- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabor343
tag
válasz xtx910 #138858 üzenetére
Írok majd róla véleményt ha megjött és leteszteltem.
Amúgy a tesztben azt mondták hogy olyan 150hz alatt már jó a refresh compliance, szóval PC-n 144hz-el is lehet nyomni.
Én mondjuk nem játszok competitive játékokat, így 120 vagy 144 hz nekem elég.
A panel lottőzást meg már nagyon sok TV és monitorral játszák a gyártók, majd meglátjuk én milyet kapok, bár szerintem max akkor fogom észrevenni ha nagyon nagy a különbség.Amúgy most újra raktáron van alzában a Dell G2724D ha valaki még szeretné!
-
aginor
veterán
Nekem ma jött meg a Giga FO27Q3 OLED. Eddig csak itt bent melóhelyen volt egy gyors teszt, hogy működik-e (jeletem, igen), de az már most látszik, hogy a színei nagyon szépek. Majd idővel, ahogy belakom, esetleg visszajövök irkálni róla vmit.
Azért vagyunk a világon,hogy valahol vegyünk egy ATI Radeon-t :))) by: LADA VFTS http://www.flickr.com/photos/40852488@N03/
-
bobalazs
nagyúr
24 col IPS, VA mindegy, High Refresh, sík, budget árkategóriában, HDMI és DP, HDR és többi extra nem fontos, melyik monitor most a best buy?
-
Sinu
senior tag
Sziasztok!
Új PC-hez keresek monitort.
1, Mekkora összeget szánnál a monitorra?
150.000 HUF
2, Mekkora átmérőre ,felbontásra, Hz-re van szükséged?
27" | 2560*1440 | 144Hz
3, Melyik panelt részesíted előnybe? (IPS, VA, TN, OLED)
IPS vagy VA
4, Sík vagy ívelt kialakításban keresed új monitorodat?
Sík
5, Milyen területen lesz használva a monitor?
Játék, Single és Multi egyaránt.
6, Milyen videókártyával rendelkezel? Milyen SYNC-re van szükséged?
Nincs még meg, a terv egy 4070 Super
7, Milyen csatlakozási lehetőséged van, milyenre van szükséged az új monitornál?
HDMI vagy DP
8, Fontos számodra a HDR funkció ?
Nem
9. Hagyományos vagy érintőképernyős megoldást keresel?
Hagyományos
10, Ergonómiai kialakításában milyen legyen? Pivot ,Dönthető, forgatható, magasságában állítható?
Dönthető és forgatható.Köszönöm szépen, ha tudtok segíteni
No Future
-
Gabor343
tag
A figyelmedbe ajánlom a Dell G2724D-t, bár ha mindenképp elmennél a 150 ezres keretig akkor lehet kijön egy jobb fajta is. De a linkelt Dell teljesít minden feltételt amit írtál 87 ezerért. Alza BF akció
-
veterán
Szia,
-mindkettő 2560x1440 felbontású,
-mindkettő 300 nit fényerejű
-mindkettő max 180 Hz frissítésű
-kontraszt: LG 3000:1 - AOC 3500:1
-sRGB színlefedés: LG 99% - AOC 124%
-HDMi 2.0: LG 1 db - AOC 2 db
-DisplayPort 1,4: mindkettő 1 dbígy a nyers számok alapján nálam az AOC nyerne.
[ Szerkesztve ]
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
-
-
4264adam
veterán
válasz Roland861010 #138911 üzenetére
Olvasd el az összefoglalót.
IPS-től nem kell várni magas kontrasztot, de az 1400-as érték nagyon jó. Ha már 1100-at tud akkor az IPS rendben van, 1400-al meg...
Local Dimming: Edge bevilágitással akar Local Dimmigelni, ez így nem is local dimming csak rá van írva hogy tudja.
SDR baromi magas
HDR-t ne várj.Gray homogenitás egész magas
Black érték IPS átlagosElég jó IPS 90k-ra akciózva.
Ez így pöpec ajánlat.
[ Szerkesztve ]
-
Gabor343
tag
válasz Lokids #138910 üzenetére
Hát 150-200k környékén már biztos van jobb 1440p monitor, de nem hiszem hogy annyival hogy megérjen dupla árat, ott én már csak 4K monitorokat néznék.
Ahogy láttam általában a monitorokhoz adnak Display Port kábelt, de HDMI-t nem.
A Dell G2724D-hez DP -- DP kábel és DP --- USB C kábel jár a leírása alapján, az utóbbi gondolom mobil eszközök vagy mini PC-k rákötésére szolgál. -
WayneGace
őstag
16:10-es monitorok már nem nagyon vannak? 27 colban nem igazán találok.
BestSecret invitációt privátban adok.
-
somé
őstag
Két belépős 27" monitor közül melyiket ajánljátok? Igazából az IPS vs VA panel a kérdés.
Játékkal nem sűrűn játszok, 7 éve TN paneles monitorom van (Samsung S24D330).
MSI G2712F (Ultra Rapid IPS) vagy Samsung Odyssey G3 G30D (VA)?Tech-No-Logical World.
-
4264adam
veterán
válasz Roland861010 #138922 üzenetére
Nem lesz semmi baja
-
veterán
A magasságállítással nem kerül messzebbre. A saját lábaik marha nagyok (hátrafelé is) és amiatt nem megy hátra eléggé. Normál asztalra saját lábon nem lesz jó.
(szerintem)
(de nem vagyunk egyformák)
Csináld jól, nem kell magyarázkodnod senkinek. A méhecske sem áll le a léggyel vitázni, hogy miért jobb a méz mint a szar.
-
Celithrandi
addikt
válasz Roland861010 #138922 üzenetére
ezzel a miklósi üzlettel jól megszívtam legutóbb, azt hittem miklóson van és átugrok 10 perc alatt, de kiderült hogy kint van a gyártelepen már majdnem a bauhasnál és lett vagy 25perc az út. boxban jó helyen van csak bekapcsolás előtt legyen vagy 5 órát melegben
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Roland861010
addikt
válasz Celithrandi #138931 üzenetére
Nekem ez pályán amikor az MSI-t vittem vissza 12 perc volt Érd-ről.
Most munkából megyek de max 5percel több mert Battán melózok.Na pont ez miatt jó is az üzlet.
Ott elvileg nem 5 fok van a kocsiban meleg lesz és amíg beviszem a házba 1 perc.
Aztán még az asszonyert is el kell menni így biztos lesz ideje azt a pár percet is kihevernie.
De le akarom tesztelni még holnap este.Főleg hogy azért ez már egy kategóriával komolyabbnak kell lennie..mint az LG ami most van.
Ha meg teli árat nézek majdnem 3*-a.[ Szerkesztve ]
-
somé
őstag
válasz sztivo #138925 üzenetére
Hát igen, van, hogy az egyik előnyösebb, van, hogy a másik. Talán a VA az arany középút, ha már választani kell. Gondolom egetrengető különbségekre nem kelle számítani, specifikációk nagyjából azonosak, általános felhasználásnál nem fogok különbséget látni, azt hiszem feldobok egy érmét.
Tech-No-Logical World.
-
veterán
-
Celithrandi
addikt
válasz Piftuka #138936 üzenetére
nekem nem egyértelmű ott a kérdés. én azt venném ami az aláírásomban van, főleg hogy kevesebb mint a felére lement az ára.
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
lcee79
őstag
Gondoltam ránézek én is erre a Dell 27 Gaming Monitor - G2724D monitorra.
Aztán azt látom, hogy tök jó értékeléseket kap mindenkitől, meg ár-érték bajnok, stb
és még mindig van is alzában.
De az amerikai 200 dolláros (76.000 átszámolva) árhoz képest még így is drága
Többi bolt miért adja akkor 120-150 ezer ft-ért? Az már dupla ár.https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
Celithrandi
addikt
válasz lcee79 #138939 üzenetére
200usd+adó, az idióta amcsik szeretik nem kiírni az adót se webshopba se az éttermekbe vagy akárhol. Még a hamburger is adómantesen van kiírva mekiben.
-
Gabor343
tag
Az amerikai árba nincs beleszámolva az áfa (5-10%) és hát ott alapból is olcsóbbak a PC-s dolgok, EUba drágábban jönnek az ilyenek, Magyarországra meg főleg a világvezető áfánknak köszönhetően.
A világpiac még mindig régiókra van osztva régionális árazással és egyhamar nem is lesz hasonló árazás mindenhol a különböző vám és adó terhek miatt.
Szóval sok értelme nincs az amerikai árhoz hasonlítani, max irigykedhetünk rájuk hogy ott minden monitor sokkal olcsóbb
Dell G2724D alap ára német amazonon 288 Euro és most ott is akciós árban van 245 Euróért, az is ám a magyar árakhoz áll közelebb mint az amerikaihoz. -
lcee79
őstag
válasz Celithrandi #138940 üzenetére
Hát az lehet, de ha jól tudom náluk kb 10% nem pedig 27 mint nálunk
De még akkor is olcsóbb
Szerintem én is benevezek egy ilyenre, végül is a 14 éves ips monitoromat biztosan nem múlja alul.https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
Celithrandi
addikt
válasz lcee79 #138942 üzenetére
államonként változik + itt még vám is van meg hasonlók, annyi a vége amennyi, ha látnád mennyibe kerül kint egy belvárosi lakás lehet kiesne a szemed
-
$R64
tag
Full ugyanezeket vegig nezegettem, vegig matekoltam. 87kert best price. Vagy 3 napja termekfigyelon voltam, de ma reggel 8kor lattam, hogy van belole. Azonnal rendeltem egyet, hetfore meg is jon (es meg mindig van... - ez remeny arra, hogy nem visszakuldottek vagy hibasakat fogunk kapni)
-
lcee79
őstag
válasz Celithrandi #138943 üzenetére
Szerencsére most nem akarok oda költözni
Örülök, hogy nem ott kell vennem egy extrém túlárazott lakást...
Itt meg még vettem, akkor mikor még csak kicsit voltak túlárazottak.
Mondjuk arról nem is beszélve, hogy ha visszamegyünk 15-20 évet vagy konkrétan 2006.-ban itt Kaposváron 6 millióért lehetett venni egy 50 nm-es panelt.
Most ugyanez 35-40, de nem tudom mire fel, mert ugyanaz a lakás jobb nem lett az tutihttps://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
Celithrandi
addikt
válasz lcee79 #138946 üzenetére
nézd meg mennyivel keresel többet mint 2006 ban és ott a válasz egy jelentős része. 10 éve amiket itt nézegettem 40-50 millás házakat de nem futotta rá most 150 körül mennek így ismét nem futja rá
-
Roland861010
addikt
válasz lcee79 #138946 üzenetére
Ez a bérezés nem biztos hogy valós.
Anno 1990-2010-ig(2007-tol dolgoztam én is ott) Hódmezővásárhely környékén bizonyos munkahelyeken olyan pénzeket keresték az emberek akik akkoriban kb.olyan megélhetést biztosítottak mint ha most 1m-t keresnél.
Viszont ma ugyan annyit keresnek sőt!
Családon belül is van olyan aki 140ezret kapott 8 órás bejelentett munkával amíg nem lett nyugdíjas egy elismert magyar porcelánokat gyártó cégnél.Az árak pedig mint itt Pest környékén az egekbe szöktek.
Ott anno egy 150 m2 családi ház 3-4M volt most a csók meg ilyen fas..ok miatt 15M...
Viszont a szomszédos Városba Békés megyében 7-8M még mindig egy panel csak munka nincs. Max kijárnak Romániába.Ennyit a bérekről.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztivo
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Az elmúlt két hétben eluralkodott a káosz a topik körül, ami már nem csak nekem tűnt fel.
Részben a Black Friday okozta őrület miatt, részben pedig (régi) új emberek elkezdték szét-spammelni a topikot a különböző akciókkal, megjegyzésekkel, YouTube videókkal, aminek köszönhetően gyakran előfordult, hogy egyesek válasz nélkül maradtak, mert annyi hozzászólás keletkezett, hogy már egyszerűen átsiklottunk felette.
Ezzel még nem is lenne gond, mert pl. az iPhone topik is tele van megjelenéskor a rendeléses kommentekkel, tehát számítottam erre.
A nagyobb gondom az, hogy nem győzöm OFF!-ba rakni ezeket a hozzászólásokat, és továbbá ennek köszönhetően elsiklunk mások kérdése felett.
Szerencsére ilyenkor jó esetben megkeresnek privát üzenetben, de ezzel mások nem lesznek előrébb, mert a keresés során nem fog találkozni az adott kérdéssel, típussal stb.Arra kérnék mindenkit, hogy mivel a "Milyen monitort vegyek?" c. topikban vagyunk, így ami témába illik, tehát tanácsot kérünk, igény alapján, illetve új monitor vásárlással kapcsolatos egyéb hozzáfűznivalónk van, (ilyenek, hogy inkább a nagyobb felbontást válaszd, vagy ne ezt a márkát és a többi), és a kapott válasszal kapcsolatos, az mind maradjon ON!.
Rendeléssel, tartó karral, kábelekkel, tesztekkel, akciókkal, egyebekkel minden mást kérnék OFF!-ba tenni!Mindenki döntse el, hogy amit ír, az témába vág-e vagy sem, és ennek megfelelően a kis négyzetet tessék kipipálni elküldés előtt:
Köszönöm a többiek nevében is!
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest