Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • QbHead

    aktív tag

    Láttam páran érdeklődtetek a Gaba GL-2701FHD avagy a 60 000Ft-os mumus felől.
    Kipróbáltam (berendeltem netről és 14 napon bellül visszavittem)
    Tisztázás:
    - 144hz :igen ez valós és hihetetlen élmény 60hz után
    - 27"
    - Freesync :igen van benne és tökéletesen működik.
    - 1920*1080 :ekkora méretben szerintem kicsi ez a felbontás qhd ajánlott lenne már, ugyanakkor teljesen elfogadható képe van mert a pixelek között nincs nagy hely.
    - ips :ezt itt és most kijelenthetem hogy NEM ips monitor. olvastam cikket ahol rákérdeztek a gyártónál és ők is azt mondták hogy ez VA paneles. amit igazolni is tudtam, hiszen a betekintési szöge kiváló, ugyanakkor GHOSTING megfigyelhető nála, de nem zavaró (VA panelre jellemző), illetve a kijelző kocogtatására úgymond villódzik (VA és IPS panel egyik megkülönböztetője)
    összeszerelés minősége: elfogadható, kifejezetten vékony ami nagyon jól áll neki, dönthető a monitor de forgatni nem lehet.

    megpróbáltam bekalibrálni a monitort egy Spyder 3 pro-val és basICColor display nevű programmal, alap állapotban eléggé kékes a színe így egy hardveres kalibráció után ilyen szintre tudtam hozni a kijelzőt:
    [kép]
    további állítgatás után ez volt a legjobb amit ki tudtam belőle hozni (alapvetően egy szép zöld pipa lenne ott csak elrontottam a mérést mert más fényerőre kalibráltattam mint kellett volna):

    de a valóságban valami baj volt a képével, nem volt az igazi. ugyanakkor szép kontrasztos a képe közel 1000:1 kontraszt arányt tudtam belőle kihozni.

    Viszonyításképp egy LG 25UM65-P kalibrált eredménye:
    [LG kép]

    [ Szerkesztve ]

    "A chiliszósz nem más, mint határozott fellépésű ketchup."

Új hozzászólás Aktív témák