-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Recon666
Közösségépítő
Esetleg Lian Li házakat nem néztél? Ezek full alu házak, nincs műanyag bennük.
Egy pár szép, szerintem:
Lian Li PC-7FN
Lian Li PC-60FN
Lian Li PC-7FNW
Lian Li PC-8NB
Lian Li PC-A04Bvagy ezek:
-
Beretvás
veterán
válasz albert8 #16238 üzenetére
Na ja mondta egy pár ember a szok száz közül,, ám semmivel sem rosszab minöségü mint a vele egy árban lévö CM 335. És neked mi számit 100% anyagnak ha szabad tudnom mert érdekelne hogy ha a közeljövöben házat veszek akkor az 100% anyagminöséggel rendelkezzen. Ennyi pénzért ez nagyon is megéri, és a minösége is jo.
-
-
Goatman
aktív tag
Üdv!
Ismerősöm szűkös keretből gépet fejlesztene, persze a házra és tápra fordítaná a legkevesebb pénzt, hiába mondtam neki, hogy utóbbitól különösen függ az összes alkatrészének a jóléte..mindegy, storymode OFF.
Én nem tudtam neki 10 (de nagyon max. 12) ezresért minőségileg kevésbé kifogásolható ház+táp kombinációt ajánlani, ti tudnátok esetleg? Az alábbi konfig kerülne bele:ASRock H61M-GS
i3-2100
4Gb DDR3
később esetleg egy 15-20k-s új videókártya
3 SATA HDD
1 SATA DVD-íróElőre is köszi
[ Szerkesztve ]
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
Jim-Y
veterán
válasz Goatman #16255 üzenetére
6K-ért FSP 350-APN, vagy HIPRO 380W, vagy FSP HEXA 400W
a ház pedig attól függően, hogy mennyi maradt rá lehet egy Asus 5K-ért. Vagy CM Elite 342 7K-ért..Vagy ha mégis szánna rá többet akkor E 335,370,430, Sharkoon T5 de ezek 10 körül kaphatóak.
Én még ezzel a házzal szemeztem szüleimnek: MODE COM LOGIC B21
Bár tesztet nem találtam róla... -
albert8
veterán
válasz Tothgera30 #16257 üzenetére
Csak az a gond hogy 12 k max táp +ház együtt
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Jim-Y
veterán
-
Jim-Y
veterán
válasz Tothgera30 #16260 üzenetére
Miért vagy most ennyire ráállva a CX400-ra? Nem biztos, hogy annyit szeretne járkálni a cuccokért -> ezt a jó kis tápot tudtommal már nagyon nehéz beszerezni, újonnan már nem is lehet. Pedig milyen jó is lenne
-
Tothgera30
Ármester
Nekem volt és imádtam, nem hiába lett HX 650 az utódja, sőt előtte volt TX 750-em és HX 520-asom is. Mindegyikkel elégedett voltam, de a legkedvesebb számomra a CX 400 maradt. 10k alatt használtan hozzá lehet jutni, eredetileg 5 év garival adták, ha kifog egy egy éveset vagy fél éveset, bő 4 év garija marad, amit más mezei tápoknál nem látok, sőt lassan a felét sem. Továbbá szerintem hang tekintetében is a legalacsonyabb zajszintet a Corsair tápja bocsájtja ki, persze van halkabb, de az komolyabb összegeket emészt fel, tehát 10k alatt best/buy lenne... Remélem meg tudtam magyarázni.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Jim-Y
veterán
válasz Tothgera30 #16262 üzenetére
Abszolúte
-
naszvalo
tag
válasz Tothgera30 #16262 üzenetére
Én is használtam má CX 400-at,és csak dicsérni tudom
-
Kube
senior tag
válasz naszvalo #16264 üzenetére
Nálam is egy CX400-as erőmű teszi a dolgát nagyon halkan Még azelőtt vettem mielőtt lekerült volna a palettákról, 5 év garral jutottam hozzá, kemény 14k volt, most meg már venni se lehet nagyon...
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
SZKEBE75
senior tag
Szevasztok!
Mi a véleményetek a Nexus Caterpillar házról?
DX260 - forzaHybrid - IE900
-
Edorn
senior tag
A napokban gondolkodtam rajta, hogy nagyon hangos az otthoni és a munkahelyemen lévő gépem... Filóztam is rajta, hogyan lehetne hang szigetelni, anélkül, hogy hőszigetelném is és megfőne...
Erre ma látom ezt a hírt: Új Cooler Master számítógépház, hangszigetelésselNem tudnátok ajánlani ennél (jóval)olcsóbb, gyárilag hangszigetelt, jó hűtéssel rendelkező gépet? Vagy ötletet hogyan hangszigetlejem a meglévőt? (vízhűtés, passzívhűtés nem érdekel, ventiket sem nagyon fogom cserélni)
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
Jim-Y
veterán
Szia, a CM-nek van a Sileo 550-nél korábbi verziójú hangszigetelt háza, sajnos azok se sokkal olcsóbbak: Sileo 500 ár , Sileo 510 ár.
Ha a meglévő házadat akarod hangszigetelni, akkor venned kell hangszigetelést amit házilag tudsz felragasztani/szerelni, ilyenre gondolok: [link]
Persze biztos lehet ilyet olcsóbban is kapni, utána kell nézni, üdv -
Edorn
senior tag
válasz osonte #16269 üzenetére
Akkor már nem inkább ez? klikk
Egyben rezgésgátló és hangszigetelő is, amit te linkeltél, az csak rezgésgátló.
Ha van valakinek tapasztalata ilyesmikkel, jól jönne egy élménybeszámoló...
Ha sikerülne megoldanom az otthoni gép lecsendesítését, az életben nem kéne többet mosogatnom, annyira boldog lenne az asszony... (nagyon éles a hallása )
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz AM4, SAPPHIRE PULSE RX 6650 XT 8GB, EX2220 (1920x1080), crucial MX500 SSD, CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz, MSI B450 GAMING PLUS | Tárhely, domain: https://nokturn.hu
-
osonte
őstag
Hát nem tudom nekem az autó ajtaján rajta van mind a szivacs, mind a bitumen 2 rétegben. Mindez nem egyszerre lett felvíve, én a szivacstól nem sok különbséget hallottam (pedig drága volt), de a bitumenréteg viszont jelentősen hallható volt, akár rétegenként is. Ott pedig kicsit több a zaj mint egy számítógépben.
Gépben is próbálkoztam (5mm vastag) szivacs szerű hangszigetelő anyaggal a bitumen rétegre, hát le is szedtem... semmi különbség hangban.
Másik kérdés, hogy 3mm bitumen + vastag szivacs (ahogy látom a képen) mennyire fér el egy házban? Persze ha nem csak bizonyos részeit akarod megcsinálni. Meg ugye minél vastagabb a gép fala annál jobb hőmérséklet fog uralkodni egy nyári napon a gépben.
Két gépet már megcsináltam, nemsokára a harmadikat (jelenlegit) is meg akarom, mert zavar a hangja.
Honor 200 Pro
-
<MZ/X>
őstag
Üdv szakértő urak,
Egy új bulldozer/sandy konfig mellé szeretnék hosszú-hosszú távra egy számitógépházat venni. Játékra szeretném majd használni, tuning alapfeszen, szóval nem extrém használatra. Fontos szempont, hogy halk legyen, semmi ne nyöszörögjön benne, tehát legyenek gumitalpak a HDD meg ODD, PSU helyeken, legyen benne elég ventillátor, hogy jól szellőzenek a dolgok. Sok 3.5"-ös hely nem lényeg, egy SSD meg egy HDD lesz a házban. Nagyon fontos lenne a jó kábelmenedzsment, és hogy a legnagyobb kártyák is elférjenek a házban. Ezenkívül legyen lehetőség egy SLI/CF mellé meg egy pci-e-s hangkártyát is elhelyezni. Kinézetre nem muszáj a karácsonyfás, turbinás kinezet, ami tetszik az a Corsair Graphite 600T és a Thermaltake Level 10GT ház, de ezek egy kissé drágák már.
Előre is köszönök szépem minden ajánlást!
Original's never fit - Socket 370
-
Kube
senior tag
válasz <MZ/X> #16272 üzenetére
Egy cipőben járunk. Nálam is ezek a szempontok és a minőség játszik főszerepet, de sajnos a közel 40 ezer forintos ár, gondolok itt a corsair 600t-re nem igazán fér bele a keretbe így most a kérdésedre kapott választ én is mérlegelem majd. Ami biztos hogy a 600t egy nagyon jól felépített házikó, ami érdekes számomra hogy a hátsó ventilátor különbözik a másik kettőtől, én mondjuk arra gondoltam kapásból hogy a led kihagyása valószínűleg azért volt mert hátulról senki sem nézegeti a házikóját így elveszti értékét maga a led, bár lanpartin azért lenne szerepe esztétikailag. Ezen kívül tényleg mindenre gondoltak, nekem nagyon tetszik a visszafogott felépítése és a megoldások amikkel ellátták, szerintem hosszú távon egy igazán jó kis kuckó annak aki megtudja fizetni.
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
<MZ/X>
őstag
válasz Tothgera30 #16273 üzenetére
Köszi szépen, de ezek közül egyik sem tetszik igazán...esetleg nincs olyan kivitel ahol nincs ajtó, és a periféria slotok felül vannak? A HAF széria nem lenne megfelelő nekem?
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Tothgera30 #16273 üzenetére
A Fractal oldallapja is van 2-3kiló, szóval golyóbiztos.
-
albert8
veterán
válasz <MZ/X> #16272 üzenetére
Ilyenkor szoktam mondani hogy mérjétek fel a helyzetet és pl 1600 as ram helyett lehet venni 1333-asat s és máris meg van a drágább ház ára
és ez van meg kell fizetni
Am a 600T jó lenne nektek nagyon
A HAF széria inkább tuningra jó hűtésre kell mert elég lyukacsos és igy a hang is kijönFlickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
tknof1871
őstag
Üdv! Összerakható egy gép úgy, hogy a CPU, GPU, alaplap hűtése passzív és csak a háznak van ventilátora? Egy ilyen gépben van ráció?
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
Tothgera30
Ármester
válasz <MZ/X> #16275 üzenetére
Az is jó ház, viszont szellős mint a nyári istálló, tehát szél be - szél ki, hangtompítás nuku. Így érdemes halk hardverekből berendezkedned, bár ez minden egyéntől függ, én mondjuk már-már zavarónak találom egy a Swif2 800rpm-en megy, ismerősöm meg azt hiszi nem is megy a gép, van aki pedig le se sz@rja, csak menjen.
#16276 Recon666: Nem a súly lényeg, az Antec kompozit anyagból készíti, a Fractal meg mezei acélból. Szerintem tapizz meg egy Antec-et, rögtön belezúgsz.
#16279 tknof1871: Van, nekem úgy ment 2-3 hónapig. Egyetlen hátránya hogy elég sok helyet emészt fel és rohadtul költséges, de a gép hangját alig fogod hallani, sőt a laptopokat hangosnak találod majd.
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Tothgera30 #16280 üzenetére
Arra nincs pénz,a haveroktól meg nem várhatok ilyesmi befektetést, csak én vagyok ennyire beleb*z*lva az ilyen házakba, hiába mondom nekik.
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Tothgera30 #16282 üzenetére
Igen sokan nem értik, hogy magukkal b*sznak ki, ha a főbb alkatrészeken spórolnak.
[ Szerkesztve ]
-
<MZ/X>
őstag
Na, újra körbenéztem a Corsair házak körében, és a 650D valami baromira megtetszett! Árulnak is még elfogadható, 42e-s árban. Olvasgattam róla teszteket, és igazából két dolog a kérdéses: a tápnál nem látok gumi alátéteket. Szerintetek ez mennyire hangosít mondjuk egy Cooler Master Silent Pro Gold esetében? Ezenkívül azt írták, hogy a legalacsonyabb fordulatszámon is 41.1db-es a hangja. Ezt tudnátok valamihez hasonlítani?
-
Tothgera30
Ármester
válasz <MZ/X> #16284 üzenetére
Ha tetszik akkor azt érdemes megvenned. Semmit nem befolyásol a tápnál hogy van-e gumi vagy nincs, nekem van, de nem sok vizet zavar. Agyári ventik hangosak, egyenesen a kukába őket, halk ventiket szerezz be és úgy más a leányzó fekvése.
#16283 Recon666: Majd pórul járnak .
-
ooloo
őstag
válasz albert8 #16278 üzenetére
Magam is Corsair Graphite 600 T házban vackoltam el magam... ezért kijelenthetem , hogy a fentebb említett kuckó remek választás azoknak , akik a letisztult formát , a könnyű szerelhetőséget , a kiváló kábelmenedzselést , a tágas belső teret és egy "egyszerű" ventilátorszabályozót keresnek egy termékbe sűrítve.
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
Young92
tag
Halihó a sharkoon t5 economy házba[link] mindegyik p67-es lap elfér ugye ?D
(Bocsi ha hülyeséget kérdezek )
[ Szerkesztve ]
-
albert8
veterán
-
tknof1871
őstag
válasz Tothgera30 #16280 üzenetére
Van, nekem úgy ment 2-3 hónapig. Egyetlen hátránya hogy elég sok helyet emészt fel és rohadtul költséges
Kár, hogy drága. Pedig nincs a passzívban egy mozgó alkatrész, nem kell fordulatot szabályozni, stb. Elronthatatlan és nem fogyaszt áramot. Mitől drága, az anyagától, vagy a megmunkálásától?
Passzív hűtőt lehet házilag barkácsolni? Bonyolultabb, mint egy ikea bútort összerakni?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
drr
őstag
Srácok!
Szeretnék egy "normális" házat vásárolni, mert ami van, az tragédia! Vékony, rezonál, rozsdál
Az elvárásaim nem nagyok. Legyen kényelmes és szellős egy Sapphire HD4830-nak, két vinyónak és egy CM Hyyper TX3-nak, legyen masszív, a kinézete visszafogott. Mindezért a lehető legkevesebbet szeretném kiadni.
Létezik olcsó, masszív, jól szellőző, csendes és viszonylag tágas ilyen megoldás? -
Tothgera30
Ármester
válasz tknof1871 #16295 üzenetére
A passzív hűtők drágák. A CPU-ra minimum 10-15k egy hűtő, és azzal nem fogsz hűteni egy 4 magosat 3Ghz fölött, szóval elmehet 20k fölé is, a VGA-ra olyan 10k-t megint mondnék alsó hangon, de egy komolyabb hűtő megint elmehet 20k-ig, HDD hűtőből egy passzívat meg lehet fogni 5k körül, jobbak 10k-ba kerülnek, alaplapok meg általában passzívak. Ventiből veszel 2-3-at a házba, azok darabja alsó hangos 3k körül mozog. Számold össze és már ki is jön, a bonyolultságából meg az fakad hogy a nehéz hűtő leszakíthatja a hardvereidet ha nincs rendesen rögzítve és a légáramlatot ki kell alakítani a házban, ami nem egyszerű. Én személy szerint egy D14-es Noctua-t ajánlok a CPU-ra 2db 800rpm-es Swif2-vel amik 4GHz fölötti procikat is elviszik, VGA-ra minimum egy Alpenföhn Heidi-t szintén egy Swif2-vel, HDD-re meg Scythe Himuro szintén jó döntés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest