- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
ha tartasz a tetőtől akkor tedd konzolra a földre, maximum csinálsz köré egy erősebb rácsozatot
havazás ellen meg letakarod ha tartasz tőle, de csapadékot muszáj bírniuk, sok helyen tetőn vannak, v paneleknél tizediken ahol semmi nem védi őket, ha télen nem mégy arra akkor persze takard le, egyéként sem látják úgy_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
g947
tag
válasz Chaser #30701 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat. Meghallgatom mit mond a szakember, aki felmérni jön, de legalább némi betekintésem van már a dolgokról.
A köszönet Rollynak is szól.
A szerelő Gree Lomo 09QB-t javasolt látatlanban. Ők ezt a típust szerelik leggyakrabban.
A WIFI funkciója tetszik nekem, bár lehet, hogy sohasem fogom használni.[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
Sziasztok.
Nemrég beszerelésre került egy panasonic BE25TKE klíma, egy aspen mini blanc fp180 kondenzvíz szivattyúval. A problémám az, hogy átlag öt percenként nagyon hangosan zúg. Gondolom, hogy a szivattyú, olyankor tolja ki a vizet. Tudtok ajánlani valami halk szivattyút? Ettől a falnak megyek, olyan hangos.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
windy
tag
Ezek a cseppvízszivattyúk általában nagyon csendesek. Amikor vizet szivattyúznak...Ellenben akkor, amikor az úszóházban már van víz, és az úszó felemelkedik és bekapcsolja a szivattyút, akkor egy ideig még víz nélkül megy a pumpa, és akkor sajnos hangosak. Természetesen vannak más elven működő cseppvíizpumpák, de azok ennél nagyobb méretűek, és szerintem drágábbak is. Az ASPEN perisztaltika szivattyúi teljesen hangtalanul járnak...
-
tzombor
újonc
Sziasztok,
elolvastam jópár oldalnyi hozzászólást, és a téma összefoglalót is, meg már volt is nálam 2 klímás, kaptam rengeteg infót balról-jobbról, és most már kellően el vagyok bizonytalanodva, úgyhogy a kedves Fórumozókhoz szeretnék fordulni segítségért, tanácsért.
5 kW körüli készüléket keresek, fehér színben, csendeset, megbízhatót, és aminek a lamellái lehetőleg oldalirányba is mozgathatóak távirányítóval, hűtésre. Fűtés egyáltalán nem cél vele. Dizájn sem különösebben érdekel, de minél laposabb, kevésbé áll ki a síkból, annál jobb. És talán egy picit jobban tetszenek a minimál, szögletesebb gépek, mint a gömbölyded modellek.
Árban 400e Ft alatt szeretnék maradnék a készüléket illetően, eddig 70-80 ezres szerelési költségeket kaptam, tehát összesen 500e Ft alatt.
A szerelő ezeket ajánlotta:
- Gree Amber
- Gree Comfort X
- Midea Mission
- Midea Blanc
- Fisher SummerÉn ezzel szemben ezek irányába húznék, de ezt ő annyira nem preferálta:
- Daikin FTXB50C / RXB50C (itt most látok egy akciót az iceklima.hu-nál, beszereléssel együtt 363.000.-)
- Mitsubishi MSZ/MUZ-HJ50VA (285e Ft?)
- Hitachi Economy (300-330e)
- Toshiba Mirai Classic RAS18BKVG-E (400e)
- Daikin FTXF50A / RXF50A Sensira (405e)Mit gondoltok? Érdemes olcsóbb, gondolom fapadosabb japánt venni, vagy majdnem ennyibe kerülő, de gondolom jobban felszerelt, többet tudó (bár wifi ilyesmi tényleg nem szempont) kínait?
Köszönök előre minden tanácsot!
-
Chaser
legenda
válasz tzombor #30707 üzenetére
"Érdemes olcsóbb, gondolom fapadosabb japánt venni, vagy majdnem ennyibe kerülő, de gondolom jobban felszerelt, többet tudó (bár wifi ilyesmi tényleg nem szempont) kínait?" én így döntöttem kétszer, nem bántam meg
elvileg a kínai klímákon nagyobb ar árrése a kereskedőknek, ezért propagálják, sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom ( :
innen a daikint vinném, vagy a mitsut - nézz utána, ez már az only r32 gázos-e, vagy az r410-es, előbbi jobb választás -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Miklósbácsi
tag
Ha jól látom, a Daikin FTXB50C / RXB50C még a régi R 410 A hűtőközeggel van gyártva, a légterelői jobbra -balra kézzel mozgatható.
Nálunk egy DAIKIN FTXF35A+RXF35A SENSIRA működik dicséretesen csendesen. Ezt már az újabb R 32 hűtőközeggel gyártják.
A légterelői szintén csak kézzel mozgathatók, ami a itthoni tapasztalataim szerint nem olyan nagy baj. Akkor hiányozna igazán, ha a szobát mondjuk naponta átrendeznénk és emiatt zavaró lenne az előzőleg kézzel beállított a légáramlás iránya.
Ám egy olyan helységben, ahol valaki hol itt, hol ott tartózkodik pl. a munkája miatt - ott indokolt a vízszintes állítás igénye.
A beltéri egységünk fehér és gömbölyded formájú. Nos, ez utóbbin én is elgondolkoztam egy kicsit a telepítés előtt. Szerencsére a feleségem azonnal bejelentette, hogy ez lesz a megfelelő, így minden kétségem megszűnt.....
Egyébként a gép 9 hónapos ittléte alatt minden üzemmódjában dolgozott már, ez egy jó "házi teszt" is volt. De elvárható is volt, hogy jeles eredménnyel vizsgázzon sok más japán társához hasonlóan. -
abrax1
csendes tag
Én is a fapadosabb, de japánt választottam a szerelő Gree ajánlása helyett, 1-2 héten belül szerelik az általad említett Mitsubishit, erről majd be tudok számolni
Az én logikám az volt, hogy mivel még az 5kW-os is az alsó határon lesz a nagy lakás hűtése szempontjából, így a légkondinak folyamatosan mennie kell majd, ha bejön a kánikula (azaz mostantól már nagyon kellene, remélem megérkezik hamar). Így a Wifi, távirányítóba épített hőmérő stb. eléggé értelmét veszíti, és nem kell csili-vili, ellenben olyan klíma, ami aránylag halk és bírja a folyamatos működés általi strapát.
Hogy ez beválik-e, majd jelzem
-
veterán
Úgy néz ki, hogy az FTXP20 esetében is megy állandóan a venti akkor is ha nem hűt hűtés módban ...
-
BoneDragon
veterán
Üdv!
Tetőtéri szobába szeretnék egy inverteres klimát. Maximum 7 négyzetméteres a szoba és szeretnék 200-ból kijönni szereléssel együtt. Mivel nem hosszútávra tervezünk maradni a jelenlegi házban, igy nem szeretnék komolyabb gépet, főleg ilyen pici szobába. Milyen gépet tudnátok ajánlani? Esetleg egy jó céget aki beszerelné, szépen és megbizhatóan dolgozik árban se rosszak? Jöhet privátban is ha ide nem lehet. Köszi.
-
tzombor
újonc
válasz Miklósbácsi #30710 üzenetére
Igen, az olcsóbb daikin a régebbi fűtőközeg. Van ennek jelentősége a környezetvédelmi szempontokon kívül? Mert alapvetően igyekszem védeni a környezetet, de azért elég jelentős az árkülönbség, ha más haszna nincsen...
Vízszintes légterelés úgy látom ezekben a japánokban nincs. A Gree Amberben van. 45 m2-es nappaliba kerülne, ahol vagy a szoba közepe felé fújnánk (ha oldalt tévézünk mondjuk), vagy oldalra, ha középen gyerekek játszanak, szóval lehet hogy az hasznos feature lenne, ha nem kézzel kellene mindig utána állítani...
-
kelzsoca
félisten
válasz BoneDragon #30713 üzenetére
Ilyen "kis" összegből, amiben már a szerelés is benne van az olcsóbb gépek közül tudnál választani.
[ Szerkesztve ]
-
profchaos
tag
Sziasztok!
Milyen klímák most az ajánlott vételek 200-250eFt környékén?
25-30 m2-t kellene hűteni...
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
Male
nagyúr
válasz Gaaabeeesz #30709 üzenetére
Feltételezem van regisztráció, onnantól pedig tudják. Persze használtan véve lehet, hogy "eltűnik" az egész.
-
törölt tag
Ezek rég elavult törvények, jogszabályok.
Nem kilóra kell már mérni a hűtőközeget, hanem széndioxid tonna
egyenértékre. 5 tonna széndioxid egyenérték felett évente,
50 tonna széndioxid egyenérték felett félévente kell szivárgásvizsgálatot
végeztetni, ez mellett csak akkor üzemeltetheted a berendezést, ha a
Klímavédelmi hatósághoz beregisztrálsz mint regisztráció köteles berendezés
üzemeltetője, és fizeted a klímavédelmi díjat.
Mi a hűtőközege a klímának?
Ha R-410A, akkor 2,4 kg vagy az feletti töltet már regisztráció köteles.
Ha fennakadsz az ellenőrzésen, fél millától indul a bírság. -
törölt tag
válasz Gaaabeeesz #30686 üzenetére
Olvasd az előbbi hozzászólásom jogszabályok tekintetében.
Nem tudom mi az ára, amennyiért megvennéd,
de ez egy brutál jó cucc látatlanba. ( nem ismerem ezt a klímát )
[link] -
törölt tag
Egyszer valamikor újonnan lett megvéve.
Onnantól már benne kell hogy legyen a rendszerben.
A régi jogszabály szerint, ami még kilóra mérte a hűtőközeget,
akkor is regisztráció köteles volt, mert átlépte a 3 kilót.( 6,4 kilógramm )
Ha beleesel az ellenőrzésbe, nem mondhatod rá hogy nem tudod hova lett,
mert igazolnod kell, hogy kinek adtad el.De tovább megyek.
Eladni sem adhatod, olyan személynek-vállalkozásnak,
aki nincs be regisztrálva regisztráció köteles berendezés üzemeltetőnek.
Ipari szegmensben dolgozom nagyobb teljesítményű ipari hűtőgépekkel,
nem kis összegű bírságokról van szó, ha nincs regisztrálva,
illetve szivárgásvizsgálva.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz kelzsoca #30720 üzenetére
a support mocskos, elég horrort lehet róla olvasni, egy rádiónál kevésbé kellemetlen 2-3 hónap szerviz, klímánál már annál inkább
szerk:
profchaos
3,5kw-osokat nézz, daikin, mitsu, panasonic[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
BoneDragon
veterán
Köszönöm a segítséget, lehet bevállalom azt az olcsóbb wp-t. Pesten kivel érdemes csináltatni? Clh-val van 10 évvel ezelőttről tapasztalatom, akkor korrektek voltak, csak picit drágák. Nem tudom most milyenek lehetnek. Bármilyen tippet elfogadok.
[ Szerkesztve ]
-
odipapa
senior tag
Sziasztok!
A Daikin tudja a vízszintes befúvás irány állítást távirányítóval?
Ha nem akkor tudtok ilyen klímákat? -
Denyiro
tag
válasz BoneDragon #30730 üzenetére
Pesten Polar klíma esetében már nincs az 2in1 szerelési akció avagy a klíma árában a szerelés is? Valahogy nagyobb bizodalmam lenne hozzá mint egy olyan klímához, amihez még keríteni kell egy klímaszerelőt is.
Főleg, hogy 3+2 év hozzá a garancia ahogy nézem.[ Szerkesztve ]
Denyiro
-
kelzsoca
félisten
válasz Denyiro #30734 üzenetére
Miért nem keresed fel a Pannonklímát? klímát, és szerelést is egy helyről kapnál.
[ Szerkesztve ]
-
Mysterion
tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Adott kb. 25-30 m2 nagy belmagasságú (3.5m) szoba, ezt szeretném valamennyire hűteni. Az egyetlen probléma az, hogy a házra sehova nem lehet rakni kültérit. Se a homlokzaton, se a közlekedő folyosón nincs lehetőség, amihez egyébként több szobán át lehetne amúgy is csak kijutni. Ezért igazából a split klímák lehetősége kiesik. Ez egy régi építésű ház, helyenként méter vastag falakkal és jó árnyékolással. Szóval klíma nélkül is az utóbbi évek forró nyári időszakában is kb. 26-27 fokig ment csak fel a levegő hőmérséklete. Ezt vinném le az adott szobában 2-3 fokkal.
A fenti problémák miatt mobilklímán filózunk, de nagyon sok rosszat olvasok róla. Igazából nem kellene 24 órát mennie, napközben lenne jó ha hűtené valamennyire, éjszaka meg huzat úgyis átszellőztetné. Az lenne a kérdésem, hogy tudom nem egy jó megoldás, de más lehetőségek hiányában milyet lenne érdemes nézni ? A mobil megoldások körében melyik számít jó gyártónak, illetve egy 3.5kW teljesítményű klíma tudná-e a kívánt 2-3 fokkal hűteni (megfelelő hőkivezetés esetén) ezt a szobát ? Az lenne jó, ha mondanátok esetleg egy gyártót amit érdemes nézni. Néztem a japán gyártókat, de nem látom ők gyártanának mobli változatot. Fishernél találtam, de az nem tudom jó-e. Köszönöm!
-
pasig
csendes tag
Udv, Szakik.az lg klimakrol,mi az altalanos velemeny?megbizhatoak, mint egy japan,elvileg halk, mert ez fontos szempont,ahogy a kieg. Futes is fontos.egy 3,5 os silence plust neztem,ami meg tetszik is kulsoleg.
-
Elektrosokk
addikt
Végre felkerült az ócska kínai.
Sokat még nem tudok róla mondani, bár nem hiszem hogy sokakat érdekelne egy Midea. Én végül azért választottam ezt a modellt mert meggyőzött a nagy légszállítás alap fokozaton, az hogy mindezt elég csendesen tudja, és a külső illetve még pár apróság.
Nagyon halk a készülék, ( A blueair légtisztítómat sem nagyon hallom , 2-es fokozatban is csak ha közel megyek hozzá, és ez a Midea is hasonló, autó venti módban) a wifi app nagyon jó és egyszerű, kb 2 perc volt beüzemelni. Nagyon tetszett a Midea breezeless, de sajnos még nem elérhető úgyhogy maradt az Ultimate Comfort.
"Bárcsak elviselnétek tőlem egy kis esztelenséget, sőt viseljetek el engem is." Szabadságot Aweriotnak! ️
-
arpii
tag
Kérlek segítsetek. Mobil klímát keresek, csak azért, mert majd talán hamarosan költözés várható és nem akarok itt össze-vissza építgetni, aztán végül a mobilt meg vagy megtartom tartaléknak vagy eladom. Szóval, 5x5-ös szoba, Reggeltől estig két oldalról jön a közvetlen nap, szóval oda kénytelen leszek legalább valami fóliát feltenni és emellett valamilyen kifejezetten költséghatékony mobil klímát keresek. Nem érdekel milyen zajos, csak annyi a lényeg, hogy 26-27 fokra le lehessen szorítani a nyári 32-t (éjszaka is kb. annyi) Az ablak egy nagyméretű két sebességes bukó vagy oldalra nyíló típus.
Árcédula, amolyan best buy kerestetik, 200k környékét már nem adnám meg érte, 150k is köhögve, de talán. Tehát a legfontosabb, hogy minél kevesebb legyen a fogyasztás. Köszönöm előre is.[ Szerkesztve ]
-
kozek1723
csendes tag
válasz PainKiller13 #30501 üzenetére
Sziasztok!
PainKiller-hez hasonlóan építkezés kellős közepén vagyok. Egy két lakásos társasház egyik lakásának tulajdonosa leszek 69m2-es területen. Az épület földszint + emelet osztásban 1 lakás fent, 1 lakás lent, jómagam a fölszinten. Az épület 30-as porotherm okostéglából készül, 10cm-es hőszigeteléssel, nyílászárói 3 rétegű üvegezéssel. Mivel a lakást ingatlanfejlesztő cégtől vásároltam, ezért sajnos az engedélyeztetés miatt nem tudtam hőszvattyús fűtést kérni, ezért kondenzációs gázkazánom lesz, amihez padlófűtést fogok kérni az épület teljes alapterületére. A lakásba eredetileg 1 klímakiépítés van tervezve, de szerencsére ezen tudok még folyamatában változtatni és kérhetek többet is. A tetőre 5 kwp méretű napelemet tervezek jövő tavasszal, ezért nem titkolt szándékom, hogy utána fűteni is szeretnék a klímával / klímákkal, minimálisra csökkentve ezzel a rezsimet. Az elképzelésem az, hogy a padlófűtéssel a kellemes hőérzetet biztosítanám alulról, de amennyire csak lehet a klímával tolnám neki.
Nem vagyok gépész, se szakmabeli, ezért logikailag több szcenáriót gondoltam ki, azonban mielőtt a gépésszel találkozok, szeretnék egy kicsit képbe kerülni és nem hagynám magam rábeszélni a lehető legdrágább megoldásokra.
1, a nappali ellátom egy viszonylag nagyobb teljesítményű (5kw) klímával, amivel tudom fűteni/hűteni a nappali+étkező+konyha+(előtér), mellé pedig zónáztatom a padlófűtést, és minden helyiséget külön hőmérsékleten tudnék szabályozni. Így a lakás kb 50%-át teljesen tudnám klímázni, két hálót pedig csak a padlőfűtéssel. A távolság nagy, több mint 10 méter, szerintem egy 5kw-os klíma nem tudna a hálóig behűteni/befűteni. Ennek a hátránya, hogy vehetek egy klímát kb 350-400e körül és mellé a kinézett Honeywell zónamenedzser+ hozzá az alkatrészek még 250e. Alsó hangon 600e.
2, a nappali ellátom egy viszonylag nagyobb teljesítményű (5kw) klímával, amivel tudom fűteni/hűteni a nappali+étkező+konyha+(előtér), mellé pedig simán zóna nélkül fűtöm a lakást gázzal. Ekkora csak egy 350-400e-es kiadásom van. Ugyanakkor a termosztátot a hálóba kell tegyem, hiszen ha berakom a nappaliba és fűtök a kílmával akkor baromira fogok fázni a hálóban. Ha viszont a hálóba rakom és fűt a kazán, akkor a teljes lakóteret fűti, tehát a klíma fog leállni, szinte semmit nem spórolok.
3, a nappali ellátom egy viszonylag nagyobb teljesítményű (5kw) klímával, amivel tudom fűteni/hűteni a nappali+étkező+konyha+(előtér), valahova elhelyezek egy második számú klímát, amit természetesen a másiktól külön tudok vezérelni, melléjük pedig simán zóna nélkül fűtöm a lakást gázzal (ha a két klíma már nem bírja). Itt 2 db klímát veszek, mondjuk 2x3,5kw vagy 3,5kw és 2,5kw, valami ehhez hasonló kombinációban.
A nappaliban a klíma elhelyezés nem okozna gondot, hiszen a nyugati falra téve a két nyílászáró közé befújna közel 30-35m2-t. Azonban a probléma ott következik, a terven látható elrendezésben a lakás szobái egymás mellett nyílnak, szembefal pedig nincs ahova klímát tudnék helyezni. A hálók kicsik, 12m2 / db, az egyik ráadásul babaszoba lesz. Nem szeretnék beltériket elhelyezni a szobákban sem esztétikai okok miatt, sem egészségügyi (huzat, túl direkt befúvás, egyebeke) okok miatt. A két hálószoba keletit tájolású, a falazat 90 cm magasságig földben lesz, ezért nagy valószínűség szerint ezek hűvösebbek lesznek. A nappali+étkező+konyha teljesen nyugati, nagyon kellemes napsütés fogja érni.
Segítségeteket szeretném kérni, hogy a fenti paraméterek ismeretében hány klímában gondolkodnátok, és mekkora teljesítményben figyelembe véve azt, hogy határozott elképzelésem a fűtés is. Természetesen tudom, hogy kb. 10e ft alatti gázszámlám lenne ha nem variálnék és csak a gázra bíznám a fűtést, de egyrészről hűtésre mindenképpen kell minimum 1 db klíma, de mivel MFB hitelből mindenképpen napelem lesz, akkor pedig miért is ne fogjam meg még azt a tízest is ha beruházok esetleg egy nagyobb vagy egy másik plusz kílmába. Mellékelek egy alaprajzot, amelyen minden paraméter látható. Előre is nagyon köszönöm, ha valaki tanáccsal, véleménnyel, hozzászolással segíti a gondolatmenetemet.
[ Szerkesztve ]
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz Mysterion #30741 üzenetére
Nálam 2,5KW minőségi klíma hűt 26nm + 19nm területet, legfelső emeleten, 3,8m belmagasság mellett, megfelelően, így szerintem 2-3 foknyi hűtésre azért jó lehet egy egyébként sem túl forró lakáshoz.
Telepítéssel kapcsolatban szerintem meg érdemes megkérdezni szakembert.
-
veterán
válasz kozek1723 #30743 üzenetére
A tetőre te hogy raknal napelemet amikor tiéd az alsó lakás?
Nekünk 110 nmen volt évi 130-150 ezer Ft a gázszámla ebből 40 ezer körül volt a melegvíz. 69 nmerre nem éri meg a hőszivattyú, de szerintem a klímás fűtés sem. Szerintem neked az éves fűtésed valahol 50-60 ezer Ft körül lehet majd...Nappaliba én 3,5-es klímát raknek, A hálóba / szobákba 2-2 kwost, baba szobába egyelőre nem muszaly beépíteni...
-
törölt tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Egy Panasonic CS-CS12BKP (3,5 KW hűtési teljesítmény) klímát használok 2003 óta, és úgy néz ki eltávozott belőle a hűtőközeg, ami még R22 ugye. Pótlásra már nincs lehetőség, úgyh készülék csere várható. Ez esetben rákötehető-e az új készülék a régi csőre/vezetékre vagy bontatnom kell és újat behúzni?
Ha kompatibilis/megoldható, akkor milyen típust ajánlanátok a fenti teljesítménnyel (fali inverteres)? Egy kb 25m2-es helyiségről van szó, féltetőtér beépítés. Megbízható ismerősöm foglalkozik a Vivax márkával ( de gyakorlatilag bármilyen típust be tud szerezni), mik a tapasztalatok ezzel a márkával? Némi utánajárást követően én jobban hajlanék egy Panasonic v Toshiba felé.
Árban 150-200 000 között szeretnék rá szánni, de indokolt esetben tehetek még hozzá. Wifi és egyéb extra/''pompa'' funkciók nem fontosak. -
R3plic
csendes tag
Sziasztok!
Lakás 2 szobáját szeretném hűteni, erre keresek szereléssel együtt max 250-260-ig 3,5 kW légkondit. Helyileg szóba jöhet a nagyobbik szoba (nappali) de itt hátrány, hogy a külső egység az egyetlen ajtós erkélyből foglalná a helyet. A másik lehetőség a másik szoba (hálószoba) de itt meg ugye alszunk, így nem ártana ha mind a belső, mind a külső egység halk lenne (mivel ebben az esetben ennek a szobának az erkélyére menne a külső egység). Nem gond, ha nem fűtésre optimalizált, mivel arra max az átmeneti időszakban használnám. A wifi szintén nem fontos, de örülnék neki ha lenne (az se baj, ha utólag lesz megoldva ez a része). Milyen klímát ajánlanátok erre, illetve tudtok-e hozzá nyíregyházi (vagy környékbeli) szerelőt, aki korrekt áron dolgozik?Köszi a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest