- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
- Philips LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
djfara
csendes tag
az egyik: intel Core2 Duo-1,86GHz/1066MHz LGA775 4MB Box (E6320)
a másik: P4-Dual Core-3,2GHz/800MHz LGA775 2X2MB Box 64bit (935) -
-
ThePoweR
senior tag
Haverom most vett/vesz új gépet!
GIGABYTE - GA-P35-DS3
INTEL - Core2 Duo E6550 2.33GHz 775 BOX
CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz DHX CL4 KIT
GAINWARD 8941-BLISS 8800GT 512MB Golden Sample PCIE
a többi már nem nagyon szól bele a teljesítménybe
180EEz így Zsír Király lett?
Ja és a 6550 jobb mint a 6750???
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz ThePoweR #3435 üzenetére
Ennyiért nem is baj ha nincs sok... Elmennek a picsába ezekkel az árakkal. Ha jóindulatú vagyok, akkor is max 50-60k-t ér. De csak most, mert egy fél-egy év múlva már ezzel sem lehet játszani - vagy csak komoly kompromisszumokkal. Ennek ismeretében sztem ez minden, csak nem jó vétel!
-
djtoomi
addikt
válasz szasanyi #3456 üzenetére
Azért ér neked max 50-60k-t mert annyira volt bharangozva,GTX 90k,és alatta kb 5-10%-al van,szal 80k reális is érte,ehhez képest még így is sokkal olcsóbb...
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
szasanyi
félisten
válasz djtoomi #3457 üzenetére
Nem! Azért, mert több játékhoz már most sem elég, csak kompromisszumokkal. Pld. Crysis (most úgy is ez a sláger) natív felbontásban nem megy csak magas részletességgel, de már ott is akad! Nagyon magas beállítással játszhatatlan. Tuning javít a helyzeten, de ez sztem nem kalkulálható bele ebbe a - továbbra is magas - árba, ráadásul szerencse kérdése is. Meg persze van, aki nem tuningol! És nyílván lesz több hasonló játék, így ez a helyzet nem javulni fog. No, de biztosan úgy vannak vele, hogy hülye user majd lecseréli ezt is, végül is az a fél év, meg egy-két új játék csak megér 70k-t...
-
őstag
válasz szasanyi #3458 üzenetére
Teljesen igazad van, én is veled értek egyet! Nagyon gusztustalan ami itt folyik az árakkal, és aki most vesz ilyen kártyát, az fél év múlva nem nézze meg az árakat, mert rosszul lesz! Én is új gépet vettem, 8800GT-t akartam, de a brutális árak miatt vettem egy 6600GT-t és inkább várok egy fél évet, évet, nem szórom el a pénzem ennyi időért!
-
szasanyi
félisten
Igen, ez is egy megoldás. Az a baj, hogy ezzel csak az időt toltad ki, a probléma az meglesz akkor is - csak így nálad később jelentkezik. Ezek nem változnak... a sw és hw gyártók karöltve szopatják az usert. Őszintén szólva ebből nagyon elegem lett, és - ahogy korábban is említettem már vkinek - ezért én a magam részéről ezt befejeztem. Mindenki abból csináljon hülyét, akire én gondolok.
Én szeretek játszani, meg persze a gyerekek is. Nem szívni, folyton - tetemes pénzért - fejleszteni, no meg persze legózni a géppel. Én a PS3 nevű megoldást választottam, és nem bántam meg, játékra egyszerűen kiváló!
Persze nem azt mondom, hogy mindenkinek ezt kell tennie. DE, hogy az nem normális ami sztech vonalon megy, az is tuti. -
diegho
nagyúr
na látom közben megtaláltad a raid leírást. 3 vinyóval megoldasz egy 0+1et és gyors is, biztonságos is. eddig mindenkit lebeszéltem a raptorról és mindenki örült hogy ezt tettem, mert a raid gyorsabb és a vinyók is halkabbak. én a vinyón megtakarított pénzt egy corsair vx450-be "ölném" hogy halk legyen a gép.
-
djtoomi
addikt
válasz szasanyi #3458 üzenetére
Jó,Crysis egy dolog,egyik kari sem elég neki,de a teljesítményt kell nézni,nem egy játékban adott tejesítményt,mért a 8600gt natív felbontásban pl egy 22"-os,vagy 24"-os monitoron full részletességgel kiköhög 3-4 képkockát...Fél év múlva meg arra fog várni,ami ahhoz számítva fél év múlva lessz,mert kb fél évenként van generációváltás.Idén nyáron AMD,tavaly télen nVIDIA,most nVIDIA,meg AMD is,fél év múlva nVIDIA,utána AMD,stb...
Minden ötödik ember kínai. Mi is öten vagyunk a családban, tehát valaki kínai. Lehet apu, vagy anyu. Lehet a bátyám Sanyi, vagy az öcsém Ho-Xiao-Pen. Szerintem Sanyi az.
-
szasanyi
félisten
válasz djtoomi #3462 üzenetére
Igen, erről beszélek. Az egész ez nagy szívás, arról szól, kinek van kevesebb esze, vagy több pénze. Ésszerűség az nincs. Miért tudnak PS2-re - jó 7 évvel a megjelenés után - technológiai díjat nyert játékot írni, amitől leesik az álla az embernek? Most a God of War 2-re gondolok, de van több, hasonlóan jó és szép game.
PC-n ilyen nincs, és nem is várható. És nem azért, mert biztosan nem lehetne - egyszerűen nem akarnak hasonlót alkotni sen sw sem hw téren. Ez szívatás én mondom, és nem gyenge. -
djtoomi
addikt
válasz szasanyi #3463 üzenetére
Ebben teljesen igazad van.De a korral haladni kell,nézz meg egy PS2-es játékot,egy 1366x768-as tv-n,vagy csak a sima 19"-os 1280x1024-es monitoron vagy egy full hd tv-n(1920x1080)és rájössz,hogy a PS2 közel sincsen egy PC-s játék grafikájához,most említsem a crysist? Konzollal az a baj,hogy megírják rá a játékot X év után is,persze,de az nem annak a kornak az elvárásai szerint készül.PS2 egy sima tv-n okés,de egy XBOX360,vagy PS3 sima tv-n?Annak is kell full hd sajnos,szal ok,megveszed 100-ért a konzolt,plussz 300-400k,egy jó full hd tv,amiből emg veszel olyan gépet,ami 3-4 évre,jó,pl most járt le az ideje kb fél éve a 9600pro-nak,9800pro-nak,most lettek kevesek,igaz,most sokkal jobban fejlődik a technika,lehet a box is,és a ps3 is megszűnik 3-4 év múlva,ésjön box 730 vagy ps4...Meg PS3-ra nincsen annyi játk,ileltve ami van 20k-ért,neharagudjon meg senki,de ez lehúzás a javából.Míg pc 10-12k,ps3-ra 18-20k,xboxra is 17k egy frissen emgjelnt jó játék,pc-re régebbi de még élvezhető játékok vanank már 2k-ért is,boxra 6-7k a legolcsóbb,ps3-ra meg nincsen.PS2 is drága,még mindig,12k ugyanaz a játék ami pc-re is 12k,csak pc-n százszor,szebb,élvezetesebb(ami multiplatfrom - ps2/pc - az általában pc-n élvezetesebb).
-
bnss
veterán
-
djtoomi
addikt
12-17 között igenis van 5k különbség,ami adott esetben plussz 1gb ramot is jelent,és inkább plussz 1gb ram,mint BlueStrom 2 helyett Corsair táp...
#3467ontosan ezért,mert az ember megvesz egy gépet 80-ból mondjuk,egy erősebb procival,meg közepes vga-val és corsair táppal,és 1gb ram van benne,jobban jár ha BS2 tápot vesz,és mellé még egy gb ramot. Igaz ez mondjuk egy olyan gépnél,ami 150k körül/felett van,5k télleg nem pénz,akkor megéri,de alatta minden forint számít!
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz djtoomi #3466 üzenetére
Ezért nem PS2-t vettem, hanem PS3-at. Megjegyzem több új PS2game van, ami támogatja a nagyobb (és 16:9) felbontást, és igencsak jól néz ki! Egyébként nem szükséges FullHD TV, egy 130-150k értékű HD TV tökéletes. Amit meg amúgy sem csak ezért vesz az ember. A látványbeli különbség meg kisebb, mint az árbeli - mármint a HD és FullHD között. A játékok 8-17k között vannak, 1-2 kivételtől eltekintve. Itt egy jó üzlet, ami ezt alátámasztja. Persze nem olcsó, azt azért nem modom. Amúgy vettem több gamet, 12k-nál többe egyik sem került (az is az Uncharted volt ).
Egyébként meg visszatérhetünk a dologra, ha elkészült az a PC ami legalább PS3-hoz hasonló részletesség mellett 1920x1080 felbontásban, folyamatos és élvezhető játékot biztosít! És még azt teném hozzá, hogy a PS3 most éledezik, a java ezután jön! Szóval minden tekintetben előremutatóbb és tartósabb mint a PC - játékra mindenképpen. És azt nem is említettük, hogy egy csúcs kártya csak egy-két évig csúcs (max!) és többe kerül mint egy PS3 konzol.Ez innentől már nem is érdekes, legyen akármilyen jó. De nem is az...
Persze ez most sem jelenti azt, hogy mindenkinek 1et kell érteni velem, de nekem ez határozott véleményem. Azért drukkolok nektek, hogy ez a PC front userbarát vonallá fejlődjön, megbecsülve a fizetőképes PC-gamerek táborát! -
djtoomi
addikt
válasz szasanyi #3469 üzenetére
Teljesen egyetértek,bár fullhd tv-t nem nagyon tudod PS3 illetve box nélkül kihasználni,mert itthon a tv adások minősége...Ileltve a külön Blu-Ray,és HD-DVD lejátszó sem olcsó,én is tervezem egx xbox beszerzését,de emgvárom míg ide is elér az árcsökkenés. Amúgy tartanék mellette egy sz.gépet is,közepes vga-val,hogy azért sratégia is legyen valamin,pl supreme commander,és legyen ingyenes multi is,pl cod2.Amúgy nálam egyik legnagyobb hátráltatója egy konzolnak: nem ingyenes multi,box esetében pláne,PS3-nál emg úgy tudom itthon nincsen még rá lehetőség,de ezt nem tudom pontosan,ha nem így van,javítsatok ki!
[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz szasanyi #3469 üzenetére
Kicsit bekacsolódok én is a beszélgetésbe...
Aki PC-n játszik az a hardverben fizeti meg a játékot(sw). Mivel drágán megveszi a HW-t aztán meg warez sw-vel játszik. Mivel nem tudják megállítani a a warez játékokat ezért a HW-ben fizettetik meg az "élmény" árát. Gondoljunk bele egész kelet eu, oroszország kína, szinte minden hol warez warez hátán. Annak jó akinek amúgy is kell az erős gép munka miatt, vagy a hobbija a HW.
PS2-3 XBox: a HW olcsóbb és drágább a SW, de legalábbvan, félek hogy az aki megveszi a 88GT-t annak már nem lesz lehetősége annyi játékkal játszania mint aki vegy egy XBox-ot. Sajna egyre kevésbé jönnek ki jűtékok és ezek után is így lesz Assassins cread pl úgy várom aztán nem tudok játszaniÁÁÁ
És igen a nagy tvnek van más előnye is. Igazából már bánom hogy gépbe fektettem. Egy bazi nagy TV kellett volna egy dvixes dvdlejátszó egy X-box meg egy HD PC, azt sanyi...
De majd legközelebb[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Huba25
tag
Hi All!
Sajna már több topicban is feltettem kérdésemet és bár mindig tök jó válaszokat kapok még mindig nem tudom mitévő legyek a következő helyzetben:
Van kb 100eft om amit szeretnék alaplap+processzor+memória vásárlására fordítani. A táp, ház, vga (fsp 450+raidmax o2, 8800gt) már biztos és a lóvén felül van. Igen ám, de nem tudok dönteni milyet érdemes venni. Az x38 as lapok is tetszenek, dehát abba fújhatom az nvidiát mert ugye crossfire(később lenne tán még 1 karim)..viszont az n680i chipsetről meg csak rosszat olvastam, meg máshol se ajánlották. Nincs valami aranyközép út?? Valaki tudna esetleg kifejtősebb tanácsot is adni??Az erő sötét oldalán vagyok ÉS JÓ
-
ThePoweR
senior tag
Látom megy itt a vita hogy majd má ezzel se lehet játszani! Persze akkor várjak az örökévalóságig mert jövőre már úgyse lehet vele játszani! Ez mindigis így volt és így is lesz!
Várok egy évet olyan gépet veszek hogy Crysis very high-en megy 150 fps-el de addigra meg már egy rakat új game és megint szar az a gép is! Szal ez mindig pénzkidobás lesz mert 1 év és már szar is! De ez van mindig fejlődik a technológia!
Meg mért mindenki arra törekszik hogy maxon ilyen olyan felbontásba gameljen! Nem tök mind1?? Ha már viszi a High Medium vegyest bőven jó![ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
Parancsolj!
A tanács:Vegyél egy sima P35-ös lapot E6750/Q6600 és felejtsd el az az SLI-t, mert ha kevés lesz a GT-d teljesítménye akkor fogod és eladod a fenébe és vezsel egy szép új 98GTX-et vagy valami hasonlót és ár/teljesítmény arányban jobban is jártál!
Szóval vegyél valami Giga P35 attól függően hogy hány lan kell ddr3 fireware stb 23-35k
E6750/q6600 40-60
meg 2 giga 800CL4 vagy 1066 CL5ös ramot és csókolom max 20Jah és élvezd a játékokat ne nézz árlistát, amikor akad médiumban adj fel egy hírdetést és vegyél új karit esetleg egy új prcit is ha majd nem hajtja ki....
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
_ak_
addikt
"Van" 2Gb viesta 1066os ram, meg egy WD 400Gbos vinyó és "fölösleg 30e". Vista és a játék a cél. Vegyek még 2Gb ramot vagy egy másik 400as wd-t és raid0? Melyik konfig lenne gyorsabb játék alatt?
Én alapból a +2gb ramra szavazok, de fogalmam sincs, h mennyit dob a raid0...
Let's begin, de gozaimasu!
-
TannerHUN
aktív tag
Sziasztok!
Érdekelne hogy az új gépbe milyen processzort tegyek!
Mert 2 fajta van de az alaplap csak max 1066 fsb-t enged!
Az egyik:Intel Core 2 Duo E6420-2,13GHz 4M/1066 (s775)
A másik:Intel Core2 Duo-2,66GHz 4M/1333 (E6750) LGA775
Nem sok pénz különbség a 2 között csak azért érdekelne hogy melyiket
rakjam bele,mert nem szeretném feleslegesen eladni.
Esetleg ha működne akkor az fsb csak 1066-on menne ugye? És ez mekkora sebességcsökkenéshez vezet? Ha az alaplap nem jó akkor ajánljatok egyet! Köszi! (de lehetőleg ne legyen 30e fölött az ára)A gép amit összeállítottam: Proci: Intel Core2 Duo-2,66GHz (E6750) LGA775
Alaplap: Abit IB9 s775
Ram: 2xKingston 2048MB/800MHz KIT (2x1024MB) tehát 4giga
Ház:ASUS TA-651 Miditorony táp nélkül
Táp: Chieftec 500W 12cm PFC
Videókártya:Gigabyte nVidia8600GTS 256MB PCI-EAmúgy a videókártya jó amit kinéztem?
