedékes a vásárlás.
(2) 200e Ft-ig
(3) CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, 3d modellezés, adatbázis kezelés
(4) Nem használnám játékra.
(5) A minőség fontosabb.
(6) Szeretnék bele SSD-t, ha bele fér a költségkeretbe.
(7) 17, felbontása minél nagyobb
(8) Notebook tömege nem számít.
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
(10) Tárhely: HDD. Minimum 8 GB RAM (később bővíteném 16 GB-ra), Optikai meghajtó: DVD-RW
(11) webkamera, kártyaolvasó, numerikus billentyűzet, Wi-fi, usb
(12) Igen.
(13) Nincs még konkrét gép, de Asus és Dell gépeket néztem.
(14) Kizárólag csak új jöhet szóba.Üdv: P.A.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Papp András #40546 üzenetére
Sajnos ennyiért nem fogsz kapni olyat ami tudásban megfelelő lenne számodra, és jó strapabíró minőségű gép lenne.
Ha esetleg kitudnád pótolni egy ~50-essel, azért már kapsz 17"-es Dell 7720-ast i7-es procival.
Persze ha minőségből és teljesítményből leveszünk van ~200 ezerért is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Én is vettem már egy Elitebook-ot alfától: saját, egyéni vállalkozós ÁFÁ-s számlát adott, amivel vissza lehet igényelni, és a hivatalos szervizekben is simán elfogadják! A gépet a helyszínen kipróbálhattam, letesztelhettem, és végigtapogattam majdnem a teljes kínálatot. Ennyinek elégnek kell lennie a komolyabb hibák kiszűréséhez, de ott van a szerviz is, ha minden kötél szakad.
Viszont a hirdetésben szereplő 2,5 év garancia nem volt valós - a netes HP warranty lookup szerint a vásárláskor még 34 hónap volt hátra a gyári gariból...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest