Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mqm

    senior tag

    Cooler Master mm712 vs Keychron M3 mini:

    Csomagolás Keychron nagyon rendben volt, mm712-nél nem éreztem, hogy majd egy 10 ezer forinttal drágább egeret bontok épp ki. Kb mintha egy karácsonyi izzót csomagoltam volna ki.

    Anyaghasználatban egyikre se lehet panasz, egyben van mind a két egér. Keychron oldalán lévő műanyag barázdák némi megszokást igényelnek és eléggé gyűjti a kezemről a koszt (rendszeresen mosok kezet, és nem izzadós).

    A szoftver egyértelműen a Keychron a jobb!
    Könnyen kezelhető letisztult, egyszerű.
    Amire én használtam: macro, billentyűzet CTRL valamint ALT gombjai használata az oldalsó gombokon.
    Az mm712 esetében használhatatlan, lefagy kb percenként és sehogy sem tudtam rajta beállítani a fentebb leírt dolgokat. Borzalom az egész, egy külső programmal oldottam meg, amit szerettem volna..

    Forma ügyileg ugye mind a kettő claw grip, kisebb méretű egér.
    Dimenzióik kb azonosak, 1-2 mm eltérés van köztük, viszont a Keychron nagy sajnálatomra nagyon elkeskenyedik az alsó szegmensnél ahol a kisujjad találkozik az egérrel, ezért hosszú távon (számomra!) nem kényelmes a használata.

    Gombok tekintetében a Keychron-nál jóval határozottabb nyomás kell a lenyomáshoz. A jobb és ball klikk rendben is van, valamint az oldalsó gombok is kellemesek.
    A görgő viszont tényleg nagyobb nyomást igényel mint amihez én szokva vagyok, és ismét egy problémás részhez értem, mivel elég sokat használom ezt a funkcióját az egérnek.
    Mm712 ennek szöges ellentéte, lágyabb nyomáspont jellemzi. Egyedüli zavaró pont hogy a ball/jobb főbb "gombok" felső részén nehezebben, vagy épp egyáltalán nem lehet kattintani vele.

    Szenzorrol nem tudok érdemben írni, nem vagy hc fps gamer, így semmi különbséget nem éreztem a 2 egé között.

    Ezek mind személyes benyomások, mind a kettő remek egér! Valószínűleg az mm712 marad nálam a Keychron eladásra fog kerülni. Ha bármi kérdés van írjatok nyugodtan! :R

    A képek abszolút amatőrök, a koszolódást és a méret különbségeket akartam vele érzékeltetni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák