- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pano
addikt
válasz B-L-A-C-K #41652 üzenetére
Köszi a segítséget!
Igazából a formavilág annyira nem érdekel, csak ne legyen gagyi hatása. Ahogy néztem a lenovo Z sorozatnak szép összerakása van, szóval azon belül mindegy
Igazából a beépített akksi ami kicsit zavar.Szóval azt mondod, hogy mondjuk az A8-as AMD proci is megfelelő teljesítményt tud nyújtani, vagy érezhető lenne a különbség egy 200 alatti i5-ös vagy i7-es procihoz képest?
-
runner 125
nagyúr
-
B-L-A-C-K
titán
válasz runner 125 #41654 üzenetére
Dimenzióváltás.... Ezen kiégtem, hát ez úgy látszik ember függő, mert nekem nem jött át ez a dimenzióváltás, pedig elég sokat vannak a kezemben...
Pano: Amire neked kell elég, de én akkor is a Z500-at venném magamnak...
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Centre #41656 üzenetére
Mert adott áron ezeknél minőségibb gépet nem kapsz, illetve garanciális szempontból is verhetetlenek, ezek NBD (Next Business Day On-Site) garanciásak, ami annyit jelent hogy meghibásodás esetén bejelented házhoz jönnek és helyben megcsinálják neked. Ennél jobb nincs. Lényegében ennyi, ajánlhattam volna mást is, de minek ha tudom ezekkel jársz a legjobban...
Annyival javítanék az ajánláson hogy most figyelem neked lényeg az USB 3.0, ha jól rémlik egyik EXX20-as szérián sincs, csak a EXX30-asokon...
[ Szerkesztve ]
-
VBalu987
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésekre a válaszok.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1 hónapon belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
230 eFt
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Felsőoktatást most kezdő hallgatónak lenne Programkód fordítás, virtuális gép üzemeltetése, oktatási célokra
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Nem, vagy csak 1-2
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Inkább a teljesítmény
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
Ez még megfontolás alatt De kb 1 év spórolás után biztos kerülne bele.
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
15-16 col. Inkább matt legyen, de jó a fényes is.
(8) Notebook tömege?
Mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Mindegy, de inkább nélküle.
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
HDD 500 GB, 8GB RAM, ODD legyen
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Beépített mikrofon, webkamera, valami (mini) HDMI vagy (mini) Display port. 1 USB 3.
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Inkább CPU igényes alkalmazások lennének, de GPU támogassa a DX11-et.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
Nincs
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Kizárólag csak új, legalább 2 év garanciávalKöszi előre is,
Üdv, VBalu987[ Szerkesztve ]
-
Centre
tag
válasz B-L-A-C-K #41657 üzenetére
Köszönöm, nem akadékoskodni akartam, csak a kíváncsiság beszélt belőlem, nem tudtam hgy mire gondolsz, a melegedik, zsanér, billentyűzet vagy összeszerelés. Azóta elolvastam a kálváriád történetét is. Már mindent értek.
Igen, USB3, csíkszélesség, IGP lehetőleg négyes kékfoggal (bár ezt nem írtam) .. ezekért szeretnék Ivy-t Nem akarom olyan gépet venni amelyik MÁR nem up to date csatlakozó fronton.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Üdv!
Notebookot keresek! Hogy az összefoglaló által felvázolt keretek kövessem: most a hónapban mindenképpen le akarnám tudni a vásárlást, a maximum ár 170 ezer forint lenne, de nem hátrány ha az egész keret nem merül ki . A notebookot főleg általános használatra venném, de szeretnék rajta játszani is, ezért 2ghz feletti 2 magos procira gondoltam. A minőség-teljesítményben szeretném az aranyközéputat megtalálni. SSDt gondoltam belső tárhelynek, viszont ha az ez által nyújtott kevesebb tárhely nem elég, akkor úgy gondolom külső vinyó használata miatt USB 3.0 port is hasznos lenne. Emelett legalább 4 GB, DDR3as RAMot tartok ideálisnak. A többi lehetőség számomra mindegy, bár 15,6"os képátlójú monitorra gondoltam
Ha esetleg ez így túl általános, legalább abban segítsetek, hogy milyen márkákban gondolkozzak.
Előre is köszi!
-
Borote
addikt
válasz B-L-A-C-K #41641 üzenetére
Notebook Trinity-t húzni? Nekem nem sikerült, de ha hazamegyek, megpróbálhatom még egyszer...
A Llano-t lehetett, de egyelőre egy programról írták (pscheck), hogy lehet vele húzni, de az meg lefagyott.(#41643) B-L-A-C-K: ez viszont kissé meredek volt. Közel s távol semmi köze az i7-hez (már ha a 4 magosra gondolsz), de még a 2 magostól is messze messze elmarad.
Minden esetre általános felhasználásra elég az A8-A10, de a helyén kell kezelni (kb az i3-akat súrolják).Pano: 160 ezerért lehet kapni i5+HD8730M-es kiépítésben Inspiron 5521-t, 3 év garanciával, így az SSD is belefér. Érdemes ezt is megnézni
[ Szerkesztve ]
-
lover
csendes tag
Hi, ilyen gépet keresek:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? jövő hét
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 160
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…) net, , torrent
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?igen közepes grafika
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény? minőség
(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped! nem
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 15", mindegy
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? mindegy
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? 500 gb vagy felett 8gb memória
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) nincs
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? nem(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
http://www.radium.hu/lenovo-ideapad-z585a-amd-a10-4600m-8gb-1tb-4827.html
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? csak új
-
Chaser
legenda
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?igen közepes grafika
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást? nemEz így üti egymást Ha játék kell afentebb említett dell, vagy G580. Ha nem multizol elég pentiummal is, 120k, bőven belefér egy SSD is.
runner 125: Jah ilyesmit éreztem én is. De azért 100k felárat nem adnék érte, mondjuk nem is feltétlen újan kell venni ezeket ha nem kell számla.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
soetigabor
tag
Ezt meg ezt összehasonlítva a különbség, ha jól látom, a proci óraszáma az imperium javára, meg a 8 gigás ssd az ipon javára. Ér ez az ssd valamit, hogy ilyen kicsi? még egy oprendszer sem fér rá. Jó a következtetésem, hogy ha ugyan annyiba kerülnének, akkor is az imperiumnál kéne vásárolnom? Egyébként az ipon megbízható?
-
atiro
csendes tag
Sziasztok,
Erről mi a véleményetek: [link] ?
G580-at szeretnék es nem bánnám a legális W8-at. -
yaphets
csendes tag
válasz soetigabor #41666 üzenetére
Szia! A két CPU teljesen ugyanaz, csak az Imperiumnál a turbo boost-os órajel van feltüntetve, de az iponos is ugyanazt tudja. A 8 gb SSD nem is SSD, hanem az SSHD része. Azt viszont nem tudom, hogy az imperiumosnál is azzal adják-e. Igazából ez csak egy gyorsítótár, amit maga a gép használ magának.
-
NyxNyxNyx
addikt
válasz soetigabor #41666 üzenetére
Érdekes, hogy míg az imperiumnál 3 év garit adnak, iponnál 2-t.
"I've tried the same thing 8 times and I'm all out of ideas..."
-
Dhampir
félisten
Még a Z585 Inteles/NVIDIA-s rokonára; a Z580-ra is csak 2 év garancia jár (laptop.hu).
-
Pano
addikt
Aki esetleg a procikon gondolkozik, találtam egy egész jó oldalt egy kis támpontnak:
Persze, mint minden tesztet tessék ezt is kis fenntartással kezelni, de irányvonalnak megfelelő.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz B-L-A-C-K #41670 üzenetére
Nem az összesre, és ez a boltoknál is rosszul van/volt feltüntetve.
Csak bizonyos modellekre van 3 év garancia, amit a nagyker 3 évvel rendelt be. Runner-nél van a megoldás.(#41674) Pano: na igen, ezt az oldal talán a legfélrevezetőbb az összes bencsmárkos oldal közül. Szóval ezt annyi fenntartással kell kezelni, hogy meg sem érdemes nézni.
EZ egy fokkal reálisabb képet ad.[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Borote #41675 üzenetére
Én nem írtam azt hogy minden Z585-asnál így van, csak annyit hogy a laptopszalonnál... De ezt a listát mutatva így elég sz@rul megkavarták....
Pano: Ezek az oldalak gyakran nem is tükrözik a valóságot, de szerintem ne lovagolj ezen a proci témán annyit, amire neked kell a gép egy i3, A8 is bőven tökéletes, de ha jobban alszol hogy bika a procid akkor venni kell egy i7-est.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz B-L-A-C-K #41676 üzenetére
Z585 az 2 év, tiszta sor, a Z500, ami így kavarodást okozott, ami elég kínos szerintem a nagyker részéről.
A boltoknak meg szívás, mert amit 3 évvel adtak el, arra a +1 évet nekik kell majd állni...bencsmárk téma: Ha valamire lehet építeni, az az NBC oldala, bár ott sem a sorrendre. Ráadásul Intel-AMD összehasonlítás sem egyszerű.
A legbiztosabb, ha az ember nézi mellé az órajelet is, akkor rögtön kilóg a lóláb, hogy valami nem kóser a passmark oldalán.[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
Egyetértek a többiekkel, elég érdekes a sorrend. Hogy kerül a az i7-3920xm a 3940xm elé? Ugyanaz a proci, csak az utóbbinak magasabbak az órajelei. 3840qm miért van a 3940xm előtt? 3615qm vs 2630/2670/3612qm? Az előbbi ezeknél mind erősebb. Szóval +1 a notebookcheckes listára.
-
Pocok256
veterán
-
Chaser
legenda
válasz Borote #41677 üzenetére
Lehet ezért nyomták itt nemrég vmelyik boltban a "gyártó által megadott" bélyegzőt dátum helyett. nekem adnának olyan papírt úgy dobnám vissza leverné a vakolatot
szerk: Pano: Mire kell neked a gép? Már nem tudom követni.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Damage401
senior tag
Sziasztok,
Dell Insprion 5521 vagy Lenovo G580 AH?
Üdv
DamageSiemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
Pocok256
veterán
Kezdek zaklatott lenni...
Mitől lehet az, hogyha akksiról használom akkor olyan dúrva fps dropok vannak, hogy az borzasztó...
Hálózatról megy egy játék fix pl 50 fps el majd ha lehúzom a gépet és átállítom teljesítménycentrikusra akkor az fps tartja z 50 et de kb percenként 2-3 másod percig lezuhan az fps 10-15 -re... Pontosan akkor mikor a gpu 68 fok fölé melegedne akkor visszaveszi magát 10% os teljesitményre....Na ezt hol lehet kikapcsolni ?
Aki megfejti annak jövök egy milka csokivalHa nem lehet állítani akkor meg küldöm vissza gariba ugyanis láthatóan túlmelegedik... és azért veszi vissza magát.. én meg nagyon nem ezért fizettem....
Bár láthatóan idiotán van megcsinálva mert hálózatról soha az élebe nem melegedett még 72 fok fölé a gpu itt meg már 68 fölött hisztizik .. teljesen értelmetlen ez ....
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Adoka120
tag
Sziasztok!
Gyors kérdésem lenne hozzátok
Ezt a gépet venném meg: Asus eeepc
Az lenne a kérdésem milyen játékok futnának ezen a kis gépen?
Gyorsabb mint egy intel atom 1,66ghz?
Cpu: amd vision dualcore 1ghz
ram: 1gb
Gpu: 256 hd videokártya
hdd: 300gbA kis asus az erősebb vagy egy Thinkpad T60-as
hardvere:
Intel dou t2400 2x 1,86ghz
ram:2gb
vga: Ati x1400 256mb+ (lehet több nem tudom )
Hdd:160gbMelyik az erősebb? ű
Ki melyiket venné használtan?Szeretem azt hinni hogy valami meg marad a halál után.. De az is lehet, hogy ez olyan mint a kikapcsoló gomb. Csak egy kattintás, és már itt sem vagy. Lehet, hogy ezért nem akartam soha ki-be kapcsolo gombot tenni, az apple-eszközre ,,Steve Jobs"
-
-
Pano
addikt
válasz Chaser #41680 üzenetére
Munka (irodai megoldások + távoli asztal), hobbi photoshop, rengeteg net és itt-ott video renderelés (ez csak alkalmi, saját kameráról) + full hd film nézés.
Igazából én rohadt kényes vagyok a sebességre (programok váltása, nyitása) és rengeteg programot tartok egy időben nyitva + böngésző fület. Ez főként ram függvény tudom, de pl az előző 4 magos athlon II X4-esem az néha belerokkant. Úgy b***tam ki a gépből, hogy öröm volt nézni, 1 évig ha bírtam vele, de az idegőrlő volt.
Az i3 hatalmas megkönnyebbülést hozott.
Csak mivel most nem 1 évre akarok tervezni, mindenképp olyat szeretnék, ami kiszolgál és gyorsan tudom használni a szoftvereimet. Itt meg totál belekavarodtam a laptopokba, hogy mit nyújt egy adott konfig asztalin és notebookban.
SSD-t mindenképp veszek bele.De szerintem Blackre fogok hallgatni
(#41689) B-L-A-C-K: Nem vagyok használt párti. Sokan hülyének néznek miatta, de eddig akárhányszor vettem használt cuccot, mindig rácsesztem... inkább azóta kerülöm ezt a megoldást
[ Szerkesztve ]
-
-
B-L-A-C-K
titán
Oké, hát ha nem nem, pedig mindenkire tukmányolnám rá fele azt a gépet, új ára 400 ezer felett van, és az is szinte új, alig használt sok garival, nem is értem még hogy nem csapott rá le valaki...
Pocok256: Gondolom akkor így van beállítva direkt, próbálj meg vga biost frissíteni, más ötletem nem nagyon van, ja de :
(#41690) Pano: Amiről az előbb beszéltem lehagytam a linket, ezért most pótolom hátha megtetszik...
[ Szerkesztve ]
-
kicirain
tag
Dell Inspiron 17R SE-rol velemeny?
-
hunyai
csendes tag
Notebook vásárlás előtt állok. Segítség kéne. Mindennapi munkába járáshoz kéne, így a hordozhatóság és a hosszú üzemidő az elsődleges egy irodai felhasználás során. Alább részletezve az elvárások:
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban? 150 000,- Ft környéke
(3) Felhasználási kör? irodai munka, internetezés
(4) Játékra használnád-e? nem
(6) Szeretnél bele SSD-t? Igen
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt? 14" -ig
(8) Notebook tömege? minél könnyebb legyen, naponta hordozva lesz
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle? jó lenne ha benne lenne, de az árával emelkedhet a keretösszeg
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót? 128 gb elég, memória 4 gb, optikai meghajtó hiánya nem kizáró ok
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új? a garancia a lényeg, ami inkább 2 év legyen, de nem kizárt a használt sem
Boltot is ajánljatok légyszíves.
Köszi -
Pocok256
veterán
válasz Pocok256 #41693 üzenetére
Hát semmi frissítés.
Holnap akkor lenovo ügyfélszolgálat és megkérdezem tőlük milyen szellemileg fogyatékos mérnökök dolgoznak náluk akik szerint hálózatról a 73 fok nem meleg de aksiról már 68 foknál le kell folytani a vga t
Igazán kíváncsi leszek a válaszra....HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
220k plafon, 15-16", erős VGA, numpad és normális minőség a követelmények. Ki mit tud ajánlani?
(SSD valószínűleg lesz belerakva, tehát nem hátrány a 2db HDD hely, de nem létfontosságú)[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs