- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple notebookok
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
Aktív témák
-
djtoomi
addikt
Mert ha jól megnézzük kb 20k volt a raptor.Amúgy nem kell annyi tárhely,ott a 750-es régóta,meg a 400-as,a raptor meg egy hónapja vettem mikor mindkettő emgvolt,és ennyi tárhelyet sem használok ki,maximum 900-1000gb-m van tele,minek még? És a raid nem mindig sokkal gyorsabb,.meg valamelyik kipurcan,vagy lassabb mint a másik,be is buktad.
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
RonciBonci
csendes tag
Srácok, vettem egy raptor, egy 500 Gb-s samsung, két BFG 8800 GTS OC és egy Q6600 quad mellé diegho ajánlására egy corsair hx620-as tápot. Megnéztem most slizone.com-on, és a két gts mellé nem rakták oda ezt a tápot, hanem csak az Antec 650-eset...akkor most nagy gázban vagyok, vagy azért így sem lesz gond? Egyébként 74 fokon mennek a grafik. magok "terhelés alatt". Ez így gondolom normális?
Köszi,
üdv,
R -
djtoomi
addikt
válasz RonciBonci #3654 üzenetére
Dehogy is,semmi gond,de minek két GTS?Ráadásul SLI...SLI sz@rt sem ér,egyedül a kétkártyások közül a CF ami ér is bármit, de SLI nudli. Amúgy mért lenne gond?
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
Rath
csendes tag
Sziasztok!
A köv félkonfigot néztem ki:
Gigabyte GA-M57SLI-S4 lap
Am2 5000+ Box
2*2Gb Geil Black Dragon
Gigabyte 8600gt SilentFőleg netezek, letöltök, filmezek a gépen de ha időm engedi játszanék is csak a mostani gép már picit kevés hozzá...
Jah és milyen tápot ajánlotok hozzá?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
válasz pappkarcsi #3657 üzenetére
melegszik? 34 fok felületi hő az meleg? láttál te már wd-t? mert az írásaidból ítélve még gépet se sűrűn nem hogy szétszedve... aláírásodra ránézve meg még erősen az őskorban jársz...
jajj és a wd melegszik samsung vinyót használva? megvan mit kérek az új évre... kevesebb okostojást ph-ra! könyörgöm uram, csak ennyit kérek, nem kellenek milliókat csak ezt! köszönöm! (adóm 1%-át utalom cserébe)
[ Szerkesztve ]
-
pappkarcsi
senior tag
Ok.
Őskorban nm, de nm is vok a toppon az biztos.
Gondolom neked sem ez volt az első géped, azaz lehet h nekem is volt előtte gépem és éppen lehet h volt benne WD.
Én is kérek akkor vmi... Ne legyen minden rangosabb emberkének ekkora arca. Akár itt, akkor trackkereken a feltöltőknek... Ennyi. Ez lehet h már nagyobb kérdés...
Üdv!Regisztrált: 2007 - 104 pozitív értékelése van és nincs negatív értékelése
-
diegho
nagyúr
válasz pappkarcsi #3661 üzenetére
mondjuk ha nem 1-2 gépes tapasztalattal akarnál okosnak látszani egy kereskedő előtt aki naponta több gépet szed szét és rak össze mint te eddig életedben akkor lehet nem lennék felháborodva azon, hogy röhögve fikázod a jelenleg legjobb merevlemezgyártót, az hogy 10 éve az első gépedben wd volt és az szar volt, az egy dolog, most jelenleg messzemenőleg a wd a legmegbízhatóbb gyártó. ez van, ennyit fordult a világ azóta. jah és hogy hányadik gépem? csak idén volt kb 20-30 saját és 5 éve ez a duplája volt minimum.
nem a rangomra van arcom, semmire nincs arcom... csak nem szeretem amikor amatőr hobbikertészek hírdetik, hogy bizony ők találták fel a dodekaéder alakú görögdinnyét.
-
diegho
nagyúr
válasz RonciBonci #3664 üzenetére
milyen 600w? a 2 gts 300w-nál többet nem fog enni neked a q6600 nem túlfeszelve 150w plusz a sallang 50w.
-
Rath
csendes tag
Igazad van az sli nem szükségeltetik, ezért nem lenne rossz ha tudnál ajánlani egy alaplapot ami jobban megfelel... Az intellel annyi csak a bajom h a c2d még drága nekem de ha mondasz vmi más összeállitást azt is szivesen venném. A ramokkal az a helyzet h régen sokat szivtam a gagyi ramokkal és már a mostani gépembe is túlméreteztem picit
Köszi a segitséget!!!
[ Szerkesztve ]
-
raskolnikoff
őstag
inkább több legyen mint kevesebb...chieftec 500 oszt jónapot. nem kerül az olyan sokba. nálam (sztem) fő a biztonság. akármit is mond az it tudomány.
[ Szerkesztve ]
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
Neoteric
addikt
Üdv!
Nos nekem se egy mai modell a gépem, ezért szeretnék beújítani.
És mivel nem vok egy gépguru, nem igazán tok eligazodni a dolgokon.
A gépet főként játékra ill, net + torrentre használnám.
Már utánna jártam pár dolognak, és kaptam is infot bőven, meg át is nyálaztam pár topicot, de azért írnék egy összegzést és kérnék rá vmiféle reagálást, hogy mi jó s nem jó.Szal a gép tök új lenne, a régiből max a cd/dvd írók mennének, meg a tv tuner, hangkártya, hálókártya.
Alaplap: Gigabyte P35C-DS3R
Processzor: Intel Core2 Duo E6750 BOX
Ram: hát kéne 2 GB 800mhzes, de ezen nemtok ki igazodni hogy mit kell hogy kötni, mer pl itt írtátok hogy 3gb nem szerencsés, vagy 2 vagy 4, szal hogy ennek miaz oka?
ezt lestem ki:
DDR-II 2 GB 800MHz KingmaxVideokártya: 8800GT-re gondoltam ,de ezzel még várnék hátha jön majd árcsökkenés.
Itt a márka hogy milyen az mind1? csak a tálalása más, vagy van teljesítménybe is eltérés?HDD: Hát kéne vmi nagy mer a mostani 80gbos az elég kicsi (esse hittem volna 4 éve...)
Többen mondtátok hogy WD a legjobb, szal ez megfelelne: 400 GB WD S-ATAII 16MB 300mb/sőőő hát naggyából ennyi
még annyi hogy ebbe mekkora táp kéne? nem fogok tuningolni egyenlőre sztem.
Meg kell bele extra cooler vhova? vagy elhűti mind1ik magát?
meg az nagy hűtésnek számít hogyha levan véve a ház oldala? szal pl helyettesíthet egy ventit? (elég hüyle kérdés de ez van... )válaszok ha lehet akkor inkább privibe jöjjenek, de ide is benézek néha-néha
Előre is kössz mindenkinekPSN: ne0teric_sAN
-
diegho
nagyúr
válasz raskolnikoff #3667 üzenetére
chieftec 500w kevés sli-hez és quadhoz, corsair hx620 már nem. alap órajelen persze elég a chieftec is, de tuninghoz már új felépítésű táp dukál, igazából az egybe12v-os szériák az igaziak quad és sli-hez mert ott az ágak osztottsága nem okoz problémát, pl egy feszelt quad + 2900xt voldmodd cf-hez már nem biztos hogy elég lenne egy hx620, de lehet egy vx550 meg elvinné pont az ágak miatt, persze a gts nem fogyaszt annyit hogy a hx620 ne vinné el vígan szóval ettől nem kell félni (hacsak nem kap az ember gyári hibásat amit mindig számításba kell venni 1%)
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Neoteric #3669 üzenetére
Ramból a Kingmax felejtős. Vegyél valam inormálisabbat, mondjuk egy Geil Ultra 2GB 800Mhz KIT megfelel.
8800GT-nél vigyázz, mert szar a gyári hűtés, a vagy vegyél rá új hűtőt, vagy a Gainward új Golden Sample kártyáját vedd.
Tápból egy normálisabb 400W elég, mondjuk egy FSP, abból monjuk egy Bluestorm II.
Western Digital jó!
Ha annyira régi a gép cserélném az írót is SATA-sra!
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
válasz TazLeacher #3671 üzenetére
miért utáljátok ennyire a kingmaxot? eladtam vagy 10 terrát belőle 0db hibással, mindegyik kezemnél hidegebben vitte a 800-at. alapórajelre, vagy intel tuningra 8as szorzó esetén 3200ig 9-es 3600 10 es 4000-ig bőven elég, pici plusz fesszel 4-4-4-12 is megy, nem értem mi a gondotok vele.
-
TazLeacher
nagyúr
1. Amilyen áron most lehet kapni ramokat, inkább vennék egy KIT-et, mint az egyedül áll rammodulokat, kb 1000Ft/db az árkülönbözet.
2. Azért szerintem nem kellene boldognak lenni, mert egy ram viszi azt az orójelet, ami rá van írva. Pont a múltkor panaszkodtak, hogy vannak olyan példányok, amik a 830-at se vitték, sőt láttam olyat, ami max 792-n ment. Az én ramom meg pl. 1080-ön
is felállt, és lefutott vele a Mark. (Véletlenül úgy hagytam)3. Szerintem a Kingmaxot el kellene felejteni. Akkor még volt értelme olcsóbb ramot venni, amikor 6-8K volt egy ram modul között a különbség, de most, amikor egy pár Kingmax 10k, egy Geil Ultra KIT meg 12K...
4. az a 400FSB-s tuning azért elég gyengusz. 6750-esből is a 90% megy 3,6-on ehhez meg kell, hogy a ram bírja 900-on.
-
Neoteric
addikt
válasz TazLeacher #3673 üzenetére
akkor ez jó? http://www.ipon.hu/?product_id=9631
És ez most hogy kit ez miben különbözik a simától? Fizikailag van vmi eltérés?
PSN: ne0teric_sAN
-
djtoomi
addikt
válasz Neoteric #3669 üzenetére
Szia!
Alaplap teljesen jó választás.
Proci úgyszintén, nem muszály Geil Ultrát venni,nekem 4db Kingmax 1GB-s 800-asom van,és régebben az E6750 ment vele 3800-at is simán,és simán jók voltak.Mivel a Geilre sem Micron chipek kerülnek vagy valami extra, ezért fölösleges azt venni, hacsak a plussz bordák nem érik emg.És ne egy darab 2GB-set vegyél hanem 2db 1gb-set mert sokal lódul tőle a gép, ha dual channelbe megy.
8800GT-ből a legolcsóbbat vedd, és vegyél rá egy AC S1-et,kb 5k,és rá egy 12cm-es halk ventit,teljesen jó lessz,mert a az a GT amin alapból jobb hűtő van a legolcsóbbhoz kéept nem +5k-ba kerül hanem +10-15k-ba.WD-ből javaslom inkább az 500GB-set,ert alig van árkülönbözet a kettő között,és plussz 100GB mégiscsak plussz 100GB.
Tápból egy FSP BlueStrom 2 400W-al járnál a legjobban, vagy Corsair VX450-el,utóbbi kicsit nagyobb,csendesebb,szebb.Ja és egy mai gépbe minek hálókari? Minden alaplapon van legalább 1,de sokan van már kettő is. És ha a vga-n plussz hűtés van,nem biztos hogy befér 3 kártya a pci slotba,max a tv tuner meg hangkari...Mondjuk az sem biztos hogy kell,hacsak nem SB live,vagy Audigy,vagy X-FI,mert soknál már jobbak a mai alaplapi hangkeltők.
[ Szerkesztve ]
-
Szőkenő
csendes tag
Sziasztok! Hozzáértő segítségre lenne szükségem. Nem értek a gépekhez, de nagyon kiváncsi természetű vagyok Kaptam egy új gépet, a következő paraméterekkel: proci: Intel Celeron 420 1,6Ghz Box Alaplap: AsRock 4coreDual Sata2, videokártya: Gigabyte GeForce 7300 GS, memória: 1 GB DDR2SD (64bit)
Azt mondják, ezen futnia kéne a játékoknak rendesen. Páromnak az ezeréves Pariah játék sem fut rajta jól, néha eltűnik a kép. Sokszor várnom kell, hogy történjen valami netezés közben is, nagyon lassúnak tűnik. (régen az ATI Radeon 9600al simán ment) Mi lehet a gond??? Azt mondják, ez a proci már nem a régi celeron, hogy már sokkal jobb, stb. Én ehhez nem értek, de csak rákérdeztem, hogy nem a Pentium 4 a jó? Szóval kérlek Benneteket, írjátok le a véleményeteket a gépről, hogy ha érdemes valamit cserélni, mi is lenne az, és miért. Interneteznénk vele, és játszanánk is online. Nem szeretném, ha akadozna. Help -
Neoteric
addikt
válasz djtoomi #3675 üzenetére
Hello,
Kössz az infot. Most ha veszek 2x 1GB DDRII 800mhzeset, akkor azt ha simán berakom akkor az megy magától dualba vagy még kell rajta vmit csinálni hogy menjen? később még ha veszek szintén 2x1gbot, akkor az ugyanúgy, csak akkor quadba?
hát végülis a mostani lapom egy asus a7n8x deluxe, amin van háló kártya integrálva de lett bele véve. Hang kártya egy SB live 5.1es, mer alapon csak sima volt.
Énis ettől fosok hogy csak 3 slot van, szal lehet háló kari ugrik.VGAnál akkor az lesz amit mondtál, táp meg akkor lesz aza BlueStorm, sok jót olvastam itt róla ph!-n, és 6-8kval olcsóbb is mint a corsair.
PSN: ne0teric_sAN
-
djtoomi
addikt
válasz Szőkenő #3676 üzenetére
Szia!
Hát a proci édeskevés,vga is,alaplap is gyengusz.P4 ma már semmit nem ér,az kb 3-4 éve volt nagy szám...A procit egy Core 2 Duo E2180-ra kéne cserélni,az olyan 17-18ezer,vga-t meg 8600GT-rekizárólag GDDR3-ra 256MB ram-al,az olyan 20-23 ezer.Ram am már nem pénz,plussz 1 giga ram az 5 ezer forint,ha ennyit ráköltesz,simán 10-szer ekkora teljesítményt érsz el.Nem tom ki mondta hogy a 7300GS-en jól fognak futni a játékok,de azt agyon kell csapni,ha boltos vagy valami hasonló volt,fingja sincs mi az hogy videókártya...Régi celeron emg új celeron egy kutya,mindkettő sz@rt sem ér,P4 mikor megjelnt az is elavult volt,AMD akkor porbadöngölte,most is egy 10-15 ezres amd kétmagos százszor jobb nála.Amit ma érdemes venni a te gépedbe,mivel 775-ös,ezért az egy Intel Core 2 Duo E21xx,E4xxx,E6x50,Q6600, de az más árkategória...Nem akarlak megbántani,de ez a gép,táppal,házzal,dvd íróval,vinyóval midnenenl eggyütt gondolom ami volt hozzá,nem ér többet 50-60-nál,de én személy szerint semmit enm adnék érte,ezek amiket felsroltál(alaplap,vga,proci)mikor emgjelentek akkor is sz@rok voltak,nem hogy rá 1-2 évre... Online játékhoz minimum 2GB 800-as ram kell,egy 8600GT,és egy Core 2 Duo E2140,E2160,E2180...Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
djtoomi
addikt
válasz Neoteric #3678 üzenetére
Ramnál két dologra kell figyelni,hogy pontosan egyformák legyenek,mind 2 illetve mind a 4.
És nem egymás melletti slotba kell rakni hogy dualban menjenek,hanem azonos színű slotokba,avagy az eső 2x1gb-t azt a kéát pirosba vagy kéát sárgába,ami másodikat a másikba.Hálókarinak semmi értelme mondom,bőven,jó,sőt talán jobb is ami az alaplapon van mint a különálló sz@rok...SB live az jó,azt mindenképpen tedd bele,mert az jobb mint az áltag integrált hangkletők,tv tuner meg midnegy mien,nincs az alaplapon úgysem... Tápból is bőven jó a BS2,csak sokaknak nagyon sokat számít a csend,ezért jobb a Corsair,BS2 is csendesebb mint a tápok 95%-a,de van nála csendesebb,és FSP borzalmasan jó tápgyártó,ha nem a legjobb!VGA-ban én Inno3D 8800GT-t,vagy Gainward 8800GT-t javaslok,esetleg ASUS is jó,és akkor S1-el a hang,és a melegedés is elfogyna.Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
diegho
nagyúr
válasz TazLeacher #3673 üzenetére
kipróbáltam úgy 20 giga kingmaxot, mind ment 900 felett, a többit csak eladtam, most 2db 2 gigás van, nem tudom mennyit bírnak nem próbáltam őket mert nem érdekel de szerintem 6k nettót megért a 4 giga nekem. (nem mondom meg hol kaptam ennyiért 3 év garral számlával ) szóval ha a bolti árat nézed akkor is már 8-9k a 2gigás tehát 16-18k a 4giga geilből meg 24-26k tehát kb 8k különbség van, ami azért akár annyit is jelenthet, hogy beleférjen egy jobb vga ami 50%-al gyorsabb.
-
törölt tag
válasz djtoomi #3679 üzenetére
irodai munkára, meg amire írta szerintem bőven jó az a gép oönline játékok nem a wow nál kezdődnek, a flash alapú mókákhoz ez bőven sok. hogy ami játékok nem futnak a gépen az nem mindenkinek fáj, pl nekem sem, (gtx ről léptem elő integráltra...) a vga hoz meg a proci tökéletes ha leírta volna hogy nem fut a crysis a 30"-os dell moncsin, fullon, vagy panaszkodott volna a cod 4 re akkor emgértem, de a net nem a kisebb proci miatt nem jó, és a vga is sok ehhez. drivert kéne megnézni, gyári telepítő cd-ről kéne újrapakolni, hátha.
off: különálló hálókari jó, mert nem terheli alapjáraton a procit mint az integráltak on
[ Szerkesztve ]
-
djtoomi
addikt
válasz #56573440 #3682 üzenetére
Na most mennyit terhel a prociból?Annyit hogy azt tegyek bele tv tuner vagy hangkari helyet?
WoW is online játék,de azt nem is nézem,rengeteg online játék van,nem csak flashalapú,pl cs,meg hasonlók is,autósok is,meg minden van olnineban,lord of the rings onine pl,stb...Az a proci ma már zenét hallgatni is kevés,ha közben netezni akarsz,vga,meg még szaggatásmentesen egy sima 720p-s hd filmet sem játszik le,színei is fakók,nem éles,64 bites vga hát az khmmm,nem sok...procit,és vga-t kell cserélni,ill plussz 1 giga ram,és teljesen jó...Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
törölt tag
válasz djtoomi #3683 üzenetére
pl teszt
azt neked kell eldönteni hogy ez elég vagy inkább mást teszel be. csak annyi helyed van? az elég gáz.
720p-s film lejátszása full fölösleges, csak ha van egy normálisabb lcdtv-d, inkább nézem a filmet rendes tv-n mint lcd-n, de ízlések és pofonok.
volt szerencsém 7300-hoz, és semmivel sem rosszabbak a színei mint bármi másnak, szerintem kifejezetten jól dolgozott, az meg hogy éles e vagy sem inkább lcd függő, ha nincs rendesen beállítva akkor egy gtx nek is lehet szar képe.
még mindig azt mondom hogy amire használja arra jó lenne, és a net nem javulna sem 1 giga memótól, se egy gt-től, se a c2d-től.
(nekem pl most GMA3100 "videokarim" van integrált és köszöni tökéletes a képe... akkor nehogy már a 7300 szaggasson be) -
djtoomi
addikt
válasz #56573440 #3684 üzenetére
Oks,ez a teszt jó,de nézd meg,hol van benne nem integrált hálókari? 3 PCI helye van a srácnak,de a 8800GT-re ha tesz egy S1-et,meg egy 12m-es ventit,csak 2 helye marad,szal akkor a hálókari tv tuner vagy hangkari helyett legyen? 720p-s film ok,lcd tv-n,és mit nézel te egy mondjuk 72cm-es sima tv-n,1024x768-ban?Egy nagy sz@rt kapsz,a borzalmasan nagy képponttávolság miatt,és egy 66-os 1366x768-as lcd tv-n,vagy netaléntén 1080p-s film? Lehet hogy neked 7300GT-vel volt szerencséd,olyanom nekem is volt,Galaxy féle GDDR3-as,és teljesen jó volt,de faterom gépébe először 7300GS-t vettem,Gigabyte passzív hűtésűt,és elmosódott,fakó,gyenge képe volt,m3-szor vittem vissza gariba,mindig kaptam másik vadi új kártyát,mind olyan volt,lecseréltem neki egy 2400XT-re,sokkal szebb,élesebb,kontrasztosabb,minőségibb képet kapott...És ami nekem a régi alaplapon volt a 6100-as,annak is sokkal jobb képe volt mint a 7300GS-nek,osztálytársam(szerencsétlen hülyegyerek)vett electroworldben 150-ért gépet 17-es lcdvel,celeronnal,512mb rammal,250-es vinyával,7300GS-el,codegen házzal táppal,annak is sz@r képe van ugyanúgy...
-
törölt tag
válasz djtoomi #3685 üzenetére
akkor pont roszat linkeltem be
"és mit nézel te egy mondjuk 72cm-es sima tv-n,1024x768-ban" ha megmondod melyik tv-nek van 1024*768-as felbontása és crt akkor megköszönöm. nálam a sima tv felbontása PAL szabvány szerint 768x576, még a 72 centis crtknek is, kivéve ha wide, de akkor meg vagy szabdal, vagy torzít. "sima" tvből nincs 1024*768...
nekem ilyen panaszom nem volt még, volt szerencsém 7300 gs alatti kategóriákból is darabokra, azok is simán jók voltak, de végülis mindegy. mostani játékok alá most vásárolva a 8600gt is ugyanolyan szar mint a 7300gs frissen egyiket sem érdemes venni. gtx-et a népnek, g0-s q6600-al 4 giga ddr3-al, az tuti jó netezni -
Bagira01
veterán
Sziasztok. Olcsóbb netezős gépen töröm a fejem. Max 50k lenne 2 magos cpu,vga,ram,alaplap,táp és egy olcsóbb ház. Használt alkatrészekből kéne összerakni, hogy költséghatékonyabb legyen. Namost azért kérem a segítséget mert amd téren nem vagyok otthon, és azt lehet olcsóbb lenne építeni Egy passszív vga kéne mondjuk 2600xt.
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
djtoomi
addikt
válasz #56573440 #3686 üzenetére
Ez viszont meggyőzőbb.Nem tudom,nekem itt van mellettem a régi tv-m,és a gépen a vga-driverben a tv képméretét 1024x768-ba lövöm be,akkor midnen kifér ami az asztalon van,és egy 1204x768-as képet,amit én konvertálok át gépen abba a méretbe,is teljesen megjelenít,torzításmnetesen,de lcdtv akkor is "kicsi" jobb.Nekem nem a 7300GB kategóriájával,vagy allata lévőről beszélek,hanem dirket a Gigabyte féle passzív 7300GS-ről,ert az ritka sz@r,alatta nem is tudom létezik-e kártya,de pl egy 2400XT ugyanannyiba kerül,és normális képe is van,ez a lényeg. Nem Criysisra gondoltam,de minden online játék(cs,wow,lotr online,meg egy két ilyen online játék)bőven beéri egy 8600GT-vel,sőt 7300GT GDDR3-al is de azt ma már alig találsz... Az utolsó mondatodra reagálva,jó is lenne.
-
Pety
senior tag
Sziasztok Srácok!
Valaki legyen szíves dobjon már össze egy komplett gépet max 160.:ezerért monitorostul billenytűzetestűl,amin komromisszumokkal de futnak a játékok.Egy ismerősőmnek kellene de ebben a szegmensben nem vagyok jártas.Kikötés LCD monitor(19) és Inteles gép.
Előre is köszönöm a helpeket!"A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"
-
raskolnikoff
őstag
Intel Core 2 Duo E6320 BOX (1.86 GHz (FSB 1066),4MB L2,Conroe (65 nm),65W) 1 év garancia 32k
ASUS P5B (S775,iP965/ICH8,Dual DDR2 800,PCI-E,6*SATA2, 1*IDE,Gigabit LAN,7.1 HD Audio) 22k
Geil 2048MB 800MHz Black Dragon Dual /2x1024MB Kit/ (GB22GB6400C4DC) (800MHz,CL 4-4-4-12) 3 év garancia 13k
ASUS TA-651 Táp Nélkül 1 év garancia 9k (bár mistralban vannak 3-4ezerért olcsóbbak)
Gainward GeForce 8600 GT 256MB GS Goes Like Hell /8781/ (GDDR3,PCI-E,625/1800 MHz,TV+Dual DVI) 3 év garancia 31k
bill+egér ugyanmá...4k max
Hitachi 120GB 7200RPM 8MB Deskstar 7K160 (HDS721612PLA380) 3 év garancia 10k
NEC AD-7173A OEM 18x (Labelflash) 1 év garancia 7k
Chieftec 400W Smart Series (GPS-400AA-101A) (ATX,aktív PFC,hagyományos) 3 év garancia 11k
129k
ja monitor Benq FP91G+ 8ms 19" LCD monitor 42k
hát igen. 171k
[szerkesztés várható]
[ Szerkesztve ]
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
raskolnikoff
őstag
válasz raskolnikoff #3692 üzenetére
proci helyett egy másik:
Processzor Intel S775 Dual Core E2180 2,0 GHz BOX ez 18k így már 171 alatt van. (157)
vagy/és 1 GB rammal minusz 6ezer (165k/151k)
a vgaból nem kéne engedni. a többi is alap sztem. ha nem mohaa-val meg hl1el akar játszani
vagy egy másik proc:
Intel S775 Core2 Duo E4500 2,2 GHz BOX 26k. ezzel meg az 1GB rammal járnál talán a legjobban. ~150k
[ Szerkesztve ]
-
sgergi
veterán
válasz raskolnikoff #3693 üzenetére
Szerintem új gépnél 2 Gb ram alá ne menjen. Inkább e2180 vagy e4500 és 2 Gb ram.
Lapból 22k-ért már inkább Gigabyte p35-ds3. Újabb chipset.
[ Szerkesztve ]
-
raskolnikoff
őstag
-
sgergi
veterán
válasz raskolnikoff #3695 üzenetére
Egyébként a 8600 gt 31k-ért nem sok? 25k körül is lehet kapni.
-
Pety
senior tag
válasz raskolnikoff #3692 üzenetére
Végülis ebből szerintem lehet faragni valóban én is ennyiért inkább a Giga lap,a procikat nem igazán vágom az alsó szegmensben hogy milyen VGA hoz milyen proci kell táp szerintem elég lesz egy 350 FSP ,a monitort azt nem vágom szintén melyiket érdemes olcsóbbat venni.Látod nem is olyan könnyű ez,először én is ahh ilyen meg olyan aztán ez se meg az se fér bele....
"kompromisszumokat írt, úh jó az is... "
Ezt inkább arra értettem hogy a legjobbat ennyi pénzből,valamilyen szinten ez kompromisszum,ennyiből épp hogy kijön egy jó gép de nem monitorral meg egyebekkel.[ Szerkesztve ]
"A számítógéppel kitűnően megoldható minden olyan probléma, amely számítógép nélkül fel sem merülne"
-
Athanáz9
aktív tag
BUÉK mindenkinek!
Kérdezek mindig, mindenáron! A magyar kormánynak mindig mindent elhiszek. (Jaj.) - Rómáról (Italia) sokfajta felvilágosítással szolgálhatok, dokféle tárgykörben.
-
raskolnikoff
őstag
hát nézd...19es tft 42ért nem sok, sőt 40 alatt meg csak a v7 és társai vannak, szóval abból nem lehet engedni. (19 col kitétel volt) az alsó árszegmensben mondjuk az amd jobb lenne, de az intel is kitétel volt. ez nem baj csak lehet hogy húzni kéne picit.alaplapból meg annyi van hogy már nem is tudom követni, főleg a gigabyteokból. én mondjuk a phoenix bios miatt abit párti vagyok, nekem az volt mindig is mert szeretem a biosukat. a táp meg olyan dolog hogy inkább legyen 1Wal több mint 10el kevesebb. de arra általában azt szoktam mondani hogy ha vki mer egy 100W-al többet venni mint amennyi kellene az nem csak a jelenlegi konfignak ad biztonságot, hanem a következőnek is.és akkor már nincs rá gond.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest