- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz elfelejtette #29698 üzenetére
Nekem is kb. 20-22 ezer a fogyasztás. Összesen dec.5-től ápr.5-ig. 60 m3 sacc per kb. (szigeteletlen 60-as vályogfal)
21-22 fok, plusz a rásegítés a többi helyiség fűtésére...
-
elfelejtette
veterán
Nálunk október óta 6 hónap alatt kb. 2500kWh fogyasztás 100 légköbméterre szigeteletlen falakkal, és talán az idén már lecserélésre kerülő rossz nyílászárókkal. 3,5kW-os C&H.
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Met
nagyúr
Klíma tisztításra keresek céget (a Pannon és Buda klímán kívül) Bp. 13. kerület.
Kültéri, beltéri (mókuskerék is, tisztítás és valószínűleg zsírozni is kell)."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
törölt tag
Közeleg április 15, h tarifa esetén határnap.
elmű-émász területen van külön diktálási időpont ? vagy csak a hónap első és hetedik napja közötti ?
-
Chaser
legenda
válasz #73959936 #29707 üzenetére
nálam talán 16-20 közt lehetett leadni az állást, de ápr 15 előtt a "h" tarifánál úgy rémlik külön kellett leadni a télit, ha telefonos alkalmazással csinálod, úgyis jelezni fogja
Csápájev
feltüntetik az adatlapon, a daikin az biztos nem tudja, árából ítélve ez a midea semszerk:
mondtam tegnap, h ez "luxus"[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Kekmen
senior tag
válasz Csápájev #29708 üzenetére
Akármelyik, csak van amit manuálisan állítasz, van amit automatán tudsz. Egyébként amikor én voltam klímavásárlás előtt, hasonló szempontokat is figyelembe vettem. Ma már tudom, hogy teljesen felesleges. Ha jól van méretezve a gép és jó a telepítés, kb. be- és kikapcsolod majd egy pár hét után. Nyáron beállítottam egy fix 25 fokot, egy szöget amerre ha fújja a hideget nem zavar és szeptemberig hozzá se nyúltam. Láttam az alaprajzot a te esetedben. Én személy szerint az ágy fölé tenném az ajtóval szemben, így könnyebben átmegy a másik szobába is, de mivel ez nem ventilátor, csak minimálisan lesz jobb. Az ágyra nem csapódik le a hideg, ugyanis hűtésnél vízszintesen van a terelőlapát (legalábbis így érdemes használni).
Az általad megjelölt hely is jó lehet, sok különbség nincs, az a szoba biztosan hűvös lesz és átvándorol a másikba is idővel. 2-3 fok különbség azonban szinte biztosan lesz.
Én Mitsubishit vennék a helyedben, nekem az van. Csendes (bel és kültéri egyaránt), megbízható típus."Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
ZnVjaw0K
tag
Erre én is kíváncsi lennék, mert kb másfél hónapja érdeklődtem az éves (garanciális) tisztításról és azóta síri csend. Nem nevezem meg a céget.
Zsírozni nekem is kéne, bár értetlenül állok ez előtt, hogy egy 1 éves japán gépet már zsírozni kell...
Miért nem lehet élettartamra zsírzott csapágyakat használni?! -
Chaser
legenda
-
Kekmen
senior tag
válasz Csápájev #29720 üzenetére
Biztosan van olyan akinek ez tényleg hasznos, én elszöszmötölöm azt a 10-15 percet hazaérkezés után, ameddig hűl. Egyébként nem muszáj csak gyári wifi modulokban gondolkodni, létezik ilyen ketyere is, amivel szintén be tudod kapcsolni bárhonnan. Nyilván a gyári modullal, alkalmazással több mindent meg lehet csinálni, de az nem is ennyibe kerül. Én azt mondom, hogy csak a wifi miatt ne vegyél Mideát. Lehet kényelmesebb, de a csendesség, megbízhatóság hosszabb távon fontosabb szempont lesz. Persze rábeszélni sem akarlak egyikre sem, ez csak a szubjektív véleményem.
Chaser:
Nem véletlen pedig, hogy az automata mód is úgy áll be hűtésnél. Függőlegesen hajlamos csepegni, swingben pedig a változó huzathatás engem zavar.[ Szerkesztve ]
"Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
Chaser
legenda
válasz Csápájev #29723 üzenetére
kívánságműsor tibi bácsinál volt ( :
legtöbb klímánál a wifi opciós, előkészítés van neki, ahhoz külön meg kell venni a modult ha akarod, vannak greek amik gyárilag wifisek, én mikor venni akartam, pár vélemény meg is győzött hogy hagggggggyuk' kategória, gyakorlatban többször nem működik mint működik, a ráhazudott hang érték sem igaz, 30e-rel volt olcsóbb mint akkor a daikin külön wifi modullal - telepítéskor hozzák és beszrelik, neked külön nem kell vele foglalkozni -
az ftfx-hez 10e ft a modul, a mitsuhoz 30szerk:
Kekmen
automata módot nem használom, kipróbáltam, hűt/fűt random kb, nem sok értelmét látom
ha víz csapódik le a lapátra, akkor is fog ha közel vízszintesen áll és akkor is csöpögnie kell kizárásos alapon, de hűtéssel még nagyobb tapasztalatom nincs, swinget én sem szeretem[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
válasz elfelejtette #29698 üzenetére
Nálam 09.30-tól ment idén a fűtés, akkortól a mai napig: 13.7 kWh normál, és 903.8 kWh kedvezményes fogyasztás volt a H tarifás órán. 42nm, földszint, műanyag ablakok, pince felől szigetelve, meg a szoba fala is szigetelve, a többi rész szigeteletlen. 20 fokra állítva végig , semmi kapcsolgatás, állítgatás. (Egy-egy napra felnyomva 22-23-ra ha fázós jött látogatóba, illetve kétszer lekapcsoltam amikor kitakarítottam a szűrőket).
A klíma: Fujitsu 09 LTCA.
Még pár napot menni fog, de az 10-20 kWh-nál biztosan nem lesz több. Így a teljes télre a fűtés költség 22.000 Ft alatt lesz. -
Kekmen
senior tag
válasz Chaser #29725 üzenetére
Automata mód értsd: Hűtés üzemmódban automata szabályozás. Ő állítja be magának a lapátot és a fokozatot.
A vízszintes befújás pedig az optimális levegőátkeverés miatt fontos, a kézikönyvek is ezt írják."Orlando day dawning, One more Sunday morning, If this is heaven, I'm not afraid of hell."
-
Chaser
legenda
nálam azért több volt, de még a végén is 24 volt a minimum, előtte 26-29 + a 160-as fűtőszál ami kb -3-tól bekapcsolva ment mindig, ha 2,6-os magasságod van az enyém is annak felel meg méretben, mármint kb 40-42nm, szintén pince, egy részen hőszigetelve, szoba/konyha egyik oldala is hőszigetelve szomszédos lakástól, 5-10e ft-ot számoltam havonta, de kuuuuva' meleg is volt benn - anyagok száradása miatt kellett, meg a sok szellőztetés és ki/be járkálás miatt -
szerk:
Kekmen
jah ok, férfiasan bevallom, a kézikönyvet úgy ahogy volt tettem a szelektívbe, mostanival is ez lesz, kitapasztalom én hogy a legjobb[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
válasz Chaser #29728 üzenetére
Igen, írtad, hogy azért nálad szauna volt kb Az azért sokat számít fogyasztásban.
2.7 a magasság, szóval kb ugyan az. Illetve nálam nincs fűtőszál benne.
Ez volt nálam a 4. tele a klímának, szépen tette a dolgát most is az LTCA
A fogyasztást a korábbi évekkel nehéz összevetni, mert az évek során lett meg lépésekben ez a szigetelés, a hőfok is idén 20 volt és nem 21, mint korábban, meg a tél is enyhébb volt most. -
sumsang
aktív tag
válasz Csápájev #29720 üzenetére
megnézheted ezt az LG klímát is. Kicsit drágább ugyan, de ez is jó minőségű, nagyon csendes a beltérije, alapból tud 4 irányú automata légáramot és wifi-s , valamint a fogyasztása és a szűrőrendszere is jó.
(#29731) Csápájev
Hát ja, modul is kell, amelyikbe nincs alapból beépítve. Márkafüggő kb. 12e.-től kezdődik , de van olyan, amelyért 50e-t is elkérnek..[ Szerkesztve ]
-
golfvariant
aktív tag
Klímát keresnék az új lakásomba. Nem kell az óriási teljesítmény 3,5kW elég lenne, észak-nyugati fekvésű lakás.
Amit szeretnék:
1) Halk és problémamentes működés.
2) Komolyabb fagyban se menjen szabadságra a fűtés. Fűtőszál csak a kültéri kondenzvíz elvezetőjéhez kell, vagy a beltéri és kültéri között is? Falba épített vezeték miatt utóbbi nehezen lenne kivitelezhető.
3) Jó hatékonyság
4) Nem hátrány ha távolról is tudnám működtetni.Melyik márkában lenne érdemes nézelődni?
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz golfvariant #29733 üzenetére
egy egységgel érdemileg nappaliban a nappalit tudod hűteni/fűteni, valószínűleg 2,5kw is elég oda
olvass vissza, elmúlt napokban sok ajánlás volt konkrét típusokra, cégekre
fűtőszál mehet a falba is, a kondenzvíz csövébe, nálam is úgy volt, egy fűtőszál elég, ha nem túl hosszú a csövezés a kültéritől a falba csatorna felé
esetedben ha a kültéria teraszra akarod, és a kondenzvizet is, akkor belül kábelcsatornában ekll menjena csövezés, ha nem akarsz horonyt marni a falba, és a csövezésnek mindenképp át kell fúrni a falat, ott fog menni a kondenzvíz csöve is, meg a fűtőszál, de csatornába nálad elég necces lenne bekötni jobban megnézve, tehát csak a kültéribe kell fűtőszál, fűtéskor a beltériből nem megy víz, nem tud elfagyni a csövezés a falban_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
sumsang
aktív tag
válasz golfvariant #29733 üzenetére
"1) Halk és problémamentes működés."
Ezzel az igényeddel a felső kategóriát céloztad be. Ezek közül célszerű akkor választani: Fujitsu, Toshiba, Daikin, Panasonic, Mitsubischi, LG -
szimcsi
senior tag
Sziasztok!
Sinclair vision ajánlott típus lehet vagy felejtős? Szerelő, akit kihívtunk ezt ajánlotta. Köszi.
XP
-
Elektrosokk
addikt
válasz hitchins #29490 üzenetére
mit hallottál a Samsungrol?
Azért kérdezem mert most nálam is képbe került. Samsung/Daikin /Panasonic/Mitsubishi közül választanék.
Szerintem nem kell elfelejteni hogy a Samsung egyike a világ top 10 brandjének, és emellett nagyon innovatív gyártó.
sok területen évekkel előzik meg a konkures hasonlóan nagy neveket....
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
Csápájev
őstag
válasz Elektrosokk #29740 üzenetére
-
Elektrosokk
addikt
válasz Csápájev #29741 üzenetére
ugyanez a cég ezt írja a Midea klímákról: A Midea klímák egy megbízhatóan erős műszaki szintet jelentenek a klímák piacán, nagyon jó ár/érték aránnyal ötvözve, jó garanciákkal és megbízható háttértámogatással ( ami nagyon fontos az ügyfélnek és a felszerelő cégnek is) Az új Midea Blanc széria pedig kifejezetten a felső kategóriás minőséget célozza meg, nagyon jó hatékonysági paraméterekkel, wifi opcióval és A++ energiahatékonysággal. A Midea gyártású MDV klíma a piac egyik slágere a közepes árkategóriában, a felszerelt kb 1000 db-ból egynél sem kellett még egy csavart sem meghúzni az elmúlt két évben, amióta bevezették a hazai piacra ezt a brandet.
A Bosch klímákról meg ezt: A Bosch név megtévesztő lehet, mivel egy komoly műszaki tartalmat sejtehet mögötte a gyanútlan vásárló a cég logója, márkaneve miatt. Sajnos ez így nem igaz. A Bosch klíma a Midea gyárban készült és felmatricázott egyszerű klíma, olcsó alkatrészekből, minden különösebb innováció és minőségérzet nélkül. Ha márkás klímát keres akkor érdemesebb a már itthon bejáratott és szervízzel, viszonteladó háttérrel rendelkező márkát választani. Amennyiben megrendeli, természetesen nagyon szívesen beszerezzük Önnek ezt a tipust is!
most akkor jó a Midea vagy nem ? ellentmondást érzek...
(#29744) Flashcash köszi. kimondottan felhasználói tapasztalatra voltam kíváncsi, nem a marketing vakításra. kihúztam a Samsungot, bár nem szívesen, külsőre tetszett. Marad a /Pana/Daikin/Micsu trió
[ Szerkesztve ]
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
Flashcash
Közösségépítő
Lehet, hogy innovatív, nálunk körfolyosós házban van sokféle klíma (Mitsubishi /saját/, Fujitsu, Nord, Dakin, Samsung).
Ezekből kültéri zajszintre nyáron a legfiatalabb telepítésű Samsung csörög zörög.
A Nord-ot enyhén lehet hallani kb. 5m távolságból, de nem zavaró.
A másik három csendes, egyáltalán nem zavaró. -
Chaser
legenda
az lg meg egyetlen oled panel tv gyártó, mégse vennék lg klímát, ha van daikin, pana, mitsu, fuji...
a brand név akkor jelent valamit, ha utána nézel, adott területen milyen minőséget képvisel, az említett bosch is gyárt olyan ipari hulladékokat, h ihajj', de gyárt jó dolgokat is
mideával nekem görögöknél van tapasztalatom, nagyon sok van náluk, van hely ahol már többször voltam és ketyeg még a midea, kapja a kiképzést, elvileg a sós levegő sem jó neki, de nem olyan halk mint egy minőségibb japán, hatékonysága is jó kérdés
-
Elektrosokk
addikt
válasz Chaser #29745 üzenetére
értelek, bár az LG fasorban sincsen a Samsunghoz képest... de felfogtam hogy akkor klímában nem hozzák az elvárható szintet.
ez az egyik szimpatikus: Daikin FTX35J3/RX35K
ez a másik: PANASONIC klíma • FZ inverteres klíma R32 - Panasonic CU-FZ35-UKE
ez a 3. : Mitsubishi MSZ-DM35VAilletve Midea Blanc Full Dc Inverter R32 - Midea MA-12 erről kikérem holnap a szerelő véleményét. Beltéri zajszint ( kis közép. nagy.) 28 36 41,5 dB(A)
igazából valamilyen levegő szűrőnek és állítható légterelőnek örülnék, de nincsenek konkrét elképzeléseim.
-
Chaser
legenda
válasz Elektrosokk #29746 üzenetére
a samu is gyárt akkora gané dolgokat, h kifejezés nincs rá, ha annyira innovatívak, már rég kellett volna egy másik oled eljárást prezentálniuk de itt nem ez a téma
ha levegő szűrő kell vegyél hozzá gépet, a beltérik kicsik, mindben van szűrő, h kímélje a beltérit, de egy légtisztítóhoz képest a szűrő felülete kicsi, a be és kiáramló levegő térfogata kicsi
a mitsu biztos jó, nekem ftfx daikin van, az is jó
-
Zeki
nagyúr
válasz Elektrosokk #29746 üzenetére
A legcsendesebb klímát vedd, japán márkát. Szűrőnek meg veszel az aliexpressen xiaomi szűrőlapokat és belevágod a klíma felnyitható fedele alá. Az akkor teljes átmérőben szűr majd.
-
TeeJay
félisten
válasz Csápájev #29701 üzenetére
ja hát ha neked nem jó windy cége meg ajánlata akkor sajnálni tudlak
megírtam hogy a te által leírt klímákhoz képest windy biztos tud normális Daikin klímát felszerelve jobb árral de te tudod... amiket te írtál csak a klíma volt 170-200ezer és még arra 70ezer szerelés?
windy biztos hogy olcsóbban és normálisabban megoldja a srácokkal
sajnálom hogy tippet adtamMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen routert?
- Automata kávégépek
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.