Inkább játékra + 3D-s szoftverekre használnám a gépet[ Szerkesztve ]
TannerHUN felhasználónak 7 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! (PH megbízhatóság)
-
SystemRoot
őstag
válasz TannerHUN #3483 üzenetére
Szia. Tuningal könnyen el tudsz érni olyan fsb-t szal amiatt ne aggódj.
Én se Abit lapot se Chieftec tápot, nem vennék. Inkább Asus/Giga lap, FSP/Seasonic táp, ja és ramból is inkább Corsair-t.
VGA nak sztem gyenge a 8600GTS, bár sajna nincs józan alternatíva a középkategóriába...
Talán ATI 3850, esetleg ha találsz olcsón 8800GTS-320 asat. játék miatt az erősebb vga hálálná meg leginkább a ráköltött pluszpénztÜdv: SystemRoot
[ Szerkesztve ]
Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.
-
diegho
nagyúr
válasz TannerHUN #3483 üzenetére
inkább ilyesmit nézzél:
GIGABYTE GA-P35-DS3 22.4k
INTEL Core2 Duo E6750 2.66GHz 775 BOX 39k
CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz KIT CL4 17.6k
COOLERMASTER Hyper TX2 RR-CCH-L9U1-GP 5.4k
COOLERMASTER RC-331-KKN1-GP Elite 8.5k
FSP ATX-400PNF 8.3kVGA-t meg keress valahol 42-45 körül 3850 256 megásat. ha netán nem tuningolsz vagy csak mértékkel, akkor elég lesz 2*1 giga kingmax 800-as ram is 9k bruttó körül és máris jut normális videókártyára. proci 8*333-as vagyis 8*400=3200mhz-ig elég hozzá bármelyik 800-as ram.
-
diegho
nagyúr
holnapra kapok 2 gigás 800-as kingmaxokat, majd írok milyenek.
-
Gh0sT
addikt
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Egy ismerősömnek kellene gépet összeállítani ca. 70-75e Ft-ból. Amire szükség van:
- alaplap
- processzor
- legalább 2 GB RAM
- videókártya, amin elfut az NFS Pro StreetJó konkrét mi? Bárminemű ötletet szívesen fogadok.
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
szasanyi
félisten
válasz MZsoltee #3472 üzenetére
Igen, úgy tűnik nálunk még valóban ez az általános. De reméljük nem lesz ez mindíg így, és az életszinvonal - azzal együtt a jövedelmek -, meg persze egyfajta kúltúrális igény pozitív változása következik be előbb-utóbb. Bár sztem most sem mindenkinél van ez így. Mert pld. szereti ha megvannak legalább a legjobb gamek, ne adj isten csak eredetit vásárol. Biztos van ilyen is, nem csak warez felhasználók. Ők vajon hányszorosan vannak megszívatva?
Mind1 mit mondunk, akkor is egy nagy szívás a PC. Kezdve a hw áraktól a tartósságon keresztűl az optimalizálatlan játékokig. Nem így kellene megbecsülni - de ösztönözni meg végképp nem - a PC platform játékosait! -
n-tek
aktív tag
hali
ez eladó
alaplap: ASRock P4VM800
CPU: Intle Celeron 1700MHz
VGA: Nvidia GeForce 6600 256 MB AGP
MEM: 256MB
Monitor: Samu Syncm. 757p
2 dvd meghajtó ház és táp
irányár 50rugó
mit mondtok erre?Escape is Just the Begining
Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- SSD kibeszélő
- PlayStation 5
- Magisk
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest