- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen egeret válasszak?
- TCL LCD és LED TV-k
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen notebookot vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Videós, mozgóképes topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petzval
senior tag
válasz Recon666 #16303 üzenetére
" arra gondoltam, hogy esetleg a noname-ek közt is akad, ami használható."
Minden nagy márka valamikor noname volt. Most építettem meg egy 3331-es Codegen házat nagyon jó az elhelyezáse nagyon jó.mATX lapot tettem bele de eggyel nagyob is bőven belefér mivel midi a ház.
-
kurtz
aktív tag
üdv megint
1 kis változás állt be: házfelújítás lesz a nyáron kisebb asztalom lesz [annál ami most van nem lesz nehéz kisebbet találni ] + jön 1 kölyök kutya ami azt jelenti hogy a földön álló házakat el lehet felejteni [gondol 1et és megjelöli..]
továbbá megjelentek a z68as lapok és találtam 1 egész ígéretes példányt név szerint:
MSI Z68MA-ED55 ami 1 MATX lap [egész jól felszerelt] kisregény off a lényegre térve:tudtok olyan matx házat ami alkalmas tuningra anélkül hogy túl nagy lenne ? [asztalon foglal majd helyet] (2 batár hangfal és 1 monitor társaságában így lényeges a méret]
R.I.P. Fractal Design Define R3 Arctic White 2011-2013
-
kurtz
aktív tag
válasz Tothgera30 #16308 üzenetére
itt körül mint ez
bár én vmi olyasmire gondoltam mint pl armor a 30 vagy chieftecnek is vannak hasonló példányai 1 5.25 és 2max 3 3.5 hely elég
-
kurtz
aktív tag
vélemény erről? :
COOLERMASTER RC-360-KKN1-GP Elite
-
kurtz
aktív tag
le késtem a szerk időt:
esetleg cooler master 341 egész jónak tűnik
[ Szerkesztve ]
-
Kube
senior tag
Lenne egy kérdésem a CoolerMaster CM690 II -vel kapcsolatban. Olvastam róla egy tesztet és az elődjéhez képest tényleg belekerült néhány okos megoldás. Sajnos a Corsair 600T elég drága számomra így lehet hogy erre esik majd a választás. Mi a véleményetek erről a kis kuckóról? Ami a legjobban aggaszt az a hangja, örülnék ha erre is kitérnétek kicsit, mert sajnos élőben még nem tapasztaltam, a tesztben azt írták elég hangos tud azért lenni.
szerk: elnézést kurtz kolléga, nem válasznak akart menni csak elkattintottam magam kicsit.
[ Szerkesztve ]
No emotion, any more than a wave, can long retain its own individual form.
-
Jim-Y
veterán
Szia, nekem volt ilyen házam, és akkor ezek szerint amit olvastál az nem igaz, nekem a 3 gyári ventivel is halk maradt, nem mondom, hogy 3 körültekintően összeválogatott drágább ventivel nem lenne halkabb, de a gyáriak mellett is lazán tudtam aludni, és soha nem éreztem ,hogy hangos lenne. Egyébként jó ház, csak ajánlani tudom, üdv
megj: játszani játszottam, de a vga-m nem egy erős, hangos darab, a fentieket ehhez mérten olvasd, a CPU-mon pedig egy nagyon halk cooler volt, illetve a tépom is hangtalan, úgyhogy a gépben a leghangosabb alkatrész a gyári venti volt.
-
kurtz
aktív tag
no para mázlid van én is tanulmányozgattam ezt a házat
1 kis venti csere és máris halkabb arctic cooling árul aszem relatíve olcsó és halk ventiket válogass + ki jött a cm690II Advanced edition pár hasznos újítással ellátva pl: +1 fan-t tartó keret a vgakhoz [és megtámasztja a hosszabb vgakat a keret] 1 hdd dokkoló a tetőn sajna ez nincs bekötve de éppen megoldható és ha mégse tároló rekesznek pl külső hddnek stb tökéletes + 6 hdd rekeszből csavarozással 4 eltávolítható vízhűtés céljába jól el van látva venti helyekkel és [a HAF okkal] ellentétben ezen porszűrő is van abszolúte jó kis kégli de azért van pár alternatíva pl: Xigmatek Pantheon
-
Kube
senior tag
Köszönöm az infót. Még meg kell néznem mennyiért dobálják a házikót. A GB 9800GT / rev 2.0 / most egy sokkal csendesebb és jobb gyári zalman dolgozik, a régi / rev 1.0 / eléggé hangos volt. Gondolj bele hogy beleteszem az újat és indításnál megijedtem hogy leállt a ventije, hát a nagy fenét csak a jobb hűtőnek elég a 4% teljesítmény alapon úgy néz ki. A Corsair CX400-asom is most hozzá tesz a halkabb működéshez. Igazából nálam csak a ventik csapnak nagy zajt, főleg mikor reggel benyomom a gépet akkor 5 perc kell nekik míg alapra állnak.
Most egy ilyen kuckóm van kb 4-5 éve, de egyre több vele a gondom, a por, a sok kábel ami akadályozza a megfelelő szellőzést. A kijelzője natúr működés mellett tönkre ment, egyszerűen világít de nem jelez ki semmit és hát kábeltörés itt nem áll fent mivel hozzá se nyúltam, csak néha volt portalanítás, de nem tudom mi baja van. Az alsó kis usb portok paneljét kb úgy csavaroztam vissza mert meglazult és lötyögött benne, de ugyanennek a takarólemeze egyszerűen le vállt csak úgy... tényleg nem vagyok feszegetős ember szóval vigyázok a cuccaimra de tök alap járaton ment szét ez a ház fokozatosan.
Egyébként ha jól tudom akkor ennél a CM690 II-nél alkalmaztak szűrőket is elől és alul is. Még magára az anyaghasználatra kérdeznék rá hogy mennyire minőségi, sajnos nem tudom megtapintani a dolgokat de neked volt rá alkalmad. Itt most gondolok a külsőre, belsőre...
Jim-Y: nagyon jó a meglátásod
[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
Az anyaghasználat jó, CM minőség, összehasonlítani egy gigabyte kuckóval, egy noname-mel, egy CM 430-al, és egy Lian Li-vel tudom... Azt kell, hogy mondjam, hogy nagyon jó anyagokból dolgoznak, a belső tényleg kifogástalan, ha valahol nagyon bele akarok kötni akkor az előlapi 2 vékony króm csík lenne, ezek nagyon műanyagos hatásúak, de szerencsére ez is csak szőrszálhasogatás, szerintem ilyen minőségi problémád nem lesz ezzel a házzal, nem véletlenül "Különösen ajánlott". Az eddigi házaim közül egyébként anyagminőségre ez a második legjobb a Lian Li mögött, de nem egy kategória a kettő, az Full alu, ez pedig műanyag..
Az ár: ahogy nézegettem mostanában sok helyen felment az ára, nem egy helyen árulják 29-30K-ért ahol korábban 25K volt, én is 25K-ért vettem, szerintem 30K-ért már nem éri meg, annyiért már vagy Fractal Design-t vennék, vagy Antec-et. Ellenben ha 24-25K-ért be tudod szerezni akkor ne hezitálj. Én is csak azért váltam meg tőle mert nekem túl nagy volt, egy idő után zavarni kezdett, hogy ott magaslik az asztalomon
-
Kube
senior tag
Hát igen 30k, akkor meg már lehet várok hogy összegyűljön egy Corsair 600t-re a pénzem. Használtan körbenézegetek, de ha találok akkor mindenképpen elviszek egyet. Most 9800-al is szerencsém volt, még két évig garis, minden tartozékával, még a csatik kupakjait is beletette a csávó, nagyon rendes volt korrekt árral. Szóval próbálok már nem újat venni mindenből mert sokszor a használt is megéri csak várni kell a megfelelő hirdetésre.
Köszönöm az infót elég hasznos volt
[ Szerkesztve ]
-
-
Kube
senior tag
Hát itt Szombathelyen 600T-vel rohangáló csávókat nem látni sűrűn, raktáron tutira nincs, max hozatnak a boltok is. Akkor meg már inkább megrendelik iponról aztán kiviszi a futár házhoz és akkor még buszozni se kell a vidéki emberkének, nem beszélve arról hogy mire a boltba megérkezik, az legalább egy hét. Múltkor vettem egy routert, akarom mondani csak szerettem volna venni a kis vásárlási utalványomon amit megjegyezném egy infó verseny nyertem hurrááá, aha persze gondoltam én. Semmi nincs a boltban, még nem is hallottam felőlük pedig 97'-től vannak Szhelyen, hát mondom ez kész. 1 hét múlva jött a cucc azért volt öröm, csak hát kétszer elmenni, legközelebb inkább telefonálok az az igazi
[ Szerkesztve ]
-
-
Motion_Blur
félisten
Ide is beírom, hátha..
Hali!
Egy Arctic Cooling Silentium T11 házban elfér egy CM 212 Hyper Plus?
Előbbi 19cm széles, utóbbi 16cm magas.
ASUS P5B lapra lesz szerelve, remélem nem kell hozzá semmi extra lefogató mert a gyártó oldalán meg van csillagozva az LGA 775-ös foglalat: * Supplied accessories may differ by country or area. Please check with your local distributor for further details.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Kube
senior tag
az is szép... mondjuk én kingmaxal nem kezdek alapból haver is szenvedett velük, elhatároztam hogy én nem fogok. De azért ciki hogy 3 szor kell bemenni egy istenverte ramért hogy menjen is röhej...
-
albert8
veterán
válasz Motion_Blur #16324 üzenetére
Igen el kell hogy férjen
a felfogatást meg neked kell tudni hogy milyet adtak hozzá
gondolom nem neked lesz ezért nem tudod
ha ilyen van hozzá akkor mindre jó[link]Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Motion_Blur
félisten
-
Motion_Blur
félisten
válasz Motion_Blur #16327 üzenetére
Utánanéztem, ha az CM Elite 370/430-ba befér a CM V8-as hűtő, akkor talán ez is menni fog.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
XmoD
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segitseget kernek: mATX-es FEKVO hazat keresek 1-2 3.5" es 1 db 5.25"-s helyel.
Lehetoleg normal tapegysegest.
Elore is koszi a segitseget. -
sestertius
őstag
Üdv!
Tudnátok ajánlani valami megbízható külföldi "oldalt", ahol Lian Li házat tudok venni "normális" áron? Persze ezek alapból nem normális áron vannak...
Köszönet!
Régi ph 88 pozitív negatív nélkül, új ph-n azon felül...
-
zodo
nagyúr
válasz sestertius #16332 üzenetére
Ez engem is érdekelne.
(#16333) XmoD
MS-Tech MC-700
vagy elfektethető 3R System R330 esetleg ha a kocka is megteszi akkor mindenképp az AeroCool M40 -et javasolnám. Többiek, jóval drágábbak. -
zodo
nagyúr
Helyesbítek.
Ha a felfogatását nézzük akkor valóban SFX méretű tápot fogad.
Azok közül talán ez a Chieftec DPS-300AB 300W a legolcsóbb ha nem akarsz használtat venni. -
mrbig25
őstag
válasz sestertius #16332 üzenetére
Szia!
Az egyik legnagyobb kínálattal rendelkező külföldi áruház.
Bár a szállítási költséggel együtt ugyanannyiba -vagy többe- kerül, mint ha megvennéd helyben....
-
Gallowgater
tag
Ha megengedheted magadnak akkor arra sarkallak várjál. Nekem ma jött meg a hófehér 600t. Hát mit mondjak lélegzetelállítóan gyönyörű. Minőségi anyagok, tökéletes illesztések.
Bevallom amikor a csomagoláson megláttam a mély benyomódást megijedtem, de ház érintetlen.
Egyszóval ha személyessé akard tenni a gépedet válaszd az egyediségedhez és elvárásaidhoz illőt, hiszen - gondolom - jó pár évig szeretnéd használni és nem mindegy mit látsz minden nap.
Z68X-UD7-B3 // Core i5-2500K // Noctua NH-D14 // G.Skill RipjawsX 16GB // MSI GTX 1070 gaming X // OCZ 60GB Agility 3 // WD 750GB Caviar Black // Corsair AX850 // Corsair 600T White // Corsair SP2500 // Roccat Tyon // Isku
-
Motion_Blur
félisten
Jelentem, AC Silentium T11 házba befért a CM 212+, van kemény 3mm rés az odallapig
-
zodo
nagyúr
válasz Motion_Blur #16345 üzenetére
Ez gyorsan kiderült, őrölünk.
-
fulltime4wd
tag
válasz Csicsóka #16343 üzenetére
Csicsóka - Nekem pont ilyen házam van, és elég halk a tápja azon kívül, h. elég megbízható.
A proc-hűtésem elnyomja, pedig az sem egy hangos db. A ház masszív lemezekből van, ehhez hozzátesz a kis méret is a csekély rezonanciát tekintve.
Sajnos meg kell válnom tőle, de azt még én sem tom, h. csak a bódét, vagy a tápot is eladom-e! Helyhiánnyal küszködök benne ugyanis, pedig nagyon megszerettem!
Elég jól tudom hűteni is, a vinyóm 28-30C-nál nem megy feljebb, bár ehhez bele kellett kókányolnom egy 12-es ventit is pedig ahhoz sajna nincs hely csak 9-esnek[ Szerkesztve ]
"I see no God up here" - Juri Gagarin 1961
-
Csicsóka
őstag
válasz fulltime4wd #16347 üzenetére
Köszi az infót!
Korábban nekem is volt egy 300 W-os Chieftech tápom, az még nem is aktiv PFC-s volt, és nagyon szerettem a halk 12 centis ventije miatt. Örülök h megtartották ezt a jó szokásukat, és ez is csendes. Nekem is teszik ez a ház, mert mint minden Chieftec termék, minőségi benyomást kelt. Nem gagyi papír vékony lemez, persze ez a súlyából is kiderül. Nekem nem fontos bele 12 centis venti előre, mert egy nagyon szerény E3400-as cerka konfig lesz benne, VGA nélkül SSD-vel, az meg nagyon hűvös cucc. Egy Arctic-Cooling Arctic F9 Pro TC hőmérséklet szabályzós ventit teszek majd bele.
Meg is rendelem ezt a házikót, az E-bolt most ingyen kiszállítja bármelyik Pick-Pack pontba. -
albert8
veterán
válasz Motion_Blur #16345 üzenetére
Mondtam én hogy belefér
Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
Sandrew
őstag
Hello!
Ház vásárlás előtt állok. Max 22k-m van rá!
Amiket néztem, Cm Haf 912 Plus vagy Cm Storm Scout. Melyik érné meg jobban?
Ami fontos:
Alsó táp, Fekete belső, Kábelmenedzsment, Esetleg plexi oldallap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- EXTRÉM Teljes merevcsöves EKWB szett MINDEN RÉSZE ELADÓ! Ház Distro Blokkok VGA Fittingek stb.
- Seasonic Focus GM 650W 80+ Gold félmoduláris tápegység
- NZXT Hue 2 RGB Lighting Kit + NZXT Aer RGB 2 140mm + NZXT Aer RGB 2 120mm
- NZXT H510
- SZÁMÍTÓGÉPHÁZAK NAGY VÁLASZTÉKBAN / LianLi / Jonsbo / Kolnik /Aerocool... LEZA.HU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest