- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nelsonmanian
senior tag
Két gép között vacillálok:
Dell Inspiron 7520
Dell Latitude E5530Számít a minőség és a jó garancia ezért lesz Dell.
Otthoni használatra, minimális játékkal, de nem szeretném lecserélni egy jó darabig, emiatt gondoltam az i5re, hogy az elkövetkezendő pár évben se legyen kevés a teljesítmény. SSD mindenképp tervben van véve.
A másik kérdésem, mennyivel jobb a full HD kijelző mint a sima?[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz nelsonmanian #40052 üzenetére
A két gép minőségre nagyon eltér, az E5530-as sokkal masszívabb, viszont az 7520-as is ajánlott de az inkább játékra, így értelemszerűen attól hogy minőségben gyengébb játékok alatt jobban teljesít.
Ha átlagos felhasználásra tervezel, meg bőven elég az i3-as is, amire nem lesz elég már az i3 arra már az i5 sem (nekem is folyamatosan i3-as gépeim vannak mivel átlagos felhasználásra használom őket). Amúgy a 7520-as csak i5-el kapható...A Full HD kijelző meg sokkal jobb mint a sima, mivel adott területen több pixele van, így a képminőség is sokkal jobb, viszont játékos teljesítményben hátrány mivel nagyobb felbontásban gyengébben teljesítenek a kártyák mint alacsony felbontáson.Én azt tanácsolom ha olyan játékokkal játszol amire tudod elég egy HD4000-es vga akkor mindenképpen az E5530-as mellett döntsd.
[ Szerkesztve ]
-
masholnap
senior tag
válasz Chaser #40048 üzenetére
jogilag hiába van így, a kereskedő igyekszik kitolni a kezéből ezt a dolgot. mondjuk a linkelt esetben ez lett volna a célravezető. de az azért tiszta, nem, hogy nagyon ritka az a kereskedő, aki azt mondja, hogy figyu, mi is el tudjuk intézni, sőt, jogod van hozzá, hogy mivelünk intéztesd. eleve kevesen tudják ezt, főleg ha fennhangon felhívják a boltban a figyelmed, hogy itt és itt intézheted a szervizes nyavalyáidat, és kussolnak arról, hogy mi is az ember joga
-
B-L-A-C-K
titán
válasz nelsonmanian #40054 üzenetére
Attól függ 3D vagy sima? Simára elég, viszont ez már nem átlagos felhasználásba tartozik, így oda nem hátrány az erős proci, és a sok memória.
-
s3toraph
senior tag
válasz s3toraph #36538 üzenetére
Sziasztok!
Lassan elérkezik a vásárlás pillanata. Sok olvasgatás és tanácsok beszerzése után 2 versenyző van jelenleg:
első
második
Az első felé billen a mérleg nyelve, mert neki valószínüleg elég lesz az i3 is. VGA elég erősnek tűnik, a progikat kell bírnia amiket fog használni suliban, játék csak alkalmi szintem lesz. A 8GB ram meg azért, hogy ilyen irányú bővítgetéssel ne keljen foglalkozni + jó árban van így is a gép + így - gondolom - a gyártó teljesen egyforma modulokat tesz bele így tuti nem lesz inkompatibilitás. Aztán, a különbözet 25K a két gép közöt, ebből menne bele rendszernek egy SSD, ha akar, ezt még nem döntötte el.
Vélemények?
Úgy emlékszem ezek is az ajánlott kategóriába tartoznak lenovo-bol.
Esetleg jobb alternatíva, hasonló felszereltséggel és árral (rendszer nem kell)?Üdv
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
B-L-A-C-K
titán
válasz nelsonmanian #40058 üzenetére
Hobbi szinten természetesen elég...
-
hattila07
csendes tag
Sziasztok, sürgősen kellene ismerősömnek egy laptop, következőek a paraméterek:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
3 napon belül
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
250.000ft
(3) Felhasználási kör?
Irodai munka, filmnézés, internetezés
(4) Játékra használnád-e?
Nem
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Minőség, megbízhatóság, hosszú távra (~3-4 év)
(6) Szeretnél bele SSD-t?
Igen
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
13", min. 1366 x 768, ha van akkor fullHD is lehet, mind1
(8) Notebook tömege?
1.5-2kg
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Ha lehet oprendszerrel
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
128gb SSD, (van usb-s merevlemez az adatoknak), min. 4gb ram, nem szükséges optikai meghajtó
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
webkam, HDMI, min. 2 USB
(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
Nem.
(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot!
link
(14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
Új legyen+Részletfizetésre venné.
Várom az ötleteket,
Üdv. hattila07[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hattila07 #40060 üzenetére
Dell Latitude E5430
HP ProBook 4340s
+ mindegyikhez külön SSD, és Win."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
B-L-A-C-K
titán
válasz s3toraph #40057 üzenetére
Mint mondtad utána jártál így nem meglepő ha azt írom jó választás, nem nagyon van jobb alternatíva, viszont szerintem elég a gyengébb proci, sokan jönnek ide a suliba ilyen gép kell meg olyan gép, és csak parasztvakítás az egész. Persze lehet nálatok valóban kell...
-
Ice&Lime
veterán
válasz spyduck #40015 üzenetére
azért ez jó dolog tényleg.
a sony szerviz még mindig Németországban van?(#40017) Chaser: ha tusz valami infót, akkor légyszi mond meg, mert én sem gondolom, hogy mindegyik ugyan olyan jó lenne, tudsz konkrétan legalább 1 szervizet(lenovo thinkpad), ami komoly, minőségi és Budapesten van?
[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
válasz B-L-A-C-K #40062 üzenetére
Eddig annyit tud, hogy ezeket a progikat biztosan fogja használni:
- Edgecam
- Autocad
- SolidworksVerziószámokat sajnos nem tudja. Ha a legújabbakkal is elbír az i3-as, akkor ok, bár gondolom, a suli nem annyira naprakész hogy 2011-12-13-as verziókkal tolják, csak a gépparkokra gondolva, mert azt meg nem várhatják el mindenkitől hogy izomlaptoppal menjen neki a szaknak így biztosítva saját magának a progikhoz szükséges hardvert - gondolom én.
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
s3toraph
senior tag
válasz B-L-A-C-K #40065 üzenetére
Belgium? Hmm nekem utolsó infóm Prága volt.
Ezt a mcaffee-t első dolga legyen az embernek, hogy gyökerestül legyalulja a gépről. Valami rettenet... Használhatatlanul belassít ez dobozból kivett gépet is sokszor...márkától függetlenül... MSE és kész.
Nem is értem minek kell a saját üzletüket rontani a gyártóknak a gyárilag felpakolt szoftvereikkel aminek nagy része csak lassít de haszna nincs... mert a felhasználó azt fogja látni hogy ezt most vettem, és lassabb mint a szomszéd Pistike 2 éves gépe... nem kis meló kipucolni a gyári win-t hogy használható legyen...[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz B-L-A-C-K #40065 üzenetére
(#20529) B-L-A-C-K: elolvastam. elég meghökkentő. kb egy éve olvastam egy cikket egy sony laptop vásárló szívatásáról és már akkor eldöntöttem, hogy nem kell sony laptop. a te hozzászólásod amit belinkeltél ezt csak jobban megerősítette. köszönet is érte, mert egy pici gondolat volt bennem a sony laptopk felé is, ami szerencsére elmúlt gyorsan.
nagyon gáz tényleg úgy ahogy van.(#40066) s3toraph: az jó. akkor már mondtunk is három országot. ki tudja akkor hol vannak?....
egyébként amikor gyári telepítésű laptopot kezdek használni, az az első, hogy leformázom az egész hdd-t teljesen és új os-t rakok fel.
[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
válasz Ice&Lime #40068 üzenetére
Igen elég zavaró, hogy attól függően, hol kérdezed, mást mondanak. Most akkor ki a mérvadó? Felhívod az infóvonalat és az amit ott mondanak?
Azért előtte egy recovery imaget mindig nyomass a gyári rendszerről és partíciófelosztásról, pl. kiírod dvd-re, meg legyen, mert ugye most a gépen van a rendszer telepítő is elrejtve.
-------
Jut eszembe, már halottam olyat is, hogy levédik a laptopot hogy csak szervízben lehessen rá rakni másik oprendszert + pénzért, tehát gyári eredeti win7 sem megy fel rá. Ez igaz? Meg tudják oldani?[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
Sziasztok!
Toshiba Satellite C855-1UF lapi otthoni felhasználásra, böngészés, videózás stb... megfelelne?
Minőségre van valami negatívum?
Esetleg ilyen árba hasonló Toshiba?
Köszi!Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Ice&Lime
veterán
-
ebeni95
tag
válasz Tikakukac #40073 üzenetére
Lenne még egy Dell Vostro 1015. Erről tudsz mondani valamit? Állítólag minőségben jobb.
"Istenem! Adj türelmet a hülye emberekhez, mert ha erőt adsz, megölöm őket!" http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ebeni95 .::70/602-75-44::.
-
ebeni95
tag
Ebben az árban inkább ne is gondolkozzak, vagy azért vannak jó gépek?!
"Istenem! Adj türelmet a hülye emberekhez, mert ha erőt adsz, megölöm őket!" http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ebeni95 .::70/602-75-44::.
-
spyduck
nagyúr
válasz XSiGma #40080 üzenetére
Gyönge minőség minden tekintetben. Elég sok olyat láttunk aminek kilazult, vagy kitört a zsanérja, kiestek a billentyűi. Maga az egész váz nagyon rossz minőségű. Ezt csak akkor érti meg vki ha van viszonyítási alapja.
De nyilván ezt mint tulaj és eladó nem fogod megérteni
[ Szerkesztve ]
-
ebeni95
tag
válasz spyduck #40081 üzenetére
Mondjuk egy 100.000Ft-os géphez? Ahhoz nem akarok viszonyítani.
Akkor mit ajánlasz ebben a keretben (50k) azokra a célokra, amit felsoroltam (net, film, játék /régebbiek/)?[ Szerkesztve ]
-
XSiGma
aktív tag
válasz spyduck #40081 üzenetére
És ez a dell szerinted nem jobb mint a lejjebb említett asus vagy msi?
egyébként a dell előtt pont egy f-szériás asusom volt.az tényleg nem volt túl minőségi darab,recsegett-ropogott,elég hangos volt,kopott,kijelző stb.
nehezen lehetne egy lapon említeni ezzel a dellel.azért,mert azt mondod hogy láttatok(?) olyat,aminek ki volt törve a billje,el vont törve a zsanérja,stb azért szerintem erős túlzás ez az általánosítás.[ Szerkesztve ]
-
-
B-L-A-C-K
titán
Off:
ThinPad R51-en próbálkozott már valaki Win7-el? Pentium 1,6-os proci 1,5 Gb memória...Vagy feleslegesen ne erőltessem?
-
Chaser
legenda
válasz masholnap #40055 üzenetére
Nyilván egy jogi szabályozás nem ártana ide, pl tüntesse fel a notebookot áruló üzlet, hogy garanciális problémát intézik, nem kell kötelezően magán úton szervizbe vinni.
Másik része meg, ennek utána lehet járni, nem kell hozzá két diploma. Ha ugrál a boltos fogyvéd, panaszkönyv, máris le fog ülni.DragoX: Más ötletem hirtelen nincs, talán van probookból is 17-es, ezt a méretet annyira nem ismerem.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Szipoly
tag
Sziasztok!
Laptop vásárlásban kérném a segítségeteket, a kritériumok elég egyszerűek.
-Fizikailag jól összerakott, strapabíró
-Internet és Office, zene és videolejátszásra lesz használva, játékra nem
-DVD író szükséges
-Windows van jogtiszta, így jöhet DOS-al, vagy Linuxal
-Legalább 2 év gar.
-Ár. 120.000Ft-igJelenlegi jelöltek, Dell Latitude E5430, és Lenovo ThinkPad L430, de egyiket sem találni.
Ti mit ajánlanátok? Segítségeteket előre is köszönöm!
- http://href.hu/x/j7n5 - Halk egér mod
-
fungi
aktív tag
-
nemigazmar2
csendes tag
Hello!
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Minél korábban, lehetőleg a héten.
(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
100-130? max 150
(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
főleg net, film
(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
Nem nagyon, max 5+ év körüliek, nem számít
(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
minőség
(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
11"-13", se kisebb se nagyobb,matt preferált, fényest is el tudom fogadni, ha másban kárpótol érte
(8) Notebook tömege?
minél könnyebb legyen
(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
nélküle
(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
500gb alatt nem szeretném
(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
hdmi, webcam muszáj, más "extra" nem fontos. min. 2 de inkább 3 év gari.
Előre is köszönöm szépen! -
s3toraph
senior tag
válasz ebeni95 #40089 üzenetére
Én is alfát ajánlom, ritka szép állapotban vannak a gépei! Bár ebben az árkategóriában nem nagyon van dVGA-s gépe, mert ezek üzleti modellek. Cserébe nagyon durván jó a minőségük + valós garancia, 6 hónap, 1 év, melyikre mennyi! Nekem most egy IBM T60-as van tőle, remek gép! Esetleg kérdezd meg, a Dell D630C-ből van-e most neki, abban van dVGA, bár már túlnyúlik a kereteden.
[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
válasz ebeni95 #40042 üzenetére
Most látom hogy MSI-t is néztél. Egy hasonló gépe van egyik haveromnak, ugyaez a desing, piros hangszórók, turbo gomb, abban is 8600GT van. A gép nagyon durván jó! Jól össze van rakva, semmi panasza nem volt rá, és egész erős a VGA is benne. Ebben az árban nagyon jó vétel (50K amit írtál), szerintem, persze csak ha nem valami széjjelégetett leharcolt gép. Ha rendszeresen volt tisztítva, karbantartva, hűtőpad alatta, nem hinném hogy baja lenne. Amről beszélek, azzal is ez volt, melegedett mint állat, néha kikapcsolt játék alatt mikor megvette a srác. Kolis laptop guru szétszedte, vödörnyi koszt meg porcicát (!!!) kitakarította, újrapasztázta (brutál bordái vannak), kapott egy alap 3 ventis plexi coolert a segge alá, és azóta is vígan kockul a gyerek éjjel-nappal télen-nyáron, semmi baja a gépnek pedig komolyan mondom állandóan megy. Ez egy jó másfél éve van meg neki. Mondjuk lehet nem bírja mind ennyire, csak kifogott egy jót. Én ennyit tudok róla nyilatkozni, talán segít valamit.
-
stratova
veterán
-
paramedic
aktív tag
Kedvenc haverommal már végigrágtuk a témát, én már nem tudok mit mondani neki.
Az alábbi három gép közül nem tud választani:
Office (előadás készítés, prez), net, film (HDMI -> TV), heti 1-2x hurcolás lesz a leendő gép sorsa.
Nem tudja igazán, hogy kell-e neki az ODD, max ha gyerekei DVD-it akarja TV-re kitolni.E330:
+ szereti a ThinkPad-t (T61-e volt és tudja, hogy ez nem igazi TP, de mégis)
- "csak" 2 év gari4340s:
+ 3 év gari
- kurzor bill "megnyomorítva
- dedikált VGA (neki fölösleges, jobban fűt? többet fogyaszt?)E5430:
+ 3 év NBD gari
- kicsit nagyobb (méret, súly hordozásnál zavarhatja)Mivel egyik sem volt még a kezemben ezért a fórumban nézelődtem az elmúlt héten.
Láttam már, hogy szóba került, de újra rákérdeznék a tulajok (szerviz, support révén érintett kollégák) véleményére:
A 4340s és az E5430 hűtésével nincs gond? Nem jár "feleslegesen" (állandóan), nem túl hangos?
Magyarul megfelelő-e a hűtési rendszerük?Előre is köszönöm a válaszokat!
Természetesen ha valakinek van jobb ötlete ehhez a felhasználáshoz, hasonló paraméterekkel (13,3"-14", 160-170e Ft, strapabíró(bb), üzleti(es) jobb ajánlata, akkor kérem, hogy ne fojtsa magába.
-
félisten
válasz paramedic #40098 üzenetére
A HP-nek szinte állandóan megy a hűtése - emberfüggő, hogy ez kit zavar (engem nem). A HP játékra is jó egy kicsit, a Dell-nek jobb a minősége, az Edge jó, de túlárazott.
Vagy van ez: gyakorlatilag új Fujitsu Lifebook S752, oprendszerrel, 120k-ért! Csapj le rá!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest