- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- SSD kibeszélő
- Samsung LCD és LED TV-k
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
albert8
veterán
válasz gera021 #15400 üzenetére
Attól függ milyet szeretnél
mert van piros ledes,kék ledes vagy esetleg fekete is
De van több márkában is 20cm-es venti vagy más boltban is árulnak
PL itt van több fajta
Vagy ha ezek között se találtál megfelelőt akkor nézz szét az aprón[link] hátha van itt isFlickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
albert8
veterán
válasz gera021 #15403 üzenetére
A házhoz csak az első ventillátor LED-es a felső ,oldalsó és hátsó sima fekete
De amik az Iponon vannak azok is ugyan olyanok csak LED-es
feketét nem hiszem hogy találsz
van egy az aprón ha pont olyan kell[link]Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
szepsy
senior tag
válasz gera021 #15406 üzenetére
Én is most vettem X-et, gondoltkoztam hogy teszek oda fentre + egy ventit, de rájöttem hogy felesleges:S
Feltettem teszt képpen az oldallapról, de nincs nagy szerepe szvsz.
És nekem néha elkezdett búgni kicsit, gondolom ahogy ellenkező irányba szívja kifelé a levegőt.Viszont az első ledes ventit meg előre tettem teszt képpen, és elég jól nézett ki.
Ha mégis rászánom magam, akkor egy piros ledest veszek és az oldalsó feketét fentre reszem. -
Dermesztő
aktív tag
Sziasztok!
Sharkoon Scorpio 1000-ről tapasztalat?Linket hogy lehet beilleszteni?
[ Szerkesztve ]
Pü.-re illik válaszolni ! :)
-
megint én
őstag
Köszi a válaszokat. Igen, lehet hogy egyes (gondolom főleg olcsóbb) NZXT-k nem éppen a legjobbak, Pl az én Lexa S -emnek is feszült egy picit az oldala. De ezt leszámítva semmi gond vele, viszont szép nagyon. És az a Phantom, tök új, és sajnos vagy "nemsajnos" drága is szóval nem hinném, hogy gond lenne vele.
Itt van egy igencsak hosszú vidi róla... -
egil
csendes tag
Sziasztok!
Olyan házat keresek, aminek az előlap tetején, vagy magának a háznak a tetején vannak az USB (és audio) kivezetések. CM Elite 370, 371, 430 és Xigmatek Asgard III. amiket eddig láttam és beleférnek a keretbe. Mondjuk egyiknél sem a tetején vannak, de legalább fent. Vannak-e még alternatívák 10-12eFt körül? 1 Vinyó+1DVD+Giga 8800GT videokártya normál ATX alaplapon a jelenlegi konfig, nem is nagyon lesz ennél több cucc benne. Hűtővel majd alkalmazkodom. (jelenleg gyári van az E6600-on)[ Szerkesztve ]
Silence, i kill you!... (Achmed the Dead Terrorist)
-
egil
csendes tag
Találtam egy Gigát is: [EZ AZ]
Luxo M1004, a tetején vannak a csatik.[ Szerkesztve ]
Silence, i kill you!... (Achmed the Dead Terrorist)
-
albert8
veterán
Én nagyon ajánlom a Cm 690-est
nagyon jól pakolható,elég nagy,szép és nem egy papirház
massziv,jól szellőző és aránylag olcsón hozzá lehet jutniFlickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
liqquid
tag
hy
Házvásárlás előtt állok, mert volt ugyan eddig egy Aerocool S9 Pro házam, viszont behalt a 40cm-es oldal venti, így kénytelen vagyok lecserélni...
Nézegettem sok tesztet stb. és a következő házak jöhetnek szóba: Thermaltake Armor A60 vagy A90 elsősorban, van ami az egyik mellett szól van ami a másik mellett, nemtudom akinek van személyes tapasztalata ezügyben érdekelne nagyon is!
Gondolkoztam még az Antec Nine Hundred-on bár nem tetszik benne, hogy a tápnak alul nincs szellőző nyílás rajta...
Még ami szóba került az Aerocool VX-E Pro csak ez annyira nem tetszik, meg sztem hangos is valamilyen szinten...
Ezeknél nagyobb ház az adott helyre nem fér be mert max szélessége 21 centi lehet a háznak!
Bármi más javaslatot szívesen fogadok ami szóba jöhet ilyen 20e Ft körül...
Szóval várom az 5leteket, tapasztalatokat!
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
válasz liqquid #15419 üzenetére
Én őt ajánlanám, bár 4,5 mm-rel szélesebb (214,5 mm). Az egyik legjobb ház ebben a kategóriában. Nagyon jól szerelhető és szép, a PH! is tesztelte.
mp
[ Szerkesztve ]
-
liqquid
tag
válasz molnarpeter #15420 üzenetére
Néztem de nem fér be az adott helyre és emiatt ki lett zárva, amúgy benne lett volna a pakliba, fontos, hogy 21cm lehet maximum! Azért köszi, várom még a tanácsokat .
(Max még talán az aerocool VX-9 Pro, csak az se a legszebb, bár nem rossz, elvileg szélesebb az e-nék kicsit... csak abbai s venni kell még egy pár ventit.
Fontosnak tartom, hogy amennyi ventilátor lehetőség van a házban, azt ki is használjam, hogy maximális legyen a hűtés
[ Szerkesztve ]
-
agemate
addikt
válasz liqquid #15421 üzenetére
Olcsóbb házak között nem nézel szét? Például a CM Elite 430 elég keskeny, de hely is van benne, akár HD 5970 hosszúságú kártyát is beszerelhetsz.
Vagy a TT Element T pontosan 21cm széles. Utóbbinak hangosabb a hűtése de jobb is. Mindkettőnek magasan, az Element T-nek felül van az előlapi panel. -
tactic
csendes tag
válasz megint én #15396 üzenetére
Magam részéről az egyszerűség, visszafogottság és praktikusság híve vagyok. Talán azért választottam a Corsair 600T-t ami most 2-3 hónap elteltével jó döntésnek bizonyult. Ha az anyagi része nem érdekelne a dolognak akkor nagy valószínűséggel Lian Li valamelyik nagyobb tornyát választottam volna.
x2000
vagy a "kis"testvéreit : x1000, x500 -
papírzacskó
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Codegen 6100-A11 (briza) házat, amit jelen pillanatban harmadjára bánok meg. Valaki tudna linkelni vagy küldeni egy útmutatót? Mert nem tudom beállítani az időt és dátumot. Meg a "jó minőségnek" hála az elejében lévő 4 LED nem világítja a MUSTIFF feliratot. Ezt meglehet valahogy oldani??
TDU2: PapirzacskoHUN
-
molnarpeter
nagyúr
válasz papírzacskó #15425 üzenetére
Gugli (keresgéltem, de nem találtam ) Amúgy milyen tápod van? Ugye nem a ház mellé kapottat használod? Egy tipp: add el itt az aprón, és vegyél egy egyszerűbbet, de jó minőségűt.
mp
[ Szerkesztve ]
-
papírzacskó
csendes tag
válasz molnarpeter #15426 üzenetére
Táp nélkül vettem. Majd eladom, de az egész konfig.-ot egybe. Amúgy elég masszív ház, viszont ez az előlapi rész siralmas. A LED-es megvilágítás nem jó, az óra beállításához meg jó idegrendszer kell, mert nincs leírás és a gombok is olyanok, hogy inkább dísznek való. Jó pont még a háznak, hogy a tetején a 2 venti jól hűt, viszont a záhonyi gyorsvonat lehet csendesebb.
Ui.: A google-t én is próbáltam, de semmi eredmény.
[ Szerkesztve ]
TDU2: PapirzacskoHUN
-
nimfas
addikt
Sziasztok!
Most cserélnék házat eddig ezeket találtam:
Cooler Master HAF 912 Plus
Cooler Master CM 690 II Advanced
Melyiket és miért ajánlanátok.... vagy más házat 20e-es kategóriában, csendes és hűvös legyen.
Előre is köszönöm a válaszokat, tanácsokat.
Üdv. -
liqquid
tag
válasz agemate #15422 üzenetére
Az elite-t azért zártam ki mivel keskeny, és egy scythe yasya típusú tekintélyes méretű proci hűtő lesz benne így 20 és 21 cm között gondolkoztam kb. mert a mostani 20cmes és van még 1 cm hely az odalától a hűtőig...
A TT Element T-t viszont nem is tudom miért nem említettem, ez a típus még listába volt, pontosan nem tudom miért vettem ki, talán mert alulra nem szerelhető venti és onnan nem szellőzik bár ez A90-nél is fent áll, majd még nézek erről teszteket, kérdés melyik a jobb vétel a TT-k közül.
Még néztem amúgy Sharkoon-ból is 1-2őt ami jó lehet, hát nehéz a döntés, mostmár olyan a felhozatal, hogy elveszik benne az ember és még jópár komoly márkát nem is említettünk amiből megintcsak lehetne csemegézni, eddig mondjuk ez a 3 TT a legmeggyőzőbb, de nehéz a döntés mindenesetre...
Jó lenne, ha lenne egy összesítő teszt, ugyanolyan konfiggal több háznak teljes hűtésrendszerrel, és az megkönnyítené az ember dolgát , az http://www.overclockersclub.com/-on néztem még pár tesztet, meg persze itt, van pár hasznos összehasonlítás.
Ha még valaki tudna ilyet, szívesen fogadom, meg sztem más is (mindenesetre, neked köszi az eddigieket )
-
gera021
aktív tag
cm haf-x házba érdemes a légjáratot betenni? természetesen vennék bele 8cm-es ventit...
-
gera021
aktív tag
válasz molnarpeter #15433 üzenetére
ezt néztem ki...
http://ipon.hu/webshop/product/_coolermaster_saf_b83_e1/25347
gyári oldalán 1400rpm-et ir...
az elég? -
liqquid
tag
Amúgy aki tud dobhatna linket, Thermaltake Armor A60 és A90 összehasonlításról, hőmérsékletekről is full felszereltség mellett stb... akár jöhet mellé még más hasonló kategóriás ház is
-
liqquid
tag
válasz liqquid #15436 üzenetére
Amúgy az Aerocool Strike-X se néz ki rosszul, mondjuk az oldal ventije ahogy elnézem épp rossz helyen van, úgy értem ott ahol a procihűtő helyezkedik el ha jól látom és az nem férne így be akkor... javítson ki valaki ha tévedek, csak hangosan gondolkodok.
[ Szerkesztve ]
-
oz
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani minél kisebb micro-ATX alaplapokat fogadó házakat, amikbe lehet komolyabb elemeket (i7 proc, egy kártyás gtx570/6950/6970 video) pakolni?
Nézegetettm a Lian Li PC-V354 házat, ez nem tűnik rossznak, de egy kicsit drága. Ezen kívül mi jöhet szóba?Köszi
-
pocoandante
csendes tag
Sziasztok.Tesómnak új gépet rakok össze.kb a 10-15ft-os kategóriából,kellene alsó tápos házat nézni. CM 430 felejtős a gyenge kábel elvezetés miatt,és személyes tapasztalatom azt mutatta hogy az ilyen 4 kg-os tömegű házak rezonálnak. /nagyon régen volt cm elite 331-em hát az valami csapni való ház volt rezonancia,és anyaghasználat terén/ ajánlottam neki a cm gladiatort,mivel abban már jobb a kábel rendezési,vagy használt cm690-et,de nem tetszik neki,és csak új jöhet szóba nála a kettő közül ti melyiket vennétek?Revoltec Sixty 3? Itt ár kategóriájában nagyon dicsérik ,és elég sokat tud.Ráadásul eddig csak jó tapasztalatom volt a revoltec házakkal.[link] vagy Sharkoon Rebel 9 Pro Economy?Erről sajnos nem tudok semmit.Bár nem tud annyit mint a Revoltec,de ez is befutó.Előre is köszi a segítséget
[ Szerkesztve ]
pocoandante@freemail.hu
-
liqquid
tag
válasz pocoandante #15439 üzenetére
Revoltec Sixty 3 - ezt jó, hogy mondtad, nagyon jó ár érték aránnyal bír! Csak 1 helyne bukik meg a dolog, ha tele is pakolod ventivel, normális ventik bele 1-2 rugó / db. és akkor már ez is 20 körüli értéket vesz fel :S , de amúgy tényleg jó, nézd meg pár hsz-el fentebb írtam pár házat, azok még nem rosszak bár később olvastam az aerocool strike-x-ról, hogy rezonál szóval az akkor felejtős, de az 10-15 inkább 15-20 lesz sztem ha jó minőséget akarsz meg szellőzést is neki!
-
albert8
veterán
válasz pocoandante #15439 üzenetére
HA testik neki a Cm430-as akkor azt vedd mindenképp jó választás ,már sok ember vett ilyet és csak jó visszajelzések voltak
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
joker1220
őstag
válasz liqquid #15441 üzenetére
Sziasztok!
Én is Revoltec Sixty 3 at akartam venni de nem volt készleten így ezt vettem:
Igaz hogy felső tápos de simán kapsz hozzá olyat amin elég hosszúak a kábelek.
Mindenkinek csak ajánlani tudom aki csendes, könnyen öszeszerelhető és szellős házat szeretne olcsón
Nálam egyáltalán nem rezonál és gumitalpak is vannak rajta amit nemsok háznál láttam mostanság
1 db ventilátor is van hozzá amit én kapásból előre raktam, így elölről beszívja a friss levegőt , hátul meg kinyomja a meleget, nem is kell bele több!
http://www.edigital.hu/Szamitogephaz_tap_nelkul/CoolerMaster_RC-335-KKN1_GP_Elite_335_tapnelkuli_haz_fekete-p49183.html
[ Szerkesztve ]
,,A lustaság nem más, mint pihenés mielőtt még elfáradnánk''
-
nimfas
addikt
válasz Flashget #15435 üzenetére
Szia!
Nem fog ez bazimód porosodni? Csak mert láttam a nagytesóját élőben, munka közben, és a srác már vett rá 2eFt/db áron kör alakú szűrőt amit a ventikhez tett, hogy a port ne szívja be :-D
Képek alapján elmenne tésztaszűrőnek is. Nekem tetszik, csak nem akarok vele később szívni, hogy hetente nyomassam a kompresszorral a sok port :-D
-
pocoandante
csendes tag
válasz liqquid #15441 üzenetére
Köszi szerintem is Revoltec Sixty 3 lessz.igaz hogy nem adank hozzá ventit,de végül is a cm 430-hoz is 1db ventit adnak,tehát abba is vennék min egy ventit.az a plusz 2000ft már nem számít nekem,és azért szerintem a Revoltec Sixty 3 jobb ház mint a cm 430
[ Szerkesztve ]
pocoandante@freemail.hu
-
Tothgera30
Ármester
válasz pocoandante #15445 üzenetére
Én a CM-et venném, de lehet csak a márka miatt .
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
liqquid
tag
válasz pocoandante #15445 üzenetére
Ja, de akkor vegyél hozzá egy pár ventit, legalább 3-4 nem árt... márha normális szellőzést akarsz
-
agemate
addikt
-
liqquid
tag
Na uccsó lista, ezek jöhetnek szóba végül, melyik lehet a legjobb?
Revoltec Seventy 2, Revoltec Sixty 3, ThermalTake Element T, ThermalTake Armor A60, ThermalTake Armor A90, Sharkoon Rebel9 Pro Value, Sharkoon Nightfall, Sharkoon Bandit, Sharkoon Scorpio 1000, Sharkoon Scorpio 2000, Aerocool Strike-X, Aerocool VX-9 Pro, Aerocool VX-E Pro,Antec Three Hundred, Antec Nine Hundred
Nos?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest