- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
Aktív témák
-
dragonfx
veterán
válasz szasanyi #16999 üzenetére
Köszike a részletes választ...
A prci akkor biztos mert olcsó és megy mint az állat
A lap p35ös chipsetű legyen..asus vagy abit a jobb mgbízhaóbb tuningra??
A ram ameliyk épp olcsóbb ezek szerint 2xxxeshez ugyse kell erős.
Vga-ból csak nv és aktív hűtéses jöhet szóba.
9800gtre rákérdezek, elég rá az512 ddr3?.
Tápból most 420as chieftec van...lehet nem is kéen cserélnem??..elvisz ez egy 3 gigás c2d..9es szériás tuning geforceot??..2 winyom és 1 íróm van ezen kívül ami esetleg eszik...
???[ Szerkesztve ]
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
szasanyi
félisten
válasz dragonfx #17001 üzenetére
Én inkább Gigabyte lapot javaslok, alapban ezt. Esetleg ez, ha belefér a keretbe és kell a jobb minőség, hűtés és periféria.
Ha olcsó RAM kell, legyen akkor Kingmax 1066 és ezek nem rosszak ám, azért mert olcsók. Igen, elég rá az 512MB VRAM. A tápodnak elégnek kell lennie egy ilyen konfighoz, ha nincs vele probléma én nem cserélném le. -
Dicsa
csendes tag
csövi egy q6600 hoz kéne egy jó hűtés 5000 ért kb mit ajánlotok?
-
ígyvanferi
addikt
válasz TomBoy1986 #16998 üzenetére
Akkor az a lap, a kisebbik proci és 1066-os RAM-ok lesznek. Kössz szépen!
-
sid.:Rc211v
őstag
válasz VaniliásRönk #16991 üzenetére
..bazzeg azért ilyet kijelenteni lol
<R6 08'> Core™ i5-13600KF / Gainward RTX 4070 Panther / ACER™ PREDATOR XB271HU 165Hz //
-
Dicsa
csendes tag
ez^^
am új vagyok pesten msot kerültem fel fősuli miatt(Dayka Gábor út Kőrösi csoma koli :/ ) szal nemtom hogy jutok ide de majd megpróbálom -
A_donn
csendes tag
Hi!
Azt már eldöntöttem mit akarok venni!
Ahhoz lenne szükségem segítségre, hogy hol vegyem!Miskolci boltok jöhetnek szóba!
Régen Bluefish vásárló voltam ha jól tudom most már megszüntek vagy átalakultak!
Valakinek esetleg valami infó a cégről??várom segítségetek..
köszi:
A_donn
-
-
szasanyi
félisten
válasz A_donn #17016 üzenetére
Hát ez nem a Hol vegyek gépet? topik. És elég kevés az esély arra, hogy érdemi segítséget kapj. Javaslom inkább a helyi topikot, ott inkább tudnak okos tanácsot adni.
MOD: diegho és mi van a garral? Én monitort akarok venni, de ettől a változattól épp az riaszt el, hogy ha belenyúlok egy hibás készülékbe, pesti üzlettel hogyan intézem a gart? Ide-oda küldjük-postázzuk a cuccot?
[ Szerkesztve ]
-
fekeandras
őstag
válasz A_donn #17016 üzenetére
A Bluefish -nek vége.Becsődölt már régebben.Mert állítólag hónapokat késve vagy egyáltalán nem is fizettek a beszállítóknak.Azok megunták és nem adtak ki több árút.Roló le.Ennyi volt.Ha így van akkor most nem lennék a cégvezetők helyében...
Apeh vizsgálat + rendőrségi vizsgálat (szervezett bűnözés/pénzmosás gyanúja).Ezek az infók a pár hónappal ezelőtti "kék fény" c műsorból vannak.
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
válasz szasanyi #17018 üzenetére
garanciafutár: ha bebizonyosodik, hogy hibás a termék és az a rendeltetésszerű használat közben hibásodott meg, akkor 0ft-ba kerül a futár, viszont, ha fizikai sérülés stb van a terméken, vagy a meghibásodás nem rendeltetésszerű használat közben következett be akkor behajtják rajtada futárdíjat.
-
szasanyi
félisten
válasz diegho #17021 üzenetére
Oké, de monitornál nem csak ilyen gond lehet. Iponban pölö k...a jó áron van az LG W1952TQ monitor, frankó 3 napos pixelgaranciával. Amilyen szerencsém van (vagy éppen nincs) tuti kifogok egy pixelhibást. Akkor is él ez a fajta, általad említett garanciális hozom-viszem?
-
diegho
nagyúr
hmmmm kiváncsi vagyok mit szólnak ha rendelek ebből 50db-ot, nagykerben majdnem duplája.
-
fekeandras
őstag
Gondolkodtam egy 2.gép összerakásán, mert úgy tűnik ezt a jelenlegit hamarosan elviszik.Mivel az elmúlt időben egyre kevesebbet játszom,(gyakorlatilag heti szinten 3-4órát) ezért nem kell, hogy valami nagy szám legyen.A cél hogy el lehessen rajta dolgozni OpenOffice alkalmazások, netezgetni ill. az hogy a Counter Strike:Source és az America's Army elfogadhatóan fusson rajta.Ez a két játék érdekel gyakorlatilag mással egyáltalán nem játszom.Ezekkel is egyre ritkábban.Bővíteni sem akarom később, szóval nincs szükség 20-22e forintos P45 csoda alaplapra, és tuningolni sem szándékozom.Mivel nem csúcs gépet építek, ezért nem is terveztem sokat rászánni.A lényeg az hogy 90k-ba bele kell férjen,annál többet nem akarok költeni rá.Eddig ez a terv (de még képlékeny a dolog):
EUROCASE 5410 (450W). 7.076FT /WOX COMPUTER/
ASROCK CONROE945PL-GLAN. 5.490FT /HARDWARE BAZÁR/
INTEL DUAL CORE E2180 (BOX). 12.300FT /ALIEN COMPUTERS/
KINGSTON VALUE RAM KIT 2G/533. 7.776FT /IPON/
LEADTEK WINFAST GF 8600GT (256MB/GDDR3). 11.520FT /A4 TEAM/
MAXTOR DIAMOND MAX PLUS 9./ 160GB 7.979FT /PC WEBSHOP/
SAMSUNG TS-H552B(DL,16x). 3.999FT /JANUS COMPUTER/
ACER X163WB (LCD). 25.678FT /SENORG/
CHICONY KB-9810 (Bill.). 1.080FT /PC LAND/
A4 TECH SWOP-53. (egér) 1.240FT /PCX WEBÁRUHÁZ/Egy ilyen gép maximálisan kielégíti az igényeimet, az egész tokkal vonóval : 84.138 forint.
Valakinek valami javaslata?Mit kéne ezen módosítani?
Az egér elég gagyi de ha játszani támad kedvem átdugom rá a Logitech -em.A billentyű szintén gagyi de gépelni megteszi ez is. -
Genji
őstag
válasz fekeandras #17025 üzenetére
Asrock lap helyett nézz Gigabyteot 7-8K környékén már lehet kapni.
a splinter in your mind had called the dark wanting it all to fall apart
-
diegho
nagyúr
válasz szasanyi #17026 üzenetére
nem tudom, olvastam külföldi tesztet, az árára írták, hogy sok, na de 28-ért? Amúgy azt írták jók a betekintési szögei, a színhűsége jobb mint az átlag TN panelnek és csak egy alig észrevehető input lagja van. Valami ilyesmit írtak az iponosok is, mert ők is tesztelték. Ha nem tetszik úgyis eladom, egy LG-t vettem már idén, az 20-as volt 56bruttó, de nem tetszett, kiváncsi vagyok erre. (5db jön, remélem szerdán meg is kapom)
-
Tibord
senior tag
válasz fekeandras #17025 üzenetére
és ezt ennyi helyről fogod összevásárolni?
Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
lvsch
csendes tag
válasz szasanyi #17022 üzenetére
Volna egy kérdésem mindenkihez, a pixelgaranciával kapcsolatban:
HA jól tudom van olyan törvény, miszerint bármilyen vásárolt terméket
3 napon belül, akár mindenféle indoklás nélkül is vissza kell venniük (vagy
kicserélniük) az EU-n belül.
Internetes vásárlás esetén tán még több is, mint 3 nap....Tehát akkor miért kell külön pixelgarancia?
L
-
Tibord
senior tag
Ez szerintem nem lehet igy. Én úgy tudom hogy ha 3 napon bellül elromlik akkor nem szerelik hanem azonnal kicserélik.
Internetes rendelésnél az 7 nap körül van.De azt elképzelhetetlennek tartom hogy 3 nap után visszaviszem minden indok nélkül és visszaadják a pénzt vagy levásárolhatom.
Akkor vennék holnap egy 150 centis plazmatévét, megnézném a hétfő esti rangadót aztán viszavinném.
Ez szerintenm nem így működik.Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
Tibord
senior tag
válasz prüszü #17038 üzenetére
Hát nem is tudom mit mondjak.
Talán mégis pár szösszenet.Amennyiben a gép fejlesztve lesz, mondjuk fél v mulva egy jobb videókari akkor ok. Ha nem akkor a közeljövőben a VGA az új játékokat (DX10.1 ugyani terjed csendben) lassabban fogja vinni mint az ATI.
A proci az jó. Kár hogy semmi értelme megvenni főleg ha nem lesz tuning. Csupán 14e Ft-al drágább az AMD x2 6000+ -os procinál ami szintén 3GHz-en megy. Alapon ennyivel nem jobb az INTEL.
Ramból szerintem a 800-as is megfelelő de ez izlés kérdése meg esetleg lehet rajt egy ezrest spórolni. Észre nem fogod venni hogy 1066-os a RAM. Inkább a tuning miatt szokták az 1066-os ramokat.
Alaplapra nem igazán tudok mondani semmit. nem ismerem hülyeséget meg nem akarok állítani. Nekem egyébként jónak tűnik.
Én főleg azért irtam az AMD-ATI párost (mert nekem is az van ) mert 0 tuning mellett ennyi pénzből abból játékra az a nyerő szerintem.
Táp-ház?
Nem akarom leszólni a gépet, főleg mert nem is illeti meg! Csak én ennyi pénzért nem ezt venném, Vagy tuningolnám.
[ Szerkesztve ]
Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
szasanyi
félisten
Ez sajnos nem így van. A pixel hiba más elbírálás alá esik, külön van szabályozva - most hirtelen nem találta meg -, hogy hány (talán 7-8!) egyszerre megjelenő pixelhiba esetén kötelesek emiatt cserélni. Ezért van külön odaírva melyik üzlet/gyártó ad azonnali csere lehetőséget pixel hibára. Mondjuk az nincs odaírva, hogy pölö egynél már cseréleik-e...
-
fekeandras
őstag
-
Tibord
senior tag
válasz fekeandras #17042 üzenetére
Most akkor te mindet külön rendeled meg?
Mert ha igen akkor szép egy postakölcséget fogsz fizetni
Ha meg mondjuk tudsz ingyen menni (Bérlet, haver, stb.) akkor nyilván.Emlékszem a tavalyi nyárra. Egy szerda délután volt.
-
diegho
nagyúr
válasz szasanyi #17040 üzenetére
nekem azt mondták, hogy nem tudják beszerezni, mert elfogyott, ez tökéletesen jó is, de amit neked mondtak az ellentmond a jogszabályoknak, tehát simán élhetnél reklamációval, ha rögzítetted volna a beszélgetést, persze ez köcsögség lenne, ha legközelebb látok náluk durván elárazott cuccot, akkor szólok nekik, de egyszer ki kellett próbálni, hátha hoznak 5db-ot 140-ért
-
szasanyi
félisten
válasz diegho #17044 üzenetére
Tudom, hogy esetleg igazam lett volna ha szarakodok velük. Nekem nem ér annyit, meg különben is mindenki tévedhet nem kell falhoz állítani érte. Az mondjuk már más lapra tartozik, hogy ua. témában más mondtak. Meg igazából én ilyet szeretnék, ha találok jó árat a környéken, hogy egyszerűsítsük a garis ügyintézést ha netán szükség lenne rá. De a próba meg volt, és - a te általad elmondottakkal együtt! - nem szerepeltek túl jól.
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Kolléga nyaggat, hogy segítsek gépet összerakni nagyjából megvan a cucc, de 1-2 alkatrész kérdéses, illetve, ha kitalálja, hogy mégis intelt akar, akkor kellene valami alaplap+proc ajánlat az általam kitalált amd-s helyett azonos árban és teljesítményben.
Tuning NEM jöhet szóba, tehát alapon járatott rendszerben kell gondolkodni!Ami adott:
Aerocool M40 ház
FSP 400PNF táp
AMD X2 5000+ BOX proci
Gigabyte GA MA78GM-S2H (intVGA ha esetleg meghal a diszkrét, vagy cseréli a VGA-t is legyen valami, firewire, e-sata, optikai hang, hogy esetleges htpc-felhasználásra is később jó legyen)
2x1GB DDRII 1066-os Kingmax ram
ATI HD3850 VGA
Samsung 500GB F1 vinyóKérdéses:
DVD újraíró (rég vettem, nem vagyok képben )
illetve ha nem kell neki intVGA-s lap, akkor van-e valami jólfelszerelt ATI csipszetes olcsóbb mATX lap
És ha kitalálja, hogy drága ennyiért (16k) a ház, Akkor kellene valami jól szellőző, pofás kisebb ház.
És mint írtam, ha kitalálja, hogy intel, akkor van-e proci+alaplap ilyen árban (17k+12,5k) kb. ilyen szolgáltatással? (intVGA nélkül persze)[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
rumkola
veterán
válasz fekeandras #17046 üzenetére
Ezek közül melyik nagyker? Mellesleg meg ha valaki elrohangál neked ezekért - még webáruház is van köztük - az nyilván nem normális. Mennyit spórolsz így? 3K-t?
Maradjmár.... -
Tibord
senior tag
-
fekeandras
őstag
válasz rumkola #17048 üzenetére
Ebben egyetértünk tesóm tenyleg nem normális .A legtöbb webáruháznak van boltja is úgy mint pl a Hardverker-nek.Mióta kiment az Expert Káposztásmegyerre sorban települnek ki a kisebb cégek is a város külső pereme felé.Az általam leírt webáruházból kettőnek is pár km-re van a "székhelye" /ami általában 1db irodából és max 2-3 alkalmazottból áll, és itt személyesen is át lehet venni mindent/ az Expert-től amit legalább heti 3x útba szokott ejteni.A többi meg aránylag útbaesik.Illetve egy nem annyira de ha már reggeltől délutánig rója a köröket a városban egy kis kitérőt megtesz a kedvemért.2 cégnek vidéken van a székhelye ott sajnos nem tudom megúszni a postaköltséget,ott csengetni kell
Nem a spórolás vezérel.Nekem ráér még összerakni azt a gépet bő egy hónap múlva is mivel akkor megy el az enyém.Addig meg elvannak az alkatrészek tesóm kéglijén pár napot/hetet.Meg amúgy is nővérem pasija rakja majd össze nem én.Ráhagyom mert már tizenpár éve foglalkozik számtech-el (vállalkozó).Meg ugye ott "helyben" derüljön ki ha valami szar ne akkor mikor itthon 130km-re összerakom, bekapcs és semmi.Na akkor kapnék itt helyben agyhalált!Ő meg napi szinten kapcsolatban van cégekkel,forgalmazókkal,nagykerekkel, neki könnyebben megy a gariztatás .Bár én lekopogom nekem még szerencsére semmi nem szart be amit így rendeltem neten.Előbb utóbb biztos beleszaladok valami gyári hibás cuccba de eddig még sikeresen megúsztam.
Nekem ez így kerek...[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest