- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Androidos fejegységek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
itsDani
tag
Sziasztok!
A régi 22"-os 16:10 arányú monitorom kezd tönkremenni, ezért szeretnék venni egy újat helyette. Fontos lenne, hogy ne legyen alacsonyabb, így 16:9-es aránynál ez minimum 24"-t jelent. Átlagos otthoni használatra lenne (netezés, játék, film, programozás), úgyhogy annyira nem lényeges az IPS panel, persze azért csábító.Láttam, hogy sokaknak ajánlottátok a P2414H-t, így erősen gondolkozom rajta, hogy veszek egyet, viszont lenne előtte pár kérdésem:
- Úgy látom, hogy ez viszonylag olcsó IPS-nek minősül, nem megy ez a minőség rovására? Nem jobb nála egy drágább TN hasonló áron? Minőség alatt itt az összeszerelés/anyaghasználat/tartósság kombót értem.
- Miben jobb nála az U2414H, amiért kb 15k-val drágább? A Dell oldalán nem találtam jelentős különbséget a specifikációk között (kb csak a csatlakozók)- Esetleg tudtok ajánlani egy16:10 arányú monitort (23-24"-osat)? A filmnézésen kívül jobban bejön ez az arány
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
-
Isual
veterán
Írta Brekk, hogy a vékonykávás megoldásoknál gyakoribbak a háttérvilágítás anomáliák. Ettől még a P-nél is kifoghatsz egy rosszabbat, de az U-nál azért vannak ilyen problémák. Egy monitoros rendszerhez ha valaki nem szeret bele az U2414 valóban vonzó kinézetébe, akkor csak anyagi okok miatt nyilván P.
[ Szerkesztve ]
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
intuicio
aktív tag
-
Emu
őstag
Köszönöm a válaszokat, kit kereshetek meg itt fórumon aki foglalkozik kalibrálással, és a jelenlegi színprofilomból tudna Nvidiásat csinálni?
-
Simon04
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Samsung SyncMaster 172x monitort használok 1280x1024-es felbontásban.
VGA kártya Gigabyte Radeon X1650 pro.Érdemes lecserélnem a fenti monitort, ha szem előtt akarom tartani a szemkímélést?
Melyik az az optimális monitor méret, ahol irodai munkára nagyobb betűméreteket lehet látni jó felbontás mellett?
-
-
Molylepke
csendes tag
Sziasztok!
3 monitoron szeretnék majd játszani és dolgozni.
Lesz 2db LG 23MP65HQ-P és 1db Lg d2343 (3d) (D2343 az fix)
Elvileg van a d2343mon Dvi csatlakozó, és hdmi is.
Azt mondták, hogy ehhez valami átalakító kell, hogy működni tudjanak együtt.
Ez mind msi gtx 970 sli-hez lesz kötve.
Hogyan lehetne megoldani?Szép napot!
Az ég kék, a magyar anyák főztje a legjobb.
-
intuicio
aktív tag
-
Isual
veterán
válasz intuicio #53513 üzenetére
+@Emu
Oázison van egy cikk, olvassátok már kérlek el mindketten, nincs ilyen hogy vga ra kalibralas. Kalibralas van és pont, sz így készült profilt kutya kötelessége minden gyártónak ugyanúgy kezelnie. "Szükséges saját VGA-ra kalibrálni?"a cikk címe, ajánlom minden ebben a tévhitben megragadt laikusnak olvasasra!
[ Szerkesztve ]
-
Emu
őstag
Köszönöm! Amikor még kalibráltattam a monitort, akkor számított, hogy milyen videokártyám van. Ezért gondoltam, hogy más színprofil kellhet. A cikket elolvasva azonban látom, hogy minden OK!
@intuicio: feleségemnek kalibráltattam fényképszerkesztéshez, én tényleg csak játszom rajta, ahhoz nem kellene...
-
Isual
veterán
Akkor se számított, csak marketingfogás az egész. Technikailag nem megalapozott, sose volt az - digitális kapcsolat esetén.
Ettől még hozzá kell tenni, hogy úgy évente érdemes újrakalibrálni a monitort, mert ha nem fix fényerőértéken használod, hanem állítod a fényerőt a fényviszonyoknak megfelelően (hol fel, hol le), akkor fél-egy év alatt elmászik a fehérpont. A színek még akkor is nagyjából a helyükön lesznek egyébként, de ha precíz akarsz lenni, akkor évente (két évente) újrakalibráltatod. És ez is VGA-tól független, természetesen.
-
Simon04
csendes tag
A Samsung SyncMaster 172X helyett a DELL P1914S jó választás lehet?
Így megmaradna a 1280x1024-es felbontás és a nagyobb képméret miatt pl. programoknál nagyobbak lennének a betűk? Érdemes akkor a 19' monitornál nagyobbat választani, mivel egy 20'-22'-es monitornál már a natív felbontás miatt már kisebbek lesznek a betűk? Jól gondolom?
-
BlackDevil
aktív tag
Hi, az lg 24mp56hq-t vagy -s mennyire ajánlott?
Vagy az 55hq-p
[ Szerkesztve ]
»OΛKΞN« √ ツ Toborzás: https://goo.gl/bO5GhH <--- Star Citizen ---> https://goo.gl/ptspnT ¤ Steam ---> shorturl.at/NSVW1 | Social Club ---> http://goo.gl/nPIu51 | Hackthat: http://goo.gl/kAJnpV
-
flashpointer
őstag
Hi!
Csak részben idevágó kérdés: Most vettem új fullHD VA paneles monitort viszont még mindig a régi vga kábellel használom. Szemmel láthatólag javul a kijelző vagy a színek ha dvi csatlakozóval használom? Ez a két féle van rajta és a videókarin. -
beroch
tag
üdv vmikor februárban szeretnék venni új monitort mert most az asztali gépemben veszek cuccokat de szeretném már kb előre kitalálni hogy melyik legyen az és ebben szeretném a segítségeteket kérni
- ár az kb 50 körül
- felbontás FullHD
- képarány 16:9
- panel IPS
- csatlakozók HDMI és DVI -
vittorio7
őstag
Sziasztok!
Egy ilyen monitort tervezünk venni: LG 25UM65-P 25" IPS LED Monitor 21:9-es képarány
Kérdés elég hozzá egy ilyen NUC? [link]
A Intel® HD graphics 4400 jól kezeli a 21:9 UltraWide Full HD-t?
(* A 21:9-es teljes képernyős megjelenítés, vagy a 2560x1080-as felbontás beállítása problémákba ütközhet tartalomtól, eszköztől, csatlakozótól és grafikus kártyától függően.)
-
Geresics
addikt
válasz betyarr #53526 üzenetére
Szerintem nézd meg az ajánlott monitorok magasságát a gyártói honlapon, mert ezt valószínűleg senki nem teszi meg helyetted...
Ha azok nem férnek be, akkor keress egy nagy webshopban pl. 19"-os IPS-es monitort, és ha találtál, akkor konkrét monitorra kérdezz rá. A monitoros szakemberek itt a fórumban sokat tudnak a panelekről, kijelzőkről, elektronikákról, de kötve hiszem, hogy collstockkal a kezükben szaladgálnak folyton...*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz beroch #53524 üzenetére
[Irónia ON:]
Jövő februárban szeretnék tankolni a kocsimba, aminek 45l-es tankja van, de ne legyen drágábba a benzin mint kb. 400Ft. Melyik kútra menjek?
[Irónia OFF]
Árakban az olyan messze van, hogy addig még az oroszok nekünk ajándékozhatják fél Ukrajnát...
[Irónia REALY OFF]
Jelenlegi piacról lehet javasolni a kívánalmaidnak megfelelően, de addig még tényleg kijöhet pl. egy Dell P2415H, és akkor lemegy majd a P2414H ára 10eFt-ot, de ezt nem tudhatjuk (én legalábbis nem merném kijelenteni)! Jelenleg ezen az áron kb. a P2314H-t kaphatod meg, de a HDMI-t nyugodtan húzd ki a listádról, vagy legalább azt írd, hogy HDMI vagy DP!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
Hmm... jönnek a Dell UHD IPS monitorai: P2415Q és P2715Q
Lehet, hogy aki ilyen felbontású monitort keres, annak megéri várni?*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Kal-El
senior tag
Hello!
D-Sub csatlakozós monitorhoz, milyen hosszabbítót érdemes venni? (a lehető legkisebb méret kéne) Mert nem akarom, hogy romoljon a képminőség, ezért nem merem a legolcsóbbat venni. -
minek?:S
őstag
Üdv.
Haver most egy ilyet akar venni [link]
Ez jó, vagy beszéljem le róla? Engem anno lebeszéltetek az ilyesmiről, vele ugyan ez a helyzet? - Azért valami indoklást írjatok kérlek, mert én nem tudok.
Üdv.:M.
-
Kékes525
félisten
válasz Geresics #53533 üzenetére
Vajon hogy mutatna rajta a Windows, amely köztudomású, hogy rosszul kezeli a DPI-t?
Dell 2408WFP Monitorom van. Windows 7 64bites OP-t 150%-os DPI-vel használom, de sok olyan objektumom van, amelyen a betűk változatlan (nagyon kicsi) méretűek és/vagy elcsúsznak így olvashatatlanok. Ekkora felbontásban vajon milyenek, mekkorák lenének?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
intuicio
aktív tag
Francbaaaaaaaa
Kinéztem egy moncsicsit....
DELL S2715HEgy ilyen kaliberű moncsira miért nem tudnak rádobni egy DisplayPortot?
Amúgy van valamiféle különbség? (nem külalakra gondolok)
HDMI vs. DisplayPort
? -
szimi57
őstag
Sziasztok
Jelenleg DVI-HDMI kábelt használok a monitorhoz. Le kell ezt cserélnem DP-HDMI-re ? A monitor full HD-s.
A MOSOLY egy olyan vezeték nélküli kapcsolat, amely nem igényel külső áramforrást.
-
intuicio
aktív tag
-
KAMELOT
titán
válasz intuicio #53541 üzenetére
Ha tudsz még rádobni akkor inkább ilyet ajánlok neked!
Acer K272HUL 2560x1440 és van rajta DP, HDMI, DVI csatlakozó! +20K megéri a nagyobb felbontásért!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
törölt tag
Sziasztok!
Először megemlíteném, hogy a HDMI csatlakozóktól kissé elhatárolódok, nem saját tapasztalat alapján, de azt vettem észre, hogy a csatlakozó hajlamos kicsúszni a helyéről, el tud mozdulni stb., ezért inkább a DVI-t részesítem előnyben, ami rögzíthető.
30-35k között az alábbi két monitor közül melyiket érdemes választani? Esetleg valami jobb, ebben az árkategóriában?
SAMSUNG S22D300HY
LG 22MP55HQ-P
Ezek közül az LG az ami felé hajlok az IPS panel miatt, viszont hiányolom a DVI csatlakozót, ezért állítanék szembe velük egy olcsóbb BENQ GW2255 monitort.35-40k között pedig egy BENQ GL2450-et állítanék szembe egy LG 24MP55HQ-P-vel.
Itt igazából a BENQ TN panelje ami riaszt, viszont a DVI csatlakozó pozitívum számomra, az LG-nél az IPS panel ami pozitívum, viszont D-sub-on kívül csak HDMI csatlakozó van :\.
Esetleg 40k-ig valami best buy?Az IPS és a TN panel között nagy a szakadék általános felhasználás mellett?
[ Szerkesztve ]
-
-
mnorbi989
csendes tag
válasz #25712384 #53544 üzenetére
Kb 2 hete rendeltem egy LG 22MP55HQ-P-t, nagyon meg vagyunk vele elégedve!
Én csak ajánlani tudom! A HDMI-től meg nem kell félni, az otthoni gépemen kb 3-4 éve használom, és még egyszer se moccant ki! Persze ha sokszor dugdosod, akkor egyértelmű, hogy egy idő után könnyebben ki fog jönni, de hát minek azt folyton szétszedni!?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- A++ kategória! DELL P2418HZm - 24" IPS / 1920x1080 / MATT / pivot / win hello face // GARANCIA +SZLA
- 1ÉV GARANCIA ! Fujitsu 27" iPS QHD, 100% sRGB / FEHÉR ÓRIÁS - hdmi, dvi 2x dPort +SZLA
- MSI Optix G241V Gamer Monitor Új 6hó jótállás+Áfás Számlával!
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- LG 27MR400 Monitor
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest