-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
válasz Sandrew #16353 üzenetére
Hát igen, nem ugyan az a kettő, azért is mutattam, a lancool az Lian Li gyermek vállalat, így stílusjegyekben ugye a lianli-re hajaz, szóval egyszerű, de minőségi, minőségibb mint a CM De a CM meg felhasználóbarátibb, mindegy, nekem spec nem tetszik a K58, akkor már inkább a 912+ viszont már megtapasztaltam, hogy van különbség egy műanyag és egy fém/alu között ^^
-
albert8
veterán
-
Jim-Y
veterán
válasz Sandrew #16357 üzenetére
Nem, a CM690 II-ből van legalább 4-5 verzió, amit te linkeltél azt nevezhetjük alapnak, nagyon jó ez a ház, de nagyon felment az ára, az 'alap' verziót most 29K körül lehet kapni ami sok érte, amit albert linkelt az a Lite verzió, amin asszem nincs HDD dokkoló, valamint kevesebb kiegészítőt kapsz hozzá, pl VGA dokkot sem adnak, talán ennyi, most nem tudom így fejből. A Basic verzió pedig belülről nem fekete plusz a Lite "hiányosságai" az alaphoz képest.
-
-
jericho69
tag
Hello!
Nem tartozik teljesen ide, de nem találtam hozzá jobb fórumot. Szóval van nekem egy NZXT M59 típusú házam és ma este vettem észre, hogy nem világít elöl fent (az optikai meghajtó felett) az a kis vékony kék led csík. Esetleg lehet valami köze ahhoz, hogy tegnap kiszedtem 1 percre az alaplapból az elemet és elállíthatódott valami? Mit lehet ilyenkor a teendő vagy meglehet oldani ezt valahogy?
[ Szerkesztve ]
-
Plague1
csendes tag
Sziasztok!
Először is nagyon finnyás vagyok házak területén. Jelenleg egy Raidmax Sagitta házam van, de úgy érzem ideje váltani.
Először egy Aerocool V12XT-n gondolkodtam, de utána megláttam az Aerocool Hi-Tech 7 Pro háikót és egyből megtetszett. Viszont azt már nem lehet kapni kis hazánkban és külföldön meg elég borsós ára van.
Szóval jelenleg tanácstalan vagyok ház területén, ezért minden jó ötletet szívesen fogadok.
Amik viszont kritériumok:
- Oldalsó nagy venti(nem muszáj 40 cm-nek lennie).
- Kijelző
- Jól szellőző
- Masszív
- Viszonylag olcsó(max 25 000 Ft)
- Csavarmentes
- Ne legyen egy nagy téglatest(legyen valami formája)Ja és egy fontos majdnem elfelejtettem férjen el benne egy cooler master hyper 212 plus
Plague1
[ Szerkesztve ]
Nyugi drágám értek hozzá. Tuti, hogy a kék a fázis!!!!!!
-
Plague1
csendes tag
Nézelődtem és az Aerocool V-touch pro határozottan tetszik
képSzerintetek jó házikó...és a legfontosabb elfér benne a CM hűtőm?
Nyugi drágám értek hozzá. Tuti, hogy a kék a fázis!!!!!!
-
zodo
nagyúr
válasz Plague1 #16365 üzenetére
Az a hűtő szinte bármelyik 19cm széles házban elfér.
Nemrég volt róla szó és akkor egy AC Silentium T11-ben is elfért, igaz csak épphogy de elfért.Sharkoon Rebel 9 Value
ThermalTake V9 Black Edition(#16367) Jim-Y
Erre nem is gondoltam.
Akkor ez átgondolandó mert úgy gondolom az oldalsó méreteit írják az adatlapra amiből lejön a venti mérete.V9 esetében 191.0 - oldalsó venti 20mm kitudja mekkora a felfogatással akkor nem fér be.
[ Szerkesztve ]
-
BogyóBP
addikt
Sziasztok jelenleg egy Gigabyte Luxo140 es házam van, érdemes lecserélni egy Thermaltake VL80001W2ZD V3 -ra? A számítógép futási teljesitménye illetve megjelenítése függ attol hogy az alaplap milyen minőségű házban van, illetve hogy a lapnak milyen a házban a felfekvése és így a VGA elhelyezkedése a foglalatban? Azért kérdezem mert tapasztaltam már hogy pl egy rossz ház elgörbitheti az alaplapot vagy a VGA nem pont párhuzamosan fekszik a PCIE slotban. Nem a mostani házamra gondolok, jelenleg egy CODEGEN van aminek viszonylag erős a belső tartolemeze, de kiv vagyok hogy ez a Thermaltake mennyivel lehet jobb mint az utobbi 2. Alsótápos házban gondolkodom de ha valaki megtud győzni hogy a felső tápos is jó, akkor ne fogja vissza magát. Ajánljatok nekem házakat, a kinézet nem fontos inkább a használhatóság és a jó szellőzés. Ezer köszönet!
TÁPOS ház is szóba jöhet, max egy 10 esem lesz rá úgy néz ki.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
fulltime4wd
tag
válasz BogyóBP #16372 üzenetére
A Thermaltake-éknél azért odafigyelnek a VGA helyzetére,. Nemrég raktuk át egy haveromnak a konfig-ját egy ilyen házba, és ilyesmitől nem kell tartanod.
Gond (vájtfülűeknek) azzal lehet, h. tényleg elég vékony lemezből van, én nem is merném a hónom alatt vinni, félve, h. megrogy az oldallap . Mondjuk ott csak 2 12-es lapát plusz a proc- ill. a táphűtés dolgozott, így annyira nem volt hangja, de aki ezt a bódét minden hűtéshelyet kihasználva akarja működtetni, na ott már lehetnek decibelgondok. Viszont ez nem is NASA-technikát hivatott kiszolgálni, és pofás kis ház. Ahol ennyire nyitott az egész konstrukció, ott amúgy is jól belátni, de jól kihallani is a dolgokat. Én is tervezek egy ilyet magamnak, mert a régi chieftechemben nincs hely meg 12-es hűtés hely sem! Ezért a pénzért megéri!
Ja és az alsótápos megoldást csak támogatni tom, szellősebb a tér és eleve jobb, ha fölül 1 sima venti szívja ki a hőt, mintha a meleget még át is kellene paszíroznia a tápon, persze ez a tápnak is csak jó! Nem mellesleg alacsonyaban van a súlypont, és én láttam már felgörgőzött felsőtápos nagy házat, hát nem kellett sok a borításhoz[ Szerkesztve ]
"I see no God up here" - Juri Gagarin 1961
-
Jim-Y
veterán
válasz BogyóBP #16372 üzenetére
Szia, a V3-at a lentebb említett okok (vékony lemez) miatt nem ajánlanám, meg azon az áron van jobb vétel, név szerint: CoolerMaster Elite 430 vagy 370, ezek rendben vannak anyagminőség szempontjából, egyik hátrányuk a kábelmenedzsment, egy 10K-es házban nem lehet mindent flottul megoldani, ezek számlájára csak ez írható Kicsit drágábban Sharkoon T5/T9 Economy
-
tatabánya
senior tag
válasz fulltime4wd #16373 üzenetére
súlypont, inkább rosszul voltak azok a kerekek a ház alatt mint a táp felső helyzete borítaná gépet... alsó táp szőnyegen nem ajánlott meg amúgy is sztem nehezebben "veszi a levegőt" a tápod. az hogy a felül lévő melegebb levegőt kap, hát ugye amit akár a biosban is látsz hőmérsékletet az biztos nem a procihűtő bordáin van és általában senki se a tápba fújatja... szóval nem kell aggódnod hogy most 40-50-60 fokot "lélegzik" a tápod ha fent van. az tény hogy jobban néz ki tőle minden én csak azért használok ilyen házat
[ Szerkesztve ]
-
-
NOD
senior tag
Üdv, mivel nincs erre topik igy itt tenném fel a kérdést.
Na szóval adott egy haf-x ház, ebbe szeretnék venni egy eredetileg haf 922 elejében levő vörös ledes ventit. Kérdéses, hogy egy 3pines elosztóval rátudom-e kötni a felső panelre mindkettőt?
A haf 922-es ventin 3 + 3pin (ledhez) van, viszont nálam az X-ben a ventin 3+ 2(nem is hiszem hogy ez szabvány lenne) pin van, és a felső panelen ennél fogva szintén ilyen van.
Fontos hogy kapcsolható legyen. -
albert8
veterán
Én úgy tudom hogy amit bolbta lehet venni CM venti az nem kapcsolható
bár lehet árulnak olyat is
de az y elosztó csak 2x 3 pint fogad tehát akkor nem tudod kapcsolni egyiket semFlickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/
-
God MonXter
tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni ház vásárlás ügyben.
Ami szempont:
-minimum 7db 3.5-ös hely,hdd-k hűtése megoldott legyen
-nem gond,ha nincs sok 5.25 hely,maximum 3db-ra van szükségem.
-alsó-felső táp lényegtelen
-kinézetre teljesen mindegy,akár háromszög alakú is lehet
-árban 20ezer körülre gondoltamKöszi előre is a segítséget
-
Jim-Y
veterán
válasz God MonXter #16379 üzenetére
6 db 3.5-ös:
COOLERMASTER RC-912P-KKN1-GP HAF 912 Plus
Cooler Master 690 II Lite Midi-Tower KKN3 - pure black
Antec Three Hundred
*CM Storm Scout*
Xigmatek Pantheon7db:
THERMALTAKE Element T VK90001N2ZD fekete
Sharkoon T9 Economy /ennél 9 5.25-ös van, és adnak x darab átalakítót a házhoz, amivel 3.5-t tudsz egy 5.25-ös helyére tenni, gondolom lehet venni külön is annyi átalakítót amennyi csak kell/ -
BogyóBP
addikt
Nekem régebben volt egy Coolermaster Elite 335 ös házam azt nagyon szerettem is meg egyben nagyon utáltam is. valahogy az a széria nem jött be, főleg hogy felül volt a táp én mindenképp alsótápost szeretnék.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Asrock RX 6700XT Challanger Pro 12GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 10 CM 500W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Mate
nagyúr
Sziasztok!
Jelenleg van egy Haf 932-es házam. Teljesen elégedett vagyok vele, de most új gép, új ház és körülszimatolok van-e jobb azóta a piacon.
Ti mit ajánlanátok 35-50.000 között?
Jó nagy házat szeretnék, hasonlóan nagyot mint a haf 932. Fontos a nagyon jó szellőzés.
Amit hiányolok a 932-ből:
-porszűrő
-USB 3 az előlaponHa tudtok ajánlani házakat, azt nagyon megköszönném!
-
Jim-Y
veterán
Szia, ami erősen ajánlott és szerintem(szerintünk) gyönyörű:
Corsair Obsidian 650D
Esetleg még a 600T is érdekes lehet a számodra, ez van fehérben is: 600T
Lian li:
[link]Bár nem biztos, hogy cserélnék a helyedben, ha mégis, akkor nálam a 650D a nyerő, üdv
-
oriic
HÁZIGAZDA
Live-Die-Respawn
-
Mate
nagyúr
650D-t nem találtam a boltokban itt a környéken, de beszerezhető. Hűtése mennyire jó? HAF-hoz képes sokkal kevesebb a ventilátor.
HAF-x valóban jobb, mint a 932? Nézegettem, de hűtés szempontjából gyengébbnek tűnt.
A snipert is néztem és tetszik is, csak az meg már drágább. De szép kis darab. -
Jim-Y
veterán
Hát nézd, az ezer helyen lyuggatott HAF jó hűtési eredményekkel rendelkezik, de nagyon hangos is lesz tőle, meg amúgy is sokkal nagyobb hangsúly van azon, hogy milyen ventilátorokat veszel a rendszerhez, először is kelleni fog egy jó CPU-cooler a 2600K-ra, ez olyan 15-20K között lesz, valamint kelleni fog min 3 darab jó ventilátor, 3x 120mm -esek. Én -személyes vélemény- arra szavazok, hogy a Corsair legyen, és invesztálj kicsit több pénzt a Coolerbe, valamint a ventilátorokba, és akkor nem lesz probléma a hűtéssel.
Cooler: Noctua NH-C/D14 pl...
bár jobban jársz ha ezt a megfelelő topicban kérdezed meg
-
zodo
nagyúr
Erről max. vicces hsz-ket olvashatsz.
Komolyra fordítva a Mini-itx topikban sincs róla infó mert csak egy tulaj tévedt arra és ő is csak azért hogy megemlítse, épp árulja.
Szerintem nagyon nincs is mit magyarázni rajta, kép magáért beszél.
Apróban van egy fél ár alatt ha tetszik, igaz nem limitált (fehér) szériás hanem a hagyományos szürke színben. -
zodo
nagyúr
válasz Tothgera30 #16395 üzenetére
Látnád a pókos verziót.
-
zodo
nagyúr
Hát pl ez se kutya és már neked is jó mert atx méretű Lian Li PC-T60A ATX Test Bench - silver ill. ennek a mini itx kiadása Lian Li PC-T7A
de ami végkép ledobja a láncot az a Lian Li PC-Q06A amit köznyelven "teszt ház"-nak neveznek.
Ph-s cikk róla amiből minden kiderül.Befejeztem.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest