- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Samsung LCD és LED TV-k
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Mini PC
- Csernobilba kalauzol az új GeForce driver
- AMD FX
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PainKiller13
őstag
Sziasztok!
Most építkezek, ami karácsonyra fog elkészülni. Érdemes most megvenni a klímát, vagy majd inkább jövőre? Viszonylag kedvező árban szeretnék normális klímát. Egy 70 nm-es ház hűtésére, a nappaliba kerülne. Lesz napelem is, illetve ytong falazat lesz 10cm-es szigeteléssel.
Mekkora teljesítményűt nézzek?
-
-
pjen
félisten
válasz PainKiller13 #30501 üzenetére
70 négyzetméterre inkább 2 esetleg 3 klímában gondolkodnék.Alaprajzot kéne látni.Én hívnék 1-2 klímást.Azt,hogy jövőre milyen árak lesznek esetleg egy jósdában tudják megmondanl.
[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
válasz PainKiller13 #30504 üzenetére
Szerintem,de nem vagyok szakember,én a nappaliba egy 3,5 Kw ot tennék.Az ötös lefújná a fejed.A 11 nm be egy kisebbet.A harmadik szobán nincsen ajtó?
-
laci06
senior tag
Sziasztok!
Tegnap kérdeztem Daikin külső egység zajával kapcsolatban. Volt egy hozzászólás, hogy a szomszéd ablakához ilyen közel tenni a gépet nem túl etikus.
Csatolom azt, hogy mi a jelenlegi terv. Pirossal bekereteztem a belső egység helyét (persze bent lenne a falon, de bekereteztem azt, hogy nagyjából az "hol van"), feketével pedig azt ahova terv szerint a kültső egység menne fel.
Valaki meg tudja nekem mondani, hogy a külső egységet hova lehetne máshova feltenni esetleg? Mármint mivel a 2. emeleten vagyunk ezért nem tudom mi az ami még praktikusan szóba jöhet, és amihez nem kell felállványozni. A felállványozás azért is problémás, mert a garázskijáró fölött vagyunk.
Az a baj, hogy laikus vagyok, és nem tudom, hogy a külső egység felszerelése mivel jár, mennyire bonyolult. A legjobb talán az lenne, ha közvetlen az ablak mellé fel tudnák rakni, legalábbis minket nem zavarna, és akkor lenne a szomsédoktól a legmesszebb.
Köszönöm (windy-ék fogják felrakni, ha ez számít).
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
hanyas ytongból lesz a fal? tájolás milyen? első blikkre én azt mondom, teszel a nappaliba egy 3,5-est, az ytong és jó hőszigetelő ablakok megoldják a többit
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
EQMontoya
veterán
Milyen a tajolas? Mert ha a kepen fenti, nagy ablakaid delre neznek, akkor a 3.5kw ide szerintem keves lesz az egesz kecora.
Viszont ha van eszaki tajolasu haloszobad, az behutheto a nappali felol, mert magatol nem nagyon fog felmelegedni.laci06: folotted csak egy szint van?
Ha igen, meg a tetore kitenni sem lehetetlen. Ha jol emlekszem, 5m szintkulonbsegig a legtobb klima teljesen jol elvan. Lehet, 1-2 meterrel tobb cso kell, viszont garantaltan nem zavarsz senkit.Tovabbi kerdes: kondenzviz?
Nem fognak beszolni, ha a jardara folyik ki?
Szerintem az ereszcsatornaba illene bekotni azt is.
Viszont ha futesz a klimaval, akkor ugye a kulterin keletkezik kondenzviz, ami az eredeti elhelyezkedes mellett ismet a jardara csopogne. Ebbol a szempontbol is celszerubb a teto.[ Szerkesztve ]
Same rules apply!
-
Chaser
legenda
válasz EQMontoya #30509 üzenetére
ytong sokkal jobban hő/hangszigetel mint a hagyományos téglák, + még 10cm hungarocell is lesz rajta, annyira azért nem félteném
tavaly voltam egy 30cm-es szerkezetkész ytong házban kánikula idején, igaz nem lakják, de kifejezetten üdítő volt benn lenni, szigetelés sincs még rajta, és általában azért ha ytong, akkor 40-esből építenek_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
EQMontoya
veterán
-
Chaser
legenda
válasz EQMontoya #30511 üzenetére
panelben nyilván másabb, de tégla társasházban is, ez elvileg családi ház, ytongból nem lehet többszintes házat építeni, fölötte meg nagy eséllyel hőszigetelt födém lesz, meglepne ha nem
3,5kw standard belmagassággal 42-3nm-re való max, gyártók legalábbis ennyire ajánlják, másik lakásban ekkora lakásnál kénytelen vagyok két klímát venni, túl szeparált ahhoz, h akár egy 5kw-os döggel le tudnám hűteni, inkább 2x2,5-essel
jut eszembe, nemrég láttam egy samsung klímát, jó 1m magas, nagyon brutál, nem tudom az hány kw-os lehet, 8-10 talán_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Két éven belül kétszer végeztek látszattakarítást, így gondoltam egyet és tavaly szétszedtem a klímát teljesen. Levettem a burkolatot, elmostam minden kivehető alkatrészt, kiöntöttem a tálcáról a vizet, portalanítottam, majd befújtam minden forgó, mozgó, morgó alkatrészt klímatisztító sprével. Ideig óráig jó volt, de előállt ugyanaz, mint korábban is probléma volt, hogy csak ventillátor fokozaton kellemetlen levegőt fúj, illetve klíma üzemmódban 23 foknál vagy felette is egyfajta büdös, állott levegőt jön ki. 22-21 foknál teljesen elveszik, de a szobához képest nagy a klíma, ez és ez hosszútávon már túlságosan lehűti a levegőt.
Valahol megállhat a víz? Vagy beledoglött egy galamb?? Vagy mosómacik laknak benne??? Külső egységben van bármi tisztítandó (nem érhető el általam, szabadon)? Első pár évben rendkívül tiszta(-ának érződő) levegőt fújt ki. Ugyanígy jártunk az irodánkban lévő klímával is. Oda másik cég járt, kitisztították (látszatra), majd pár nap múlva megint kellemetlen szagú levegő jött ki belőle.
Köszi.
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
pjen
félisten
válasz PainKiller13 #30506 üzenetére
Szerintem egy 2Kw japán klímát leveszel éjszakai módba,észre sem veszed,hogy megy.Egy 5 Kw os még a nappalíból is hangos lesz.
-
ph2012
senior tag
Tisztelt Fórum!
Van egy 1,5 szobás lakásunk. A 18 nm-es nappaliba valószínűleg idén megcsináljuk a hűtő/fűtő légkondit, de a másik 13 nm-es szobába milyen légkondit javasolnátok? Nekem a Daikin márka tűnik jónak. Vagy mást ajánlanátok?Köszi a választ.
-
Darko_addict
őstag
Tiedből kiindulva, de Painkillernek címezve: Azzal kezdem én is, hogy nem vagyok szakember, de tapasztalatból mondom, hogy a fizikai törvények meg elképzelések gyakran másképp valósulnak meg a valóságban, mint papíron vagy elméletben. Egy nagy központi klíma nem biztos, hogy hozza a várt eredményt annak tekintetében, hogy "ahová eljut a levegő", azokat a térségeket le is hűti. Nálunk van egy erős klíma, ami szándékolt hűsen tartani a konyhát, ebédlőt és a nappalit. Nappaliba alig-alig jut, mert a levegő nem direkt kerül befújásra abban a térségbe. Aztán a másik klíma két egymás mellett lévő szoba között, szemben a falon van. Kap mindkettő szoba egy kis hideget, de szinte alig ér valamit. Csak az egyik szobába jutott önálló klíma - hát nyáron ott a legjobb lenni. Nem vagyok tisztába a mai klímaárakkal, de több kisebb gyakran hatásosabb tud lenni, mint kevesebb nagyobb.
[ Szerkesztve ]
Don't give up your dreams. Keep sleeping.
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz Darko_addict #30514 üzenetére
Nézd meg, hogy a kondenzvíz elvezetés megfelelő-e:
-áll-e víz a tálcában?
-el van-e dugulva a csövezés bárhol?
-megfelelő lejtése van-e a csövezésnek? -
PainKiller13
őstag
válasz Chaser #30508 üzenetére
30as ytong, 10-es szigetelés.
Köszi mindenkinek, akkor inkább többet rakatok fel, vagy egy 4kw a nappaliba aztán ha kevés akkor még rakatok a szobákba.
Egyébként a fő ablakok tehát a lenti oldal a rajz szerint délkeletre néz. A jobb oldali fal pedig a válaszfala a társasháznak (2 lakóteres).
-
Chaser
legenda
válasz PainKiller13 #30519 üzenetére
ne kapkodj
valószínűleg elég lesz a nappaliba egy 3,5-es, az még hangban is oké
hívj ki pár szakit, lássák többen is_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
EQMontoya
veterán
válasz ph2012 #30516 üzenetére
Ha futeni is szeretnel vele, hidegebb idoben is, akkor en inkabb Fujitsu LT szeria vagy Pana Nordic Etherea iranyba nezelodnek, ezek -20 fokig tudnak futeni, es nem esik annyira a hatekonysaguk 0 fok alatti idoben.
Igen, ezek dragabb modellek, de a normal klimak zome teli futesre nem az igazi, -5 fok korul mar nagyon szenvednek.
Same rules apply!
-
abrax1
csendes tag
Mivel többen is enyhén negatívan nyilatkoztatok a Greeről, illetve annak szinonímáiról (Syen), elkezdtem utánanézni más gyártmányoknak is. Hozzátartozik a képhez, hogy az óriási előszoba-nappalimba legalább 5-5.5 kW-os egység kellene, és ekkora teljesítménynél az ár is játszik már erősen.
Kérdésem, hogy ezekről van-e valami általános vagy konkrét vélemény?
Mitsubishi MSZ/MUZ-HJ50VA
LG P18EN / S18EQ
Daikin FTXB60C / RXB60CMindegyik 300 ezer körül van (a Daikin kivételesen a webklímánál akciós, nem tudom meddig és milyen feltételekkel, egyébként vagy egy 100-assal drágább átlagban, ami már elég sok).
Arra rájöttem, hogy Wifi és egyéb csilivili nem kell (a nagy légtér miatt melegben úgyis éjjel-nappal nyomatni kell majd), fontosabb lenne inkább - pont az állandó működés miatt - a megbízhatóság és a csendes működés.
A Mitsura gyanúsan kevés gari van (1 vagy 2 év), az LG-re sok (10 év), a Daikin 3 év.
Ezeken kívül láttam még Fischereket és Hitachit ebben az árkategóriában. A fentiek közül az LG a legcsilivilibb és okosabb, a Mitsu a legfapadabb de legcsendesebb az adatok alapján.
Vélemény, tipp? Megköszönném.
-
tboy72
aktív tag
válasz abrax1 #30524 üzenetére
Helló!
Én a Mitsubishi MSZ/MUZ-HJ50VA-hoz tudok hozzászólni, mert tavaly szeptember óta az van. (tehát még hűteni nem tudtam vele)
Az egész telet azzal fűtöttem végig egy kb 50-60 nm-es nappali, konyha, étkező, folyosó, kombót.
Hát azért van hangja, de ha befűtött, utána már elég alapon járatni, hogy tartsa a hőt. Pozitív, hogy teljesen függőlegesre is lehet állítani a terelőlapátot. Fullon 2000W-ot vesz fel, tehát egy 10 A-s kismegszakító is bőven jó.
A kültéri alján jó nagy lyuk van, nekem egyszer sem kellett a télen aggódni a jegesedés miatt.
Ha még valami érdekel, akkor szívesen válaszolok, ha tudok. -
Chaser
legenda
válasz EQMontoya #30523 üzenetére
daikin kmv-vel fűtőttem, nem szenvedett -20 fokban is helytállt, -15 a gyári érték, benn megvolt +25-30 fok, hatásfoka sem romolhatott sokat -5 fok alatt, mert nagyon keveset fizettem villanyszámlát, és komplett lakást fűtött önállóan
-20 fok nálunk már nagyon ritka, 4-5 évente pár hét talán
jó az ethera meg egyéb direkt fűtő klímák, nem is mondom senkinek h ne vegyen, de skandináv országban van igazán előnyük, nem itthon, amíg 1 ethera árából kijön majdnem két ftxf pl, v vmelyik mitsu, akkor érdemes átgondolnitboy72
fűtésnél mindnek nagyobb hangja, ekkora dögnek meg nyilván lesz hangja ekkora légtérhez_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
abrax1
csendes tag
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz abrax1 #30524 üzenetére
Hívj ki felmérni egy megbízható klímaszerelőt, a teljesítmény kiválasztását sok tényező befolyásolhatja:
-mennyire süti a nap a lakást a délutáni órákban
-szigetelt-e a ház, milyen kialakítása van, mekkora belmagasság
-tető kialakítás stb.Nálam pl. egy régi építésű 3,8m belmagasságú téglaházban (legfelső emelet, cseréptető, délután már nem süti a nap) egy 24nm-es és egy 19nm-es szobát hűt (fix. 25 fokra van állítva mindig) egy Mitsubishi FH25VE évek óta és teljesen megfelelő. A klíma úgy lett telepítve, hogy be tudjon fújni a másik szobába is az ajtón keresztül.
Az általad írt modellekből nálam a sorrend ez lenne:
1, Mitsubishi
2, Daikin
3, LGAz 5KW lehet, hogy túl sok és túl zajos. Én inkább 2db 2,5KW-ost néznék, vagy ha most egy darabra van pénzed, akkor egy jó minőségű 3,5KW-ost és később veszel majd +1db-ot.
[ Szerkesztve ]
-
abrax1
csendes tag
válasz Flashcash #30532 üzenetére
Köszönöm a választ.
Felmérte már két szerelő is, mindkettő (legalább) 5kw körülit ajánlott. Nagy belmagasság, egybenyitott nagy előszoba-nappali-dolgozószoba nagy ajtóval, illetve én is legfelső emeleten vagyok (nem tető alatt, de felettem a padlás, ami valószínűleg úgyszintén tűzforró).
Felmerült már itt a fórumon, hogy jobban járnék két kisebbel, de az még drágább buli, és itt járt szerelők egybehangzó véleménye, hogy inkább a nagyobb kapacitás kellene.Köszönöm, nagyon a Mitsubishi felé hajlok én is, olvasva a fórumot.
Amit kinéztem, Mitsubishi MSZ/MUZ-HJ50VA típusról van valami közelebbi infótok? Hogy egyáltalán, mit kell itt nézni? Annyit látok, hogy ez 20-al kerül többe, mint az MSZ/MUZ-HJ50VA , viszont R32-es, így akkor már ezt választanám.
Az nem baj, hogy fapad, nincs wifi, LCD, csilivili, csak legyen a lehetőséghez képest halk és bírja akár a több hónapos folyamatos üzemelést.
-
ph2012
senior tag
Hadd kérdezzem, hogy nyáron hogy kell beállítani a klímát? Csak egy hőfokot kell beállítani, pl. 26 fokot és ezt éjjel nappal tartja a klíma?
-
allein
addikt
Sziasztok. Panellakás, kb. 35 nm2. Fotó a bejárati ajtó előtt keszült. Nappaliban üzemel egy klíma(fotótól balra van a nappali), marad egy kis konyha, kis előtér es egy kis háló.
Fotótól jobbra van a konyha, háló pedig a nyitott ablaktól jobbra(4-5nm2). Mobilklímát szeretnék vásárolni, nem olyat amiből kivezetem a meleg levegőt. Lehet, hogy ebben az esetben nem is mobílklíma hanem mobilventillátor. Mindenesetre olyat keresek ami hideg levegőt fúj.
Nappaliban lévő klíma nem tudja lehűteni a konyhát és a hálót.
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz allein #30545 üzenetére
ÉS MI meg hogy hűti le a vizet? Olyan léghűtők vannak, hogy dobáld bele a jégkockákat, cserébe hűvös párát nyom ki, de az adtál a szarnak egy pofont.
Ha lenne teraszod, akkor van olyan mobilklíma, hogy kintre kell rakni és bentre csak a hideg levegőt vezeted.Sajnos az ismert technikákkal még mindig egyszerűbb meleget csinálni, mint hideget.
-
droti25
őstag
Sziasztok
Tavaly beszereltettem egy Gree Lomo plusz klímát, ami tökéletesen teszi a dolgát. Csak hűtésre használom így most 8 hónapot pihent. Pár napja csináltattam egy tisztítást a hivatalos szakival, azonban ha ventillátor módban megy, enyhe poshadt szag jön ki a klímából.
Gondolom ez nem normális? Mitől lehet? -
törölt tag
válasz droti25 #30548 üzenetére
A kondenzvíz valsz. nem folyt ki teljesen, és a szaki sem takarított jól...nem ijesztgetni akarlak, de a leginella vmi. ilyesmi miatt alakul ki. A bacik megtelepszenek a pangó víz miatt)
Mivel nálam is ilyen üzemel, nincs olyan funkciógomb, ami a benn rekedt kondenz-vízet elpárologtatná...
(azt hiszem legalábbis, ha hülyeséget írok,majd kijavítanak)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Öregszem
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Óra topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest