- Videós, mozgóképes topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rasiel
senior tag
Jobb a Dell, ez kétségtelen. WCG-s monitorokat átlagfelhasználásra (net, szövegszerkesztés, film, játék) nem szoktunk ajánlani, de tény, jó árban van. Természetesen meg van a maga előnye és hátránya is a széles színterű kijelzőknek.
LG anyagminőségben le van maradva a Dell-től (most nem csak konkrétan az IPS277L-re gondoltam) meg különféle extrákban is, ezért szoktuk jobban a Dell-eket ajánlani.[ Szerkesztve ]
-
theartofdota
tag
Eizo 24" SX2461W
mi erről a véleményetek? megér használtan 34 k-t?
-
yodamastah
őstag
válasz theartofdota #44804 üzenetére
Ha minden rendben van vele akkor mindenképp megéri. Én is néztem ezt a példányt, de sajna elég messzire el kellene menni megnézni.
[ Szerkesztve ]
-
werszomjas
addikt
Megérkezett a P2314H.
Szerintetek DVI kábellel (jó minőségű, merev kábel) vagy a monitorhoz adott gyári DP kábellel érdemesebb használni?
üdv
-
Prober
csendes tag
Hali,
Mit ajánlatok játékhoz egy 6850hez? 120hz igazán érdekel de nem tudom árban hol vannak. A használtpiactól sem tartózkodom. A jó minőségű kategória alja az ami felé hajlanék. Köszönöm előre is a válaszokat.:-)
Üdv, Prober
-
Toncos
tag
Sziasztok!
Notebook mellé keresek fullHD monitort, ebben kérném segítségetek. Alapvetően CAD-jellegű és irodai munkára, netezésre és filmezésre lenne használva. A "prémium" panelek alját céloztam meg, méretben elég a 22", így a keretet ~40k-ban határoztam meg. Mivel mattot szeretnék, kézenfekvő az LG 22EA63V-P, de azért az S2240L-t is igyekszem élőben megnézni. Az alábbiakat azonban nem tudtam egyértelműen eldönteni:
- Az LG 22EA53VQ-P jelenthet alternatívát? Képében mennyivel másabb? A 63-as vékony(nak tűnő) kávája akár még zavaró is lehet szerintem, ezzel még pár ezrest meg is spórolnék.
- a BenQ GW2320 és GW2265HM fényes felületűek? Összemérhetőek az LG-vel ilyen felhasználásban? Mondjuk ezek a fényes káva és az egyetlen digitális bemenet miatt kevésbé tetszenek, de ezekkel még pár Mátyás maradna zsebben...
- Létezik más alternatíva?
Mivel szerintem túl nagy hibája nincs a 63-as LG-nek (áráért) és a pénzt is rászánom, elég, ha az előzőekre egyszavas választ adtok, és akkor eldöntött.Előre is köszi!
-
Rasiel
senior tag
válasz werszomjas #44806 üzenetére
Ennél a típusnál teljesen mindegy melyiket használod a kettő kábel közül. Tapasztalatok a P2314H-val kapcsolatban?
(#44807) Prober: Milyen méretben gondolkodsz és mennyit szánnál rá maximum?
-
Rasiel
senior tag
válasz Toncos #44808 üzenetére
Az EA53-as széria nem ajánlott a valamivel gyengébb anyaghasználata miatt, valamit több visszajelzés alapján eléggé instabil, inog, stb. Az EA63-as már jobbra sikeredett, így itt is szoktuk ajánlani 50K alatti árszegmensben.
Úgy gondolom a legkomolyabb 22"-es monitor ebben az árfekvésben a Dell P2214H, igaz ezért egy kicsit többet kell már leszurkolni, ~47K-t.
Ha valamennyit meg akarsz spórolni, akkor az LG 22EA63V-P is jó választás, bár ez PWM-es. Ha ez probléma, akkor a fentebb említett Dell megéri a felárat emiatt is.[ Szerkesztve ]
-
Rasiel
senior tag
válasz Prober #44810 üzenetére
Ami a komolyabb játékosok körében eléggé elterjedt az a Benq XL széria, 80k-tól kezdődik: 120, 144 Hz, TN panel, 1 ms válaszidő, és elvileg alacsony bemeneti késés. Én személy szerint nem szoktam őket ajánlani, mert játékokhoz nem létszükséglet a 120, 144 Hz-es képfrissítési freki, emellett még TN panellal vannak szerelve, aminek megvannak az eléggé szembetűnő korlátai.
Egy jó állapotban lévő, viszonylag keveset futott U2311H-val nagyon jól járnál. Emlékeim szerint most Hardveraprón van is eladó.
Ha csak új, akkor az LG 22EA63V teljesen jó játékra alacsony input lagja révén (MonitorGuru szerint átlagosan ~8 ms). Abban az esetben, ha a tükröződő felület nem zavar, akkor a Dell S2240L is jó lehet számodra. Amit még jó ha tudsz, ezeknél a típusoknál a magasságot nem lehet állítani.(#44812) Toncos: Van, akit zavar, LED-es háttérvilágításnál észrevehetőbb. Nekem eddig nem volt gondom vele akár LED-es, akár CCFL-es monitor előtt ültem jó darabig.
(#44813) werszomjas: Input lag A mérés módjáról is van benne szó.
[ Szerkesztve ]
-
werszomjas
addikt
válasz Rasiel #44814 üzenetére
Na megnéztem, sajnos hagyományos CRT monitorom nincs, a régivel vetettem össze, Benq G2420HDB, viszont annak sem tudom az input lagját
Egyforma sebességűek, sőt a Dell néha, 1-2 fotón még egy hajszállal lassabb is.
Dell P szériánál hol tudom megnézni, hogy az overdrive be van e kapcsolva? Menüben nem találok ilyet. Szervizmenü hogy hozható elő?
üdv
-
p87
senior tag
Most megint elővettem a monitorvásárlás témát.
Múltkor Dell P2414H-nál maradtam, de azóta nem sok jót olvastam a feketéjéről.
Ez az egy amitől nagyon félek, szerintem a mostani Tn paneles monitorom feketéje is sokkal jobb mint amit képek alapján látok a P2414-ről.
Sajnos élőben nincs lehetőségem megtekinteni hacsak valaki nem tud egy helyet Miskolcon.Esetleg lenne valami más IPS aminek bizonyítottan jó a feketéje és nincs mellényúlás és PWM mentes is.
Vagy jobb lenne VA paneles monitor ha fontos a fekete, ezekből van valamilyen jó ami jó lenne játékra is? -
South Velen
addikt
Játékra valamivel lassabb lesz a VA panel, mint az IPS, de a mai legtöbb VA paneles monitor már tökéletesen alkalmas játékra. Nekem S-PVA paneles TV-m van, és AMVA paneles monitorom és mindkettő nagyon jó játékra is. Persze ha hiperérzékeny vagy az utánhúzásra akkor maradj az IPS-nél.
Benq GW2460HM ha ilyen a termékkódja: 9H.L9GLB.DBE vagy 9H.L7CLA.DBU
Ezek PWM mentesek. AMVA panel. -
Bjørgersson
félisten
Belinea márka mennyire ajánlott / nem ajánlott?
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
fenergie84
addikt
válasz Bjørgersson #44818 üzenetére
Én hanyagolnám, nekem volt CRT, TFT is, nem egy nagy szám...
-
Bjørgersson
félisten
válasz fenergie84 #44819 üzenetére
Megbízhatóságra gondolok inkább elsősorban, tudom, hogy TN panel, úgyhogy nincsenek nagy elvárásaim. Csak ne adja meg magát. Mutattam cimborámnak a Dellt, viszont nem lesz rá pénze, úgyhogy marad valami 1440x900 TN használtan.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
fenergie84
addikt
válasz Bjørgersson #44821 üzenetére
Ja, a CRT 8 évig húzta egyetlen meghibásodás nélkül
A TFT viszont (igaz használtan vettem) már hibásodott meg...példány függő egyébként. -
Bjørgersson
félisten
válasz fenergie84 #44822 üzenetére
Hmm, nem tudom mi legyen. Ezt az egy értékelhetőt találtam Debrecenben, a többi mind 1280x1024 vagy árban nem megfelelő.
-
fenergie84
addikt
válasz Bjørgersson #44823 üzenetére
Mekkora egyébként a keret?
-
Rasiel
senior tag
válasz Bjørgersson #44821 üzenetére
Szerintem várjon még, és később, ha lesz rá lehetősége tegyen hozzá még pár ezrest, aztán tud venni egy komolyabbat, mint pl. a 2209WA-t, ha addigra el nem fogy persze. A felbontás meg valamivel nagyobb méret miatt nem érdemes váltania.
[ Szerkesztve ]
-
trufa12
addikt
ezt nézzétek 4k video .
olyan minőség van, tényleg jó ez a dell monitor .amit ajánlottatok .Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
kalozhun100
őstag
Melyiknek szebb a feketéje? A Dell P2414h-nak vagy a Dell U2414h-nak?
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Rasiel
senior tag
válasz kalozhun100 #44828 üzenetére
Szerintem kb. egyre mennek. A P szériával kapcsolatban lehetett a topikban negatív kritikákat olvasni erről, elsődlegesen a P2314H-ról.
[ Szerkesztve ]
-
pigsty
aktív tag
válasz Rasiel #44782 üzenetére
#44782 Rasiel: Elég tág intervallumot adtál meg, ami a rászánt keretet illeti.
No igen, amikor újoncként a témában, military boltban érdeklődtem terepbakancsokról, szerényen mondtam, 20k-t szánnék rá, eladók mosolyogtak elnézően, pont ott kezdődik az árazás igazán. első blikkre pl ipon a monitorra olyan 30-40 ezreseket dobott ki, részben abból kalibráltam árat magamnak.
De 40-60ezer-nél mozognék, annál többet, hát, most nem tudnék kiadni. A fölött mán egy jóféle lapos topot kapni.
Köszönöm az ajánlatod, meglesem. Általában jók a kritikák róla
Mennyire könnyű, veszélytelen ezeket tisztítani? Van valami screen cleaner spriccelőm, hozzá kendő... nyilván nem ujjaznám naponta a kijelzőt, gránátalmát se fél méterre szeletelnék előtte, de mehet rá kosz így-úgy.
Kábelük ezeknek milyen hosszú? Mert néha az ágyamhoz közelebb raknám, kb 2, esetleg 3 méterrel a PCtől. bár max hosszabbítást rákötök.Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.
-
Rasiel
senior tag
válasz pigsty #44831 üzenetére
E5-öt használok tisztításra, kapható hozzá kendő is, teljesen jól eltávolítja a szennyeződéseket. Kb. félévente szoktam letisztítani. Igaz vigyázok, nem szoktam fogdosni a kijelzőt, így nem is koszolódik annyira. [link]
Tudtommal 2m-es. P2414H-hoz TFTCentral szerint a Power, USB mellé DisplayPort és D-SUB kábel jár.
-
tarti19
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék úgy maximum 60K-ig vásárolni 1 monitort. Alapvető igényem a minimum 24" s az 1080P.
Jelenleg egy Samsung 2493hm-as szolgál engem, immáron 5 éve
Általános felhasználásra szeretném használni az új jövevényt, illetve még néhány játékra, de nincsenek hc igények ezzel kapcsolatosan. Esetleg kellő garanciával lehet használt s 27"-os is, feltéve, hogy belefér a keretbe.
Köszi a válaszokat előre is.PSN id: Huntarti, http://www.twitch.tv/tarti19
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Kb fél évvel a garancia lejárta után az U2311H-m megadta magát, és függetlenül attól, hogy gazdaságosan javítható-e avagy sem, egyre jobban érik bennem a cseréje...
A sok olvasgatás után egy U2414H-t néztem ki magamnak, de szívesen meghallgatnám a Ti véleményeteket is, hátha van jobb ötletetek. Alábbi szempontok lennének fontosak,
- 1080p, 24" vagy 27"
- Max 100000.-Ft
- Főleg játszom, tehát fontos lenne a minél alacsonyabb input lag.
- A PWM-re érzékeny a szememNem ragaszkodom a DELL-hez, más márkára is nyitott vagyok.
Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
Zola007
veterán
Üdv!
műszakilag HDMI-DVI kábel és DVI-DVI között lehet minőségbeli különbség csak azért mert az egyik 2 féle csatival szerelt? (tisztán elvi alapon, eltekintve attól hogy olcsó/drága)Mindenhol olcsóbbbak a HDMI - DVI kábelek, ez ejtett gondolkodóba, hogy vajon miért?
azért kérdem, mert monitoromon DVI van, laptopom HDMI, asztalin HDMI+DVI is
Ezért anno HDMI- DVI kábelt vettem, korrekt kidolgozásúnak tűnt, 2000 körül volt, azonban piros-kék csíkozás miatt most fogom kukázni.
A kérdés, hogy nyugodtan vegyek megint HDMI -DVI kábelt vagy esetleg jobb minőségűek a kialakítás miatt a DVI-DVI felépítésűek? (laptophoz meg van egyébként is egy HDMI-DVI adapterem)
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Bjørgersson
félisten
válasz Zola007 #44838 üzenetére
Elvileg semmi különbségnek nem kellene lenni köztük, elvégre ugyanaz a digitális jel megy rajtuk, csak a DVI-n nincs hang, míg a HDMI-n van ugye.
-
Zola007
veterán
válasz Bjørgersson #44839 üzenetére
Én is így gondolnám, csak első ilyen "vegyes" kábelem volt és ráadásul ezek mindenhol olcsóbban is ~500-al, ezért gondolkodtam el hogy esetleg az egyik csatiból másikba átfordítás miatt lehet rosszabb eleve a kivitelet
mindegy, veszek még egyet, mert hátul félig zárt az asztal és a hdmi-t is alig bírom kihúzni, nem hogy még csavarozzam is a dugót, ha ki kell venni a gépházat valamiért.MÁS:
átlag júzernak, aki
- kímélné a szemét
- fontos a jó színhűség
- jó fekete
- magasságállítási lehetőség
- 3 év gari
tehát nekem, kb mindegy hogy a p2414h vagy u2414h közül melyiket veszem?
Jól érzem, hogy úgy sem nagyon fogok közte nagy difit észrevenni, a fizetendő számlán kívül?Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Hexaa
aktív tag
válasz Zola007 #44843 üzenetére
tehát nekem, kb mindegy hogy a p2414h vagy u2414h közül melyiket veszem?
Jól érzem, hogy úgy sem nagyon fogok közte nagy difit észrevenni, a fizetendő számlán kívül?
Leszámítva, hogy ultra vékony és rejtett kávás az u2414h (kb. fél cm a káva). Bár valakinek pont a túldizjájnolt forma nem szimpi.[ Szerkesztve ]
http://www.monitorguru.hu/
-
Zola007
veterán
13 ezret nekem nem biztos hogy megér a vékony káva, a másik is pont jó
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
vhw
addikt
30-35ezres kategóriában van jelenleg a Benq GW2265HM kívül más ajánlott ~22"-os monitor újonnan?
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
kalozhun100
őstag
Na megrendeltem a monitormat, egy Dell U2414H-t az oaziscomputer.hu-ról.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz kalozhun100 #44847 üzenetére
Meggyőzött a design?
-
Ka Bala
csendes tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget.
Új monitor vásárlásán töröm a fejem.
Valami nagyobbacska darabon 26-28" /1920x1080 vagy 1920x1200/
olyan 100.000Ft körüli összeget szánnék rá plusz-minusz 20%.
Javarészt munkára kéne, néha egy kis játék, meg film.Kérdés a következő, ti melyik típust, vagy melyik típusokat ajánlanátok ebben a kategóriában?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- Dell Alienware AW2725DF GAMING Monitor! OLED / 360Hz / 0.03ms / 2560x1440
- Philips Evnia 27M1N FHD 1ms 165Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- ITEK Gamer Monitor 29" Vadiúj 6hó jótállás+ Áfás Számla!
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest