Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • xerobyte

    aktív tag

    Megnéztem a két választott monitoromat magamnak:
    - Dell U2515H or
    - ASUS PB278QR
    Lényegében tényleg ugyanaz az alap, a különbség, hogy a Dell (nekem) stílusosabb, viszont a vékony káva veszélyeit nem kell ismertetnem...A két példány épp dobozból ugrott ki, szóval nem voltak kalibrálva, a Dell így szemre jobb volt, aztán valószínűleg a kalibrálás az asus-t is a helyére fogja rakni.

    Már majdnem nyomtam a rendelés gombot, amikor tegnap az amd freesync híre felpattant és rájöttem, hogy a VGA + monitor upgrade-m nem a legjobbkor akarom végezni...(ugye ugye...?)

    Szóval, ha valakinek kell egy kis catch up:
    - PH-s hír a freesync bejelentésről
    - az eredeti szabványt (amit az amd interpretált freesync-ként) adaptive sync néven hozza a VESA és legalább dp 1.2a port kell hozzá (1.2 nem jó, az egy 2009-es ősrégi szabvány) DP verziók
    - az általam kinézett monitorok hivatalosan ugye nem támogatják az adaptive snyc-et, de kiderült, hogy elég, ha a monitor tudja az 1.2a-t, mert az AMD nem fog feketelistázni, engedi a nem felmatricázott monitorknak is a használatot erről hosszabban
    - a lelkesedésem gyorsan lehalt, mind a két kinézett csoda 1.2 dp, tehát nem lesz fsync
    - körbenéztem, hogy a túlárazott gamer TN 144HZ-en kívül van-e valami, ami IPS, WQHD, 27", 1.2a dp. Kitaláltad? Nincs!

    A remény: a víz alatt úszik egy ilyen monitor ASUS MG279Q 27
    A specifikáció álomszerű, ha legalább olyan a panel mint a PB278QR, akkor baj nem lehet. Még a dátum is stimmel, eredetileg március 20 körülre ígérték a megjelenést (januárban) és láss csodát, itt valami már megmozdult: pcdiy.asus mégpedig 15 órája kérdezte emberünk twitteren, hogy ki akar több infót a monitorról?

    A poén hátra van: eredetileg 600$ retail price-ot ajánl az asus, ami akár a fenti 2 monitor ársávja körül is lehet itthon (+10%).

    Mit gondoltok? Bármennyire is nehéz, de azt hiszem egy kis várás még belefér, bár lehet túl szép a speci, hogy igaz legyen.

Új hozzászólás Aktív témák